Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Dohogó - politikamentesen

- - - - -

  • Lezárt topik Lezárt topik
2850 hozzászólás a témában

#1221
husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

    visszatérő

  • fórumtag
  • 2.349 hozzászólás
Azért is nagyon jó lesz, mert ha este, atom módra kivilágítva világos feltünõ öltözékben elcsap egy kocsi, akkor te leszel a hibás. Bekaphatják.
Arról nem is beszélve, hogy ezt egy átlag bringásnak honnan kéne tudnia? Googli is alig akart infót adni a dologról.
Olyan jó, amikor a törvényhozóknak fingjuk sincs a témáról, de azért buzgolkodnak.

#1222
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Jól érzem, hogy ebbõl is lesz egy össznépi bringástüntetés? :D Már ha tényleg elkezdik szigorúan venni a dolgot...
Másrészt csak egy vak nem vesz észre egy villogó karácsonyfát az út közepén...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#1223
husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

    visszatérő

  • fórumtag
  • 2.349 hozzászólás
Még sehol nem hallottam, hogy kötelezõ lenne. Sztem hülyeség.


"Ne változtassanak szabályokat a kerékpáros szervezetek véleményezése nélkül!
Ne szülessenek a gyakorlatban életképtelen, betarthatatlan, vagy komolytalan szabályok, mint például az egyébként KRESZ szerint elõírt, de be nem tartatott kerékpár kivilágításon túl kötelezõvé tett láthatósági mellény viselete."

http://criticalmass....-teljes-szovege

Akkor lehet, hogy mégis? Hmm, érdekes...

#1224
Hotmaat

Hotmaat

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Este még esetleg meg is értem a mellényt, de nappal aztán tényleg minek?
Elöre látom, ahogy a vicces kedvû rendörök majd állnak a budai rakpartnál a bringauton és szépen sorjában birságolnak.

#1225
cimarcimar

cimarcimar

    vendég

  • fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ez a kukásmellény tényleg komoly? Hülyét kell csinálni magunkból? Az elsõ villogó egyébként elég bármekkora, vagy van valami minimum?

#1226
Rave_Ace

Rave_Ace

    Dömdödöm

  • globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

azért ugyanazon az _életszinvonalon_ is lehet többféle _életminõséget_ élni, és ez nagyrészt az emberen (neveltetés, szemlélet stb) múlik...


Ez nagy igazság...
Most dohogok...
bazz ebben a hónapban heti 5 napi 8 órás munkával pontosan ugyannnyi pénzt kaptam, mint tavaly 3 heti szopás után amibe beleraktam a karácsonyom és a szilveszterem is...
Akkor most ki a hülye?:)
Jah és + még kapok karácsonyi lóvét is.Zsír.
boldog az életeme van lé, van Bodza aki akkora angyal, és van Makikám akivel jó együtt élni.
Mi bajom lenne?:D

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag


#1227
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Hééé! A sisak a tök alap, ha valaki terepre megy. Ezenfelül a lámpa meg elfér, nem? A mellény meg tényleg nagy baromság..
Egyébként most engem is meg fognak büntetni, mert nem láthatósági mellény lesz rajtam, hanem rikító sárga, fényisszaverõs thermo melegítõ?! :confused:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#1228
ksyp

ksyp

    vendég

  • fórumtag
  • 79 hozzászólás
Má' bocs, de ez a láthatósági mellény meg a sisak nem baromság? A lámpa kresz szerinti elõírás, még a sisakot is megértem, de ez...

