Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Ez is hozzátartozik a történethez:

Ebben ezért vannak disszonáns dolgok! Hogy lehet valaki környezetbarát kerékpáros, ha engedély ellenére átalakítja a természetet! Ez nekem nem kóser!

Valójában mind a két fél hibás! A zöldekrõl tudjuk, hogy fanatikusan radikális! A DH-s meg öntörvényû, lázadó, vagány gyerek kinézetét kelti ... most e kettõ találkozott! Ez lett a végeredménye ... Sajnos ilyenek vannak, de ha DH-k nem adnak rá okot, akkor nincsen ez az egész!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

secutor

secutor

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás

Autós kirándulás kellene már, nem?
Secutor kolléga szerintem támogatja :) Gánt vagy Csókakõ vagy más irány is lehet és ott korlátlanok a lehetõségek! Hozzám 3 ember + 3 bringa befér (velem együtt)

Vasárnap benne lennék.

Támogatom a Vértes túrát,idén még nem jártam arra.Nekem is a vasárnap lenne jó,mondjuk reggeli indulással.De még az idõjárás közbeszólhat.
"Nem vagyok egy bajnok.Rosszak a reflexeim.Egyszer elütött egy autó,amit két pasas tolt."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sajnos hülyék mindig vannak, és a DH állatok meg ilyenek ... mert nekik nem elég a normál terep! NO COMMENT

Ez is hozzátartozik a történethez:

"Sziasztok!
Szomorú esemény történt ma (04.17) a Kõszegi-hg ben. Ezt az esetet fontos nyilvánosság elé tárni hiszen tudnotok kell mi folyik hazánkban és ,hogy mire számíthattok ha esetleg letértek az "kikövezett útról".
A történet röviden annyi, hogy a vasárnapi kikapcsolódás reményében felmentünk a hegyre ,hogy kikapcsolódjunk, jól érezzük magunkat és zúzzunk egy jót. A szokásos helyen össze is gyûltünk szépen, cirka 40 bringás jött össze, mivel szép volt az idõ. A gulyás szépen rotyogott a kondérban, hogy mire megéhezünk a bringázásban legyen mivel belakni.
10 óra környékén megindult a csapat egy része, szám szerint 9 ember, hogy elsõ körben bemelegítsen a pályán, (amit engedély nélkül építettünk, mivel nem adtak , pedig kértünk) a pálya elején semmi szokatlan nem tûnt fel, a talaj kiváló volt . Én mentem a raj végén, hogy zárjam a sort, kicsi elõnyt adtam az elöttem lévõnek mivel nem ismerte az ösvényt.
Az elsõ ugratónál halottam valami nem megszokott zajt, de úgy gondoltam, hogy csak turisták zajonganak, nem tartottam lényegesnek a dolgot, a következõ pillanatban mihelyst elhagytam az érkezõt egy ZÖLD ruhás vén fickó valamilyen szerszámmal (gereblye vagy ásó) hadonászik, 5 méterrel késöbb elém ugrik egy szintén ZÖLD ruhás rambó , bátor fickó mert kb 40 km/h val mehettem ,szóval bõven átléptem a megengedett sebességhatárt, na szóval elém ugrott lerángatott a bringáról és képen fújt gázsprével... teszem hozzá ,hogy elötte nem szólított fel hogy szálljak le, nem igazolta magát és ami a leg bunkóbb volt az ,hogy nem köszönt.
Az elöttem haladókat már földre teperték és egy másik bringás társamat is lefújták, õ a földön fetrengve kínlódott, Õ amúgy egy osztrák srác aki most volt elõször nálunk, fogalma sem volt hogy mi történik ráadásul a bringáját is lefoglalták. Azzal érveltek , hogy ellenálltunk szóval szerintük jogosan cselekedtek, úgy látszik nincsenek tisztában a jogaikkal. Megjegyzem, hogy ez a szituáció egy vizes árokban történ 1-1-5 méteres árokfal van jobbról balról, elöttem 6 bringás a földön, szeges deszka és kifeszített nylon kötéllel biztosították azt hogy meg ne lépjünk, a gázsprérõl nem is beszélek,szóval menekülésre esély és arra való szándék sem volt. Ezek az eszközök és magatartás egyenként is baleset és életveszélyesek ránk és tiszteletbeli "barátainkra " nézve is ,hiszen épp eszû ember nem ugrik a bringa elé és nem feszít ki kötelet nyak magasságban. Az tény ,hogy joggal állítottak meg, itt csak a módszerrel voltak komoly problémák, hiszen nem köztörvényes bûnözõk vagyunk hanem tisztes környezett barát sport emberek, persze ezt magyarázhatom egy modortalan beképzelt természetvédelmi õrszolgálati és terület fenntartási osztályvezetõnek, és szintén intelligens kollégájának aki természetvédelmi tájegységvezetõ akik soha nem sportoltak mert az káros a környezetre. A nyolc intézkedõ személy közöl csak kettõ érezte magát félistennek, a többi korrekt és megértõ EMBEREK voltak hiszen mi is úgy viselkedtünk ahogy az illik, ugyanis nem vagyunk „bunkó paraszt biciklisek” ahogy azt állítják. A kiérkezõ rendõrök is ledöbbenve látták a dolgokat és értetlenül figyelték az ZÖLDEK önkéntes akcióját.

