Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

Bukó nélkül ugrabugráló szuperlaza csávók a 92, 93, 95, 99 oldalon. Bár ez inkáb õket minõsíti és nem a magazint.

Ebben van valami...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Bukó nélkül ugrabugráló szuperlaza csávók a 92, 93, 95, 99 oldalon. Bár ez inkáb õket minõsíti és nem a magazint.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Lassan megérik az elõfizetés gondolata...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Gratuláció! Végre megtudtam idõben hogy lejár az elõfizetésem! Mégsem volt hiábavaló itt leírni háromszor, és minden eggyes véleménykikutatásos papírra ráírni hogy szóljatok!
:spoko:

Aki eddig a posta miatt nem fizetett elõ, az most nyugodtan tegye meg!
Nekem eddig ugyan nem tûnt el egy szám se, de rendszeresen elõfordult, hogy a postás félbehajtotta az újságot, és ez nem igazán tett jót neki. Mióta fekete nejlonba van csomagolva, egyszersem volt ilyen!
Úgy tûnik a fekete zacskó valami módon pszihésen hat a postásokra! :D

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Relay van Gyõrben lásd vasútállomás mellett...

Ha Kapuvár akkor Csorna
?:):)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ez vót a megoldás.. :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha már ott vagy, miért nem sétálsz el a faktorig? szvsz. ott elöbb van és több is ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szerintem nem gáz, ha új helyeken is próbáljátok a forgalmazást. De az már igaz, hogy az ucssó számot én is nehezen szereztem be. ( Tudom, az elõfizu megoldás erre, és asszem így is teszek. Mert egyszerûbb! ) De érdekes volt, hogy én Bp.-en szoktam megveni, mindig ugyanott. Nem kis újságos, egy bevásárló központban - Lurdy-ház, és nap mint nap járok oda - van, és ezt a számot iszonyat késõn kapták meg. Úgyhogy kivételesen máshol tettem rá a kezem.

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 hozzászólás

A jelenlegi szám ott sem volt kapható.
Viszont pl. volt a tesco hiper külön újságos részlegénél ami jó messze van a potenciális vásárlóktól , szóval onnan biztos küldenek vissza elad(6)atlan bikemagot.

Mikor kerested? December 1-én biztosan szállítottak oda. Egyébként ez az elsõ lapszámunk, amivel a T betûs hipermarketben bepróbálkozunk. Hogy mekkora lesz a sikere, kiderül néhány hónap múlva. Egy biztos: rengeteg ember megfordul ezekben a nagyáruházakban, pl. Te is, hiszen különben nem tudnád, hogy ott volt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
biztos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég

... Gyõrben 1 (!!!) azaz 1 (!!!) ilyen üzlet van a Hermann O. u. Vásárcsarnok hírlapbolt...

A jelenlegi szám ott sem volt kapható.
Viszont pl. volt a tesco hiper külön újságos részlegénél ami jó messze van a potenciális vásárlóktól , szóval onnan biztos küldenek vissza elad(6)atlan bikemagot.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

:kupa_smie

Nyilván nem azzal van a bajunk, hogy elõfordul a szövegekben szleng. Hanem azzal, hogy nagyon unalmas ugyanazokat a szavakat olvasgatni minden szám minden cikkében. Egysíkú. Kis változatosságot szeretnénk.:)

Atom!

Húsevõtelefonfülke nagyjából összefoglalta, amit én is mondtam volna. Meg amit már mondtam is: inkább a túl sok (ez persze szubjektív) "laza" szöveg, ami ellen ágáltam(unk) itt.

A "szénné" egyébként idõnként általam is használt jelzõ, bár én inkább a "szénné verték az ürgét" (azaz feketére) szóösszetételben alkalmaztam. (Akit ennél is jobban megvernek, arra talán már a "kõolajjá verték" jelzõs szerkezet indokolt... :) )

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Éppen most írjuk alá a jövõ évi terjesztési szerzõdést, melynek melléklete a "Teljes lapválasztékkal ellátható árushelyekrõl" azaz újságárusok, akiknél minden van.

ilyen _nincs_ :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Nyilvánvalóan egyik esetben sem az elkövetõ agya, vagy a sértett agya, mint szerv volt az áldozat. (voltam katona, a mesterlövészek többnyire csak a filmekben lövik szó szerint agyon, azaz fejbe az áldozatot. A legtöbb esetben a való életben nem ez a célpont)

