mostanaban mi a legbiztosabb megoldas? spray, ultrahangos riaszto?
a multkor bementem egy kis utcaba a "hegyen", aztan ket kozeptermetu keverek kutya letamadt. leugrottam a cangarol, es bealltam moge. az egyikre rauvoltottem, az elrohant, de a masik nem tagitott, es eleg agressziven vicsorgott. probaltam kiabalni, hogy vki vigye mar el a dogjet, de az sem segitett. a megoldas az lett, hogy hatrafele magam elott huzva a cangat kitolattam az utcabol, es egy 20-30 tavolsag utan ultem vissza. egyeb megoldas?
egy "erdeklodo" boszme kutyaval (szerintem nehezebb volt mint en) mar bajban lettem volna, ami a multkor meregetett. szerencsere ott elokerult a gazda.
Barátin a rádiótorony felé kis fekete korcsok? ignoráld õket, csak ugatnak. ha leszállsz, megtorpansz az szerintem sokkal rosszabb. esetleg meg is lehet kergetni õket, nekem már sikerült: )
még Veszprémben Csatárhegyrõl tekertem vissza a koliba. kora este, de már sötét, szemerkélõ esõ.. kanyargós, jól benõtt ösvényen az egyik ív után 3 szépnagy fehér kutya álldogált. rohadtul nem számítottam rájuk, úgyhogy ijedtemben jó hangosat ordítottam, ettõl meg õk is megijedtek és elkezdtek szaladni elõttem, énmeg folyamatosan kiabáltam rájuk. aztán épségben hazaértem:)