Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

DanielLong

DanielLong

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Bár ez csak egy kerékszett, de érdekelne róla a véleményetek: Retro orszgti kerkszett (#3656) - Kerkpr-Outlet - webruhz, webshop 90kg-os férfi alá jó lenne hobbi célra?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
végülis én is meg tudtam állni a cantival. csak mindig volt kis orosz rulett filingje a dolognak....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nekem is volt kantim.
lecserltem a pofait xt-re es ragyogoan fogott.(mondjuk bringaval is csak 85 kilo vagyok)
szerintem semmivel sem roszabb mint egy v fek.

nekem van otthon avid shorty 6 canti fék, ami elég jónak számít és el kell mondjam, hogy egy jó v-fék azért simán leveri fékerõben, pláne, ha azonos árkategóriában nézzük

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
bringa nélkül is 90 körül vagyok (ugybár táskával-ruhával közlekedem) és kantival.. meg tudok állni. Igaz, nagy erõvel kell húzni, de blokkolni is tud, meg hátsó kereket kiemelni is. Cserébe vizes körülmények közt olyan síró hangokat ad, hogy mindenki szól, "ne!".

V-fékbõl sajnos csak a leggányabb mûanyag vackokhoz volt szerencsém, így nem fair az összevetés. Viszont kantit tudk használni országúti STI-Ergo karral is, travel agent és egyéb rondaságok nélkül.. ; )

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Én inkább úgy fogalmaznám, hogy egy jó minõségû kanti elegendõ fékerõt biztosít, de a V-fék a felépítése (fizikai törvények) miatt hatékonyabb...

nekem is volt kantim.
lecserltem a pofait xt-re es ragyogoan fogott.(mondjuk bringaval is csak 85 kilo vagyok)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem is volt kantim.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

koben

koben

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Kösz szépen!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Sziasztok!

A legtöbb azonban cantifékkel van szerelve, kérdésem, hogy ezt lehet-e V-fékre cserélni probléma nélkül, vagy nem lesz tökéletes?

ben

Szvsz nem érdemes ilyennel foglalkozni. Akkoriban még eléggé elterjedt volt a fékváltókar, tehát azok a bringák ki is esnének a jelöltek közül.
Amúgy a jó minõségû, középkategóriás kantifék meglepõen jól képes fékezni. Én pl. maratonoztam XT kantival (M65/T fékpofák), kétujjas fékkart használva. Egy 12 éves gyerek meg talán nem olyan súlyos egyéniség, mint én a 75 kilómmal. :)
Nyugodtan vegyél kanti fékes bringát, nem kell átalakítani.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Ki lehet cserélni, de a fékkart is cserélni kell V fékesre, mert más a húzása.

Sziasztok!

12 éves fiamnak keresek egy montit. Elsõsorban a 20 éves acélvázas márkásabb gépeket nézem, bár akad egy két használható újabb is 25-30 ezeres kategóriában. A legtöbb azonban cantifékkel van szerelve, kérdésem, hogy ezt lehet-e V-fékre cserélni probléma nélkül, vagy nem lesz tökéletes?

ben

koben

koben

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

12 éves fiamnak keresek egy montit. Elsõsorban a 20 éves acélvázas márkásabb gépeket nézem, bár akad egy két használható újabb is 25-30 ezeres kategóriában. A legtöbb azonban cantifékkel van szerelve, kérdésem, hogy ezt lehet-e V-fékre cserélni probléma nélkül, vagy nem lesz tökéletes?

ben

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ennyi penzert inkabb kevesbe neves marka kozt keressgelj vagy hasznaltat.

ez pl eleg baba:Eladó Sport Budapest: Merida S-Presso i8-D férfi kerékpár
es meretben is jo.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Tufa

Tufa

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok.

190cm 115kg-hoz milyen bringát ajánlanátok, mondjuk úgy 100-150e ft-ig bezárólag? Aszfalt, néha földes út..
KTM Life One-ra gondoltam

(köszönöm, tisztában vagyok vele hogy nem vagyok kicsi, de közel 35kg fogyás után, leraktam a cigit és kezd megállni a fogyó, így jöhet a sport :) )

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Nyugodtan vehetsz, sok haver vett már tõlük bringát v. alkatrészt.
Marci