:kupa_smie

Nyilván nem azzal van a bajunk, hogy elõfordul a szövegekben szleng. Hanem azzal, hogy nagyon unalmas ugyanazokat a szavakat olvasgatni minden szám minden cikkében. Egysíkú. Kis változatosságot szeretnénk.:)

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Szénné olvastam a szemeimet a sok hozzászólással... Úgy vélem, a témát nem ártott alaposan kivesézni, mert többeket érdekel és ez valóban "ölöm és bódottág". (mármint, hogy többek igénylik az igényes nyelvezetet.) Gondolom ez a topic is arra van, hogy ki-ki tehetsége, ideje, kedve szerint akár regényeket írjon bele.
(Az eredeti "szénné" kifejezést én az összeveréssel kapcsolatban hallottam használni valamikor a kilencevenes évek elején, az némi humorral nyilván arra utal, amikor valakit úgy megvernek, hogy nem is kék-zöld, hanem fekete lesz...)
A véleményem az, hogy a Bikemag van olyan színvonalas újság, hogy egyáltalán nem szorul rá az efféle népszerûség-keresésre.

Jómagam a továbbiakban is könyörtelen kritikus leszek, pl. a spinning cikk is tartalmaz néhány bornírtságot, de ha kötekedõ kedvem elhatalmasodik, elemezni fogom a fotókat kompozíciós szempontból is...

Szia Galuska!

A szénné CNC-zet és a többi szénné-akármi talán tõlem indult el, ezért engem kell szidni.
A háttere: gondolom ugyanaz mint az "agyon"-nak. Niylván bizonyos helyzetekben a "nagyon", mint jelzõ nem elég szemléletes, vagy nem fedi kellõen érzékletesen a helyzetet.
Fõként akkor ha pl. egy alkatrésznél azt szeretnéd kifejezni, hogy: "ennél az alkatrésznél a megmunkálási technológiák közül a legnagyobb hangsúlyt a CNC technológiára helyzeték - lehet hogy kissé már túlzó mértékben is- így próbálva elérni valamilyen teljesítményt, vagy látszatot, ami lehet vélt vagy valós."

Ezt le lehet írni minden esteben így, vagy kissé átfogalmazva, de szerintem tömörebb, velõsebb, érzékletesebb ha az van írva, hogy "tövig faragták" vagy "agyon -esetleg szénné- CNC-zték".

Miért pont szénné?
Azért amiért szénné égsz a napon ha túl sokat napozol, vagy szénné égsz egy társaságban, vagy egy nõ elõtt, ha nem jön be a poén, vagy akármi...

Tegnap este néztem a hiradót, amiben Bálint Antónia éppen arról számolt be, hogy valami túszejtõt a mesterlövészek agyonlõttek, majd egy másik hírben bemondó kollégája arról számolt be, hogy fiatalok kit vertek brutális kegyetlenséggel agyon.

Nyilvánvalóan egyik esetben sem az elkövetõ agya, vagy a sértett agya, mint szerv volt az áldozat. (voltam katona, a mesterlövészek többnyire csak a filmekben lövik szó szerint agyon, azaz fejbe az áldozatot. A legtöbb esetben a való életben nem ez a célpont)

Ennek ellenére az agyonvert, agyonütötte, agyonlõtte, agyon alázta elterjedtt, és elfogadott szófordulat ami érzékeltet egyfajta brutális többlet tartalmat.

Abban szerintem is gazatok van, hogy ez megtévesztõ lehet, mivel nem mindenkinek ugyanazt jelentheti egy ilyen szófordulat. Van aki érti, van aki hülyének néz miatta, van akit nem érdekel.

Kérdem én: mit jelent az "agyonverte" egy kisgyereknek aki még soha nem halotta ezt? Nyilván semmit, vagy nem azt, ami a tényleges jelentés tartlom hordoz addig, amíg meg nem tanulja helyesen értelmezni ezt a szófordulatot.

Egy nem kerékpáros olvasónak mit jelent az, hogy pl. a nagy ugrás elõtt "rátekertem egy kis kompressziót" ? Niylván semmit, de ha az olvasó egy bicajos, aki tudja hogy mit jelent a kompressziós csillapítás, és mi történik akkor amikor erre "rátekersz", annak ez a szófordulat tökéletesen "dekódolható".

Tehát a különbség e szófordulatok között csak annyi, hogy az egyik már elfogadott, míg a másik még nem.
Én nem azért kardoskodok, hogy a szénné CNC-zett elfogadott legyen, csak leírtam, hogy szerintem ezek a dolgok hogy mûködnek.

