Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

rögtön a tartalomnál: Cona Cowan...a ciprusi beszámolóban meg mellõzhetné a cikkíró (talán Atom?) a sok vaze-t és, meg az ilyen magyarosított angol szavakat (nó limit, hárdkór). ma vettem meg, egyenlõre csak ennyit olvastam...

Úgy látom, a jelenség nem csak engem zavar. Szóval most bõvebben...

Szerintem senkinek nincs kifogása a kerékpáros szakkifejezések ellen, tehát a stucni és társai nyugodtam maradhat, felesleges is lenne mindenre új szót magyarítani, hiszen abból esetleg olyan szörnyszülöttek jönnének létre, mint a nyelvújítás korában anno.

Az egyedi stílus nyilván megint nem baj - ha az valóban stílus és nem csupán a divatos(nak hitt) klisék halmozása némi idétlenséggel vegyítve. Ebbõl a szempontból a legjobb példák Jorus írásai. Nem mondom, hogy 100%-osan tetszik, stb. de kétségkívül egyedi és nem valami egyénies(kedõ), izzadságszagú szörnyûség.

A "hardkór", "nólimit", "szénné CNC-zett" nagyon gyenge, szerintem itt a szerzõk azt nem érzékelik, hogy más (kellene legyen) az élõbeszéd, más egy internetes fórum és megint teljesen más egy (igényesnek szánt) nyomtatott magazin nyelvezete. (Hacsak nem a 3Ride Magazin színvonalának elérése a kitûzött cél.) Máshogyan beszélünk egy kanbulin, sörözés közben, máshogy egy hivatalban. Ami az egyik szituációban humoros, helyénvaló, másutt sértõ és otromba.

Az "odab***sz a konkurenciának", "vazz" és "vazze" szófordulatok meg finomkodó, szelidítõ megjelenésük ellenére csupán azok, amik: primitív trágárság, (szóval még csak nem is szellemes) ami nem nyomtatásba való. Ha már bevállalós "hardkór" :) a magazin, írja ki, hogy "baszd meg!", a termék "ótvar szar", a "versenyzõ gizda köcsög", a buli pedig "zsíratomistenkirály volt" stb. Ettõl persze nem lesz sem fiatalos, sem eredeti lap...

Mindezt csak azért gépeltem be, mert a kór terjed, de amint látom, korántsem tetszik mindenkinek.

nyunya

nyunya

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Riszpekt...Szép kerek válasz! :)
------ www.rideguide.hu ------ under construction

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 hozzászólás
Kedves Kela és Pier!

Én foglalkozom a lap terjesztési dolgaival. Nézzük sorban:

Árusterjesztés: Kizárólag a Lapker és cégei végzik. Minden hónapban kapunk tõlük egy igénylést, hogy mennyi újságot kérnek, ami alapján mi kb. annyi újságot küldünk nekik. A legutóbbi elszámolásunk szerint a 19 megyébõl Pest és Veszprém megye után Gyõr-Moson-Sopron megyébe kerül a legtöbb lap pontosan 140 db. Ebbõl jött vissza 43 db eladatlan. Hogy pontosan mely településre hány darab kerül, külön kérésre megküldik. Nem szoktam lekérni, mivel a lap eladási adatai nagyjából beálltak, ráadásul a dolog dinamikusan változik. PL. A sarki újságos néninek megy 3 Bikemag márciusban. Lemész veszel egyet. Ekkor a sarki néni a jövõ hónapban is kap, mivel eladott. Áprilisban máshol veszed. Májusban ismét. Júniusban el is felejted. Ha közben a néninél nem vett senki, és nem is igényelt újságot (nyilván nem, mert nem vett senki) nem is kap újságot. Szeptemberben lemész, nincs nála újság. Reklamálsz. Erre õ rendel. stb.
Mi történt olvasói szemszögbõl? Nem kapni azt a kibaszott újságot.
Mi történt Kiadó szemszögbõl? Márciustól júliusig kinyomtattunk 15 újságot és eladtunk 1-et márciusban, azért, hogy reklamáljon a vevõ szeptemberben.
Hogyan javíthatunk a helyzeten? Sok nyomott példánnyal, amibõl arányában keveset adunk el, cserébe mindig mindenhol van. Szerinted ezt egy kis független Kiadó megengedheti magának?
Hogyan juthatsz újsághoz árusterjesztésben? A nagyobb helyeken a Relay üzletek a Lapker sajátjai, itt többnyire legendõ lapszám van.

