Jelentkezz be Regisztrálj
Biciklisták vs kutyák!!
Írta 2005. október 20. - 20:55
Írta 2005. október 20. - 14:16
a harci kutya kifejezést a média találta ki,hívjuk õket viador v game kutyáknak.mint írtam a harcikutyak az ókori Rómában éltek többek közöttNem nagyon hiszem hogy mediahatas,nincs tv-m, nem nezek mindennap errol szornyusegeket.Ez tipikus kobanyai lakotelep formalta velemeny.Amugy ha neked a pitbull nem harcikutya, akkor szerinted mi az?Masra ugyanis nem nagyon teszik alkalmassa a kepessegei.Es azt nem ertem hogy miert ez kell vkinek.
a képességeivel igencsak nem vagy tisztában,az amerikai seregben és hasonló erõknél alkalmazzák.agility és õrzõ-védõ képességei kiválóak.
hogy miért ez kell vkinek?magam részérõl rokonfajtát tartok.olvass légyszi utána,tényleg nem ez a téma http://amstaff-hungary.com http://pitbull.lap.hu
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2005. október 20. - 14:01
tipikus médiaformálta vélemény,ez a véleményem errõl.
a game pit bull-t csak fajtársaik ellen nevelték és nem ember ellen
harci kutya az ókori rómában volt,sebesülteket ölt a harctéren.tényleg nem osztani akarom az igét,de jó volna tájékozódni kicsit jobban a témában,már ha érdekel
http://amsaff-hungary.com
Nem nagyon hiszem hogy mediahatas,nincs tv-m, nem nezek mindennap errol szornyusegeket.Ez tipikus kobanyai lakotelep formalta velemeny.Amugy ha neked a pitbull nem harcikutya, akkor szerinted mi az?Masra ugyanis nem nagyon teszik alkalmassa a kepessegei.Es azt nem ertem hogy miert ez kell vkinek.
Írta 2005. október 20. - 13:37
-=B.B.B.=-
Írta 2005. október 20. - 13:34
igazad van,azért is írtam,h ne mélyedjünk ebbe jobban belesztem meg lassan vissza kéne kanyarodni, a topikcímhez...nagyon elmentünk a kutyafajták jellemzõi irányába...utolsó ide vágó gondolatként, meg én a magam részérõl inkább hiszek Dr. Csányi Vilmosnak ha a különbözõ kutyafajták jellemzõ
viselkedésérõl van szó, mint bárki másnak...amúgy magam részérõl nekem tök mindegy hogy kaukázusi gyuhász akad a bokámra (+volt), vagy egy mindig baráccságos vizsla szemfogai nyomát hordom a lábfejemen....
sajnos volt és lesz is biciklista-kutya affér,ahogy biciklista-autós affér is....az emberi felelõsség mint olyan hiányzik sokakban
-=B.B.B.=-
Írta 2005. október 20. - 13:21
sztem meg lassan vissza kéne kanyarodni, a topikcímhez...nagyon elmentünk a kutyafajták jellemzõi irányába...utolsó ide vágó gondolatként, meg én a magam részérõl inkább hiszek Dr. Csányi Vilmosnak ha a különbözõ kutyafajták jellemzõbocs,csak nevetni tudok a bull típusú terrierek harapása ollós és nem alulharapás,mint az angol bulldogé pl.nagyon jól képezhetõ kutyák,de nem szigorral,hanem szeretettel kell nevelni
viselkedésérõl van szó, mint bárki másnak...amúgy magam részérõl nekem tök mindegy hogy kaukázusi gyuhász akad a bokámra (+volt), vagy egy mindig baráccságos vizsla szemfogai nyomát hordom a lábfejemen....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. október 20. - 13:11
Én is azért ajálottam fel a dobbermannt a pittbull lternatívájaként, mert elfogadom hogy kellenek õrzõ-védõ, mittomén milyen kutyuk.De a bull-t nem véletlenül nem tartják ilyen célokra, nem alkalmas rá.Elkapni még elkaphatja a rablót csak utána nem lehet majd kiszedni a fogai közül:) A többi eb egyrészt vagy nem képes fizikailag sem akkora sérülést okozni, vagy békések.De az tény hogy a spániel nem mutatna jól egy securitis oldalán.
