Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

azért ez nagyon nagyfateros, olyan, mint egy city bike, mondjuk a caprine is

Ja. Kinézetre nekem is inkább a monti jön be, de azt el kell mondani róla, hogy megy, mint a meszes, az asszonyt alig érem utól ha odalép... És terepen (mondjuk erdei földút, vagy murva) sem jön zavarba.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Hasonló kaliber: Gepida Alboin 200 Trekking kerékpár | Gepida Kerékpár Webáruház

ebben van agydinamó és a hátsó lámpája állófényes (világít még vagy 10 percig, miután leszálltál) és 80 ezerért beszerezhetõ. Személyes tapasztalatból mondom (feleségemnek ilyen van, csak persze nõiben) hogy jó vas. A vázra élettartam gari van, ha megvétel után regisztrálod a gyártónál. De a Caprine is jó gép, itt már inkább a kinézet alapján fogsz választani, a mûszaki paraméterbeli különbségek elhanyagolhatóak/átlagfelhasználó (mint én pl.) nem érzi.

azért ez nagyon nagyfateros, olyan, mint egy city bike, mondjuk a caprine is

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Sziasztok!

Kb 1 hónapja voltam itt segítséget kérni, hogy milyen biciklit vegyek, azóta csak olvasgattam és nézelõdtem, hogy mi lenne a legjobb. Még mindig trekkinget vagy cross trekkinget szeretnék, teleszkóppal, viszont most már a váltó is 24 sebességes kéne hogy legyen. Akkor árban 100k-t adtam meg maximumnak, most valószínûleg ez lesz a minimum, mert nem találtam ilyen biciklit olcsóbban. A legolcsóbb megfelelõnek tûnõ a Caprine Voyage, ennek az ára elvileg 103k lenne máshol. Mi a véleményetek errõl, jó vétel lenne ebben a kategóriában? Vagy mit ajánlatok 100k körül a fenti feltételeknek megfelelõen, vagy esetleg kicsit drágábban? Csak új érdekel.

Hasonló kaliber: Gepida Alboin 200 Trekking kerékpár | Gepida Kerékpár Webáruház

ebben van agydinamó és a hátsó lámpája állófényes (világít még vagy 10 percig, miután leszálltál) és 80 ezerért beszerezhetõ. Személyes tapasztalatból mondom (feleségemnek ilyen van, csak persze nõiben) hogy jó vas. A vázra élettartam gari van, ha megvétel után regisztrálod a gyártónál. De a Caprine is jó gép, itt már inkább a kinézet alapján fogsz választani, a mûszaki paraméterbeli különbségek elhanyagolhatóak/átlagfelhasználó (mint én pl.) nem érzi.

Supi22

Supi22

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Kb 1 hónapja voltam itt segítséget kérni, hogy milyen biciklit vegyek, azóta csak olvasgattam és nézelõdtem, hogy mi lenne a legjobb. Még mindig trekkinget vagy cross trekkinget szeretnék, teleszkóppal, viszont most már a váltó is 24 sebességes kéne hogy legyen. Akkor árban 100k-t adtam meg maximumnak, most valószínûleg ez lesz a minimum, mert nem találtam ilyen biciklit olcsóbban. A legolcsóbb megfelelõnek tûnõ a Caprine Voyage, ennek az ára elvileg 103k lenne máshol. Mi a véleményetek errõl, jó vétel lenne ebben a kategóriában? Vagy mit ajánlatok 100k körül a fenti feltételeknek megfelelõen, vagy esetleg kicsit drágábban? Csak új érdekel.

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Engir, Frozen: Azt kellene belõnöd magadnak, hogy mekkora vízszintes felsõcsõhosszra van szükséged (az adott bringázási stílushoz). Az elõzõ hozzászólásban linkelt Fit Calculator (de leginkább a korábbi bringáddal a tapasztalatok) segítenek ebben. Ha ezt tudod, a vázgeometriák ismeretében (vagy mérõszalag segítségével) ki tudod választani a jó méretet. A vázak (gyártók) között különbség van ilyen szempontból, a nyeregvázcsõ hossz nem adja meg egyértelmûen, hogy mekkora lesz a vízszintes felsõcsõhossz, ezért van az, hogy egyik bringából a nagyobb a másikból a kisebb (nyeregvázcsõ) méret kell.

