Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Uraim, hatalmas nagy segítség lenne, ha valaki ki tudna segíteni 2 db a képen látható lánckerékcsavarral! Boltban csak ötösével lehet kapni, meg mindenféle csiri-csáré színekben...

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Köszi!

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
sziasztok! Msanyitól kérdezném, hogy milyen programot használ a térképekhez a nyomvonal megjelenitéséhez. a telóm csinált gpx.fájl-t de nemtudom mivel lenne jó "nézegetni" eddig google earth-ön néztem de az szintrajzot nemtud mutatni.

köszzi

a sisak nélküli a takibacsi.. :)

MSanyi

MSanyi

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tegnapi napra a túrát Római-fürdõig és vissza terveztük.De sok helyen még nagyon sáros volt az erdõ ezért idõ hiányában csak Tésig jutottunk.De így is teljesítettünk 85 kilométert majdnem 20-as átlaggal,igaz ebbõl jó pár kilométert aszfalton tettünk meg.Csináltam pár képet amit ide töltöttem fel:https://picasaweb.co...625/2011031502#

Ez pedig a megtett útvonal.

Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Nálam mûködik a link, csak figyelmeztetett, hogy nem biztonságos és töltsem le a tanúsítványt.

Néhányan kicsit túlöltöztetek, nem? :)
Ki a bukó nélküli bringás?

Na ennek õrülõk,hogy a linkel csak ennyi a probléma.Lehet hogy páran túlöltöztek,de ebben az átmeneti idõszakban nem egyszerû kitalálni,hogy mi az ideális öltözet.Én úgy vagyok ezzel,hogy inkább legyen nálam több ruha mint kevesebb.A bukó nélküli bringás pedig a Taki volt.De õ és meanmachine85 csak a Baglyasig jöttek velünk,mert siettek haza.
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nálam mûködik a link, csak figyelmeztetett, hogy nem biztonságos és töltsem le a tanúsítványt.

Néhányan kicsit túlöltöztetek, nem? :)
Ki a bukó nélküli bringás?

A sebesség mindent megold.

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Sajnos ez a link valamiért nem mûködik,de a szingós honlapról elérhetõ a picasa albumom.Ott láthatjátok a tegnapi túráról készült pár fotót.
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Tegnapi napra a túrát Római-fürdõig és vissza terveztük.De sok helyen még nagyon sáros volt az erdõ ezért idõ hiányában csak Tésig jutottunk.De így is teljesítettünk 85 kilométert majdnem 20-as átlaggal,igaz ebbõl jó pár kilométert aszfalton tettünk meg.Csináltam pár képet amit ide töltöttem fel:https://picasaweb.co...625/2011031502#

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem pont neked volt valami gondod egy SunRace aggyal, vagy sorral?
Nekem pedig egy lánccal, ami pillanatok alatt szétnyúlt. Ezután került nálam tiltólistára a SunRace.

Igen, aggyal, de nálam nem azt jelenti, hogy rossz az egész márka (mivel õk nem gyártanak semmit :) ).

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

szia menj el az Ákoshoz az alba vár kerékpár üzletbe a korona diszkontnál van

De minek? Nem kell most semmi. Mint említettem, a mono végül is nem szorul cserére, mert nem a csapágya kotyog, csak rosszul volt installálva. Miután visszajöttem a boltból, kiszedtem a monot a vázból, hogy megzsírozzam legalább a vázhoz csatlakozó meneteit, mert le mertem volna fogadni, hogy szárazon rakták össze. Mert igazából nem a kotyogás volt a bajom vele, hanem a nyekergés. Kis kotty itt nem számít, mert nincs a bringán elsõ váltó (meg hátsó se).

Illetve egy jó bukó még kéne. A Vitálban láttam egy negyedére leárazott, amúgy tökjó, de rózsaszín buksit. Azon gondolkodom, hogy megveszem és átfestem...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Pedig a sunrace monoblokk jó. Ugyanaz mint az összes többi itthon kapható matricamárka terméke.

Nem pont neked volt valami gondod egy SunRace aggyal, vagy sorral?
Nekem pedig egy lánccal, ami pillanatok alatt szétnyúlt. Ezután került nálam tiltólistára a SunRace.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Na, ha nem a körforgó, hanem a Lövölde utcai benzinkút lett volna 9-re, talán még odaértem volna... De tegnap a szokásosnál késõbb feküdtem, nehéz volt felkelni, pláne, hogy megint eldugult orral és lángoló torokkal ébredtem. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy délelõtt inkább tevékenykedek a ház körül, és délután megyek egy tókört. Ebbõl a célból elõ is készítettem a "retro" országútimat, de aztán úgy alakult a nap, hogy csak Börgöndi reptér lett belõle. A fokozatosság miatt talán nem baj, csak már nagyon unom ezt az utat... Remélem, ti jobban szórakoztatok.

