Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Biciklisták vs kutyák!!

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
370 hozzászólás a témában

#141
Keiko

Keiko

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 419 hozzászólás
És mi a neve ennek a spraynek? Ez direkt erre van? Hol lehet ilyet venni? Én sajna amúgy is félek a kutyáktól, mert engem anno még a sajátom is megharapott, szóval szerintem nekem már csak a biztonságérzet növelése miatt is jó lenne egy ilyen spray...

#142
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás
Balu ,amúgy az a spray az milyen spray ?
ha nem titok...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#143
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez kicsit hosszú lesz, de szerintem tanulságos.

Az állat támadást az esetek nagy részében leginkább a megfelelõ viselkedéssel lehet elkerülni, tapasztalatom szerint.

A kutya általában akkor támad ha valaki áldozatként, prédaként viselkedik v. félelmet mutat
(vagy az állat a saját területét, kölykeit védi vagy sarokba szorítják vagy az ételét védi).

Az már önmagában elég lehet a támadás kiváltására ha valaki elszáguld bringával kutyák közelében. Ez az állat vadász ösztönére hat. Olyankor nem az embert látja, akitõl bizonyos körülmények között megtanult tartani, hanem a száguldó zsákmányt akit el kell kapnia már csak azért is mert szalad. Aki gyorsan megy az "menekülõ zsákmány" a kutya szemében és el kell kapni.

Ilyenkor vagy elszáguldasz mellette v. lassan kell menni, a kutyához kell szólni valamit. Ha ez sem elég akkor bringáról leszállva közben az állathoz beszélve meg-megállva, kissé a kutya felé lépve kell lassan tovább menni. Amikor szembe fordulsz vele azt támadásnak érzi és hátrál. Amikor oldalt állsz azt semleges viselkedésnek veszi. Ha ilyenkor támadni próbál akkor felé kel lépni torpantani hangot hangerõt megemelni, ez többnyire hat.

Amíg nem mutatod meg, hogy ember vagy (kutyával bánni tudó ember) aki nem fél hozzá szólni felé lépni, szükség esetén felé torpantva ráordítani, addig a kutya bátor mert érzi az erõfölényét a megfutamodóval szemben.


Még kb. 4-5 éves koromban én is féltem a kutyáktól de akkor elmagyarázták, hogy
minél jobban menekülök annál inkább meg akar harapni.
Mondták, hogy engedjem a kezem megszagolni és akkor meg is nyalja és meg is lehet simogatni.
Aztán már bármit tehetek vele, a kutya regálását figyelve (óvatosan de nem félelmet mutatva.)
ha kapkodod a kezed akkor biztosan megharap!


Most egy hete velem is történt kutyás eset a budai hegyekben, mint korábban már sok egyéb helyen számtalanszor. Most is megérezte az állat a viselkedésembõl, hogy jobban teszi ha eloldalog.

Amikor hasonló helyzetekbe kerülök és le kell szerelni egy támadó kutyát akkor szeretek kisérletezni a kóbor állatokkal. Különbõzõ viselkedés formákat próbálok ki. Bátran teszem mert eddig még mindíg megtaláltam a szükséges hangot és viselkedést amivel elhárítottam a kutyatámadást.


Azért írom le tanulságképpen a következõ esetet mert tanulni lehet belõle:
Erdõs részrõl kiértem a senkiföldje és az aszfalt út közötti részre.
Frissen épült házak mellett kiásott födkupacok voltak amit benõtt a sok növény.

Mielõtt kiértem volna az aszfaltra még megálltam egy kicsit valamiért.
Akkor megláttam az aszfalt út mellett sétálgatni egy hatalmas fehér nagyobb birkaféle állatot. Jobban megnéztem, egy hatalmas testü kutya volt. Ott megállt és nézett, figyelt.