#1229
DaveRider

DaveRider

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ma este leállított 2 rendõr igazoltatás miatt és hogy közöljék szabálysértést követtem el!Állítólag dec 1. óta kötelezõ a láthatósági mellény, lámpa és a sisak...ezek elmulasztása szabálysértést von maga után, amely 5000HUF- akár 50000HUF ig terjedhet!!! BRINGÁSOK sztem szerezzétek be a cuccokat mert komoly a pénzbüntetés.


ez tényleg így van? a sisak persze alap mindig, de most arra az 1000 m-re, amíg kiérek a terepre feltenni egy lámpát és felvenni azt a mellényt, fõleg nyáron, amikor este 8kor még nagyon világos van...

a másik: január 1-tõl a TB komolyan nem állja az extrém sportból származó sérüléseket és ezek kórházi ellátását? ha jól tudom, az országuti kerékpár nem extrémsport ebben a törvényben, de a monti már igen. és akkor a monti országúton (vagy fordítva) micsoda? csapattársam utánanézett, és az õ év elején egy esésbõl szerzett szájsebének csak az összevarrása 90e FT...

#1230
the_d

the_d

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
a tanár nem versenyszféra, hanem szociális igényû szféra. kutató meg olyan versenyszf. mint a huzat.

a mentalitás pedig najah: hazudok ha azt mondom h csilivilik a városok, de ha nem olyan helyen élsz ahol te vagy kissebbségben, akkor szeméttel, kutyaszarral és kurvaanyázással nem nagyon találkozol. Egyszer láttam egy karambolt Genfben: Fekete maffiamerdzsó és kis Mazda. Mazdás gyerek vt a hibás. Merdzsóból kipattan egy komplett szekrénysor egyszemélyben, mondom bazz itt verés lesz. Benyúl a kocsiba, kivette a betétlap ottani megfelelõjét meg az iratait, odasétált a másikhoz, és mosolyogva kitöltötték. Aszittem h vagy melegek, vagy rosszul látok.
Meguntam az aláírásom....

#1231
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a buszok itt is tele vannak tegelve, tegnap egy ures buszon kerestem a helyet, mert az egyikre le volt ontve valami, a masikon egy adag kfc maradek piszegett, a harmadik alatt meg egy adag sultkrumpli volt kiontve-szettaposva. a vonatok itt is kesnek, a buszok se 100% megbizhatoak [neha csak az van kiirva, hogy 10-12 percenkent jon, de ott allsz 15-ot is mire tenyleg jon egy] vannak keruletek amik tele vannak feketekkel, muszlimokkal, es egyeb finom uriemberekkel, feher oda ne nagyon menjen jelleggel, es ez csak egy par dolog amit most hirtelen fel tudtam sorolni. katyuk is vannak, a dugokrol nem is beszelve.

egy eve lakok ott ahol, azota csak a kozvetlen szomszedommal beszelgettem, a felettunk levo egy seggfej, aki csak akkor koszon ha nagyon muszaj, es meg a szembeszomszed szokott inteni ha meglat. mast arcrol meg se ismernek.

de igen vannak jo ddolgok. egy sima divatos ruhazati boltbol nem neznek ki, ha ugy gondoljak hogy nem fogod megvenni a legdragabb pulcsit. ezt otthon nem egyszer tapasztaltam.

az alap, hogy ha megallsz a zebranal, akkor minden auto megall, es atenged.

hogy a vevok normalisabbak, azt nem tudom alatamasztani, baratnom is sokat mesel, meg nekem is vannak tapasztalataim igazan bunko/agressziv vevokrol.

de meg mindig ugy erzem, hogy tobb dolog miatt kellene/lehetne dohognom, ha otthon lennek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F


#1232
SzabcsiPro

SzabcsiPro

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 317 hozzászólás

Na szerintem ez az igazán fontos nem a sokkal többet keresés.Az emberek hozzáálása valahogy teljesen más. Nekem az nem tetszik, hogy ráköszönök az utcán a 2 házzal arrébb lakó szomszédra, õ meg a képembebámul. Ausztriában meg ha a kis feluba jón valaki szembe egybõl rádköszön és mosolyog. Meg a hegyen is megfigyelhetõ, hogy ott mindenki köszön mindenkinek, itthon, meg néha csesznek visszaköszönni. Pedig ök is ugyanolyan turázók.

Mondjuk azt is hozzá kell tenni az egész témához, hogy mi irigykedünk a NÉmetekre,Angolokra, Osztrákokra,stb.... Ugyanakkor a világ jelentös része meg sokkal szarabul él mint mi.


