Jelentkezz be Regisztrálj

Fehérvár
Írta 2011. január 08. - 21:46

üdv. Sanyi
Írta 2011. január 08. - 21:12

Olvass vissza pár üzenetet és megtalálod, hol és mikor találkoznak a srácok.
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2011. január 08. - 21:02

Írta 2011. január 08. - 19:13

Írta 2011. január 08. - 19:09

1/2 10?
Rendben,ott leszek 1/2 10-kor a Budai-Lövölde saroknál.
Írta 2011. január 08. - 16:57

Gondoltam 10-óra körül indulhatnánk.De mehetünk akár elõbb vagy késõbb is,tudok alkalmazkodni.
1/2 10?
Írta 2011. január 08. - 12:24

Vasárnap mikor? Délelõtt? Talán a Baglyas nem annyira dagonyás, nekem elvileg jó lenne a vasárnap.
Gondoltam 10-óra körül indulhatnánk.De mehetünk akár elõbb vagy késõbb is,tudok alkalmazkodni.
Írta 2011. január 08. - 11:09

Ezért javasoltam a Baglyast is mint alternatívát,ott talán nem ér tengelyig
Srácok!
Mányok Sanyi üzeni, hogy a Baglyas felé nincs sár, még a vasút melletti ösvényen (Új csóri út és Moha között) is jól lehet menni. Most voltak arra.
Írta 2011. január 08. - 10:25

Nekem jó lenne akár a mai nap is,viszont akkor vasárnap már nem tudnák menni.
Menjetek vasárnap, nekem ma sem jó.
Írta 2011. január 08. - 10:18

Vasárnap mikor? Délelõtt? Talán a Baglyas nem annyira dagonyás, nekem elvileg jó lenne a vasárnap.
Írta 2011. január 08. - 01:32

Én most nem tudok menni, vasárnap családi program lesz.
Nekem jó lenne akár a mai nap is,viszont akkor vasárnap már nem tudnák menni.
Írta 2011. január 08. - 01:28

Sár?

Írta 2011. január 08. - 01:11

Vasárnapi terepezés!A hétvégére jó idõt mondanak,mehetnénk egy karikát a Vh-ban vagy egy Baglyas oda-visszát.Jelentkezõk?Ötletek?Üdv!
Én most nem tudok menni, vasárnap családi program lesz.
Írta 2011. január 08. - 01:04

Vasárnapi terepezés!A hétvégére jó idõt mondanak,mehetnénk egy karikát a Vh-ban vagy egy Baglyas oda-visszát.Jelentkezõk?Ötletek?Üdv!
Sár?
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. január 08. - 01:03

Írta 2011. január 07. - 07:19

Minden világos, köszi! Megnézem ezeket a gumikat és ezek közül választok.
Elég a 2.1-es gumi?
Ti mekkorákat használtok?
Most 2.25-ös nobby van fent és nem tûnik nagynak...
...
pár napja lebetegedtem, úgyhogy most pihenés, agyalás és szerelés van
Az elõzõbe bele írtam melyik gyártótól milyen méret ...
Schwalbe: 2,1; Conti: 2,2 (Ezek egy méretben vannak)
A túl széles sem jó, mert sárban bele fogsz ragadni ...
Írta 2011. január 06. - 23:22

Hmmm ... azé nem kell engem sztárolni ... nem vagyok én olyan nagy ember, csak egy bringás srác vagyok, aki szeret hekkeleni
Persze jó az öreg a háznál, ha már menni nem tud, mert elgyengült. Akkor legalább segít![]()
- Akkor a belsõ, mindenképpen autószelepes legyen, ennek három oka van: 1.) abba könnyebb beletenni a tejet, 2.) jobb a minõsége a belsõknél, 3.) 24" méretben csek autószelepes van(asszem)
- Külsõ: Igazából azt neked kell tudni, hogy milyen stílusban mész, ha szereted az agresszív minát és amolyan Jolly-joker mintáta kereser, a NN 2,1 elõre-hátra; Ha a gördülési ellenállásra mész a Racing-Ralph vagy Rocket-Ron 2,1.
Lehet Conti Mountain King is elõre és hátra Race king ebbõl 2,2 az a méret ami megfelel a 2,1-s fecskéknek.
- A külsõbõl, minden estre ne vegyél olcsó fajtát, mert azok mind oldalfal hibásak és eresztenek.
- A kontból a Supesonic és/vagy Black Chilli összetételet, a Schwalbe-bõl meg a hajtogathatós, triple nano compound aminek az oldalfalában is gumi a szöveten kívül.
- Ha feltetted a gumikat az elsõ 4-5 napban oldalra fektetve és cserélgetve az oldalt kell tárolni, majd két naponta rátölteni a lötyibõl, mert fog még felvenni az oldalfal a tejbõl, mivel némileg porózus.
Úgy ennyi a technológia hozzá
No akkor nyomás menjél edzeni!
Minden világos, köszi! Megnézem ezeket a gumikat és ezek közül választok.
Elég a 2.1-es gumi?
Ti mekkorákat használtok?
Most 2.25-ös nobby van fent és nem tûnik nagynak...
...
pár napja lebetegedtem, úgyhogy most pihenés, agyalás és szerelés van