Tudtam, hogy lesz vele késõbb még dolgom mert mindketten kinéztük magunknak a másikat. Oda szóltam neki valamit, hogy legyen elõre némi respektem. Akkor tovább ment. Na jólvan (gondoltam) rövidesen jól meg fog lepõdni ha meglátja kinek kell a másiktól tartania.. :))

Rövidesen elindultam az aszfalt út felé, szándékosan arra ahol a kutya is eltünt. Egyszer csak megláttam.

Ott állt az út szélétõl kicsit távolabb és engem figyelt közben morgott néhányat rettenetes mély torokhangon önmaga felturbózásaképpen,
mintegy felkészítõnek a vadabb ugatásra... de azt már nem vártam meg.

Gyorsan leszálltam a bringáról a kutya oldalán, öt méterre tõle. Az Kitáguló szemekkel meglepetten nézett.
Egy határozott lépést tettem felé, közben rászóltam nyudodt határozott hangon: " Na mi van? Mit akarsz?".
Aztán gondoltam egyet és megpróbáltam oda hívni. Parancsolón le mutattam a földre magam mellé.
Tudtam, hogy ezzel vagy végleg elbizonytalanítom vagy ha mégis odajön akkor a legjobb haver lesz belõle.
Korábban volt már hasonlóra példa, de most a kutya nem jött.
Tág szemekkel nézett és láttam, hogy meghátrál. Nem szó szerint hátra lépett hanem oldalra kitért. Szerintem nem tudta, hogy "ki lehetek én, hogy ilyent mondok neki mint általában egy gazditól szokott hallani.

Ez az egész akcióm, bringáról leugrok lépek felé beszélek hozzá, magamhoz hívom ez így mind nagyon meglephette mert attól kezdve elkezdett távolodni elõször tétován, azután minél többet beszéltem hozzá határozott önbizalommal teli nyugodt hangon, egyre inkább eliszkolt a hatalmas állat.

Végül én meg felültem a bringára és (azért figyelve) hátra nézegetve elindultam lefelé a lejtõs úton.
Szóval kutyával határozottan de nyugodtan kell viselkedni, hogy érezze ki az úr.

Az eddig tapasztalt legjobb viselkedési mód összefoglalása:
Elõször a viszont támadást egy kis felé irányuló határozott lépéssel érdemes demonstrálni mert a kutyák egymás között is az erõt mutatják és csak a legvégsõ esetben esnek egymásnak. Az esetek nagyobb részében ilyen jelképes dolgokkal döntik el ki az erõsebb.

Ilyenkor általában csak akkor támadnak ha megérintjük vagy gyengébbek a különbõzõ megnyilvánulásokkal mutatott érveink. Pl. amikor valaki elfutni igyekszik az a vereség legnyilvánvalóbb jele ami támadást vált ki.

Amint látszik, az esetek nagy részében könnyen meg lehet úszni baj nélkül.
..hiszen ez a nagy dög engem ülve is megevett volna ha akar.. ..de inkább eloldalgott mert meggyõztem.

..de ha most azt mondja valaki, hogy akkor én vagyok a nagyobb kutya, azt megugatom! :)

Persze azt még hozzá kell tennem, hogy vannak kezelhetetlen sõt direkt támadásra nevelt vagy ilyen irányban túltenyésztett fajták, az ellen szinte nincs természetes ösztönre ható (pszichológiai) ellenszer, ill. talán végszükség esetén a "szer" amit bárki hordhat, a spray. -de csak végszükségben-

Itt eddig fõleg az átlag esetekrõl beszéltem, olyanról ami velem eddig elõfordult. Talán ebbõl is látszik, hogy inkább a "normális" kutyák a gyakoribbak.

Viszont a pitbull, roti stb. más jokora részben az idegbeteg fajtához tartozik. Fõleg a rotiról hallottam sok rosszat. Az kiszámíthatatlanabb. Azzal volt saját tapasztalatom, habár megúsztam. Egy ismerõs roti annyira ismert már, hogy amikor meglátott akkor hanyatt dobta magát és szartaszét dobta a lábait, hogy simogassam a hasát.