Erre a dologra elöbb-utóbb számíthattunk, tisztában voltunk vele hogy nem teljesen legális amit csinálunk, de mivel nem adtak engedélyt és tárgyalni se voltak hajlandóak azért vállalnunk kell a felelõséget. Bár minden szabállyal és tiltással nem voltunk tisztában, tudom hogy a törvény nem ismerése nem ment fel a betartása alól de erre nem az a megoldás ,hogy lelöknek a bringáról olyan személyek akiknek ehhez nincs joguk. Remélem ez a történet elég ahhoz hogy elinduljon valami és elérjük azt ami az egész országban pár város kivétele nélkül folyik, hogy komprumisszumot kössünk a hatóságokkal , õk meg engedik, hogy sportolhassunk mi pedig tiszteletben tartjuk szabályaikat."

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sziasztok

Bocs hogy idepofátlankodok de ezt mindenképp tudnotok kell.
Íme egy cikk hogyan vélekednek a helyi zöldek a helyi kerékpárosokról akiknek nem adtak engedélyt:
Nyugat.hu : Természetrongáló kerékpárosok az Õrségi Nemzeti Parkban

Üdv
Puby

Sajnos hülyék mindig vannak, és a DH állatok meg ilyenek ... mert nekik nem elég a normál terep! NO COMMENT
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

hali!
valaki csináltmár házi készitésû UST szelepet? mert a gyári 2e pénz darabja, és szar felépitésû. 3-4 honap után összerohad és csak kitépni lehet aztán kuka. igy valami olcsobb variácio érdekelni..
hyhy

Akkor én valamit nagyon rosszúl csinálok, mert nekem 4 éve mûködik a gyári MAVIC és a NO-TUBES is .... mind a 3 pár kerékben .... :)

Csak azt nem értem minek kell tépkedni a Tubeless szelepet ... :)

bullbiker

bullbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Tési-fennsík 50/50MTB

Tavaly is voltunk, idén sem kéne kihagyni. Tudjátok, ezt a túrát hoztuk le közel hetven kilibõl. Ha jól emlékszem, akkor elõbb volt meg az ötös, mint a négyes... :D
Kinek lenne kedve / ideje ?

Tési-fennsík 50/50MTB / 25/25MTB | TTT

HA kapok szabit akkor én megyek. Amúgy meg a negyedik volt meg a harmadik elõtt

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Secutor kolléga szerintem támogatja :) Gánt vagy Csókakõ vagy más irány is lehet és ott korlátlanok a lehetõségek! Hozzám 3 ember + 3 bringa befér (velem együtt)

Én benne vagyok, csak tudnom kellene melyik nap, mert akkor úgy szervezem a hétvégét.

Tési-fennsík 50/50MTB

Tavaly is voltunk, idén sem kéne kihagyni. Tudjátok, ezt a túrát hoztuk le közel hetven kilibõl. Ha jól emlékszem, akkor elõbb volt meg az ötös, mint a négyes... :D

Tési-fennsík 50/50MTB / 25/25MTB | TTT

Ebben is benne vagyok, már beszéltünk róla hogy menni kéne :)

Ma mentem egy tókört a fixivel és lemértem Pákozdtól Pákozdig. 58 perc...nem voltam elégedett, azt hittem 30-as átlagot azért elérek. Mondjuk nem az volt a cél hogy ott essek össze :)
Failure is always an option.

protech1

protech1

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Sziasztok

Bocs hogy idepofátlankodok de ezt mindenképp tudnotok kell.
Íme egy cikk hogyan vélekednek a helyi zöldek a helyi kerékpárosokról akiknek nem adtak engedélyt:
Nyugat.hu : Természetrongáló kerékpárosok az Õrségi Nemzeti Parkban

Üdv
Puby
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!

Merida-harcos

Merida-harcos

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Tési-fennsík 50/50MTB

http://www.teljesitm...hu/tura?id=3296

Adam Smith

Adam Smith

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

Vasárnap benne lennék.

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás

Hello.
Lesz szombaton vagy vasárnap valamerre menés? Ha valaki ráérne, az kérem jelezze, mert akkor én is úgy tudom igazítani a további elfoglaltságaimat. Köszi.
Üdv.

Adam Smith

Adam Smith

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Hello.
Lesz szombaton vagy vasárnap valamerre menés? Ha valaki ráérne, az kérem jelezze, mert akkor én is úgy tudom igazítani a további elfoglaltságaimat. Köszi.
Üdv.

meanmachine85

meanmachine85

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
hali!
valaki csináltmár házi készitésû UST szelepet? mert a gyári 2e pénz darabja, és szar felépitésû. 3-4 honap után összerohad és csak kitépni lehet aztán kuka. igy valami olcsobb variácio érdekelni..
hyhy

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Meleg-hegy tetõig a szokásos, aztán lementünk Nadapra, ott átgurultunk János-tanyán aztán fel a Pázmándi hegytetõre.
Onnan vissza a nadapi templomhoz, majd jobbra fel a temetõ mellett be az erdõbe, legurultunk a Berény-Nadap mûútig, majd visszamásztunk a sorompós emelkedõn a Meleg-hegyig. Onnan hazafelé a szokásos. :)

No a Gábor beelõzött az útinfóval, de nagyjából stimm. :D

Mindenkinek egészségére! Mi a fiammal toltunk egy Ingókõ oda-visszát.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Merre tekercseltetek?

Meleg-hegy tetõig a szokásos, aztán lementünk Nadapra, ott átgurultunk János-tanyán aztán fel a Pázmándi hegytetõre.
Onnan vissza a nadapi templomhoz, majd jobbra fel a temetõ mellett be az erdõbe, legurultunk a Berény-Nadap mûútig, majd visszamásztunk a sorompós emelkedõn a Meleg-hegyig. Onnan hazafelé a szokásos. :)

No a Gábor beelõzött az útinfóval, de nagyjából stimm. :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Az útvonal tényleg jó volt, végre nem a sablon Meleg-hegy és km-ben is jobbak lettünk.
Ti nem égtetek le? Nekem az alkarom, combom és vádlim tiszta piros. :D

Az arcom nekem is piros lett, a feleségem szerint úgy nézek ki mint egy alkoholista...

Merre tekercseltetek?

Meleg hegyig a szokásos úton, aztán Nadap, onnan egy aszfaltos "szõlõhegyi" úton Pázmánd. A falu felõl mentünk fel a szõlõhegy tetejére, ami kalandos volt, mert gyakorlatilag sziklát másztunk, és csatárláncba adogattuk a bringákat. Lefelé már megtaláltuk a jó utat, ugyanarra mentünk visza Nadapig, ott a temetõ mellett fel és újra Meleg-hegy, onnan újra a szokásos útvonalon haza.

Nekem 59km volt háztól házig, nagyon tetszett, ideális volt az idõ, a talaj, a társaság, minden.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Az útvonal tényleg jó volt, végre nem a sablon Meleg-hegy és km-ben is jobbak lettünk.

Merre tekercseltetek?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Hát ha ez a mai Forma 1 kimaradt volna, nagy veszteség ért volna... HATALMAS volt a futam, és külön nagy elismerés Webber-nek, aki a 18. helyrõl indulva harmadikként ért célba!!!

A mi kis 6 fõs túránk sem volt kisebb teljesítmény :) igazán kellemes elfáradtam, köszönjük a szervezõknek és a gps-fejû kollégáknak :D

Egyet kell értenem az elõttem szólóval. :)
Az F1-et én is végig néztem (részemrõl ez volt a nagy teljesítmény) és valóban izgalmas volt.
Nem a taktikázáson múlott a verseny, hanem a gumikon. :D

Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Csabber

Csabber

törzsvendég

• fórumtag
  • 254 hozzászólás
Hát ha ez a mai Forma 1 kimaradt volna, nagy veszteség ért volna... HATALMAS volt a futam, és külön nagy elismerés Webber-nek, aki a 18. helyrõl indulva harmadikként ért célba!!!

A mi kis 6 fõs túránk sem volt kisebb teljesítmény :) igazán kellemes elfáradtam, köszönjük a szervezõknek és a gps-fejû kollégáknak :D

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Szerintem jó a reggeli indulás a Forma1et délután ismétlik,addigra hazaérünk,én is akkor nézem.Találkozóhelynek javasolnám inkább a Budai-Lövölde sarkot reggel 9-kor.Ott még mindig eldönthetjük,hogy merre menjünk.

Ott leszek.