Partnerüzletek: A fenti gondok miatt szerveztem meg a dolgot 2001-ben. Peppe ekkor nem merült fel, mivel a George Sporttal voltunk többéves kapcsolatban. Peppe azóta sem keresett minket, és mi sem kerestük õt. Mivel felvetetted Pier, ezért január elején megkeresem õket.

Elõfizetés: A legbiztosabb módja az újsághoz jutásnak. Egy gyönge láncszeme van a Posta. A legnagyobb baja a kiszámíthatatlanság. Az elõfizetõi terjesztést hónapról-hónapra magunkon teszteljük. Én a legutóbbi számot a feladást követõ második napon kaptam kézhez egy dunántúli kisfaluban, Zorg a harmadik napon Szfváron, apósom ugyanekkor Debrecenben. Mióta mi postázzuk, okádék barna zacskóban, az eltûnés miatti reklamációk száma havi 0-5 db ami parádés. (anno amikor a Posta csinálta egy áthajtott papírral kb. a 10-15-ször ennyi volt.) Az elõfizetõk jórésze megújítja az elõfizetést, ami azt mutatja, hogy elégedett a szolgáltatással.

2007-ben több irányban is fejleszteni fogunk a rendszeren. A fejlesztés irányait és módját ha megengeditek nem írom most ide. A dolog egy 1 éves folyamat, amelynek végén Ti olvasóként reméljük érzékeltek valamit.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nem az újság védelmében, de:

én egy újság vezetõje vagyok. a lapker cégnek le kell adni azt, hogy melyik újságosnál mennyi újság legyen. ahol heti 1et vagy 1et sem adnak el, oda max 2-t szoktunk kérni. ahol eladnak 50et, oda kérünk 80at. mégis van olyan (nem egyszer), hogy a keveset eladó újságos kap egy raklappal, a másik, ahol pedig jól fogyna az újság, az alig kap. szólunk, köv. héten ugyanez megtörténik egy másik területen.

az a baj, hogy monopol helyzetben van ez a cég. de kíváncsi lennék egy próbaperre, ahol beperelné õket néhány újság az elveszett terjesztési és hirdetési bevétel miatt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mióta sötét barna nejlonban van, azóta fura mód egészben, sértetlenül, idõben érkezik meg nekem is, addig volt hogy becsuszott egy-két kellemetlene eset.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én megértem, de picit a hogyan ott volt a köv. mondatban...
A terjesztés Gyõrben viszont tényleg para
Tom, hogy nem miattatok de már megsem próbálom venni a lapot, hanem majd évvégén benézek valamelyik bringaboltha hátha adtak le az el nem fogyottak közül.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Tényleg ti nem átlátszó nejlonban külditek? Na akkor elõ is fizetek, mert engem eddig csak ez tartott vissza.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Elöfizetéssel kapcsolatba:
Én régebben elöfizetöje voltam egy másik havi magazinnak, amit ilyen átlátszó nejlonban küldtek. Valahogy sose ért ide persze a postásoknak hiába panaszkodtam, mindig fel kellet hiznom a hirlap irodát, vagy mit és ök potolták, nem átlátszó csomagolásba akkor valahogy mindig megkaptam. Amiota lejárt az elöfizetésem, azoita nem fizetek elõ semmire, mert a magyar posta ebbõl a szempontból nem a legmegbizhatóbb.
Még szerencse, hogy minden nap járok pestre, és így meg tudom venni az ujságot:)

ez így van sajnos, a posta a legnagyobb tolvaj. balhéztunk velük egy nagyot tavasszal és legalább fél éve barna zacsiba csomagoltatjuk az elõfizetõi példányokat, ami ronda, de finom.
ennek következtében _drasztikusan_ csökkent az eltûnések száma, (a panaszok / visszajelzések alapján)
havi átlagban 2 (!) panasz érkezik.