Tegnap nem tekertem, hanem szereltem. Lekaptam a Maurice-ról a hajtókarokat, hogy megnézzem, milyen hosszú monoblokk kell bele. Az eredmény 110mm, el is szaladtam gyorsan a Vitálba (nyitva volt szombati munkarend szerint), de csak SunRace monojuk volt, kösz, azt inkább ne... Vettem viszont egy hátsó lámpát, egy csengõt, meg egy jópofa zsebszerszámot. A monot aztán kár is lett volna kicserélni, mert kiszedve kiderült, hogy nem a csapágya kotyog, hanem a bal csapágy el tud mozdulni a testhez képest. Nem "letörött", ez konstrukciósan ilyen, a bal csészének kéne õket egytengelyûen tartani. Abban az alkatrészben pedig némi koszt, és kopásnyomokat találtam. Kitisztítottam, belül vékonyan bezsíroztam, a vázban a meneteket is kipucoltam, raktam rájuk rendesen zsírt, és visszatettem. A bal csészét rendesen ráhúzva most nem kotyog, viszont továbbra is vajpuhán forog. Remélhetõleg ezután nem fog nyöszörögni. (Ki is próbálhattam volna, de inkább az országútit sétáltattam meg, ha már lehoztam a padlásról.)
A hátsó lámpát meg a csengõt is felraktam, így már 100% KRESZ-kompatibilis a Maurice (bár külön hátsó prizma nincs rajta).

szia menj el az Ákoshoz az alba vár kerékpár üzletbe a korona diszkontnál van

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

ha valamiben akkor monoblokkban tnylegjó a sun-race. nagyon sokat eladtunk évek óta semmi panasz rá, jó a csapágya, nem hazai termék...árban jobb a shimanonál, de megkozkáztatom, h a drágábbik sun, jobb ezáltal a shimanonál.

Te melyik boltban vagy?

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
ha valamiben akkor monoblokkban tnylegjó a sun-race. nagyon sokat eladtunk évek óta semmi panasz rá, jó a csapágya, nem hazai termék...árban jobb a shimanonál, de megkozkáztatom, h a drágábbik sun, jobb ezáltal a shimanonál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pedig a sunrace monoblokk jó. Ugyanaz mint az összes többi itthon kapható matricamárka terméke.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Na, ha nem a körforgó, hanem a Lövölde utcai benzinkút lett volna 9-re, talán még odaértem volna... De tegnap a szokásosnál késõbb feküdtem, nehéz volt felkelni, pláne, hogy megint eldugult orral és lángoló torokkal ébredtem. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy délelõtt inkább tevékenykedek a ház körül, és délután megyek egy tókört. Ebbõl a célból elõ is készítettem a "retro" országútimat, de aztán úgy alakult a nap, hogy csak Börgöndi reptér lett belõle. A fokozatosság miatt talán nem baj, csak már nagyon unom ezt az utat... Remélem, ti jobban szórakoztatok.

Tegnap nem tekertem, hanem szereltem. Lekaptam a Maurice-ról a hajtókarokat, hogy megnézzem, milyen hosszú monoblokk kell bele. Az eredmény 110mm, el is szaladtam gyorsan a Vitálba (nyitva volt szombati munkarend szerint), de csak SunRace monojuk volt, kösz, azt inkább ne... Vettem viszont egy hátsó lámpát, egy csengõt, meg egy jópofa zsebszerszámot. A monot aztán kár is lett volna kicserélni, mert kiszedve kiderült, hogy nem a csapágya kotyog, hanem a bal csapágy el tud mozdulni a testhez képest. Nem "letörött", ez konstrukciósan ilyen, a bal csészének kéne õket egytengelyûen tartani. Abban az alkatrészben pedig némi koszt, és kopásnyomokat találtam. Kitisztítottam, belül vékonyan bezsíroztam, a vázban a meneteket is kipucoltam, raktam rájuk rendesen zsírt, és visszatettem. A bal csészét rendesen ráhúzva most nem kotyog, viszont továbbra is vajpuhán forog. Remélhetõleg ezután nem fog nyöszörögni. (Ki is próbálhattam volna, de inkább az országútit sétáltattam meg, ha már lehoztam a padlásról.)
A hátsó lámpát meg a csengõt is felraktam, így már 100% KRESZ-kompatibilis a Maurice (bár külön hátsó prizma nincs rajta).

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
takibacsi és én holnap kilenre miis a hidnál leszünk.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sziasztok!Gyertek ti is inkább velünk,legfeljebb majd a Baglyasnál visszafordultok.Jó lenne végre minél nagyobb létszámmal csapatni!

Tegnap kivett belõlem egy keveset a szélbenkûzdés, ma meg dolgoztam 6-tól.
Nem ígérek semmit, de az biztos. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Nem baj, gyere csak, majd húzunk-vonunk :)
9-kor körforgónál!

Kösz a biztatást,majd viszek valami kötelet:).Ott leszek 9-kor!

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Kedden esetleg benne lennék valami lightosabban (tókör, Baglyas)... Mindenképp 50 alatt.

Akkor kedden de. valami gyengébb menés?

hali!
tali holnap 9kor kisfaludi kocsmánál? v hová menjek kocsival?

Sziasztok!Gyertek ti is inkább velünk,legfeljebb majd a Baglyasnál visszafordultok.Jó lenne végre minél nagyobb létszámmal csapatni!

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Sziasztok!Ez a túra engem is érdekel.De a térdem miatt nem biztos,hogy végig vállalom.Legfeljebb Baglyas-Bakonykuti határában visszafordulok.Üdv!

Nem baj, gyere csak, majd húzunk-vonunk :)
9-kor körforgónál!