Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

4db aprócska alkatrészt (kulacstartó szem) kell felheftülni a vázra.
Mivel meg lesz barmolva az amúgy is kopott festék, akkor legyen teljesen leszedve, így okosba meg tudom vizsgálni.
Ha meg a kritikus helyeken látok valami gyanúsat de nem tudom eldönteni, hogy repedés-e, akkor jön egy kis UV érzékeny lötty és UV lámpicsek. :)
A designe az utolsó szempont. Nem akarok és nem is szeretem a feltûnõ extrát. :)

Köszi Gábor!
Beszéltem is a sráccal és még a héten megcsinálja.
Igen, mûanyag golyós eljárással lesz leveretve. Azt mondta, úgy is akarnak kicsit kísérletezni.
1-2e forintba fog fájni, de ennyit nekem bõven megér. :)
A porfestést teljes mértékben ellenzi, így marad a fényezés, DE...
Állítólag ezek a mûanyag golyók olyan felületet csinálnak mint amit Bálint is írt, lehet ugyan arról a tech-rõl van szó.
Ha szépre megcsinálják, akkor nyers alu lesz 2-3 matricával lelakkozva.

Igen ez a gyöngy szórás :) ... akkor mégis értek valamennyire a szakmámhoz :D
(a szilikát szemcsék élesek, ridegek és a felületet könnyen kikezdik, nem mindegy a becsapódási erõ ill. sebessége. Ellenben a mûanyag ill. epoxy gyöngyökkel, ezek nagyobb méretûek, rugalmasak, rezgetik a felület és ezáltal jobban is kímélik) egy rövid szösszenet :)
Nyugodt szívvel adjad oda!

Fezsónak igaza van!!! De Vazz te kezdesz átesni a másik oldalra ... lassan egy penetráló mûhelyed lesz otthon :D
Ezt hívják szakmai ártalomnak ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

csak az átvizsgálás miatt akarod leszedni a festést, vagy az új dizájnért?
mert ha csak az átvizsgálás, akkor szerintem nem érdemes, lehet olyan repedés/sérülés ami nem látszik szabad szemmel - ha nem mondok nagy hülyeséget (van itt jól képzett gépész, asszem' :) ) az ilyet talán röntgennel vagy ultrahanggal szokták ellenõrizni.

4db aprócska alkatrészt (kulacstartó szem) kell felheftülni a vázra.
Mivel meg lesz barmolva az amúgy is kopott festék, akkor legyen teljesen leszedve, így okosba meg tudom vizsgálni.
Ha meg a kritikus helyeken látok valami gyanúsat de nem tudom eldönteni, hogy repedés-e, akkor jön egy kis UV érzékeny lötty és UV lámpicsek. :)
A designe az utolsó szempont. Nem akarok és nem is szeretem a feltûnõ extrát. :)

Beszéltem a Palkovics Attilával (Rollsplit), csináltak már alu bringavázat. Nem homokkal, hanem mûanyag szemcsével, mert a homok nehezebben viszi le ezt a fajta festéket és több kárt tesz az aluban.

Köszi Gábor!
Beszéltem is a sráccal és még a héten megcsinálja.
Igen, mûanyag golyós eljárással lesz leveretve. Azt mondta, úgy is akarnak kicsit kísérletezni.
1-2e forintba fog fájni, de ennyit nekem bõven megér. :)
A porfestést teljes mértékben ellenzi, így marad a fényezés, DE...
Állítólag ezek a mûanyag golyók olyan felületet csinálnak mint amit Bálint is írt, lehet ugyan arról a tech-rõl van szó.
Ha szépre megcsinálják, akkor nyers alu lesz 2-3 matricával lelakkozva.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Egy használt vázról van szó, amin bizony vannak itt-ott sérülések.
Ami a legfontosabb, hogy tökéletesen lejöjjön az összes gyári festék -még a varratoknál is- mert szeretném látni, nincs-e valahol repedés.

csak az átvizsgálás miatt akarod leszedni a festést, vagy az új dizájnért?
mert ha csak az átvizsgálás, akkor szerintem nem érdemes, lehet olyan repedés/sérülés ami nem látszik szabad szemmel - ha nem mondok nagy hülyeséget (van itt jól képzett gépész, asszem' :) ) az ilyet talán röntgennel vagy ultrahanggal szokták ellenõrizni.
"too proud to beg, too dumb to steel"

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

- Ha porfestetni (szintereztetni) szeretnéd, akkor jobb a homokszórás, mert ez aktív felületet készít elõ a festésnek, az amúgy is rosszul festhetõ AL-n.

Beszéltem a Palkovics Attilával (Rollsplit), csináltak már alu bringavázat. Nem homokkal, hanem mûanyag szemcsével, mert a homok nehezebben viszi le ezt a fajta festéket és több kárt tesz az aluban.
Failure is always an option.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

A Linardics sem rossz szépen dolgoznak, Õk a Denso mögött vannak.

Viszont nekem lenne egy-két kérdésem, utána mondanám a javaslatomat:
- Mi a terved a festék eltávolítása után a vázzal? Ugye nem eloxáltatni akarod ... mert az nagyon nem javasolnám! Ugyan is az elox utáni vegyszert nem lehet eltávolítani a váz belsejébõl rendesen és utána "idõvel" bármikor életveszélyes lehet! Ha referencia kell errõl kérdezd meg õket: Kapcsolatfelvétel
- Ha lakkoztatni szeretnéd, akkor gyöngyszórást javasolnák, ez tükrös felületet készít és utána szép fényes marad az alu a lakk alatt.
- Ha porfestetni (szintereztetni) szeretnéd, akkor jobb a homokszórás, mert ez aktív felületet készít elõ a festésnek, az amúgy is rosszul festhetõ AL-n.