úgyhogy elõfizetés hajrá

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Nálam az jön le , hogy a bikemag terjesztését a gonosz monopolista terjesztõ szabotálja a többi általam olvasott havi rendszerességû lapot pedig nem.
endroo
Ha a peppe nem forgalmazza az újságot azért arról nem biztos, hogy õ tehet...

Bármi lehet (nagy összeesküvés-hívõ vagyok:)); kicsik vagyunk, magyar tulajdonú lap vagyunk mitt'omén. (A 100% franszia kézbe került Lapker a "független" terjesztés "ellehetetlenítésére" okos-ügyes dolgokat alkalmaz a partnerhálózatának tagjainál...)
Peppe: meg fogjuk keresni õket. Nem fenyegetés: ígéret. ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Ha a peppe nem forgalmazza az újságot azért arról nem biztos , hogy õ tehet...

na ja, arról szerintem is a misi kutya tehet :P tuti hogy csak a kiválasztottak forgalmazhatják, akik mind a 3 próbát sikerrel teljesítik.

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Nálam az jön le , hogy a bikemag terjesztését a gonosz monopolista terjesztõ szabotálja a többi általam olvasott havi rendszerességû lapot pedig nem.
endroo
Ha a peppe nem forgalmazza az újságot azért arról nem biztos , hogy õ tehet...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Akkor miért is van ez a topic?:lol1: Ja amúgy Pier sztem arra szeretett volna rávilágítani, hogy a terjesztéssel vannak problémák és próbáljátok meg ezt orvosolni, hiszen (gondolom) szerzõdésben álltok a terjesztõ céggel, tehát van némi beleszólásotok: Mert pl. én is gyõri vagyok és az újság kb. 10-12 nap csúszással kerül elõ az újságosoknál és van vagy kb. 5 db. Én Gyõrben nem a Peppéhez járok de a probléma sajna nálam is fönn áll.
Tudom erre jöhet a válasz, hogy fizessek rá elõ. Ezzel csak az a problémám, hogy túl sokszor hallottam, hogy nagyon sokat csúszott a kézbesítés ill. szörnyû állapotban ért oda.
Asszem ennyi...

Na pacsi

Stimm. Részemrõl a "hogyan" volt picit vitatható.
Másrészt nem akarom _minden_ hónapban leírni, hogy átírogatjuk a remittenda alapján a terjesztendõ mennyiségeket a térképen, de ha mégsem úgy történik... (Kicsit a hazai "aktuálpolitikára" emlékeztet a dolog: mindenért mi vagyunk a hibásak, bármit mondunk úgysem igaz, monnyunkle.)
[Párhuzamos példa: annó az egyik céges vonal igénylésekor az igénylõlapon azt jelöltem be a matávnak, hogy a telefonszám és a hozzátartozó elõfizetõ sehol nem jelenhet meg. A következõ telefonkönyvben benne voltunk. Lehet _utána_ pattogni, de a szám már nyilvános - hasonló a rosszul ragasztott magazin is: kérhetünk kompenzációt/árengedményt, ám az utcán egy szétesõs újság van...)
"In idem flumen bis non descendimus"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kela: tehát ha valaki beírja hogy több fríííít a zújságba, akkor a következõ lapszám 134 oldalán csak dh és freeride tesztek, cikkek, beszámolók stb. kell, hogy legyen? :rolleyes:

akkor továbbra is: több pinát a zújságba :D (már nagyon várom a következõ lapszámot :koniobijc)