Egyszer a saját lakásomban vendégeskedett a gazdi és a kutyu kikövetelte a simogatást. A fejemmel kicsit közelebb hajoltam hozzá és azonnal támadni próbált minden megelõzõ morgás, jelzés nélkül a pofájával jól orrbagyûrt..
Akkor meg akart harapni a saját lakásomban. Hirtelen annyit csináltam, hogy az elõszobából beugrottam a konyhába és egy széket felkaptam amikor indult felém, de akkor rászólt a gazdi.

Szintén hülye-rotis támadás.. a Római parton egyik nyáron gurulok. Egy kiülõs helyen fekszik egy roti csuromvizesen a gazdi lábánál. Amikor mellé érek akkor felugrik és elindul felém. Ráordítottam ha jól emlékszem de csak jött. Már nyúltam a pemetért de addigra a gazdi vissza parancsolta. Szóval a roti ilyen a tapasztalatom szerint.

Volt mégegy fura esetem ahol már kellett permetet használni.
a Római parton jöttem az É.Ök-híd felõl.. Elértem ahhoz a részhez ahol a kiülõs "Nyárfás" elõtti épületcsoport kezdõdik balról. Egyszer azt látom, hogy a házak felõl távolról elindul futva felém egy csapzott koszos bogáncsos pulihoz hasonló keverék kutya.
Nem rohant nem sétélt hanem volt egy ügetéshez hasonló stílusa. ...mint aki gyakorlattal csinája úgy jött.
Mentem felé de láttam, hogy ez a kutya hülye. Szerintem kimondottan bringásokra specializálta magát.
Leszálltam a biciklirõl és mikor odaért hozzám akkor a bringát úgy tologattam elõre hátra, hogy
a kutya és köztem legyen a kerék. Került volna elölrõl, került volna hátulról de néhányszor oda toltam elé a biciklit,
közben megpróbáltam rákiabálni és így elzavarni de láttam, hogy nagyon hajthatatlan és mindenképp engem nézett ki reggelire.

Láttam, nem szabad elérnie mert nagyon eltökélt és biztosan
belém kapna. Ekkor elõvettem a sprayt és egy rövidet ráfújtam másfél méterrõl. Utána csak nézett. Figyeltem, hogy elég volt-e neki vagy megint támadna és kér netán mégegy adagot, de nem. Aztán már sem nem jött utánam sem nem ugatott csak állt, a szeme sem rebbent. Még csak azt sem láttam, hogy megviselte volna a dolog. Persze nem akartam sokat se fújni, csak nnyit ami megállítja. Ez arra mindenképpen jó volt, hogy megtanulja tisztelni a biciklist (legalábbis reméltem).

Amilyen bátran indult és támadott, ez már több embert sikeresen megharaphatott gondolom attól volt ilyen önbizalma. Amikor távolodtam onnan közben kijött egy öreg ember a házból és kiabált neki, hogy Domi, gyere ide Domiii. Mivel egyébként is jó hangulatban voltam annak is odaszóltam, hogy ne engedje ki a kutyáját mert ha mégegyszer meglátom egyedül a parton kóborolni akkor ...valami nagyon durva dolgot mondtam arra az esetre.

Aztán késõbb a parton megint össze futottam azzal a bozontos csapzott fekete kutyával, a domival. Megint megpróbált megharapni. Nem akartam a spayt használni de nem sok hiányzott, hogy elkapja a lábam. Rá ordítottam jó mély hangon mint egy oroszlán és rúgtam a felém futó kutya irányába. Közben rákiabált valaki aki talán ismerte azt az állatot és azután elment onnan.
Szeretem az állatokat de ez a kutya veszélyes. Gondolom nem csak engem akar mindíg megtámadni. Nagyon agresszív, mindjárt támad.