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. Kinéztem a neten egy Scwinn-Csepel Elite 2011-es bringát csak éppen azt nem tudom, hogy a vázméret megfelelõ lenne-e nekem. A boltban csak 18"-os van ami 46 cm körül van. Na mármost én 175 cm magas vagyok és 78 cm az átlépési magasságom ahány táblázatot néztem annyi féle eredmény jött ki, hogy mi a jó. Elég zavaró volt hogy pl. collban megfelelõ lenne de cm-ben kicsi a váz. Így most nem tudok dönteni és ebben kéne nekem segíteni pár jó tanáccsal. Sajnos élõben nincs lehetõségem kipróbálni a bringát. :(

Ezt próbáld ki: Fit Calculator - Competitive Cyclist Igaz,hogy külön trekking nincs benne de a mountain szerintem jó kiindulási alap :)

Frozen

Frozen

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. Kinéztem a neten egy Scwinn-Csepel Elite 2011-es bringát csak éppen azt nem tudom, hogy a vázméret megfelelõ lenne-e nekem. A boltban csak 18"-os van ami 46 cm körül van. Na mármost én 175 cm magas vagyok és 78 cm az átlépési magasságom ahány táblázatot néztem annyi féle eredmény jött ki, hogy mi a jó. Elég zavaró volt hogy pl. collban megfelelõ lenne de cm-ben kicsi a váz. Így most nem tudok dönteni és ebben kéne nekem segíteni pár jó tanáccsal. Sajnos élõben nincs lehetõségem kipróbálni a bringát. :(

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!

Tud valaki mondani nekem váz/váz szett beszerzési forrást? Lehet külföldi is. Trekking/fitness szerû váz kellene. Köszönöm!

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

Sziasztok,

MTB vázmérettel kapcsolatban kérdeznék Töletek. 197 cm magas vagyok, átlépési magasságom 92; ezek alapján a legtöbb kalkulátor azt hozza ki, hogy kb 21"-os bringat kell választanom. Érdemes esetleg 23"-osban is gondolkodni? Mik az elönyei nagyobb váznak? Illetve milyen hátrányai vannak a nem jol megválasztott vázméretnek? Köszi a segitséget!

Mindenképp próbáld ki a bringát élõben, tekerj vele, általában hamar érzi az ember, ha nem stimmel a vázméret. Én talán a kisebbet javasolnám, túl nagy váznál nem fogod tudni jól kezelni, vagy ha nem jó pozícióban ülsz, akkor jöhetnek a kar, hát és egyéb fájdalmak. Persze ha csak kicsit nagyobb a váz, akkor rövidebb stucni és nyeregpozícióval lehet variálni, de nem érdemes.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
neztem en is ezt a vazat de mikor olvastam mjani irasat az imbredrol kicsit elbizonytalanodtam.
hasznaltan csak van jobb is ami belefer a keretbe?!

regi/hibas agyvaltokat veszek.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

cyclocross vazat/vazszettet szeretnek venni.

Íme: On-One Pompino Frame 2012
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

engir

engir

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,

MTB vázmérettel kapcsolatban kérdeznék Töletek. 197 cm magas vagyok, átlépési magasságom 92; ezek alapján a legtöbb kalkulátor azt hozza ki, hogy kb 21"-os bringat kell választanom. Érdemes esetleg 23"-osban is gondolkodni? Mik az elönyei nagyobb váznak? Illetve milyen hátrányai vannak a nem jol megválasztott vázméretnek? Köszi a segitséget!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
cyclocross vazat/vazszettet szeretnek venni.amiert a segitsegetek kerem hogy tudok e olyan markat ami keszit csuszo papucsos vagy excentrikus vazat?!
egyaltalan 50 rugoval erdemes keresgelnem?(persze hasznaltat)

regi/hibas agyvaltokat veszek.

