Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Fehérvár

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6921 hozzászólás a témában

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás

Szia Márkó,
hát ha nem zavar hogy nagyon lassú és ügyetlen vagyok, akkor köszi és örömmel!
Én a Vértesboglári pályát gondoltam végigjárni most hétvégén - csak úgy "öregesen" :slimak: - mivel egy versenyen még nem égetném magam, de az útvonal nagyon tetszik...

Nem hiszem, hogy gond lenne, nem vagyok top kondícióban és a gépem se tipikusan XC-re való! :) Vértesboglárra én nem tudok elmenni sajna, nekem túl messze van.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Szia Márkó,
hát ha nem zavar hogy nagyon lassú és ügyetlen vagyok, akkor köszi és örömmel!
Én a Vértesboglári pályát gondoltam végigjárni most hétvégén - csak úgy "öregesen" :slimak: - mivel egy versenyen még nem égetném magam, de az útvonal nagyon tetszik...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szia Jani!

A 06. 20-i mtb pikniknek lesz vmi "pályabejárása?" Azt olvastam, hogy Baluval bejártátok. Vagy másik témába kellett volna tennem? Köszi

Nem tudok róla, szerintem nem lesz. Meg igazából ez egy teljesítménytúra lesz egy kis versenyszellemmel fûszerezve. :) Megmutatnám a pályát, de az elsõ néhány kilométeren a szervezõn kívül mindenki eltévedne, hiába jártam már be a pályát fogalmam sincs, hogy hol merre kell kanyarodni. Egy mezõ a pálya eleje, ami tele van keresztezõdéssel.

A sebesség mindent megold.

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
fezso: Gratula a "tûzkeresztséghez"! Most hétvégére tervezel vh-s tekerést? Ha igen és benne vagy csatlakoznék!

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Szia Jani!

A 06. 20-i mtb pikniknek lesz vmi "pályabejárása?" Azt olvastam, hogy Baluval bejártátok. Vagy másik témába kellett volna tennem? Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi. Te fórumozol egyedül Fehérvárról, vagy van valami látogatottabb lap/topic?

Nem, itt van még Balu75 és Bringa. Balu75 szintén versenyzõ, mint én. Meg vannak mások is, de õk nem írogatnak ebbe a topicba. Talán a szingo.hu fórumát több fehérvári olvassa, de az is nagyon halott. Õket inkább a levelezõ listán keresztül lehet elérni, van köztük montis is.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Köszi. Te fórumozol egyedül Fehérvárról, vagy van valami látogatottabb lap/topic?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elég a láncot kenni, ha nyikorog. A por lemosása meg ízlés dolga, elvileg nem lesz baja a portól, pl én csak verseny elõtt mosom le a bringát.

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Hát megvolt... 1-2 órát terveztem, 3,5 lett belõle - valójában fogalmam sincs merre jártam, de nem is érdekelt, nagyon éveztem :)
Mindjárt javítanom is kell magamat - ez nem másik szakág, hanem egy másik sport. Gyakorlatilag mindent újra kell tanulnom: váltások ütemezését, technikát, erõbeosztást, frissítést, de még a fékezést is...
Nyitottam azzal, hogy lányos zavaromban otthon maradt a fejvédõ, így egyenesben és lefelé nyuszi üzemmódban mûködtem - felfelé meg lekötött hogy egyáltalán nyeregben maradjak. :slimak: Úton még fölfelé is lehet játszani a sebességgel, itt ha 1-2 ütem kimaradt, láb le és restart
Az egész sokkal intenzívebb figyelmet igényel, úton sokkal több alkalom van nézelõdni (leszámítva a folyamatos figyelést, hogy valamelyik jogosítvánnyal rendelkezõ pszihopata ne akarjon kinyírni).
Szóval a lehetõ legjobban sikerült a próbaút, "disz iz de bigining of bjutiful nyú frendsip" mégha egy rutinus mtb-s a falat kaparta volna a bénázásom láttán a nehezebb tereprészeken :(
Az idõzítés is jó volt, 2 perccel azután hogy visszaültem az autóba, leszakadt az ég.
Most a két bicaj féltékenyen méregeti egymást a pincében :)