Ez többnyire ott volt a part híd felöli vége felé az új lakóparktól visszább.
Múlt év elején (vagy korábban) éppen a partra fektetett hatalmas csövek mellett találkoztam vele, de már ismer. Elég ha rámorgok (kutyamódra, mély hangon). Akkor elfordul és más irányba fut tovább. Igaz már nem láttam egy ideje. Szerintem elköltözött a gazdi (és a kutya is) a sorozatos árvizek elõl.

#144
raycoon

raycoon

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hmm, néha az orvosok is mondanak olyan blõdséget, hogy az ember falnak rohan. Mindenesetre azért érdekes, hogy a saját szakmáján belül mond ilyet..
A macskák szájában nagyon sok baktérium és vírus él. Ha pont olyan helyre harap, akkor tényleg vészes tud lenni. Pl ízület. Az akár amputáció is lehet, ha fertõzõdés durva..
A veszettség elleni védõoltás viszont nem hiszem, hogy véd bármi más ellen. Ha jól tudom, akkor az egyéb nem specifikus fertõzésekre, mint pl a vérmérgezés tetanuszt adnak.
Állat harapás esetén ez elvileg az alap, legalábbis a seb fertõtlenítése után..

#145
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem olvastam, tapasztalat, legalábbis olyan szinten, h az orvos mondta, de eléggé vad dolgokat mondott ahhoz, h kételkedjük benne...
Mint utóbb kiderült, a macska nem volt veszett, de kismillió más betegsége volt, ezért múlt ki, és ezért dagadt meg annyira a harapás helye, a kezelés pedig mindenképpen szükséges volt olyan szempontból, h amúgy csúnyán elfertõzõdött volna... (vérmérgezés, pl.)

#146
raycoon

raycoon

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Több hétig fogsz kapni oltásokat, de anno, amikor nálunk kellett ilyesmi, nem derült ki, h miért, mert a veszettség, ha jól értem, csak preventív módon kezelhetõ, utólag már mindegy... :x És mi másnap mentünk ( a "tettes" egy kissé bedilizett macska volt, mely kimúlt pár napon belül, a harapás helye meg iszonyatosan megdagadt) az orvos meg elég vicces dolgokkal is riogatott minket, mint pl. karantén.
Honnan gondolod, hogy veszett volt a kutya?

A linkelt oldalról..
"Mind gyermekeknek, mind felnõtteknek egy hónapon belül ötször kell egy-egy adag vakcinát adni, a 0., a 3., a 7., 14. és a 30. napon. Az oltás hatására kialakult ellenanyagszint az idõ múlásával csökken, ezért a védettség fenntartása érdekében szükség esetén emlékeztetõ oltásokra van szükség."
A preventív védelmet nem tudom, hogy hol olvastad..
A védekezés lényege, hogy még a neurológiai tünetek elõtt elkezdjék az oltás sorozatot. Utána már tényleg mindegy. Ezért kell a kétséges esetekben még a lappangási idõ alatt elkezdeni..

Egyébként van preventív védekezésre is lehetõség speciális szakmákban elõfordul, hogy használják is, de ha jól emlékszek, akkor úgyanígy, oltás sorozattal és ismétlésekkel érik el..

#147
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Azt tudja valaki, hogy veszett kutyaharapásnál mennyi idõm áll a rendelkezésemre az oltás beadatásáig, hogy nekem még ne legyen belõle bajom? Lehet másnap is menni, vagy addigra már az én nyelvem/nyálam is lógni fog???


Több hétig fogsz kapni oltásokat, de anno, amikor nálunk kellett ilyesmi, nem derült ki, h miért, mert a veszettség, ha jól értem, csak preventív módon kezelhetõ, utólag már mindegy... :x És mi másnap mentünk ( a "tettes" egy kissé bedilizett macska volt, mely kimúlt pár napon belül, a harapás helye meg iszonyatosan megdagadt) az orvos meg elég vicces dolgokkal is riogatott minket, mint pl. karantén.
Honnan gondolod, hogy veszett volt a kutya?