Nana!
Anglia, de foleg London tele van vadparasztokkal..
Egyszer hallottam, hogy a vilag osszes szemetet itt fujta ossze a szel... hat most mar ertem mire mondtak. (jah, tudom en is itt vagyok) :)
A brittek pardonja csak a konyvekben letezik manapsag.. igazi vadbarom az osszes... amugy meg minden tele van arabokkal is , akik szinten nem a kedvessegukrol es korrektsegukrol hiressek (lasd marha fonokom).
Itt nem 5 orai tea es pardon van, hanem FUCK OFF!
Bunko az osszes cab driver, gondolkodas nelkul radhuzza a kormanyt, megfordul ugy az ut kozepen a legnagyobb forgalomban, hogy se index semmi, parasztok az emberek, mindent azonnal akarnak, azt hiszik a penzel minden megveheto, a kisgyermekes anyukat letiporjak az utcan, mindenki rohan, megy at tokon-uborkan.. a jelzolampak csak disznek vannak. A boltokban addig vagy kedves vevo, amig veszel valamit, utanna huzz a francba (foleg arab uzletekben).

Na de azert vannak jo oldalai is.. az ausztralokat es ireket birom! Kurva jo fej az osszes.. a kiwiken be lehet szarni... szinten nagyon jo fejek.
Lehet nagyon sok jo dolgot kapni, nagyon olcson..
Az arak mint mar Tamas is irta, 1,5 vagy 2szeressek az otthoniaknak.. na ja az alberlet nem olcso, de ki lehet birni.. kajaval ha odafigyelsz az akciokra egy kicsit.. olcson kurva jot...
A fizetes tiszt! (marha megkapod... en itt az arabnal eleg erdekessen kapok.. nem baj, mar uton vagyok masik melohelyre nemsokara...)
Otthon is nagyon jo volt a penzem, ahol dolgoztam utoljara.. most ha megkapnak mindent a bonusommal egyutt (5 honapja nem talalkoztam vele)
a kerek otszoroset utalnak a szamlamra...

Tudom ez senkire nem tartozik igazan, de azert mondom, 8 honap alatt 2 mihalyt raktunk felre baratnommel, ugy, hogy nem tagadtunk meg magunktol semmit(persze dolgoztunk es erte nem keveset.. nem a tokunk lengeteseert kaptuk)... nyaron Brighton minden hetvegen, tengerben locsizas.. Digitgep, 2 uj bringa, kertivasut, uj orak, csillio uj ruha, havi 3-4szer etteremben kaja.. minden nap eszunk 2 szer normalis meleg kajat, annyi tengeri kajat eszek egy heten, amennyit otthon csak egy evben engedhettem meg magamnak..
Ezenkivul teljessen berendeztuk az alberletunket.. galeriaagy, legkevereses suto, tv, dvd, ps2, uj szekrenyek, polcok...balblabla...
Egyetlen szar dolog... nem teljessen 20 nmes a lakas... :) De jo sovanyak vagyunk, ugyhogy elferunk..

Egy eletet leelni biztos nem (legalabbis nekem) de par evre tapasztalatot, penzt gyujteni es angolt tanulni kijonni jo dolog...
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

#1233
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
cimarcimar:
Szokj rá légyszíves ennek a gombnak a használatára:

Posted Image

Köszönöm.
"In idem flumen bis non descendimus"

#1234
Hotmaat

Hotmaat

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
A balkán valahol Bécstõl keletre kezdõdik sajnos

#1235
cimarcimar

cimarcimar

    vendég

  • fórumtag
  • 240 hozzászólás
Szerintem két generációnak ki kell halnia ahoz, hogy a negyvenévet és a vadkapitalista gorennyehûtõs, hétvégente a bevásárlóközpontokban bolyongást, a vásárlásiingert szarásig meg az ilyeneket kinõjje az ország.

