Aktuális civil
megmég akik állandóan idézgetnek azokat is be kellene fenyíteni joól. nemelég ha odaírod kinek a hozzászólására válaszolsz, genya?
Szeretnek hozzaszolni a dologhoz. Minap beszelgettunk barataimmal a helyesirasrol az interneten. Sajnos az a baj ,hogy sajat magunkat hulyitjuk vele ,mivel nagyon kell sietni es senki sem akar tokolni a begepelessel ezert egyszerusitjuk a mondandonkat. Kulonosen msn es icq tehat valos cset formaban jelentkeznek ezek a problemak. Ekkor hajlamosak vagyunk roviditeni pl +csinalom , vagy nincs mit helyett nm. Mivel ritkan hasznaljuk az emlekezetunket ,hogy hogyan kell irni es ha nem tudnank akkor sem nezunk utana ezert elfelejtjuk.
Gyakran kapom magam azon ,hogy fingom nincs milyen l-lel kell irni vagy a kolmbseg vagy kolonbseg ,mert egyszeruen nem gyakoroltam es ha meg rosszul is irtam volna vagy kijavitja a helyesiras ellenorzo vagy nincs benne es nem veszem eszre es lesz*rom. Es ezzel az a baj ,hogy legkozelebb se fogom tudni es ez igy megy tovabb. Mivel keveset gyakorolom ,az ugymond helyesirast ,ezert a tudasom is folyamatosan csokken. Ennek az egesznek az oka a gyors kapkodas a folyamatos sietes.
Kozepsuliban ,baromi jo helyesirova okitottak ki es akkoriban ,amikor volt meg heti 1 helyesiras ora semmi problemam sem volt. No meg nem volt akkor meg nagyon helyesiras ellenorzo es internet se nagyon....
Vesszorol ,meg annyit ,hogy ez amit a legjobban gyulolok es sosem hasznalok ,mert nem tartom fontosnak ,es az ekezeteket sem. Semmi szukseg rajuk (meg angol billhez vok szokva)
Szal ezen szerintem kar kiakadni ,mivel a problema forrasa ,maga a lustasagunk es a kapkodo vilagunk....
Ha meg csetelsz valakivel ,te se szivesen varsz ra mig azon gondolkodik ,hogy a muszaj j- vagy ly ... ha meg leirja szarul ,akkor legkozelebb is ugy fogja ...
egy dolog, hogy valaki siet és elgépel valamit és egy másik dolog, ha valaki következetesen külömbséget, egyépkéntet, stb. ír. de ne legyünk maximalisták, mert lehet hogy nem tudnak helyesen írni, de õk legalább megugorják az 1 méteres kitöréseket is.
Aktuális civil