Vagy ez is jónak tûnik.
Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Posted 2013. June 09. - 21:13
Posted 2013. June 09. - 19:19
Posted 2013. June 08. - 20:19
Szeretnem a segitsegeteket kerni...
Szeretnek vasarolni egy masodik bringat a meglevo utcai - fitness - melle, amit terepre hasznalnek leginkabb. Nem vagyok extrem sportos, de fitnessel nem mennek ki foldes, murvas utra. Crossra vagy MTB-re gondoltam, de nem vagyok biztos benne.
Az is megfordult a fejemben, hogy hasznaltat vennek. Ha igy van, akkor elmondanatok mire kellene oda figyelni a vasarlaskor illetve melyek az ajanlott markak es azonbelul a modellek? Sajna egyaltalan nem vagyok otthon a temaban.
Tarcsafek mennyire fontos ilyen jellegu bringara?
Udv,
Monyok
Posted 2013. June 07. - 22:19
Viszont a kazettás agyból ne engedj, hosszú távon az lesz az olcsóbb!
Race, no Rest!
Posted 2013. June 07. - 21:22
Posted 2013. June 07. - 16:31
Erre már én is gondoltam, lehet, hogy sok lesz. Mindenesetre néha el tudnék viselni egy hosszabb áttételt a mostani 48-14-nél. De ha kazettás a hátsó agy, akkor elvileg lehet cserélgetni a fogaskerekeket, ha jól értelmeztem. (?) Ha nagyon sok lesz, akkor majd a 11-est kicserélem egy 12-esre vagy egy 13-asra. Legrosszabb esetben meg marad a lejtõ a kihasználására.
Szerintem inkább tanulj meg "pörgetni". Teszem azt eddig hajtod a 48-14-et, 30-al. A 11-es kónuszon ugyanez a csapásszám 38-as tempót ad. Jé, gyorsulás! Örülünk, Vincent? Csak az a fránya légellenállás ne lenne: a 40-et (na jó, 38) tartani már jócskán nagyobb teljesítmény kell- praktikusan ~70-75%-al. 14-es végû soron viszont elég lenne a 66-os csapásszámot 84-re feltornázni ami nem is olyan lehetetlen feladat.
A kazettás agy nagy elõnye a konstrukcióból adódó nagyobb teherbírás. A 11-es vég járulékos.
Race, no Rest!
Posted 2013. June 07. - 06:34
Úgy látom a Caprine is megfelelõ lesz nekem, a 20k különbséget akkor inkább megspórolom.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
ezt csak azért mutattam, mert ez az úgynevezett cross treking, az a caprine meg az úgynevezett city bike, ha sportosan akarsz a városban tekerni, néha terepre menni, akkor az utóbbit el kell felejteni
amúgy a linket bringa felszereltsége szerintem megéri a +20-at, mert pl,. shimano kerékagyai vannak, sokkal tartósabb hátsó váltója és a hajtókarján cserélhetõek a lánctányérok, ha elkopotak, plusz a-head rendszerû villája van, ami ezen teleszkópok pótlását megkönnyíti (merthogy igen hamar tönkre mennek úgyis rendszeres használat mellet), hátránya, hogy sárvédõ+csomagtartó az még egy tizes hozzá
Supi22 !
Nem akarok ünneprontó lenni és nagyképûnek sem akarok tûnni DE!!! ismeretlenül is azt mondom, hogy nálad jóval erõsebb vagyok viszont az is biztos, hogy te a 48-11 fokozatot az életben nem fogod használni, mert az nagyon kemény. Azt max. a János hegyrõl lefelé, hátszélben tudnád kitekerni. Szóval, azt a 11es fogat felejtsd el, mint egy rossz emléket ! A 12es fog talán már jó de az is elég izmos.
Nem tudom, milyen képlettel számoltál.
õszintén szólva nem is értem, hogy trekinget, illetve egy ilyen city bikeot minek szerelnek 48-as tányérral, fõleg ha kazettás agy van rajta
Posted 2013. June 07. - 00:48
Posted 2013. June 07. - 00:07
Posted 2013. June 06. - 22:54
Nem akarok ünneprontó lenni és nagyképûnek sem akarok tûnni DE!!! ismeretlenül is azt mondom, hogy nálad jóval erõsebb vagyok viszont az is biztos, hogy te a 48-11 fokozatot az életben nem fogod használni, mert az nagyon kemény. Azt max. a János hegyrõl lefelé, hátszélben tudnád kitekerni. Szóval, azt a 11es fogat felejtsd el, mint egy rossz emléket ! A 12es fog talán már jó de az is elég izmos.
Nem tudom, milyen képlettel számoltál.
Posted 2013. June 06. - 22:02
nem inkább valami ilyet szeretnél?
a legjobb választás: Dema Merano /3év váz és 1 év alkatrész garanciával/ « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Úgy látom a Caprine is megfelelõ lesz nekem, a 20k különbséget akkor inkább megspórolom.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Posted 2013. June 06. - 19:44
a legjobb választás: Dema Merano /3év váz és 1 év alkatrész garanciával/ « kerékpár / váz « TREKKING KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Sup22 ezt neked akartam címezni
Posted 2013. June 06. - 19:29
Utánanéztem ennek (mert ennyire nem értek a biciklikhez), kazettás agy esetén, ha találnék mondjuk olyan 7 sebességest, amin 14-es a legkisebb fogaskerék hátul, akkor valamelyik helyére be lehetne rakni egy 11-est, és semmi mást nem kéne csinálni a biciklivel? Bár ahogy látom a 7 sebességesek nem kazettásak általában, úgyhogy ilyet úgyse fogok találni.Keress olyat, amin kazettás a hátsó agy.