Írta 2011. január 06. - 23:15

Elvileg holnap viszem. Remélem szép lesz és a váznak sincs baja.
Ha kész, próbálok valami fényképes beszámolót dobni.
más..
Remélem február környékén összeáll a kerékszettem és kettú tyúkbéllel szeretnék ügyeskedni.
Gondolom a Joe tej meg fog felelni, de "belsõgumi" (amit ugye szétvágok) és külsõ téren gondban vagyok.
A szelepen nagyon sokat gondolkodom. Autó? Presta? Bontható presta (nem tom van-e 24" méretben)?
Egyszerû hagyományos butil vagy legyen profibb? (Nem tudom van-e 24" méretben)?
Köpeny téren schwalbe felé húzok... Abból valami javaslat? Nobby? Ralph? Ron?
Esetleg más márka más típus?
Papír oldalfalú vagy sûrûbb szövésû?
Pár véleményt és javaslatot meghallgatnék, fõleg Balu Tanár Úr -tól.
Köszi,
B
Hmmm ... azé nem kell engem sztárolni ... nem vagyok én olyan nagy ember, csak egy bringás srác vagyok, aki szeret hekkeleni

Persze jó az öreg a háznál, ha már menni nem tud, mert elgyengült. Akkor legalább segít

- Akkor a belsõ, mindenképpen autószelepes legyen, ennek három oka van: 1.) abba könnyebb beletenni a tejet, 2.) jobb a minõsége a belsõknél, 3.) 24" méretben csek autószelepes van

- Külsõ: Igazából azt neked kell tudni, hogy milyen stílusban mész, ha szereted az agresszív minát és amolyan Jolly-joker mintáta kereser, a NN 2,1 elõre-hátra; Ha a gördülési ellenállásra mész a Racing-Ralph vagy Rocket-Ron 2,1.
Lehet Conti Mountain King is elõre és hátra Race king ebbõl 2,2 az a méret ami megfelel a 2,1-s fecskéknek.
- A külsõbõl, minden estre ne vegyél olcsó fajtát, mert azok mind oldalfal hibásak és eresztenek.
- A kontból a Supesonic és/vagy Black Chilli összetételet, a Schwalbe-bõl meg a hajtogathatós, triple nano compound aminek az oldalfalában is gumi a szöveten kívül.
- Ha feltetted a gumikat az elsõ 4-5 napban oldalra fektetve és cserélgetve az oldalt kell tárolni, majd két naponta rátölteni a lötyibõl, mert fog még felvenni az oldalfal a tejbõl, mivel némileg porózus.
Úgy ennyi a technológia hozzá

No akkor nyomás menjél edzeni!
Írta 2011. január 06. - 20:47

más..
Remélem február környékén összeáll a kerékszettem és kettú tyúkbéllel szeretnék ügyeskedni.
Gondolom a Joe tej meg fog felelni, de "belsõgumi" (amit ugye szétvágok) és külsõ téren gondban vagyok.
A szelepen nagyon sokat gondolkodom. Autó? Presta? Bontható presta (nem tom van-e 24" méretben)?
Köszi,
B
én is Bálint bácsitól tanultam a szakma csínját-bínját... külsõ témában tudok hozzászólni! Continental Mountain King elõre hátra illetve ha száraz a téma akkor hátra egy Race King, a Tubeless változat lenne a legbiztosabb de ha drágának tûnik akkor a Protection változat... sokkal erõsebb az oldalfala mint a Schwalbe-nak.. az szerintem valamit elárul hogy május óta használom az elöl MK hátul RK kombót Tubeless változatban és még nem kaptam vele defektet.. igaz nem zúzok annyira lefelé, downhilles képességeim szerények de a Pákozd feletti szúrós dzsindzsán már áthajtottam nem egyszer és semmi... a tüske lepereg Tubelessel pedig a felütés elfelejtve még úgy is hogy egyszer már értem haza 1,2 bar levegõvel a kerekekben
remélem segítettem:)
Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!
Írta 2011. január 06. - 19:14

Igen ez a gyöngy szórás
... akkor mégis értek valamennyire a szakmámhoz
(a szilikát szemcsék élesek, ridegek és a felületet könnyen kikezdik, nem mindegy a becsapódási erõ ill. sebessége. Ellenben a mûanyag ill. epoxy gyöngyökkel, ezek nagyobb méretûek, rugalmasak, rezgetik a felület és ezáltal jobban is kímélik) egy rövid szösszenet
Nyugodt szívvel adjad oda!

más..

Köszi,
B