Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Kedves Fehérvári BringásBagázs:D

Akkor mikor tarjuk azt a szezonzáró tekerést?:) Már jó lenne egyben látni az ebben a topicban törzsvendég irodalmárokat együtt:) ötlet?

A péntek jónak ígérkezik részemrõl is, vasárnaptól jövõ hét péntekig "kivonom magam".

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

szerintem a pénteki vértesi dzsembori jó alkalom lenne...

hát nekem a péntek sajnos nem jó:(:( mivel balatonkerülésre megyünk:) de ha nem ígértem volna meg akkor inkább mennék én is terepre:D
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Akkor mikor tarjuk azt a szezonzáró tekerést?:) Már jó lenne egyben látni az ebben a topicban törzsvendég irodalmárokat együtt:) ötlet?

szerintem a pénteki vértesi dzsembori jó alkalom lenne...
"too proud to beg, too dumb to steel"

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

Patrick Jr

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

:D lehet ... :D

Ma is voltam, igaz Tamásiban ... jó kis pálya volt :D

Eredmény?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Köszi, ez jó volt!:D Már csak olvasni kellene megtanulnom, ja a számokkal mindig is bajban voltam. Így vártam kb 11.40-ig, utána elindultam, persze egyedül.

:D lehet ... :D

Ma is voltam, igaz Tamásiban ... jó kis pálya volt :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Ez tegnap volt.

Köszi, ez jó volt!:D Már csak olvasni kellene megtanulnom, ja a számokkal mindig is bajban voltam. Így vártam kb 11.40-ig, utána elindultam, persze egyedül.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv!

Részletek (esõ esetén)? A Budai úti buszmegnél becsatlakoznék, ha lehet.

Ez tegnap volt.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Ha valaki szeretne csatlakozni holnap megyünk egy Velencei-tó kört szigorúan alapozó tempóban, 11:30 kor indulunk fehérvárról

Üdv!

Részletek (esõ esetén)? A Budai úti buszmegnél becsatlakoznék, ha lehet.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Ez egy kijelölt turistaút, pl. a jelzések sem lennének, ha nem tartanák karban önkéntesek. Ha az erdészet egyéb területe lenne, és hazavinnénk a fát, akkor persze igazad lenne...

Ez jól hangzik!

Igaz!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Miért jó nektek, hogy erdõt takarítotok? Nem kell arra menni és kész. :) Meg ha jól tudom a kidõlt fákat is tilos kivágni/szétvágni.

Ez egy kijelölt turistaút, pl. a jelzések sem lennének, ha nem tartanák karban önkéntesek. Ha az erdészet egyéb területe lenne, és hazavinnénk a fát, akkor persze igazad lenne...

Jövõhét péntekre, ha jó idõ lesz, egy Vértes túra szervezõdik a Túrák Magyarországon topicban. Tavaly is volt egy ilyen, jó sokan leszünk, nem lesz tempó, inkább csak egy kirándulás.

Ez jól hangzik!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Miért jó nektek, hogy erdõt takarítotok? Nem kell arra menni és kész. :) Meg ha jól tudom a kidõlt fákat is tilos kivágni/szétvágni.

Jövõhét péntekre, ha jó idõ lesz, egy Vértes túra szervezõdik a Túrák Magyarországon topicban. Tavaly is volt egy ilyen, jó sokan leszünk, nem lesz tempó, inkább csak egy kirándulás.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

hármat ki tudtam tessékelni, de a többihez mûszerek kellenek.

akkor én viszek voltmérõt meg oszcilloszkópot :)
esetleg összekötni a szezonzáró vonulással?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Te is ki(k)?

Kollégám(lelkes amatõr) és én, aztán gyalogtúra lett belõle.

Miért nem lehet velem biriglizni?

Megnéztem a piros 3szöget, hogy fezso-ék milyen terepmunkát végeztek. :)

Látszik a nyoma a tisztogatásnak, ügyesek voltak, de van pár - na jó vagy 7-8 - bedõlt fa amit heti, illetve múltheti penge idõ tett ki!

hármat ki tudtam tessékelni, de a többihez mûszerek kellenek.

Jövõ héten hétvégén egy napra kivonulok, ha valakinek van kedve társadalmi munkázni, szívesen látom. :)

HeyBud

HeyBud

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Sziasztok! csatlakozom a Szfvari bringas csapathoz. Kellemes napot mindenkinek!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha valaki szeretne csatlakozni holnap megyünk egy Velencei-tó kört szigorúan alapozó tempóban, 11:30 kor indulunk fehérvárról

Te is ki(k)?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

WD-40 helyett nem jobb választás esetleg egy kis teflontartalmú kenõspray?

Nem, mert itt nem a kenés a lényeg, hanem a víz kiszorítása a nem kívánt helyrõl.

A csapágyak zárt tömítése bent tartja a kenõanyagot és kint a koszt, a forgáspontok közöl meg ki kell hozni a vizet és a koszt port.

A Teflon spray oldószeres és ha elpárolog az oldószer, ott marad a kiszáradt teflonos kaki a kosszal :(

A Teflon spary tökre jó, csak még nem tudom mire, finom szereléseknél használják ahol nem szabad olajosnak vagy zsírosnek lenni valaminek:

"A PTFE Teflon-spray alkalmas hevedermechanikák, vezetõsínek (pl. ülésvázakon) optimális kenésére. A termék használható továbbá síkosító és leválasztó szerként a burkolatokon és ülésvázakon képzõdõ zajok kiküszöbölésére.
Alkalmazás

A PTFE Teflon-spray-vel vékonyan és egyenletesen befújjuk a tiszta, zsírmentes felületet. Ha vastagabb réteget kívánunk elérni, akkor az elõzõleg felhordott réteget elõbb hagyjuk megszáradni. Használat után a szelepet fújjuk tisztára (a szórófejet tartsuk lefelé), amíg már csak hajtógáz távozik."

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
WD-40 helyett nem jobb választás esetleg egy kis teflontartalmú kenõspray?
Patrick Jr

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Köszi - nem hiszem hogy "ártalom" lenne, ha két fém mozog egymáson, azt segíteni kell :)

Ja ... ezért mondják az olaj az 0,5 lakatos