Nekem is elég lenne annyi, ha nem pont a leghosszabb fokozatot spórolnák ki.A 21 fokozatból 4-nél többet szerintem még nem használt
Ezek a dolgok azért jól fognak jönni néha.Meg ha "probrem" van gepida kinézetével, vedd a CRS változatot, azon nincsnek ilyen sárvédõ-csomagtartó piperkõc dolgok.
Akkor összességében nem lenne olyan rossz vétel a Voyage, ugye? Van Voyage Plus is (+8k), azon van elsõ agydinamó is, mondjuk a lámpákat attól még lespórolták...
Posted 2013. June 06. - 19:08
A nagyobb kerékátmérõ is számíthat, mert asszonypajtás könnyedén hozza azt a tempót a trekkingen, amit én (legalábbis aszfalton). A 21 fokozatból 4-nél többet szerintem még nem használt - de én is max. 5-öt a 24-bõl.
A Shimano agydinamó remek dolog viszont és önmagában az is kb. 10 rugót ér.
Posted 2013. June 06. - 17:59
Posted 2013. June 06. - 17:19
Hagy idézzem magam egy tesztbájkos kommentbõl.. : ) "sosem értettem, hogy egy majd' 90ezres listaárú bicajra hogy-ohgy nem fér be a gyári cuccok közé egy kazettás hátsó kerék.. akkor mehetne a 11-28 is akár.."
Keress olyat, amin kazettás a hátsó agy. Tartósabb, és szélesebb áttétel-tartományt engedhetsz majd meg vele. Meg ha "probrem" van gepida kinézetével, vedd a CRS változatot, azon nincsnek ilyen sárvédõ-csomagtartó piperkõc dolgok. Azt hiszem, 300tól már ezek kazettás hátsó aggyal futkosnak. De tényleg, vicc, hogy egy 100.000 HUF-os kerékpárra nem fér fel egy FH-s hátsó agy..
Posted 2013. June 06. - 17:01
Ezzel az a bajom, hogy a váltója csak 21-es. Számolgattam kicsit pár napja, és az jött ki, hogyha marad a 48-14 (nem tudom ezt hogy szokás leírni, remélem így érthetõ) végáttételnek, akkor csak kb 2-3 km/h-t nyerek a mostani 26" MTB-mhez képest ugyanolyan gyorsaságú pedáltekerés mellett (kb 25 km/h sebességnél). Viszont a 48-11-es áttétel hozna további kb +7-8 km/h-t. Remélem jól emlékszem és nem számoltam el semmit.
Egyébként nekem kinézetre is jobban bejön a Caprine, szerintem az nem annyira papás, mint a Gepida 200. Mondjuk a dinamó és a lámpa biztos jól jönne néha (meg az a 25k amivel olcsóbb )
A nagyobb kerékátmérõ is számíthat, mert asszonypajtás könnyedén hozza azt a tempót a trekkingen, amit én (legalábbis aszfalton). A 21 fokozatból 4-nél többet szerintem még nem használt - de én is max. 5-öt a 24-bõl.
A Shimano agydinamó remek dolog viszont és önmagában az is kb. 10 rugót ér.
Posted 2013. June 06. - 16:57
Ezzel az a bajom, hogy a váltója csak 21-es. Számolgattam kicsit pár napja, és az jött ki, hogyha marad a 48-14 (nem tudom ezt hogy szokás leírni, remélem így érthetõ) végáttételnek, akkor csak kb 2-3 km/h-t nyerek a mostani 26" MTB-mhez képest ugyanolyan gyorsaságú pedáltekerés mellett (kb 25 km/h sebességnél). Viszont a 48-11-es áttétel hozna további kb +7-8 km/h-t. Remélem jól emlékszem és nem számoltam el semmit.
Egyébként nekem kinézetre is jobban bejön a Caprine, szerintem az nem annyira papás, mint a Gepida 200. Mondjuk a dinamó és a lámpa biztos jól jönne néha (meg az a 25k amivel olcsóbb )
Hagy idézzem magam egy tesztbájkos kommentbõl.. : ) "sosem értettem, hogy egy majd' 90ezres listaárú bicajra hogy-ohgy nem fér be a gyári cuccok közé egy kazettás hátsó kerék.. akkor mehetne a 11-28 is akár.."
Keress olyat, amin kazettás a hátsó agy. Tartósabb, és szélesebb áttétel-tartományt engedhetsz majd meg vele. Meg ha "probrem" van gepida kinézetével, vedd a CRS változatot, azon nincsnek ilyen sárvédõ-csomagtartó piperkõc dolgok. Azt hiszem, 300tól már ezek kazettás hátsó aggyal futkosnak. De tényleg, vicc, hogy egy 100.000 HUF-os kerékpárra nem fér fel egy FH-s hátsó agy..
Posted 2013. June 06. - 16:25
Hasonló kaliber: Gepida Alboin 200 Trekking kerékpár | Gepida Kerékpár Webáruház