irónia off

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Elöfizetéssel kapcsolatba:
Én régebben elöfizetöje voltam egy másik havi magazinnak, amit ilyen átlátszó nejlonban küldtek. Valahogy sose ért ide persze a postásoknak hiába panaszkodtam, mindig fel kellet hiznom a hirlap irodát, vagy mit és ök potolták, nem átlátszó csomagolásba akkor valahogy mindig megkaptam. Amiota lejárt az elöfizetésem, azoita nem fizetek elõ semmire, mert a magyar posta ebbõl a szempontból nem a legmegbizhatóbb.
Még szerencse, hogy minden nap járok pestre, és így meg tudom venni az ujságot:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Akkor miért is van ez a topic?:lol1: Ja amúgy Pier sztem arra szeretett volna rávilágítani, hogy a terjesztéssel vannak problémák és próbáljátok meg ezt orvosolni, hiszen (gondolom) szerzõdésben álltok a terjesztõ céggel, tehát van némi beleszólásotok: Mert pl. én is gyõri vagyok és az újság kb. 10-12 nap csúszással kerül elõ az újságosoknál és van vagy kb. 5 db. Én Gyõrben nem a Peppéhez járok de a probléma sajna nálam is fönn áll.
Tudom erre jöhet a válasz, hogy fizessek rá elõ. Ezzel csak az a problémám, hogy túl sokszor hallottam, hogy nagyon sokat csúszott a kézbesítés ill. szörnyû állapotban ért oda.
Asszem ennyi...

Na pacsi

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
kedves pier. csak úgy érdeklõdésképpen, aki itt moderátor, az készíti szerinted az újságot? vagy egyáltalán van bármi köze is hozzá? esetleg anyagilag? vagy hogyan? jó én egyszer írtam bele egy cikket de ennyi kb. attól még én is meg lettem említve a sóhajtásban (vagymi) név szerint, hogy milyen hõzöngõ vagyok, mert nekem nem hiányzik az oúti. és mégsem lettem kivágva innen.

peppe meg esetleg lehetne partnerbolt vagy esetleg rácsöröghetne a bikemag terjesztõire, hogy hoci pár újságot, ha már ekkora a kereslet, elvégre mégis csak ök az etalon arrafelé. :rolleyes:

ugye nem azt várjátok, hogy mert 10 ember beír ide valamit, attól rögtön összeszarja magát a szerkesztõség, kitörlik az eddig megírt cikkeket és vért izzadva a köv. lapzártáig újra szerkesztik az újságot? szokott lenni kútásás, meghallgatják az itteni panaszokat, dicséreteket, aztán belátásuk szerint cselekszenek. lehet hogy amiért te nem veszed az újságot 10 másik pont attól fogja.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

De azert azt el lehetne felejteni, hogy majd ti megmondjatok, hogy mit akartok hogy csinaljanak.

Én nem akaromm egmondani mit csináljank. Csak szeretném felhívni a figyelmüket, hogy valami bibi van.
De nincs sok értelme....
Mert nem változik semmi!

Való igaz , hogy ingyenes szolgáltatás , aminek fejlécél az áll , hogy"mondd mag".
De ha megmondod , nem változik semmi...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én poénból írtam. Az elõttem lévõ "párbeszédre" reagálva.
(meg amúgy is Vizdáknál trécselek minden nap)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Asszem holnap meggyújtom a nénit.:)

Mi csak azért tartunk a boltba Mag-ot hogy nekem legyen. más nem igényli.
1dbot rendelünk, oda küldenek 3at. reklamálunk, hogy 1db kell, leszarják.
a fennmaradó 2nek az árát az újságosnak ki kell fizetnie _elõre_
tehát csak a Magba ott áll a polcán 1000forint.
de azis lehet hogy igényel, csak egész egyszerûen nem kap.

érzed?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Már én is akartam mondani, hogy az alattunk lévõ újságosnéninél nincs Bikemag. Mindig el kell mennem a Speed Way-be érte. Asszem holnap meggyújtom a nénit.:)