Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Erre már nem tudok mit mondani, mert mindent túl komolyan veszel...

Az Amorphis-link helyesen:

YouTube - Amorphis Two Moons

Te kezdted ... én csak kontráztam :D
Te vagy túl komoly :) :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

csijoci

csijoci

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok. Eladó fehérváron Magura Julye hp hidraulikus tárcsafék. Párban, tárcsákkal együtt eladó, megkímélt állapotban van. A hátsó féket szervizelni kell. Korrekt fék, én másik márkára váltok ez az eladás oka. Az ára 30000Ft a fékeknek, természetesen párban. Ha érdekel valakit írjon a csijoci@gmail.com email címre.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Erre már nem tudok mit mondani, mert mindent túl komolyan veszel...

Az Amorphis-link helyesen:

YouTube - Amorphis Two Moons
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Balu75:

... Az utolsó mondatodról viszont az jut az eszembe, hogy "tested by bike racers". ... And they said it's a shit - csak ez már nincs odaírva... Ez percre vicc ...

.... Csak az a különbség, a két mondta között, hogy:
- A te általad említett egy márka szlogenje, amelyet a fogyasztó alátámasztott egy fikázással.
- Amit meg én írtam, az egy versenyzõ (szerény személyem) kb. 3 évnyi tapasztalata egy gyártó termékeirõl, amelyet várásolt, nem kapott! És csak annyira van megelégedve vele, hogy bátran ajánlja bárkinek!
PRODUKTE - ACROS

De a márka nem ismerete elmondja felhasználásod komolyságát ... ez is persze vicc :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

szval.. sunrace.. amit nem ajánlok: lánc. sor. h.váltó a mûanyagok.
ami nagyon jó és olcsóbb mint shimano: monoblokk. e.váltó.!! nagyonjók! váltókarok, nem a gagyik a rapid váltókarok. hajtómûvek is egész jók. nagyon nincs más. egyébként a sunrace-nak elég nagy multja van csak nem tudjuk. Sunrace

Na, így már más, hogy valaki tapasztalat alapján megmondja, hogy a SunRace-nek a monoblokkja, váltókarja, egyebe jó, de a lánctól, agytól óvakodjunk. Ilyen információ hiányában azonban csak az addigi (rossz) tapasztalatokból próbáltam következtetni. Csak halványan rémlik a SunRace név a múltból, inkább a Suntour volt egy idõben a Shimano konkurense, lásd a "legendás" XC Pro szet... (Vagy egy cég a kettõ?)

Balu75:

Még csak nem is hallottam errõl a márkáról. De eszembe fog jutni, ha esetleg megint rámjön, hogy megépítem a világ legjobb kerékpárját... :-)
Amúgy nyilván túloztam az elvárások tekintetében, a szemléletesség kedvéért.

Az utolsó mondatodról viszont az jut az eszembe, hogy "tested by bike racers". ... And they said it's a shit - csak ez már nincs odaírva... Ez percre vicc
volt, ha Bike + monoblokkot kínálnak, azt valszeg megvettem volna, mert vannak Bike+ alkatrészeim, és nincs velük gond. Pedig könnyen lehet, hogy ugyanarról a sorról jön le, mint a SunRace mono, csak más logót tesznek rá.

Más téma:

Sajnos kiderült, hogy a görgõre nem lehet feltenni 622-es kerekû, illetve pálya-papucstávolságú bringát. Pedig az volt az elképzelés, hogy fixivel nyomatom... Így csak a Kettler Citybike-ot tudtam rá feltenni, azon van sima gumi - ami viszont Schwalbe City Jet, túlságosan nehezen beszerezhetõ ahhoz, hogy görgõvel etessem meg. Ennél nagyobb baj, hogy Biopace a hajtómûve, tehát max kalóriát tudok égetni rajta, de a körkörös hajtást begyakorolni nem... Lehet, hogy kéne építenem egy monti-fixi(???) kereket valami "expendable" gumival, mit tudom én...
Ráadásul annak ellenére, hogy mágnesfékes, még mindig eléggé hangos, tehát az se jött be, hogy filmet nézek közben - hacsak rá nem csatlakoztatom a rögzítõre a rádiós fejhallgatót. Egyelõre azonban csak mp3-ról húzattam a talpalávalót az , de ennyi erõvel a görgõt is kivihettem volna a garázsba, mintsem a bringát be...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sajnos nincs idõm kinyomozni, hogy egy márkanév alatt melyik terméket hol gyártatják. Lehet, hogy a láncot meg az agyat dzsunkán, a monot meg ott, ahol a White Industries, de valljuk be, ez kevéssé valószínû.
Persze, ha egybehangzóan állítjátok, hogy 5000km óta gyepáljátok a bringátokban a Sunrace monoblokkot (hajtómûvet, kormánycsapágyat...), és még mindig vajpuhán forog, nem kotyog, akkor legközelebb én is meg merem venni. Pont erre való a fórum, hogy tapasztalatot cseréljünk.

Ha ilyet keresel akkor irány az ACROS polc! AZ tuti, hogy 3 év tartós versenyhasználat után is vaj puhán fog forogni és patentül mûködik! És nem kell nézni, hogy melyik sártócsába vagy pocsolyába mész bele.