#148
PTamás

PTamás

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A lappangási idõ embernél lehet fél év is! De én nem szarakodnék, mennék azonnal. Nagyon csúnya halál a veszettség! Nagyon.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

#149
raycoon

raycoon

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Valahol azt olvastam, hogy 10 napig karantén alatt tartják a kutyát, ha meg van, mert ennyi a lappangási idõ. Ha jelentkeznek a tünetek, akkor oltanak. Ebbõl gondolom, hogy pár nap nem lehet probléma.. Azon kívül a kialakulás veszélye is alacsony, bár akkor halálos..

Edit: most találtam..
"Az embernél jelentkezõ veszettség elsõ szakasza a lappangási periódus, amely 20-60 napig tart, ilyenkor még nincs vírusürítés, majd ezt – egy már klinikai tünetekkel is jelzett – nem specifikus szakasz követi, amely 2–10 napig tart, ezután már olyan neurológiai szimptómák jelentkezhetnek, mint a paralízis, a delírium, hallucinációk, a kóma stb., majd végül beáll a halál. Amint a neurológiai tünetek bekövetkeztek, semmilyen gyógyszer, vakcina vagy transzfúzió sem mentheti meg a páciens életét. Fontos tehát, hogy felhívjuk a figyelmet a megelõzõ és a kontaktus utáni oltás szükségességére."

Jja, a link: http://www.oan.hu/Se...e-artid-73.html

#150
Tin

Tin

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Azt tudja valaki, hogy veszett kutyaharapásnál mennyi idõm áll a rendelkezésemre az oltás beadatásáig, hogy nekem még ne legyen belõle bajom? Lehet másnap is menni, vagy addigra már az én nyelvem/nyálam is lógni fog???


Mikor engem megharapott egy vizsla (!), akkor aznap csak késõbb mentem a dokihoz, mert vérzés nem volt, de úgy feldagadt a kezem, hogy zsibbadtak az ujjaim. Másnapra kérte a kutya oltási igazolását. Ha nem lett volna beoltva, akkor nem tudom mikor kezdték volna belém nyomni a szurikat. De nem volt olyan rettenetesen sürgõs.

#151
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Azt tudja valaki, hogy veszett kutyaharapásnál mennyi idõm áll a rendelkezésemre az oltás beadatásáig, hogy nekem még ne legyen belõle bajom? Lehet másnap is menni, vagy addigra már az én nyelvem/nyálam is lógni fog???
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

#152
Keiko

Keiko

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 419 hozzászólás

Ezt egy belinkelt videóval kapcsolatban írtam, megnézted? :) Nem konkrétan a veszettség ismertetése volt a cél. Itt a hidrofóbia nem merült fel, ha a veszettség ismertetése a cél, akkor inkább belinkeltem volna egy ezzel foglalkozó oldalt, ahol hozzáértõk írnak róla.


Rendben jogos, nem okoskodásnak szántam ám :)

#153
Bikertigger

Bikertigger

    maximus

  • fórumtag
  • 21.259 hozzászólás

Elibem meg beugrott múltkor egy ien igazi kis kotorékeb. Fut mellettem, lóg a nyelve, ugatást mímelve nyifog, próbálja megharapni a karboncipõm. Gondoltam kioldom a lábam, ha már mindenképpen el kell hallgattatni, akkor a stoplival stílszerû igazán. Már épp emelem a lábam, erre a nyifogó eb egy éles kanyarral be az elsõ kerék alá. :D Nyomi az ien nem? :) Jó reflexszel ráfékeztem, így megúszta a vasalást.

pedig kimozogta volna :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

#154
Tin

Tin

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Drága apukám állatgyógyász lenni vala és a veszettség legfõbb tünete - melyet kiskoromtól belémvert - az a nyáladzás. Ez nagyon feltünõ ilyenkor, meg az hogy lóg a kutya nyelve és nem tud inni, mert bedagad a torka. Amúgy a szelídség csak a rókáknál gyanús, a kutyáknál és macskáknál inkább kiszámíthatatlanság, sõt a támadókedv megnövekedése.
Én tegnap bicajoztam a Farkasréti temetõ fölött a hegyen, amikoris a bokorból elõjött egy elég durva harcieb. Gazda sehol, és engem fixírozott, hát bevallom, megfordultam :D Jobb a békesség.


