Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

bõven elégséges a lecsöpögtetés. Én mosás után úgy szoktam, hogy kiteszem a napra kb 30 perc és leszárad, utána a forgáspontokat WD40-el vagy szilikon alapú olaj spray-vel befújom. Párszor kézzel átmozgatom és kész. (Mondjuk ez szakmai ártalom, mármint a fújogatás és kenés dolog)

Köszi - nem hiszem hogy "ártalom" lenne, ha két fém mozog egymáson, azt segíteni kell :)
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

utána elég lecsöpögtetni, vagy érdemes kifújatni a mozgó részeket?

bõven elégséges a lecsöpögtetés. Én mosás után úgy szoktam, hogy kiteszem a napra kb 30 perc és leszárad, utána a forgáspontokat WD40-el vagy szilikon alapú olaj spray-vel befújom. Párszor kézzel átmozgatom és kész. (Mondjuk ez szakmai ártalom, mármint a fújogatás és kenés dolog)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

A magasnyomású mosót nem ajánlatos használni, nem tesz jót a csapágyaknak, beáznak és el kezdenek majd ropogni és kattogni, vagy nyikorogni terhelés alatt.
Jobb a szivacs és a slagos áztatás, igaz lassabb, de kímélõbb

utána elég lecsöpögtetni, vagy érdemes kifújatni a mozgó részeket?
"too proud to beg, too dumb to steel"

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

nekem sikerült mindenféle technikai gond nélkül megúsznom a kis kalandot, csak mosni meg olajozni kellett az hipp-hopp lejött magasnyomásúval:D habár kipróbáltam a bringát de szerintem majd a következõ tekeréskor derülnek csak ki a problémák:)

A magasnyomású mosót nem ajánlatos használni, nem tesz jót a csapágyaknak, beáznak és el kezdenek majd ropogni és kattogni, vagy nyikorogni terhelés alatt.
Jobb a szivacs és a slagos áztatás, igaz lassabb, de kímélõbb
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
nekem sikerült mindenféle technikai gond nélkül megúsznom a kis kalandot, csak mosni meg olajozni kellett az hipp-hopp lejött magasnyomásúval:D habár kipróbáltam a bringát de szerintem majd a következõ tekeréskor derülnek csak ki a problémák:)
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

A sárgumik jók hóban, de nekem sárgumim sincs. Felrakok majd valamilyen nagybütykû gumit.

A szezon záró jó ötlet ... Hol lehet nevezni ... :D

A sárgumi annyira nem jó a hóban, csak ha DH sárgumi ... XC vagy AM gépre egy NN 2.1 vagy Rubena Charibdis 2.0, vagy Conti MK 2.2 is bõven tökéletes, a guminyomás a lényeg! Kb. ennyit tudok hozzátenni :P
De ha van fölös 20e HUF akkor van spéci Snow stud a Schwalbe háza táján :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A hátsó agyon kívül mit sikerült "leikszelni"? Pótoltad már, vagy sima kerékcsere volt?

Az alsó váltógörgõ telement sárral, de kitakarítottam és mûködik, a középcsapágynak van kicsit "koszos" hangja, de azt is meg tudom csinálni, a hátsóváltó rugóján van még egy kis sár. A váz forgáspontjait még nem néztem, remélem azok rendben vannak. Hátra meg beraktam a tartalék kereket.

A sebesség mindent megold.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Jól van, akkor te is olcsón megúsztad.

A hátsó agyon kívül mit sikerült "leikszelni"? Pótoltad már, vagy sima kerékcsere volt?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jól hangzik a szezonzáró, benevezek. Hóra van vmi spec gumid?