Mi éves szintem legalább 50 ilyen dolggal találkozunk, mivel trend, hogy minden gyártó minden évben elnevezi az adott évi fejlszetéseit valamilyen "varázslatos" néven, vagy rövidítéssel.
Ez a tanulási, hozzászokási fázis ezekben az esetekben is mindíg lezajlik.

üdv

Atom
Egyszerûsíts!

Atom

Atom

Kitaláló

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Néhány szó és szóösszetétel, amit a ciprusi túrabeszámoló szövegében találtam, és számomra nem illik egy színvonalas magazin szóhasználatába, készüljön akár tizenéveseknek:

röpzi, tápol, okés, totál kietlen, vaze, abrakolás, brutál hegyek, deszarnekünk, bicó, szénné szabályozott, tûzés haza, legfullosabbat, tûzés ezerrel, lájtos, bevállalom vaze, gigabrutál, óverdóz, váááá, szarul, elkúrtuk, verda, beszarás, zéró föld, bícselés, rílihardkór, bazi nagy

Némelyik elmenne egy interjúban ahol az alany személyiségét is szemléltetné, de egy túraleírásban (ami stilisztikailag a legközellebb áll az irodalmi mûfajhoz) ennek a szóhasználatban semmi keresnivalója. Kéretik Jorust korrektori beosztásban alkalmazni!

Szia Enté!

Így kigyûjtve, egymás után rakva, végig olvasva, tényleg sok.
Ha úgy számolod, hogy 3db ilyen szó / oldal (egy 10 oldalas cikkben) akkor már nem annyira. (ha ez egy 1 oldalas cikk lenne fel sem tûnne senkinek, de így 10 oldalon át tényleg sok.)
Alapvetõ nézõponti kérdés: ez a cikk nem egy túraleírás. Még véletlenül sem. Se témájában, se szerkezetében, se nyelvezetében. Nem is akar annak látszani.
(Ha túraleírást szerettem volna, akkor túrázni mentünk volna, - és nem élménybicajozni- túraútvonalon, lett volna kiindulópont és végcél, tematikus útvonal leírás és ismertetõ, szintrajz, magassági, és távolság adatok, nehézségi fok megjelölés és egyéb ilyen dolgok , amelyek a jó túraleírás nélkülözhetetlen "kellékei". Így ennek a cikknek a túraleíráshoz, mint irdodalmi mûfajhoz végképp semmi köze. A magam részérõl élménybeszámolónak szántam, mivel sokkal jobb hely, és sokkal nagyobb élmény volt, mintsem hogy egy kimért túraleírás szülessen belõle.

üdv

Atom
Egyszerûsíts!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Sztem a fotókat ilyen szinten kritizálni teljesen szükségtelen. Ha nem szánnak rá némi idõt arra hogy foglalkozzanak a fotózással, nem lesznek jobb képek a bikemagban. De már régebben is voltak negatív kritikák fotókat iletõen.

vendég_galuska_*

vendég_galuska_*
  • vendég

áll a foldon, galuska, van olyan, hogy te csak megnézel egy fotót, de nem elemzed ki? :D

Fotósbetegség.... :)

kempelen

kempelen

kvázigazda

• admin
  • 189 hozzászólás

kempelen
Részemrõl a kib@szott visszavonva.
Csak azt az egy db bikemagot amit csak nekem tesz félre az újságos , immár évek óta , azt szeretném megkapni.
Ennyi!

Éppen most írjuk alá a jövõ évi terjesztési szerzõdést, melynek melléklete a "Teljes lapválasztékkal ellátható árushelyekrõl" azaz újságárusok, akiknél minden van. Ez egy hosszú lista nagykereskedésenként, mivel a Lapker nagykereskedésekkel szerzõdik megye szerte melyek a sajátjai. Szóval Gyõr-Sopron és Komárom-Esztergom a Rábahír Zrt felségvize. És láss csudát, vagy inkább lepõdj Gyõrben 1 (!!!) azaz 1 (!!!) ilyen üzlet van a Hermann O. u. Vásárcsarnok hírlapbolt. Ez azért meglepõ, mert ezek szerint Gyõrben nincs Relay, vagy Inmedio míg a nála kisebb Sopronban 3 van. Gyõr így hírlapterjesztés teljes választékban egyszinten van Kapuvárral, ahol ugyancsak 1 teljes palettás bolt van.
Úgyhogy reklamálj itt: "Ügyfélszolgálat telefonszáma: 06 (96) 514 - 070" költözz el, keresd a George Sportban, vagy fizess elõ:-))

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
áll a foldon, galuska, van olyan, hogy te csak megnézel egy fotót, de nem elemzed ki? :D