Kérdés: port lemosni, mechanikát újrakenni kell 1-1 menet után? (országúti lelkem nehezen nyeli be hogy koszos a gépmadár :)

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Köszi!
Egy Mongoose Tyax Elite '09 lett a kiválasztott. A választási elv az volt, hogy nem kell egy überprofi gép, de azért 1-2 év múlva ne akarjak majd jobbat.
Hamarosan indulok elveszíteni a szüzességem :), este beszámolok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok,:heej:
Sok-sok országúton megtett km és év után úgy döntöttem, belevágok a másik szakágba...
Néhány tanácsra lenne szükségem, ha van kedvetek/idõtök írni.
1. Tegnap megérkezett az új binyó. Bevállaltam a dobozoltat, mivel ismerõsön keresztül óccsóér' hozzá lehetett jutni és országutit sokat bütyköltem már. Összerakás/fék/váltó beállítás megvolt, szerintetek a gyári kenésen kívül kell valamit az elején "olajozni"?
2. Tudnátok javasolni útvonala(ka)t kis városunk környékén, ami megfelel "tanulópályának"? Hegyet menni aszfalton nagyon szeretek :)

Hello!

1. Nem érdemes. Húzd meg a csavarokat jól, aztán ennyi.
2. A Velencei-hegység egy igazi jó "tanulópálya", ott minden van. Pákozdnál valahol felmész a hegyre és kalandozz. :) Próbálj eljutni a Meleg-hegyig (a Nadap fölötti hegy antennával a tetején). Eltévedni szinte nem lehet. A Bakony és a Vértes sincs messze a várostól.

Egyébként milyen bringát vettél?

fezso

fezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 497 hozzászólás
Sziasztok,:heej:
Sok-sok országúton megtett km és év után úgy döntöttem, belevágok a másik szakágba...
Néhány tanácsra lenne szükségem, ha van kedvetek/idõtök írni.
1. Tegnap megérkezett az új binyó. Bevállaltam a dobozoltat, mivel ismerõsön keresztül óccsóér' hozzá lehetett jutni és országutit sokat bütyköltem már. Összerakás/fék/váltó beállítás megvolt, szerintetek a gyári kenésen kívül kell valamit az elején "olajozni"?
2. Tudnátok javasolni útvonala(ka)t kis városunk környékén, ami megfelel "tanulópályának"? Hegyet menni aszfalton nagyon szeretek :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szia Jani!

Pálya szalagozást láttam. Tudsz róla valamit?

A Velencei-hegységben láttad? Holnap gyalogos teljesítménytúra lesz meg Velence 10szer. A ttt.tr.hu -n megtalálod a leírásukat.
Egyébként jó hogy emlékezettél rá, mert majdnem elmentem holnap a Velencei-hegységbe. Így meg marad a Bakony.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Szia Jani!

Pálya szalagozást láttam. Tudsz róla valamit?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv Jani, Balu!

Ízlett a Bakony "Pannon" maraton?

Nekem igen, bár egy kicsit rövid volt.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv Jani, Balu!

Ízlett a Bakony "Pannon" maraton?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tegnap a kõbányánal voltam, amúgy keveset gurulok. Hazafelé jövet elhúztunk egymás mellett a vasúti átjáró után-elõtt. A mai és a holnapi de focizni viszem a fiam, du vmi tekerést be kéne iktatnom. A hétvégéd hogy alakul?

Szombaton Szilvásvárad maraton pályabejáráson voltunk, vasárnap szabad program.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Múlthétvégén a veszprémiekkel voltam a Kõrisen, Bálint meg külföldön versenyzett.
És te biciklizel?

Tegnap a kõbányánal voltam, amúgy keveset gurulok. Hazafelé jövet elhúztunk egymás mellett a vasúti átjáró után-elõtt. A mai és a holnapi de focizni viszem a fiam, du vmi tekerést be kéne iktatnom. A hétvégéd hogy alakul?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv Jani, Bálint!

Merre voltatok?

Múlthétvégén a veszprémiekkel voltam a Kõrisen, Bálint meg külföldön versenyzett.
És te biciklizel?

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Üdv Jani, Bálint!

Merre voltatok?