Érdemes néha nézni mondjuk a trevelcsenelt ha van valakinek ilyen otthon mert egy két mûsorban mutogatják magyarországot és kivülálló szemmel nézve elég röhejes. Fõleg ha a mûsorvezetõ is hozzáfûz egy két keresetlen szót a látottakhoz. Igggazi balkán vagyunk!

#1236
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a kátyukat leszámítva mind mi, a nép vagyunk felelõsek. a kátyuért meg a közútkezelõ.

nem nyáladzani kell hanem nem összesz*rni mindent, illetve letörni annak a kezét aki csinálja.

akiket pedig ismerek, és kimentek dolgozni, az itthoni 5szöröséért targoncáznak, bébiszitterkednek, na meg raktároskodnak... itthon is csinálták, de kint többért lehet. pénzt gyüjteni pár évig lehet, utána már lesz alap amire építhetnek...

#1237
cimarcimar

cimarcimar

    vendég

  • fórumtag
  • 240 hozzászólás
Én ismerek olyanokat akiknek normális melójuk van kint és u.azt csinálják mint itthon. Az életszínvonaluk nem jobb (anyagilag) de a köznyezetük annyival jobb, hogy frankón élmény kimenni az utcára. Nem azért mert sok a látványosság, hanem nincs annyi trágya a városban, a buszon nem folyik a fika a kapaszkodóról, nem büfögnek pofán a metrón, ja és minden töm.közlekedési eszköz pontosan jár! Ja! És a legfontosabb, hogy a kátyúk miatt nem halsz meg az utcán...

#1238
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Utálom a retech-et, azt akarom, hogy ne létezzen! :( :(

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"


#1239
obsidian

obsidian

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.038 hozzászólás

Amcsiknál pl egy egyetemi docens és szakkutató (anyám) aki itthon "hivatalosan" havi X forintot keres (ett akkoriban), kinn "hivatalosan" egészen pontosan 1,718 X-et keres(ett). Egy francia (ritka)szakterületi kutató (bátyám) akinek itthon Y forintnyi fizut ajánlottak, párizsban 2,032 Y forintot keres, jelenlegi árfolyam szerint. Folytathatnám. Lehet hogy Angliában más a világ, de ezek olyan példák amik akkor sem kérdõjelezõdnek meg ha a NASDAQ korrekciós szünetet rendel el...

Azt is vedd figyelembe, hogy azokat a foglalkozásokat sem lehet épp átlagosnak nevezni, amit megemlítettél. Nem igazán versenyszféra, és amennyire én tudom az a mérce, mivel a verseny mozgatja a gazdaságot, vagy mi... Egy mérnök haver fõsulis végzettséggel csak országot vált 2 évre (Mo. -> Németo.), marad a cégnél, a pozi is hasonló marad, mégis ~330%-os béremelést "kell elszenvedjen" egy ilyen mozgatás miatt (hozzáteszem itthon sem keresett épp keveset, a terület sem annyira marha speciális és nem épp summa cum laude végzett :D)...
A nagyon speciális területekkel az a probléma, hogy egy szintig hajlandóak megfizetni az árát, de mikor sokat kérne az ember, akkor a fõnök valószínûleg fel fogja tenni a kérdést, hogy oké, de ha nem adom meg akkor mit csinálsz? Elmész máshova? De hova? Mert Tibinek a Jocó dolgozik, Ferinek meg a Laci és asszem ki is merítettem a szakterületeden összességében rendelkezésre álló munkahelyeket az országban... (Személyes tapasztalat, informatika, hiába vagyok expert X>2 rendszerbõl, ha jelenlegi cégem kizárólagos forgalmazó az országban akkor a hajamra kenhetem a konkrét tudást egy bárhol máshol történõ állásinterjún. A munkatapasztalat meg az általános rutin persze más kérdés, de ebbõl nem nagyon kovácsolható versenyelõny.)
When the day is through, all I want to do is slow down...

#1240
Dagi

Dagi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 836 hozzászólás
azért ugyanazon az _életszinvonalon_ is lehet többféle _életminõséget_ élni, és ez nagyrészt az emberen (neveltetés, szemlélet stb) múlik...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)