Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gödöllõ Maraton. Biztos, hogy lehetetlen?

- - - - -

• Please log in to reply
517 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

sötétben lámpa nélkül az volt

akko nem szóltam
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
[quote name='Bikertiggerde az nem különösebben teknikás...sztem...
[/QUOTE']

sötétben lámpa nélkül az volt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
"Dobikövire lehet aszfalton menni egy jó nagy szakaszon, majd egy rövid technikás ösvényen (színre nem emléxem) fel"
a legrövidebb a kék, az aszfalt púptól (vörös dagonya), de az nem különösebben teknikás...sztem...
ja és a továbbiakat a +felelõ topikba vésem ...tigris becsszó...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ellpontok:
Nógrád, Csóványos, Kisinóci th, Törökmezõ, Hegyes-tetõ, Komp Nagymarosnál, Visegrádon a Fellegvárnál, Kis Rigó, Dobikövin egy házikó, Lajosforrás, Csikóváralja, Kevély nyereg, Virágos nyereg, és a cél.

Könnyítés esetleg: az itinerben ált a legbrutálabb utak vannak benne, szóval: Nógrádtól lehet esetleg nem a Foltán kereszt fele menni, mert az az út gyilkos, hanem szekérúton a Csóványosra.
A Kisinóci vágás tetejéig ahogy sikerül módon érdemes eljutni.
Kisinóci th-tól aszfalton is lehet Törökmezõig menni, onnan pedig Hegyestetõ tövéig, majd oda fel erdei földúton érdemes, a végén egy brutkó tolással.
Visegrádon lehet az aszfalton is felmenni afellegvárba, majd visszagurulni és Pap-rét fele aszfalton, sõt akár a Kis-rigóig aszfalton. Ott úgyis levest adnak. Dobikövire lehet aszfalton menni egy jó nagy szakaszon, majd egy rövid technikás ösvényen (színre nem emléxem) fel. Onnantól kezdve nincs könnyítési lehetõség, a pálya járható.
DE A BEAC KÉRDÉSEKET ABEAC TOPICBA plíz.Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Biker Úr!
Ön, mint a Pilisi hegység ismerõje összedobhatna nekünk egy kis itinert a Visegrád - BP szakaszra!
Szerintem erõsen hálásak lennénk érte!

http://ttt.tr.hu/nap...tura.php?id=524
http://www.kivisite....zintmetszet.jpg

Mivel a túra hosszú, a leghaladósabb utakat kellene megnevezni, mert én a térképbõl hiába gondolom, hogy pl. a "piros+" a jó, ha az nehezen tekerhetõ.

Valami olyanra gondolok pl.:
...
a Kis Rigótól a Kék a jobb, egészen az aszfaltig.
...

Ha lenne egy kis idõd jövõ péntek estig, akkor lehet, hogy még szombaton hazaérnénk...
Köszi.

u.i.: vagy mutasd az utat...

üdv

itt, hogy van, azokon a pontokon kell kötelezõen +jelenni ami a kiírásban van vagy ami a szint térképen ? mer pld ha sikáros kihagyható, és ótvar dagonya van akkor a paprét - dkõ majdnem végig könnyíthetõ aszfalttal is...ilyenek..vagy a kisrigó - kõ pld királyk.nyeregig a piros+ amerre a dm jött vissza onnan 2km beton a kékig és ott fel kõre...nem kerül akkorát mint a kék...persze ha az élvezet a cél akkor a kék :) ilyenek...csak még mindig az a kérdésem hogy akkor melyek a kötelezõ pontok...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Biker Úr!
Ön, mint a Pilisi hegység ismerõje összedobhatna nekünk egy kis itinert a Visegrád - BP szakaszra!
Szerintem erõsen hálásak lennénk érte!

http://ttt.tr.hu/nap...tura.php?id=524
http://www.kivisite....zintmetszet.jpg

Mivel a túra hosszú, a leghaladósabb utakat kellene megnevezni, mert én a térképbõl hiába gondolom, hogy pl. a "piros+" a jó, ha az nehezen tekerhetõ.

Valami olyanra gondolok pl.:
...
a Kis Rigótól a Kék a jobb, egészen az aszfaltig.
...

Ha lenne egy kis idõd jövõ péntek estig, akkor lehet, hogy még szombaton hazaérnénk...
Köszi.

u.i.: vagy mutasd az utat...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Csak nem vettek fel? :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Azért bátorkodtam javasolni, mert sokak szerint ránk fog setétedni. És sötétben kitalálni, hogy merre van elõre, nehezebb.
Nekem minden jó.

Ha figyeltél - azon a részen jönnénk haza.

Dehogy fog egyébként, majd "nyomjuk neki". :D (nincs pénzem elemre, most hogy be kell csengetnem a tandíjat...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Azért bátorkodtam javasolni, mert sokak szerint ránk fog setétedni. És sötétben kitalálni, hogy merre van elõre, nehezebb.
Nekem minden jó.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jólvan, jól hangzik, Pite nélkül ne Gödöllõ környékét zúzzuk, merthogy igazából mindkettõnkre szükség van, hogy a legjobb útvonalat összerakjuk. Vasárnapban megegyezhetünk? Charonék jelezték, hogy nekik az lenne jó. Ahogy a met-et nézem, úgyis vasárnap lesz a jobb idõ, szombat elég csúnyának tûnik.

