Jelentkezz be Regisztrálj
Legfrissebb szám
Írta 2007. november 19. - 21:15
Írta 2007. november 15. - 15:11
Írta 2007. november 14. - 11:25
Azt hittem ezekre az infókra sohasem lesz szükségem, de ma katalógus fordításhoz kapóra jött:) Így nem írtam hülyeséget...Csak a korrektség kedvéért, nem kötésképp.
A fényerõ mértékegysége a Kandela [cd] mely egy SI alapegység.
Érdemes még látni azt, hogy a fényerõsséget csak egy adott irányba értelmezzük, nem a teljes térbe (sugár).
a LUX [lx] a megvilágítás (E) mértékegysége mely egy adott pontban, az adott pontot magában foglaló elemi felületre esõ fényáramnak (FÍ), és az elemi felületnek (A) a hányadosa. E= nagy Fí/A ahol Fí a fényáram [lm=lumen] A pedig a felület. => [lx]=[lm/m2]
Utólag is köszi!
Üdv:Thy
Írta 2007. november 12. - 13:44
Mogorvább idõben kevesebben és kevesebbet is tekernek.
Tehát amikor több pénzem és idõm van olvasni, akkor van kevesebb újság.
Hm
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2007. november 08. - 16:26
Mondjuk nem hiszem, hogy a közvélemény-kutatásban sokan szavaztak arra, hogy vonjatok össze számokat.
nem is ettõl függ (szerencsére) minden döntés
Írta 2007. november 08. - 08:29
Írta 2007. november 07. - 21:08
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. november 07. - 19:28
azért a szeptembertõl februárig tartó idõszakra összesen csak 3 ujság fog jutni
sztem elég gáz...
Írta 2007. november 07. - 16:50
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. november 07. - 14:18
Írta 2007. november 07. - 10:19
Írta 2007. november 07. - 00:39
a trinity 9 ledes lámpának m ia pontos típusa?neten hol lehet rendelni?
egyelõre ezen a néven fut, így keresd a kedvenc boltodban, aki az Avex Kft.-tõl szerzi be.
neten még nem láttam
Írta 2007. november 06. - 22:42
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2007. november 06. - 22:25
Írta 2007. november 06. - 17:27
Írta 2007. október 31. - 20:32
Hali!
Köszi a választ, így már érthetõbb, csak ezt célszerû lett volna a bevezetõben is leírni, mert nem csak nekem volt fura. Mondjuk elég szubjektív, hogy hány LUX fényerõtõl vonunk le pontot. Ehhez mondjuk mérõmûszerre lenne szükség, hogy korrekt legyen. De az elv jogos.
ÜdvThy
Csak a korrektség kedvéért, nem kötésképp.
A fényerõ mértékegysége a Kandela [cd] mely egy SI alapegység.
Érdemes még látni azt, hogy a fényerõsséget csak egy adott irányba értelmezzük, nem a teljes térbe (sugár).
a LUX [lx] a megvilágítás (E) mértékegysége mely egy adott pontban, az adott pontot magában foglaló elemi felületre esõ fényáramnak (FÍ), és az elemi felületnek (A) a hányadosa. E= nagy Fí/A ahol Fí a fényáram [lm=lumen] A pedig a felület. => [lx]=[lm/m2]
Írta 2007. október 30. - 19:05
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. október 30. - 09:36
Köszi a választ, így már érthetõbb, csak ezt célszerû lett volna a bevezetõben is leírni, mert nem csak nekem volt fura. Mondjuk elég szubjektív, hogy hány LUX fényerõtõl vonunk le pontot. Ehhez mondjuk mérõmûszerre lenne szükség, hogy korrekt legyen. De az elv jogos.
A Longus elsõ lámpa egy mûanyag hulladék, mondjuk nem tom hogy kaphat egyáltalán kermi engedélyt az ilyen. De ott a pozitívumoknál be lehetett volna írni, hogy a hátsó lámpája viszont az egyik legjobb...
ÜdvThy
Írta 2007. október 29. - 20:38
A wc-n ülve jönnek a legjobb gondolatok:D
A kérdés: vajon a lámpatesztben, ha egyforma elemet használtatok, és objektíven pontoztatok, akkor hogy jöhetett ki pl ez az arány?
Longus 398433: fogyasztás 10/8-123h
Pro RL-01L: fogyasztás 10/6-119h
Sigma Cuberider II:fogyasztás 10/7-92h
Ha tegyük fel a 123 órát veszzük maximumnak, akkor 123/8=15.3 óra pontonként tehát a PRO lenne 7.78, ami inkáb 8, de minimum 7, és nem 6.
A Sigma pedig 6.01,ami inkább 6. Még számolás nélkül is fura, hogy a kevesebb órát világító óra kap több pontot.
Most vagy én nem értek valami, vagy szeretitek a Sigmát?
Üdv:Thy
Szia!
Nincs el.aszás, bár elsõre tényleg úgy tûnik.
Az ok kicsit bonyolult:
A hátsó lámpák üzemidejének mérése során belefutottunk abba, amire egyáltalán nem számítottunk. Néhány lámpa pont úgy viselkedett, mint az elsõ lámpák. Volt egy üzemóra, amíg szinte full fényerõvel világítottak, majd ez a fényerõ hirtelen extrém módon lecsökkent, de ezzel az alacsony fényerõvel, még 1-2-3 napig elprüccögtek... (bár a láthatóságuk ekkor már erõsen romlott)
A hátsó villogók többsége persze nem ilyen volt, hanem világítottak mint az állat, aztán amikor elfogyott az energia, akkor pár óra alatt totál lenullázták magukat. Ebbõl kiindulva, a hátsó lámpákhoz csak 1 értéket adtunk meg, nem úgy mint az elsõ lámpáknál, ahol volt "lámpa" és "jelzõfény" üzemidõ is megadva.
A kérdéses Pro lámpa azért kapott kevesebb pontot a 119 órája ellenére is, mint a 92 órás Sigma, mert a a 119 órából kb. 60 árán át világított csak erõsen, viszont utána a viszafogottabb fényerejû "haldoklási fázis" még nagyon sokáig tartott. Ezt a jelenséget próbáltuk érzékeltetni a kevesebb ponttal. A Sigma 92 órából 80-at nagyon jó fényerõvel(és láthatósággal) világított, de utána gyorsan lemerült.
Úgy gondoltuk, hogy a nagy fényerõ melletti üzemóra a fontosabb szempont, mint hogy az utolsó óráiban még meddig pislákol... Ez a szempont jelent meg a pontozásban.
A 123 óra egyébként nem a maximum volt mert a szettek között volt egy Longus, aminek a hátsója 127 órán át bírta. A szett maga annyira elképesztõen olcsó, csak a hátsó lámpáért érdemes megvenni, viszont ugyanezen szett elsõ lámpája annyira gázos volt, hogy a kettõ fogyasztása mégsem kaphatott 3-nál több pontot. Érdekes volt, hogy ez volt minden hátsó lámpa közül a legjobb, de a szett elsõ elemének minden kritikán aluli minõsége miatt összességében nem kaphatott pozitív ajánlást. Arra, hogy hogyan sikerült összepárosítaniuk a legjobb hátsó lámpát, a leghitványabb elsõvel, arra nem tudtunk rájönni...
üdv:
ATom