A sárgumik jók hóban, de nekem sárgumim sincs. Felrakok majd valamilyen nagybütykû gumit.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

elég jól levitte a sarat a kúton a mosó.
elõször feláztattam, utána meg tisztára mostam.
bowdeneket kell újra olajozni, meg az elsõ váltót/kart kell átnézni, mert nem akarja feltenni nagytányérra...
a hátsó váltó is még elég nehézkesen mûködik...

megnézem újra a privát üzidet és írok, ha még valamire nem válaszoltam itt :)

Jól van, akkor te is olcsón megúsztad.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

A szezonzáró túrát még nem tartottuk meg. Ha újra jó idõ lesz mehetnénk egy Meleg-hegy oda-visszát vagy várhatunk a hóra is. :)

Bringa!
Szerintem nem megyünk Csesznekre a hétvégén, sõt szerintem senki nem fog menni ilyen idõben. Sár, hideg, szél.

Jól hangzik a szezonzáró, benevezek. Hóra van vmi spec gumid?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Az nem lesz egyszerû. :) Olyan ez a sár megszáradva, mint a beton.
Majd meséld el miket amortizált le a verseny.

elég jól levitte a sarat a kúton a mosó.
elõször feláztattam, utána meg tisztára mostam.
bowdeneket kell újra olajozni, meg az elsõ váltót/kart kell átnézni, mert nem akarja feltenni nagytányérra...
a hátsó váltó is még elég nehézkesen mûködik...

megnézem újra a privát üzidet és írok, ha még valamire nem válaszoltam itt :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A szezonzáró túrát még nem tartottuk meg. Ha újra jó idõ lesz mehetnénk egy Meleg-hegy oda-visszát vagy várhatunk a hóra is. :)

Bringa!
Szerintem nem megyünk Csesznekre a hétvégén, sõt szerintem senki nem fog menni ilyen idõben. Sár, hideg, szél.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

lassan kiszedem a kocsiból a bringát és elviszem lemosni :/

Az nem lesz egyszerû. :) Olyan ez a sár megszáradva, mint a beton.
Majd meséld el miket amortizált le a verseny.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

így van. többet tét nélküli versenyen nem akarok indulni, ha ekkora sár lesz...

Nekem is ez volt az utolsó tét nélküli versenyem, maratonira is nyúlt, 6 filmet néztem meg és rátok gondoltam ... ahogy telt az idõ egyre többször :D

Andris, Janit nem visszük el edzõtáborba :) Annak úgy sincsen tétje :) Nem látja senki, és .... és ... ott letehetné a papírkutya vizsgát, de csak úgy mint te, kesztyû nélkül :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Esõmenõk? Kikre gondolsz, mert csak én voltam. :)

...én is ott voltam, de kevés sikerrel. Kellemes vasárnapi bringatúrának szántam, ebbõl a vasárnapi jött csak be. Itt (#590) leírtam hogy is volt.

Jani, gyenge az arcmemóriám és szerintem csak 1x találkoztunk (tavaly Kisgyón), asszem láttalak, bocs hogy nem is köszöntem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
így van. többet tét nélküli versenyen nem akarok indulni, ha ekkora sár lesz...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Inkább úgy fogalmaznék, nem sz....atom magam meg úgy, hogy nincsen miért, és nincsen tét ...

tudod a rutin meg az évek és a kilométerek .... :D

majd télen zacsit húzok a papír testemre, tavaly is bejött :)

Nekem is ez volt az utolsó tét nélküli sáros versenyem. Beszéltem az Andrissal és õ is ugyanezt mondta.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

... A fõpapírkutyával (Balu :D ) ...

Inkább úgy fogalmaznék, nem sz....atom magam meg úgy, hogy nincsen miért, és nincsen tét ...

tudod a rutin meg az évek és a kilométerek .... :D

majd télen zacsit húzok a papír testemre, tavaly is bejött :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Balu, Patrik...A "hobbi teamból" senki nem indult, mindannyian Nektek szurkoltunk hazulról.

Köszi, de én is filmes vasárnapot tartottam inkább, valahogy a 7. érzékem nem engedett ki a pályára ma ... és ahogy a képeket látom nem bántam meg ...