bocs,csak nevetni tudok a bull típusú terrierek harapása ollós és nem alulharapás,mint az angol bulldogé pl.nagyon jól képezhetõ kutyák,de nem szigorral,hanem szeretettel kell nevelni
-=B.B.B.=-
Írta 2005. október 20. - 13:04
tipikus médiaformálta vélemény,ez a véleményem errõl.Én úgy tudom, hogy elvileg az ilyen pitbullféléket nem lehet tenyészteni, vagy max nagyon behatárolt körülmények közt.Ehhez képest tényleg tele van velük a város.Azt viszont nem igazán értem hogy miért van ilyenekre szüksége az embereknek.Van vagy 10ezer kutyafajta, miért pont a legdurvább harcikutya kell nekik? Aztán meg majd a kislányuk sétáltatja...(nálunk ez megy a házban)
Szóval nem értem, vegyen inkább dobbermann vayg rotweilert vagy valamit, de ne pittullt.
Erre biztos majd vki leírja hogy pedig aranyos meg szófogadó, meg ritkán támad meg stb...
Szerintem aki már látott ilyen kutyát "gyakorolni" pl. fellógatott autókülsõn az érti mirõl beszélek.
a game pit bull-t csak fajtársaik ellen nevelték és nem ember ellen
harci kutya az ókori rómában volt,sebesülteket ölt a harctéren.tényleg nem osztani akarom az igét,de jó volna tájékozódni kicsit jobban a témában,már ha érdekel
http://amsaff-hungary.com
-=B.B.B.=-
Írta 2005. október 20. - 13:01
eszemben sem volt semmit elkezdeni én csak arra próbáltam kilyukadni,h az emberek milyen szempontok szerint csoportosítanak a nagy parlamentben,olyat minõsítenek ,amit talán még életükben sem láttak....Csak légyszi most ne kezdjük el, hogy de az nem is harcikutya meg ilyenek, mert én nem errõl beszéltem! És megjegyzem, hogy volt olyan lista, ahol a Hovawart is szerepelt..
-=B.B.B.=-
Írta 2005. október 19. - 16:56
Ha õrzõ-védõ kutyát szeretnétek faragni az ebbõl, az egyik legfontosabb lecke hogy idegentõl ne fogadjon el kaját.
Ezt sajna csak elég brutál módszerrel lehet eredményesen megtanítani nekik kutyasuliba (kisfeszültségû áram a szalonnába pl.), de qrvára megéri. Nagyon sok betörõ azzal kezdi, hogy bedobja a mérgezett kaját...
A kutyámat 2 éves korában vittem el suliba, kétszer játszották el vele a szalonnás trükköt, tavaj vagy tavajelõtt meg találtam egy húsdarabot a kerítés mellett, valami fehér porral megspékelve... :mad:
Anyámék pont nyaraltak, szal azt hitték senki sincs otthon, de a kutyus emlékezett a leckére, szal nem jött be.
Csak azért írtam le, mert nem egy kutyást ismerek, akinek elpusztult a kutyája valami fasz betörõ/szomszéd! miatt.
A másik alap dolog, hogy idegenekhez soha ne menjen oda haverkodni, fõleg ha drága kutya (egyre több kutyát rabolnak el, azt eladják másnak:( )
Teljesen igazad van. A lakótelepen is volt kiszórva ilyen husi.
Mi nem áramoztunk, egyszerûen megpöckölte az ember az orrát, vagy kapott egy kisebb pofont, a segédet úgysem kellett szeretnie. De a gazdi is megtaníthatja, hogy a tányérból csak akkor kezdhet el enni, amikor elhangzik a megfelelõ parancs. Amikor meg a földrõl szedne fel valamit, akkor azt meg kell tiltani.