De ne erõltessük szerintem ezeket a "bejárás" jellegû túrákat, csomó kötöttséget jelent, pedig a túrában az a poén, hogy mondjuk nem kell vonatozni 40 percet, hogy a kiindulópontra jussál. Szóval én egy Budai hg nyugati részét javaslom, mivel az Pestrõl hamar megközelíthetõ, Nagy Szénás, Nagy Kopasz és Fekete hegyek, fõleg a Fekete hegyek kevéssé ismert, de nagyon jó kis részek - ráadásul Charonékat sem kényszerítjük 40 km nyomulásra, hogy mondjuk Vácra érjenek. Visszafelé jöhetünk a Kevély felõl, hogy kis BEAC feeling legyen.

Tali vasárnap 11 valahol?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Biker kolléga!
Ha megyünk, összefuthatunk valahol.
A DM-en csak visegrád környéke volt vacak...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A hétvégére:

Ha nem lesz nagyon vacak az idõ, mehetnénk a második felét a BEAC MAXI-nak.
Pl. Visegrádtól vissza. Vagy Dobogókõtõl vissza.

Legalább kitaláljuk az utat.

és nem is olyan borzasztó dagonya a hegy mint gondoltam...(tudom dm elõtt is ezt mondtam) ..bár holnapra igérik az esõt megin

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A hétvégére:

Ha nem lesz nagyon vacak az idõ, mehetnénk a második felét a BEAC MAXI-nak.
Pl. Visegrádtól vissza. Vagy Dobogókõtõl vissza.

Legalább kitaláljuk az utat.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts
Iszom a Tiszából, úgyis van az mindenütt.

MIHI, te meg remélem már biciklizel. Nem tudom milyen állapotban vagy, de amint lehet kezd el, mert így lehet elkerûlni a fóbiát. Lovasbaleset után lovagolni kell. Síbaleset után nem sokkal sielni kell. Kutyaharapás után kutyagolni. A repülõt meggondolnám...
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Hajrá Pite!
Én a 200km-es Balatonkört is untam már a vége felé.
Azért kulacsot vigyél...:)

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Szia Doki!

Gratulálok, pihend ki a vizsgák fáradságát (lehet hogy emiatt untad az egyetemet, de szvsz nagyon hamar hiányozni fog!). A 220 kilcsi alatt meg biztos ki fog szellõzni a bucid.

Dante kolléga!

Bocs ezt a hétvégét még kihagyom, a szeptembert komolyan gondoltam.

Üdv. mindenkinek, jó tekerést a hét végén.

Pitechus

Pitechus

törzsvendég

• fórumtag
  • 660 posts

Na mi van Pite?

Dr. Pite?
:)

Ma volt az uccsó. Már csak az avatásra várok.
Ja, nem én voltam Kistarcsánál ma, 7:20kor Szegeden voltam a dékániban és sorsolták, hogy melyik intézetben akarnak meg*opatni. Sikerült, úúútálom a túrkászokat,de legalább vége az egyetemnek..már untam.

Amúgy szívesen nyomnék egyet a hétvégén én is, de le kell mennem nagyanyámékhoz kolompírt szedni. De bringával megyek, aki akar elkísérhet:
Gödöllõ-Tura-Boldog-Jászárokszállás-Heves-Tiszanána-Poroszló-Tiszafüred-Egyek-Tiszacsege-Polgár-Lenintanya-Hajdúnánás útvonal (kb220km), de mi ez a 24h-hoz képest. Ja és lesz finom frissítõ a végén. Süti, kútvíz, trágyaszag meg ilyenek. És ócsó. Visszafele meg ...na ebbe még nem gondoltam bele...
Ha valami elromlik, félvállról kell venni!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Na mi van Pite?

Dr. Pite?
:)

Jah, úgy tudom. (nehogy betegek legyetek... ;) )

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

Naná!
Csak a fotósaitokkal van tele a hócipõm! :)
Csináltak vagy 800 képet, de még véletlenül sem vagyok rajta egyiken sem.

Biztos azert, mert meg nem ismerjuk egymast, akit ismerek szemelyesen, arrol probaltam kepet csinalni, persze volt, hogy oket is nehezen ismertem meg az aktualisan viselt mezben meg bukoban!

Konkluzio: Ha talalkozunk majd elobb-utobb, kepek is lesznek rolad. Elobb vagy utobb. :)
WaNNaRiDE

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 posts

Oké Charon, anyagi megfontolásból BEAC-Maxi összejöhet (ezügyben még beszélünk), Mátra helyett, meg hát terepen ennyit még nem mentem, egyszer el kell kezdeni...;) Most hétvégén meg azért annyira nem akarok durvulni, csak mehetnénk egy túrát. Nektek vasárnap jó - többiek? (Mihi? augusztus vége még ugye szeptember eleje nálad?)

130 kilcsi? Lájtos! Nekem a hétvégén 215 kilcsi mászott az órába 13 óra alatt!

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;