Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

MSanyi

MSanyi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Csatlakoznék a vasárnapi menéshez 9.40-kor a Új Csóri u-i körforgalom elött.

üdv. Sanyi

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Várpalota- Kincsesbánya-Iszkaszentgyörgy-Csór négyszögben. Ha jól emlékszem a Kelet-Bakony térképen találod meg.

Olvass vissza pár üzenetet és megtalálod, hol és mikor találkoznak a srácok.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Gabor69

Gabor69

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Hello. Merre mentek holnap, hol az a Baglyas? Hány km lesz? Ugyanazon az úton jöttök vissza? Üdv.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Rendben,ott leszek 1/2 10-kor a Budai-Lövölde saroknál.

Jön még valaki?

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

1/2 10?

Rendben,ott leszek 1/2 10-kor a Budai-Lövölde saroknál.
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Gondoltam 10-óra körül indulhatnánk.De mehetünk akár elõbb vagy késõbb is,tudok alkalmazkodni.

1/2 10?

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Vasárnap mikor? Délelõtt? Talán a Baglyas nem annyira dagonyás, nekem elvileg jó lenne a vasárnap.

Gondoltam 10-óra körül indulhatnánk.De mehetünk akár elõbb vagy késõbb is,tudok alkalmazkodni.
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Ezért javasoltam a Baglyast is mint alternatívát,ott talán nem ér tengelyig :)

Srácok!
Mányok Sanyi üzeni, hogy a Baglyas felé nincs sár, még a vasút melletti ösvényen (Új csóri út és Moha között) is jól lehet menni. Most voltak arra.
Failure is always an option.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Nekem jó lenne akár a mai nap is,viszont akkor vasárnap már nem tudnák menni.

Menjetek vasárnap, nekem ma sem jó.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Vasárnap mikor? Délelõtt? Talán a Baglyas nem annyira dagonyás, nekem elvileg jó lenne a vasárnap.

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Én most nem tudok menni, vasárnap családi program lesz.

Nekem jó lenne akár a mai nap is,viszont akkor vasárnap már nem tudnák menni.

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Sár?

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Vasárnapi terepezés!A hétvégére jó idõt mondanak,mehetnénk egy karikát a Vh-ban vagy egy Baglyas oda-visszát.Jelentkezõk?Ötletek?Üdv!

Én most nem tudok menni, vasárnap családi program lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Vasárnapi terepezés!A hétvégére jó idõt mondanak,mehetnénk egy karikát a Vh-ban vagy egy Baglyas oda-visszát.Jelentkezõk?Ötletek?Üdv!

Sár?

A sebesség mindent megold.

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Minden világos, köszi! Megnézem ezeket a gumikat és ezek közül választok.
Elég a 2.1-es gumi?
Ti mekkorákat használtok?
Most 2.25-ös nobby van fent és nem tûnik nagynak...

...
pár napja lebetegedtem, úgyhogy most pihenés, agyalás és szerelés van :)

Az elõzõbe bele írtam melyik gyártótól milyen méret ...
Schwalbe: 2,1; Conti: 2,2 (Ezek egy méretben vannak)

A túl széles sem jó, mert sárban bele fogsz ragadni ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hmmm ... azé nem kell engem sztárolni ... nem vagyok én olyan nagy ember, csak egy bringás srác vagyok, aki szeret hekkeleni :)
Persze jó az öreg a háznál, ha már menni nem tud, mert elgyengült. Akkor legalább segít :) :D

- Akkor a belsõ, mindenképpen autószelepes legyen, ennek három oka van: 1.) abba könnyebb beletenni a tejet, 2.) jobb a minõsége a belsõknél, 3.) 24" méretben csek autószelepes van :) (asszem)
- Külsõ: Igazából azt neked kell tudni, hogy milyen stílusban mész, ha szereted az agresszív minát és amolyan Jolly-joker mintáta kereser, a NN 2,1 elõre-hátra; Ha a gördülési ellenállásra mész a Racing-Ralph vagy Rocket-Ron 2,1.
Lehet Conti Mountain King is elõre és hátra Race king ebbõl 2,2 az a méret ami megfelel a 2,1-s fecskéknek.

- A külsõbõl, minden estre ne vegyél olcsó fajtát, mert azok mind oldalfal hibásak és eresztenek.
- A kontból a Supesonic és/vagy Black Chilli összetételet, a Schwalbe-bõl meg a hajtogathatós, triple nano compound aminek az oldalfalában is gumi a szöveten kívül.

- Ha feltetted a gumikat az elsõ 4-5 napban oldalra fektetve és cserélgetve az oldalt kell tárolni, majd két naponta rátölteni a lötyibõl, mert fog még felvenni az oldalfal a tejbõl, mivel némileg porózus.

Úgy ennyi a technológia hozzá :)

No akkor nyomás menjél edzeni!

Minden világos, köszi! Megnézem ezeket a gumikat és ezek közül választok.
Elég a 2.1-es gumi?
Ti mekkorákat használtok?
Most 2.25-ös nobby van fent és nem tûnik nagynak...

...
pár napja lebetegedtem, úgyhogy most pihenés, agyalás és szerelés van :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Elvileg holnap viszem. Remélem szép lesz és a váznak sincs baja.
Ha kész, próbálok valami fényképes beszámolót dobni. :)

más..
Remélem február környékén összeáll a kerékszettem és kettú tyúkbéllel szeretnék ügyeskedni.
Gondolom a Joe tej meg fog felelni, de "belsõgumi" (amit ugye szétvágok) és külsõ téren gondban vagyok.
A szelepen nagyon sokat gondolkodom. Autó? Presta? Bontható presta (nem tom van-e 24" méretben)?
Egyszerû hagyományos butil vagy legyen profibb? (Nem tudom van-e 24" méretben)?
Köpeny téren schwalbe felé húzok... Abból valami javaslat? Nobby? Ralph? Ron?
Esetleg más márka más típus?
Papír oldalfalú vagy sûrûbb szövésû?

Pár véleményt és javaslatot meghallgatnék, fõleg Balu Tanár Úr -tól. :)
Köszi,
B

Hmmm ... azé nem kell engem sztárolni ... nem vagyok én olyan nagy ember, csak egy bringás srác vagyok, aki szeret hekkeleni :)
Persze jó az öreg a háznál, ha már menni nem tud, mert elgyengült. Akkor legalább segít :) :D

- Akkor a belsõ, mindenképpen autószelepes legyen, ennek három oka van: 1.) abba könnyebb beletenni a tejet, 2.) jobb a minõsége a belsõknél, 3.) 24" méretben csek autószelepes van :) (asszem)
- Külsõ: Igazából azt neked kell tudni, hogy milyen stílusban mész, ha szereted az agresszív minát és amolyan Jolly-joker mintáta kereser, a NN 2,1 elõre-hátra; Ha a gördülési ellenállásra mész a Racing-Ralph vagy Rocket-Ron 2,1.
Lehet Conti Mountain King is elõre és hátra Race king ebbõl 2,2 az a méret ami megfelel a 2,1-s fecskéknek.

- A külsõbõl, minden estre ne vegyél olcsó fajtát, mert azok mind oldalfal hibásak és eresztenek.
- A kontból a Supesonic és/vagy Black Chilli összetételet, a Schwalbe-bõl meg a hajtogathatós, triple nano compound aminek az oldalfalában is gumi a szöveten kívül.

- Ha feltetted a gumikat az elsõ 4-5 napban oldalra fektetve és cserélgetve az oldalt kell tárolni, majd két naponta rátölteni a lötyibõl, mert fog még felvenni az oldalfal a tejbõl, mivel némileg porózus.

Úgy ennyi a technológia hozzá :)

No akkor nyomás menjél edzeni!

Specializedes

Specializedes

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás

más..
Remélem február környékén összeáll a kerékszettem és kettú tyúkbéllel szeretnék ügyeskedni.
Gondolom a Joe tej meg fog felelni, de "belsõgumi" (amit ugye szétvágok) és külsõ téren gondban vagyok.
A szelepen nagyon sokat gondolkodom. Autó? Presta? Bontható presta (nem tom van-e 24" méretben)?

Köszi,
B

én is Bálint bácsitól tanultam a szakma csínját-bínját... külsõ témában tudok hozzászólni! Continental Mountain King elõre hátra illetve ha száraz a téma akkor hátra egy Race King, a Tubeless változat lenne a legbiztosabb de ha drágának tûnik akkor a Protection változat... sokkal erõsebb az oldalfala mint a Schwalbe-nak.. az szerintem valamit elárul hogy május óta használom az elöl MK hátul RK kombót Tubeless változatban és még nem kaptam vele defektet.. igaz nem zúzok annyira lefelé, downhilles képességeim szerények de a Pákozd feletti szúrós dzsindzsán már áthajtottam nem egyszer és semmi... a tüske lepereg Tubelessel pedig a felütés elfelejtve még úgy is hogy egyszer már értem haza 1,2 bar levegõvel a kerekekben

remélem segítettem:)
Patrick Jr

Az amerikai sör olyan mint kenuban dugni, nagyon közel a vízhez!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Igen ez a gyöngy szórás :) ... akkor mégis értek valamennyire a szakmámhoz :D
(a szilikát szemcsék élesek, ridegek és a felületet könnyen kikezdik, nem mindegy a becsapódási erõ ill. sebessége. Ellenben a mûanyag ill. epoxy gyöngyökkel, ezek nagyobb méretûek, rugalmasak, rezgetik a felület és ezáltal jobban is kímélik) egy rövid szösszenet :)
Nyugodt szívvel adjad oda!

más..

Köszi,
B
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D