Az ACROS-n kívül nem sok céget tudok akik ilyen minõségben gyártanak mondjuk középcsapit, kormánycsapit és más mozgó dolgot ....

Csak ugye azt meg kell fizetni, mert High End kategória ... :)

Kipróbálva ---- ACCEPTED

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

an egy szett (28-38-48) 110-es osztókörû (régi monti méret) biopace. Valami alap acél. A 48-ast megtartanám, most egy 42-es van a munkábajárós egysebességesemen, de volt már fent a 48-as is, lehet hogy még visszaraknám. A többit viheted, ha ilyenre gondoltál.

Köszönöm!

Meg nem mondom melyik 90-s években gyártott xtr hajtómûre kellene, de leszedem a hajtómûvet és elviszem egy próbára.

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Te melyik boltban vagy?

szia nem Fehérváron dolgozik hanem Dunaújvárosban

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

ami nagyon jó és olcsóbb mint shimano: monoblokk. e.váltó.!! nagyonjók! váltókarok, nem a gagyik a rapid váltókarok. hajtómûvek is egész jók. nagyon nincs más. egyébként a sunrace-nak elég nagy multja van csak nem tudjuk. Sunrace

Te melyik boltban vagy?

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Sajnos nincs idõm kinyomozni, hogy egy márkanév alatt melyik terméket hol gyártatják. Lehet, hogy a láncot meg az agyat dzsunkán, a monot meg ott, ahol a White Industries, de valljuk be, ez kevéssé valószínû.
Persze, ha egybehangzóan állítjátok, hogy 5000km óta gyepáljátok a bringátokban a Sunrace monoblokkot (hajtómûvet, kormánycsapágyat...), és még mindig vajpuhán forog, nem kotyog, akkor legközelebb én is meg merem venni. Pont erre való a fórum, hogy tapasztalatot cseréljünk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, de ha találkoztam egy gyenge anyagú alkatrésszel a márkától, meg mástól is hallottam, hogy egy másik alkatrésze nem bizonyult tartósnak, akkor miért feltételezzem, hogy egy harmadik fajta komponense majd jó lesz?

Nálam termékek vannak és gyártók + a nagy márkák. :)

A sebesség mindent megold.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Lánckerekek nem maradtak meg véletlenül, errõl az öt karosról?

Van egy szett (28-38-48) 110-es osztókörû (régi monti méret) biopace. Valami alap acél. A 48-ast megtartanám, most egy 42-es van a munkábajárós egysebességesemen, de volt már fent a 48-as is, lehet hogy még visszaraknám. A többit viheted, ha ilyenre gondoltál.
Failure is always an option.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Igen, de ha találkoztam egy gyenge anyagú alkatrésszel a márkától, meg mástól is hallottam, hogy egy másik alkatrésze nem bizonyult tartósnak, akkor miért feltételezzem, hogy egy harmadik fajta komponense majd jó lesz?

Egy 1-2száz km-t futott, majd elszakadt sunrace láncom eltört(!) láncszeme a mai napig a kulcscsomóm egyik ékes darabja.
Inkább rollerezek, de sunrace lánc még egyszer nem kerül a bringámra! (Gyanítom a soruk is ilyen minõségi cucc...) :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Igen, aggyal, de nálam nem azt jelenti, hogy rossz az egész márka (mivel õk nem gyártanak semmit :) ).

MSanyi

MSanyi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok! Msanyitól kérdezném, hogy milyen programot használ a térképekhez a nyomvonal megjelenitéséhez. a telóm csinált gpx.fájl-t de nemtudom mivel lenne jó "nézegetni" eddig google earth-ön néztem de az szintrajzot nemtud mutatni.

köszzi

a sisak nélküli a takibacsi.. :)

Garmin MapSource. Netrõl le tudod tölteni.

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Asszem régi 5 karos Shimanorol származnak.

Lánckerekek nem maradtak meg véletlenül, errõl az öt karosról?

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Beleturtam a bringacsavaros dobozomba éééés:
Ha a fej átmérõ 12mm, a testének átmérõje 10mm és amit átfog az 7mm (vagy több), akkor még választhatsz is fényes és fekete közül :)

Hejjj, de beletrafáltál :)
Pont ez a méret kell nekem!
Ha csavar is van és menetes hüvely is, akkor már hívlak is :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Uraim, hatalmas nagy segítség lenne, ha valaki ki tudna segíteni 2 db a képen látható lánckerékcsavarral! Boltban csak ötösével lehet kapni, meg mindenféle csiri-csáré színekben...

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Köszi!

Beleturtam a bringacsavaros dobozomba éééés:
Ha a fej átmérõ 12mm, a testének átmérõje 10mm és amit átfog az 7mm (vagy több), akkor még választhatsz is fényes és fekete közül :)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

sziasztok! Msanyitól kérdezném, hogy milyen programot használ a térképekhez a nyomvonal megjelenitéséhez. a telóm csinált gpx.fájl-t de nemtudom mivel lenne jó "nézegetni" eddig google earth-ön néztem de az szintrajzot nemtud mutatni.

köszzi

a sisak nélküli a takibacsi.. :)

Online ez tök jó:
Bikemap.net - Your bike routes online

Amit le lehet tölteni is installálni, az meg a Garmin térképkezelelõje a "mapszósz" (Garmin map source).