Írta 2005. október 19. - 16:50
Ezt sajna csak elég brutál módszerrel lehet eredményesen megtanítani nekik kutyasuliba (kisfeszültségû áram a szalonnába pl.), de qrvára megéri. Nagyon sok betörõ azzal kezdi, hogy bedobja a mérgezett kaját...
A kutyámat 2 éves korában vittem el suliba, kétszer játszották el vele a szalonnás trükköt, tavaj vagy tavajelõtt meg találtam egy húsdarabot a kerítés mellett, valami fehér porral megspékelve... :mad:
Anyámék pont nyaraltak, szal azt hitték senki sincs otthon, de a kutyus emlékezett a leckére, szal nem jött be.
Csak azért írtam le, mert nem egy kutyást ismerek, akinek elpusztult a kutyája valami fasz betörõ/szomszéd! miatt.
A másik alap dolog, hogy idegenekhez soha ne menjen oda haverkodni, fõleg ha drága kutya (egyre több kutyát rabolnak el, azt eladják másnak:( )
Írta 2005. október 18. - 14:32
jól megkell csapkodni ismertlennek az orrát a kapunk kivülrõl....
azt szeretik:)
Írta 2005. október 18. - 14:25
Írta 2005. október 18. - 14:16
Írta 2005. október 18. - 14:12
inkább okos, jólnevelt kutyát nevelj...
edit: minden kutya megkergül, ha megkötik...te is megkergülnél..
Írta 2005. október 18. - 14:02
Most agresszivitásra nevelem a kutyám. Eddig csak nyalogatva támadott, most már ugat is. (nem fajtatulajdonsága neki az õrzés+a védés )
Írta 2005. október 18. - 12:06
kala: ez olyan dolog, mint hogy nem minden autós hülye..
csak sajnos az emberek általánosítanak.
és spec jobban félek egy roti/pitbull típusú ebtõl, mint mondjuk egy szõnyegcirkálótól.
jobb félni, mint...
Tudod hány törpe pinchert láttam dogra támadni? Ezek az apró kis dögök sokkal agresszívebbek, mint sok nagytestû.
Öcsémet egy puli harapta meg, mikor kicsi volt, pedig cukrot vitt neki. CSak a puli meg volt kötve, és az attól idegbeteg lesz, ami nem is csoda. Úgy harap, mint egy varrógép, háromszor annyi seb volt a kezén, mint egy normális kutyaharapásnál. Pedig a puli kicsi.
Írta 2005. október 18. - 00:23
Írta 2005. október 18. - 00:14
Még jó, hogy nem "kell"..ehh
nem kell egyetérteni velem, de ez kicsit szar ellenérv volt, már bocs..
azt mondtad hogy mégis több roti támad, mint pitbull.
a kettõ közül több roti van, vagy tévedek..?!
szó nem volt spánielrõl, sem uszkárról
A lényeg, amit nem láttál meg és erre próbáltam meg felhívni a szíves figyelmed (hú, de próbálok szépen fogalmazni.. ), hogy az merült fel elõtte, hogy de a roti nem is tép embert, bezzeg a pitbull, mert ugye a roti egy jámbor fajta. Nem a mennyiségekre utaltam. Így az az érv, hogy persze, hogy többet hallani róla, mert több van belõle, mint pitbullból szerintem ugyancsak nem helyén való. Mivel nem azért hallani önmagában véve róla, hogy tépett meg embereket, mert sokkal több van belõle, mint a pitbõl, hanem mert "alkalmas rá". Erre akartam célozni! És a spániel csak iróniából került ide, hogy észre vedd, nem a mennyiség volt a mondandóm.
(Ki lehet ezt is tekerni, már fáradt vagyok fogalmazni.)
Írta 2005. október 17. - 23:07
ezért jók a korcskutyák
mármint a 2 márkásból készülz.
pl enyimé
husky meg spanyi... legjobb.