Ha kell a gyöngyszóró száma szólj, átküldöm mélen

Minden megoldható :)

Ejj! Köszi a hozzászólást!
Egy használt vázról van szó, amin bizony vannak itt-ott sérülések.
Ami a legfontosabb, hogy tökéletesen lejöjjön az összes gyári festék -még a varratoknál is- mert szeretném látni, nincs-e valahol repedés.
A váz átvizsgálása után porfestésre gondoltam, abból is egy egyszerû mattos fekete vagy nagyon sötét grafit szürke színre. Semmi cicoma, bár egy pici grafikát tennék rá, de nem tudom hogyan oldható meg (matrica, festés, kimaszkolás).
Ha a Linardics-val csináltatom, remélem nem lesz horrorisztikus az ár. Max alkudozok és reklámként felteszem a nevüket a bringámra. :D
A tükrös felület is nagyon tetszene, de nincs olyan állapotban a váz, hogy így szépen mutasson.
Köszi még egyszer!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

:)

Majd jön a másik Bálint és mond egy helyet, ahol meg tudják csinálni. Vagy ha õ sem tud segíteni akkor megkérdezem az unokatestvéremet, õ nyáron dolgozott ilyen munkakörben pár napot valahol Fehérváron.

Jani, te milyen jól tudod ezt ....

A Rollsplit Kft-nél biztos meg tudják csinálni, õk veterán autókat is pucoltak már le, meg mindenféle mást is. Ismerem a srácot holnap megkérdezem tõle.

Õk nem rosszak, de a váznál figyelni kell, mert nagyon vékony a fala és átlyukadhat, (a túl nagy nyomás szét bírja bontani az AL-t)

A fórumon õket javasolták, de nem bánom, ha megkérdezed az ismerõsödet. :) Asszem már hallottam is róluk...
Köszi elõre is!

A Linardics sem rossz szépen dolgoznak, Õk a Denso mögött vannak.

Viszont nekem lenne egy-két kérdésem, utána mondanám a javaslatomat:
- Mi a terved a festék eltávolítása után a vázzal? Ugye nem eloxáltatni akarod ... mert az nagyon nem javasolnám! Ugyan is az elox utáni vegyszert nem lehet eltávolítani a váz belsejébõl rendesen és utána "idõvel" bármikor életveszélyes lehet! Ha referencia kell errõl kérdezd meg õket: Kapcsolatfelvétel
- Ha lakkoztatni szeretnéd, akkor gyöngyszórást javasolnák, ez tükrös felületet készít és utána szép fényes marad az alu a lakk alatt.

Ha kell a gyöngyszóró száma szólj, átküldöm mélen

Minden megoldható :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

A Rollsplit Kft-nél biztos meg tudják csinálni, õk veterán autókat is pucoltak már le, meg mindenféle mást is. Ismerem a srácot holnap megkérdezem tõle.

A fórumon õket javasolták, de nem bánom, ha megkérdezed az ismerõsödet. :) Asszem már hallottam is róluk...
Köszi elõre is!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Lányok-fiúk, kéne egy csöpp segítség!
Van egy alu vázam (magellan pyxis) és szeretném róla leszedni az összes festéket, hogy makulátlan fém felületet kapjak.
Ki milyen ötletet javasol?
Leginkább a homokszórás pártján állok, csak nem tudom hova vigyem.
Köszi elõre is a segítséget!

B

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Majd jön a másik Bálint és mond egy helyet, ahol meg tudják csinálni. Vagy ha õ sem tud segíteni akkor megkérdezem az unokatestvéremet, õ nyáron dolgozott ilyen munkakörben pár napot valahol Fehérváron.

Az ultra lenne...
Olyan helyet tudok, ahol pici kamrában kis alkatrészeket megcsinálnak, de a váz már nem férne be, max darabokban. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Itthon is van homok, de nem tudom olyan erõvel nekiszórni, hogy a festék leperegjen. Lehet én vagyok a béna... :D

A sebesség mindent megold.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Kitekersz Pákozdra és ott szórhatsz rá annyi homokot amennyit akarsz. :D Mondjuk most lehet elég fagyott a talaj. :)

Itthon is van homok, de nem tudom olyan erõvel nekiszórni, hogy a festék leperegjen. Lehet én vagyok a béna... :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Van egy alu vázam (magellan pyxis) és szeretném róla leszedni az összes festéket, hogy makulátlan fém felületet kapjak.

B

Kitekersz Pákozdra és ott szórhatsz rá annyi homokot amennyit akarsz. :D Mondjuk most lehet elég fagyott a talaj. :)

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

B

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Jön valaki???

én nem megyek

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ne irigykedj. -7fok van kint.

Éreztem, bringával jöttem dolgozni...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én itt ülök az irodában és irigykedve nézek ki az ablakon...
Jó tekerést.

Ne irigykedj. -7fok van kint.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Jön valaki???

Én itt ülök az irodában és irigykedve nézek ki az ablakon...
Jó tekerést.

beno01

beno01

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

szia hol és mikor lesz a találkozo

Jön valaki???

beno01

beno01

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Legyen 11.-kor Palotai út ,Gaja patak mellett kerékpáros út ahol kezdõdik !!!

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás