Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Hát megvolt... 1-2 órát terveztem, 3,5 lett belõle - valójában fogalmam sincs merre jártam, de nem is érdekelt, nagyon éveztem :)
Mindjárt javítanom is kell magamat - ez nem másik szakág, hanem egy másik sport. Gyakorlatilag mindent újra kell tanulnom: váltások ütemezését, technikát, erõbeosztást, frissítést, de még a fékezést is...
Nyitottam azzal, hogy lányos zavaromban otthon maradt a fejvédõ, így egyenesben és lefelé nyuszi üzemmódban mûködtem - felfelé meg lekötött hogy egyáltalán nyeregben maradjak. :slimak: Úton még fölfelé is lehet játszani a sebességgel, itt ha 1-2 ütem kimaradt, láb le és restart
Az egész sokkal intenzívebb figyelmet igényel, úton sokkal több alkalom van nézelõdni (leszámítva a folyamatos figyelést, hogy valamelyik jogosítvánnyal rendelkezõ pszihopata ne akarjon kinyírni).
Szóval a lehetõ legjobban sikerült a próbaút, "disz iz de bigining of bjutiful nyú frendsip" mégha egy rutinus mtb-s a falat kaparta volna a bénázásom láttán a nehezebb tereprészeken :(
Az idõzítés is jó volt, 2 perccel azután hogy visszaültem az autóba, leszakadt az ég.
Most a két bicaj féltékenyen méregeti egymást a pincében :)

Kérdés: port lemosni, mechanikát újrakenni kell 1-1 menet után? (országúti lelkem nehezen nyeli be hogy koszos a gépmadár :)

Hello,

Gratul a tûzkeresztséghez!!

Végre egy kis élet a Fehérvár topikban :D és MONTISOK ... ennyi jó egyszerre :D

Igen ez egy másik sport ... úgy is lehet fogalmazni, itt minden nap egy egyéni idõfutam, nem tudsz megbújni a többiek mögött és nem lehet alibizni ...

Igazából így elsõre olyan tanácsot tudok adni, hogy minél többet tekerj terepen és szokjad a rázkódást, a ritmusváltást, a hegy végét nyomjad meg és menj túl rajta.

Egy Velencei Hg térkép aranyat ér. Ott minden út jelölve van(na jó nem minden, de azt majd késõbb mutatjuk meg:) ) és járható.

Valamint a lábfordulat alapon 80-90 között, ha nagyon technikás felfelé van akkor kell csak a 100-120 a kezdetnél.
Ha ritmustalan rázós részre érsz ami sík akkor ott lehet alacsonyabb fordulaton haladós tempót menni, picit a nyereg elejére helyezve a testsúlyt.

A bringamosás: szerintem fontos, csak nagynyomásúval, én hagyom leszáradni a port és utána ecsettel és fogkefével mûvészkedem, majd nedves ronggyal pöpecre törlöm a kicsikét.

A láncot érdemes patentszemmel összerakni, így egyszerûbb a tisztítása(Brigéciol). Tekerés elõtt tisztítsad át ronggyal a láncot és a váltógörgõt, utána olajozzad meg vékonyan, és a fölöset szintén töröld át. (úgy, hogy a hajtókart hátra felé forgatod)

Bogláron lehet, hogy találkozunk majd.

Ha egy kövér csávó látsz KONA bringával ... na az vagyok én :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Hol "randizunk" Fehérváron? Az indulás akkor Vértesboglárról vmelyik irányba?

Szerintem ha kocsival jössz, akkor talizzunk a tetthelyen (V.bogláron a jövõ heti rajthely, a betonút végénél)
Itt a térkép: http://www.vertesbog...es/691/original

húúú, ezért a "talizzunk"-ért kikapok a logopédus páromtól :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Az úrhidai meg az elkerülõ út keresztezõdése elõtt leparkolok valahol.
Fehér Nissan Kubistar KLY676, de mindjárt elküldöm a telefonszámom privátban.
Már csak Bringa részvétele kérdéses...

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Akkor 9 órában maradhatunk?
Márkó, Melegítésképp begurulsz Fehérvárra, vagy elmenjek érted?
Bringa, Te akkor hogy tervezed az odajutást?

Sziasztok! Még pontosítás alatt a dolog, ha megyek(ünk) akkor kocsival, a kilenc nekem is jó lenne. Hol "randizunk" Fehérváron? Az indulás akkor Vértesboglárról vmelyik irányba?

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

9 óra jó nekem és simán begurulok! Hol találkozzunk? Nekem bármi jó!

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Akkor sok tolás lesz. :)

Az se gond, jó lesz "jellemformáló" edzésnek! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi a tanácsot!

"kistányéron"? :) Nekem egyedül csak 38T van elöl! :) Biztos egyszerû lesz hehe!

Akkor sok tolás lesz. :)

A sebesség mindent megold.

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Igen, végigjártam. Visszafelé szerintem nehezebb, sokkal többet kell tolni, sok a hosszú meredek mászás. Odafelé viszont szinte végig tekerhetõ, talán két-három helyen kell leszállni, azok is csak rövid, nagyon meredek mászások. Nem olyan meredekek azok az emelkedõk, mint ahogy a szinttérkép alapján tûnnek. Kistányéron egy kezdõ is kényelmesen felpörget szinte mindenhol.

Köszi a tanácsot!

"kistányéron"? :) Nekem egyedül csak 38T van elöl! :) Biztos egyszerû lesz hehe!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani, Te végigjártad az egész útvonalat? Azon gondolkoztam, nem érdemesebb e gyengébb technikával vagy technikai tudással visszafelé elindulni, hogy kevesebb legyen a hosszú durva mászás, mert biztos igyis-úgyis sokszor tolás lesz

Igen, végigjártam. Visszafelé szerintem nehezebb, sokkal többet kell tolni, sok a hosszú meredek mászás. Odafelé viszont szinte végig tekerhetõ, talán két-három helyen kell leszállni, azok is csak rövid, nagyon meredek mászások. Nem olyan meredekek azok az emelkedõk, mint ahogy a szinttérkép alapján tûnnek. Kistányéron egy kezdõ is kényelmesen felpörget szinte mindenhol.

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Nem lesz meleg szombaton, max 24-25fok.
A Körtvélyesrõl lefelé elég sok fát kivágtak, ezért sok helyen nincs jelzés a fákon, amikor egy y-elágazáshoz értek tartsatok jobbra és pár száz méter múlva kanyarodjatok jobbra a piros háromszögön. Másik hely, ahol könnyû eltévedni az a sárga vonal Várgesztes felé, itt szintén kevés a jelzés, kétszer kell jobbra tartani.
Az elsõ 10km-en meg helybéliek is eltévednek. :) Jó keresgélést. :)

Jani, Te végigjártad az egész útvonalat? Azon gondolkoztam, nem érdemesebb e gyengébb technikával vagy technikai tudással visszafelé elindulni, hogy kevesebb legyen a hosszú durva mászás, mert biztos igyis-úgyis sokszor tolás lesz

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
na igen, elfelejtettem az alapszabályt: ne nézz idõjárás-jelentést 3 napnál elõbbre :)
Köszi a segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem lesz meleg szombaton, max 24-25fok.
A Körtvélyesrõl lefelé elég sok fát kivágtak, ezért sok helyen nincs jelzés a fákon, amikor egy y-elágazáshoz értek tartsatok jobbra és pár száz méter múlva kanyarodjatok jobbra a piros háromszögön. Másik hely, ahol könnyû eltévedni az a sárga vonal Várgesztes felé, itt szintén kevés a jelzés, kétszer kell jobbra tartani.
Az elsõ 10km-en meg helybéliek is eltévednek. :) Jó keresgélést. :)

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Az 50km-es távra gondoltam, de csak úgy túra szerûen (az ilyen fajta terhelésre még nem vagyok edzésben, az országúti tekerés idõben hosszabb, de intenzitásban alacsonyabb szokott lenni)

Mivel (nagyon) meleg lesz szombaton, lehet jobb lenne már 8-9 körül indulni, ha nektek is megfelel.

Dobozos autóval megyek, kb 4 bicajt el tudok vinni, de személynek hely csak 2(én+1) van.

Én továbbra is tartom, hogy szívesen mennék! Az indulás nekem fél nyolc után bármikor jó!

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Az 50km-es távra gondoltam, de csak úgy túra szerûen (az ilyen fajta terhelésre még nem vagyok edzésben, az országúti tekerés idõben hosszabb, de intenzitásban alacsonyabb szokott lenni)

Mivel (nagyon) meleg lesz szombaton, lehet jobb lenne már 8-9 körül indulni, ha nektek is megfelel.

Dobozos autóval megyek, kb 4 bicajt el tudok vinni, de személynek hely csak 2(én+1) van.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Szia Márkó,
hát ha nem zavar hogy nagyon lassú és ügyetlen vagyok, akkor köszi és örömmel!
Én a Vértesboglári pályát gondoltam végigjárni most hétvégén - csak úgy "öregesen" :slimak: - mivel egy versenyen még nem égetném magam, de az útvonal nagyon tetszik...

Üdv!

Részletek? Rövid vagy hosszúra gondoltál, indulás stb. Lehet, hogy érdekelne.Köszi

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Jól van, megdumáltuk!

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
általában 9-10 körül szoktam indulni, de ez nincs kõbe vésve.
szerintem hét vége felé térjünk vissza rá - hátha addig más is kedvet kap :)

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
úrhidai vagyok, Fehérvár közel van. Mikor indulnál?

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás

Vértesboglárra én nem tudok elmenni sajna, nekem túl messze van.

Ha fehérvári vagy, nem gond: dobozos az autó, 4-5 bicaj befér :)