_Papi

_Papi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
@ tamaska! Köszi az infót!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Teszt: Trek 7.2 FX 2013 trekking $ vásárlás, árak

akkor ezt azért nem rivjúzta senki, mert 170ezer forintos biccigli és nincs rajta tárcsafék meg teleszkóp? :) Egy ismerõsöm hirdet most egy egész kellemes vázat csak már megint megtalálta a hatalmas méretûeket (korábban volt egy TREK országúti váza, 63.5 cm-es felsõcsõhosszal.. brr) Vagy akár kétszer húzott nagyon jó krómó Tange Prestige kályhacsõbõl készített Retró MTB.

Nyugodtan lehetne manapság is középkategóriás alivio-deore cccokkal szerelni merev villás acélvázas gépeket, de nagy piaca nem lenne, sajnos. Országútiból is fel-fel tûnnek tárcsafékes modellek, bár egy brátom jól összefoglalta "meg kell elõzni a bajt, nem kell venni, ha nincs piaca, nem gyártják".

Na, de az eredeti lényeg.. Egész jó trekkingeket-krossz gépeket építget ez a Vaterás, és általában nincsenek kis vázai, ennek is megvannak az okai ; ) Sokszor csak vázszettet vagy gruppót hirdet, de természetesen kérésre akár össze is rakja a gépet, aztán mehetsz vele, amerre látsz.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

az a mech tárcsafék meg egy foskazal, amivel csak gond lesz, fékerõben meg messze veri egy közepesen gagyi v-fék.

jé! :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Olyan tesztet is néztem, egy kenetlen lánc megeszik vagy 20w-ot. Ami azért már érezhetõ. :)

volt valami cikk errõl, hogy a tiszta lánc és tiszta szíj közül a lánc kisebb súrlódási veszteséggel hajtható, de míg a koszos szíj esetén ez az érték nem változik, addig a koszos lánc bõven a szíj hajtás vesztesége fölé megy

feszíteni néha kell. de mivel defektet úgyis kapsz, meg centírozni (tudom +r, csak utálom), is kell néha, kb az is meg vagyon oldva.

állítólag nem nyúlik semmit, bár a gyakorlatban nem tudom, hogy valóban semmit jelent, vagy csak minimálisat

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

ennyire ratyik a mechanikus tárcsafékek, vagy csak ez a példány különösen, hogy ez sima v-fék verje?

Ez a 100-120eft az a kategória, aminél nem érdemes tárcsás féket nézni. Egy olyan tárcsafék, amit nem fikáznak meg (azaz már jobb, mint egy negyed annyiba kerülõ, de ugyanannyit tudó V fék) olyan 50-60eft. Azaz a maradék 60e-bõl szerinted hogyan lehet kihozni egy normális bicót? Hát sehogy. 200-250e körül már nézegethetsz tárcsafékes bicót, de alatta csak a többi alkatrész rovására teszik rá. Divat, ez a selling point, amit sokan megesznek. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ennyire ratyik a mechanikus tárcsafékek, vagy csak ez a példány különösen, hogy ez sima v-fék verje?

igen. mechanikusból avid bb7, a többi felejtõs. s bár elõbb útóbb -inkább marketing mint józan ész alapon- kihal a v-fék, krosszbringára semmi értelme a tárcsának.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

norbip

norbip

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ez esetleg ? GT Transeo 4.0 2012 | GT Kerékpár Webáruház

ez kb. a kellyshez hasonló felszereltségû, csak ez a gt style váz nem bejövõs. :D

tudom szubjektív, de sztem pl a kelliz sokkla jobban néz ki, azon kívül kb minden alkatrésze jobb egy kategóriával, az a mech tárcsafék meg egy foskazal, amivel csak gond lesz, fékerõben meg messze veri egy közepesen gagyi v-fék. crossbingára ráadásul amúgy sincs semmi értelme tárcsát rakni. ja tudom, jól néz ki.