OFF: (de sajnos még mindig ON)
Megszólalok, mert enyém az a "hálás" feladat a lapnál, hogy intézhetem a nyomdai ügyeket.
Elõször is, mindenkinek jogos a felháborodása, hiszen egy 750 Ft-os újságnál a minimum lenne, hogy tartsa össze magát, vagy a ragasztója tegye ezt. Sajna ez a Bikemagra nem igaz, de legalábbis jónéhány példányára biztosan nem. Természetesena megoldásért nem kell árat emelni, sõt a minimum, hogy ez az árban benne van.
Másodszor, olyanszinten rühelljük már a problémát, hogy bármit megtennénk, hogy megszûnjön. Kezdõdött a dolog egy ominózus 2003. júniusi számnál (címlapján a borntubivájdos lórájderes csávó) ahol az aktuális kötészet bepróbálkozott egy lejárt szavatosságú ragasztóval, aminek eredményeként a lap gyakorlatilag minden száma atomjaira hullott. Kamcsatkára számûztük õket. Új kötészet jött, aki tartotta a szintet egy darabig, minimális selejttel, de 2004 januárra õk is Szibériába költöztek. 2004-ben a probléma megszûnni látszott egy új kötészettel, majd év végére ismét elõjött, a mélypont a tavaly októberi szám volt, ahol igéretet kaptunk, hogy csak valami banális beállítási hiba, de a decemberi számot követõen kilõtük õket is a Holdra. A januári szám kb. 10 példányát személyesen csekkoltam a kötészetben, sóskút, kerék alá és egyéb próbák, úgy tûnt végre minden OK. Nem az lett, mint ez látható.
Sokszor úgy érzem van valahol egy voodoo baba, mindkét kezében egy-egy bikkmakkal, szájából ragasztó folyik, amit kievett belõle.
Hogy érthetõ legyen: a nyomda ahol a lap készül nem egy sufnigarázs, többek között náluk készül a Médiamix, a Házimozi, a Zenész, és Soltész Rezsõ többi lapja, emellett kismillió más kiadvány. A kötészeti cégek sem olyanok, akiknél két hajléktalan mahorkás turhájával kenegetnék a lapokat. Soha rajtunk kívül ilyen panasz nem volt, mindenki feszt hülyének néz, és nem hiszi el, hogy már megin ezzel a sztorival állunk elõ, mert senki másnál ilyen gond nincs. Nálunk mégis van, hordom vissza a selejtet, kapjuk az árengedményt, amit soha nem szeretnénk kapni ilyenért.
A következõ szám ismét új cégnél kötõdik majd, reméljük több sikerrel. Ha ez sem hoz változást, én is elköltözöm a Holdra...