Ezt egy belinkelt videóval kapcsolatban írtam, megnézted? :) Nem konkrétan a veszettség ismertetése volt a cél. Itt a hidrofóbia nem merült fel, ha a veszettség ismertetése a cél, akkor inkább belinkeltem volna egy ezzel foglalkozó oldalt, ahol hozzáértõk írnak róla.

#155
Olee

Olee

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az újpesti rakparton szoktak ilyen dolgok történni. Erre sétáltatják ezeket a nyalókutyákat. Jobb esetben a 19 méteres póráz nélkül.

#156
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Elibem meg beugrott múltkor egy ien igazi kis kotorékeb. Fut mellettem, lóg a nyelve, ugatást mímelve nyifog, próbálja megharapni a karboncipõm. Gondoltam kioldom a lábam, ha már mindenképpen el kell hallgattatni, akkor a stoplival stílszerû igazán. Már épp emelem a lábam, erre a nyifogó eb egy éles kanyarral be az elsõ kerék alá. :D Nyomi az ien nem? :) Jó reflexszel ráfékeztem, így megúszta a vasalást.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"



#157
Olee

Olee

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ballonkabátban volt?:D

#158
Keiko

Keiko

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 419 hozzászólás

Lehet, de annak azért vannak más tünetei is. Az öncsonkítás eddig nem szerepelt a veszettség tünetei között. :D

Jut eszembe, a veszettség egyik legjelentõsebb tünete, a szokatlan szelídség.


Drága apukám állatgyógyász lenni vala és a veszettség legfõbb tünete - melyet kiskoromtól belémvert - az a nyáladzás. Ez nagyon feltünõ ilyenkor, meg az hogy lóg a kutya nyelve és nem tud inni, mert bedagad a torka. Amúgy a szelídség csak a rókáknál gyanús, a kutyáknál és macskáknál inkább kiszámíthatatlanság, sõt a támadókedv megnövekedése.
Én tegnap bicajoztam a Farkasréti temetõ fölött a hegyen, amikoris a bokorból elõjött egy elég durva harcieb. Gazda sehol, és engem fixírozott, hát bevallom, megfordultam :D Jobb a békesség.

#159
emptytrash

emptytrash

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Kenese környékén aki ismerös. Marina Port környéke.
Fehér németjuhász (vagy valami hasonló. nem értek a kutyákhoz!)
szerü kutya tulaját ha ismeri. Üzenem, ha nem köti meg
a kutyáját és ha még 1* meglátom az úton. Feljelentem!
(Persze csak ha a tett helyszinén lesz! Mivel tegnap nem igazán volt a környéken!)
Nem hiszem el, hogy egy hülye gazda miatt kell megfeküdnöm és
tönkrevágnom a bringám!!!
Máskülönben nem csak én tekerek arra hanem gyerekes családok is!
Amúgy meg szép köszöntö a vendégeknek!

Üdv

#160
raycoon

raycoon

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Raycoon: volt ott egy fickó, aki a garazsa elõtt turkált. Miután kiüvöltöttem magam, akkor vettem észre, hogy ott van és hogy vigyorog. Rajtam. Feldühödt állapotomban oda akartam menni hozzá, de akkor bement a garázsba. Sajnos nem mentem utána.

Khm.. Lens, ebbõl most azt kellene kivennem, hogy mindjárt kapok egy verést? :)
Amikor én gyalogosan kerültem ilyen helyzetbe, akkor utána azon mosolyogtam, hogy milyen jót röhöghetett most rajtam valaki.. :) Persze, a helyzet nem volt komikus...