Mellékesen megjegyzem, hogy az utóbbi években több roti tépett embert, mint pitbull.[/size]
me' pl több roti van mint pitbull.
Mellékesen megjegyzem, hogy az utóbbi években több roti tépett embert, mint pitbull.[/size]
Szerintem a legagresszívebb fajta az az alkoholista kutyatulaj.
jajj..azért, mert pl rotit sokan használnak õzésre, stb, meg szeretik eldurvítani, azért még nem lesz véreb...Nna, azért egy roti, vagy dobi, sem sokkal jobb, olyat is látni vérengzeni..
Lehet tenyészteni, de csak a megfelelõ tenyésztõk szigorú szabályok betartásával. Ezért csökkent itthon a számuk, mert az okos tenyésztõ visszafogta az egészet. (Másrészt egyes infók szerint kimentek külföldre "versenyezni", ahol nem ilyen szigorúak a szabályok.)
De nem ezen van a hangsúly, felõlem tartson, DE szájkosár, 2m-nél nem hosszab póráz.
"Vicces" dolog látni a nagyit, vagy a kislányt, amikor a fél testérõl lejött már a bõr, mert egy ilyen kis aranyos meglátott egy cicát..
Egyébként a szabályok áthágásáról. Mivel nem lehetett rendesen külsõ jegyek alapján megkülönböztetni (nem volt elég "szakértõ") a kölünbözõ fajtákat, így egyszerûen sokan azt mondták, hogy ez nem pitbull, hanem xx, ami nem volt rajta az adott listán. Erre felvették a listára, majd megint más lett a kutyából..
Nna, azért egy roti, vagy dobi, sem sokkal jobb, olyat is látni vérengzeni..
Lehet tenyészteni, de csak a megfelelõ tenyésztõk szigorú szabályok betartásával. Ezért csökkent itthon a számuk, mert az okos tenyésztõ visszafogta az egészet. (Másrészt egyes infók szerint kimentek külföldre "versenyezni", ahol nem ilyen szigorúak a szabályok.)
De nem ezen van a hangsúly, felõlem tartson, DE szájkosár, 2m-nél nem hosszab póráz.
"Vicces" dolog látni a nagyit, vagy a kislányt, amikor a fél testérõl lejött már a bõr, mert egy ilyen kis aranyos meglátott egy cicát..
Egyébként a szabályok áthágásáról. Mivel nem lehetett rendesen külsõ jegyek alapján megkülönböztetni (nem volt elég "szakértõ") a kölünbözõ fajtákat, így egyszerûen sokan azt mondták, hogy ez nem pitbull, hanem xx, ami nem volt rajta az adott listán. Erre felvették a listára, majd megint más lett a kutyából..
Gondolod a nénit nem tudná elhúzni? Persze, nem volt neki. Gondolom a gyereké volt, de az csak este akart köcsögölni vele a srácok elõtt, és napközben a mami vitte le, mert nehogymá kora reggel fel kelljen kelni...az ilyet szeressük, gondolom a néninek nem bull terierrje volt...
Csak a te kedvedért módosítom a kijelentésemet. Volt egy idõszak, amikor bizonyos fajták tartásának és tenyésztésének, behozatalának tiltását megpróbálták bevezetni. 1994-ben volt valami kormányrendelet, de nem találom. Teljes értékû CD jogtáram nincs, a netes meg tele van.. A végleges változat már nem sikerült ilyen szigorúra. A behozatal tiltására talán ma már nincs is szabály. A tesznyésztést és a tartást szigorították, pl kötelezõ bejelentés, kötelezõ ivartalanítás. Egyes helyi önkormányzatok a tartást megtiltották. Hogy melyek (voltak) ezek a kutyák? Ha jól emlékszek, akkor eredetileg pitbull terrierek és "hasonló" kutyák név alatt futott a törvény, a mai szöveg veszélyes és veszélyesnek minõsített ebek kifejezéssel illeti õket.csak érdeklõdöm melyek azok a fajták,na szerinted
csak érdeklõdöm melyek azok a fajták,na szerintedTin: A többit is kitárgyaltuk mégis elõjött.
Konabike: szerinted ez volt a lényeg?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Oké, oké, én sem azért írtam. Csak ez az ugrálós, ember pánik, kutya vacsorázik dolog nagyon nem tetszett..Jó, ez nem is feddés akart lenni, csak mondtam, mert ott van az én véleményem is. Nagyjából egyezik a tiéddel.
Tin: A többit is kitárgyaltuk mégis elõjött.
Konabike: szerinted ez volt a lényeg?