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Maxi bike-tól mennyire ajánlott bringát venni? Mennyire megbízható. Látok egyet, ami tetszik és árban igencsak baráti...:) Elõre is kösz az építõ hozzászólásokat.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
Monyok: Azt javasolom linkelj be nehany neked (arban, szinben, meretben, stb) megfelelo bringat es mi megszakertjuk, hogy erdemes-e megvenni.
Mit kell megnezni egy hasznalt bringan? Googlizz utana! Eleg sokmindent talalhatsz: pl. Buying a Used Bike 2: Things to Look (Out) For - a Bike Culture article on Cyclorama
MY GUIDE: Buying 2nd Hand - What You Should Look For - Pinkbike Forum

De egy bringa allapotanak megitelesehez szvsz eleg nagy tapasztalat kell, kulonosen ahhoz, hogy azt megallapitsd, hogy egy adott problema megoldasa filleres (pl. csak egy bowdent kell cserelni) vagy nagy koltseg lesz.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ebben valaki tudna segiteni legyszi? Ami tuti mar, hogy hasznalt bringa lesz, mert megneztem az ujak arait es nem akarok ennyit kiadni egy masodlagosan es ritkan hasznalt cangara.

Ha már van egy közlekedésre használt, utcai bringád, akkor terepezésre montit vegyél, nincs sok értelme két nagyon hasonló bringának. De erre sajnos nem lehet rövid, egyszerû választ adni, hogy mennyi mindenre kell figyelni... Tippet meg a keret ismeretében lehet adni.

Mindenképp nézd át alaposan a bringát, és próbáld is ki! Milyen régi, mennyit ment, garancia van-e még rá?

Váz nem-e repedt, hajlott, javított? Kormánycsapágy, kerék, villa kotyog-e? Teleszkóp, tárcsafék olajat ereszti-e? Ha kell venni kopóalkatrészt, pl. szimering, fékpofa, lehet-e kapni az adott típushoz? Váltókar jól vált? Lánc, fogaskerekek mennyire kopottak, tekerés közben ugrik-e valamelyik fokozatban? Kerék szorul-e centrírozásra, felni ép-e? Stb....

Kapanyanyi monyok

Kapanyanyi monyok

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnem a segitsegeteket kerni...
Szeretnek vasarolni egy masodik bringat a meglevo utcai - fitness - melle, amit terepre hasznalnek leginkabb. Nem vagyok extrem sportos, de fitnessel nem mennek ki foldes, murvas utra. Crossra vagy MTB-re gondoltam, de nem vagyok biztos benne.
Az is megfordult a fejemben, hogy hasznaltat vennek. Ha igy van, akkor elmondanatok mire kellene oda figyelni a vasarlaskor illetve melyek az ajanlott markak es azonbelul a modellek? Sajna egyaltalan nem vagyok otthon a temaban.
Tarcsafek mennyire fontos ilyen jellegu bringara?

Udv,
Monyok

Ebben valaki tudna segiteni legyszi? Ami tuti mar, hogy hasznalt bringa lesz, mert megneztem az ujak arait es nem akarok ennyit kiadni egy masodlagosan es ritkan hasznalt cangara.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Köszönöm szépen a választ. Bár mivel nincs megadva semmi vázgeometria adat a Schwinn-hez így sokkal okosabb nem lettem. Annyi biztos hogy valahol 18"-20" közötti vázméret kellene de mivel 19" nincs belõle sõt 20"-as is elfogyott így nem tudom hogy bemerjem-e vállalni a 18"-ast. Valakinek nincs esetleg ilyen bringája hasonló magassággal mint én? Vagy legalább látott ilyet közelrõl?

ha túl kicsit veszel, az már sosem lesz jó, állítgathatod, ahogy akarod

szerintem ne kapkodj, nézz utána, hogy mekkora lenne jó neked és csak úgy vegyél valamit, ha biztos vagy a dolgodban, ebben a témában nem érdemes kompromisszumot kötni

Frozen

Frozen

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Ezt próbáld ki: Fit Calculator - Competitive Cyclist Igaz,hogy külön trekking nincs benne de a mountain szerintem jó kiindulási alap :)

Köszönöm szépen a választ. Bár mivel nincs megadva semmi vázgeometria adat a Schwinn-hez így sokkal okosabb nem lettem. Annyi biztos hogy valahol 18"-20" közötti vázméret kellene de mivel 19" nincs belõle sõt 20"-as is elfogyott így nem tudom hogy bemerjem-e vállalni a 18"-ast. Valakinek nincs esetleg ilyen bringája hasonló magassággal mint én? Vagy legalább látott ilyet közelrõl?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ezzel szvsz nem jarsz rosszul ha jó állapotban van és ilyen stílust szeretnél. (Egyébként nem értem, hogy egy (majdnem) full deore bringát miért menetes kormánycsapággyal szerelnek)

mert trekking, és így oldják meg a magas kormányt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való