Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Na jövõre majd lesz témák szerinti csoportosítás, úgyhogy mindenkinek csak egy újságot kell megvenni évente, ami éppen érdekli. Nos, gyanítom, hogy ezzel nem lesz több olvasója a BikeMag-nek, sõt. Meg ez az átkerül minden a netre dolog sem világos nekem. Többször megnéztem az utóbbi idõben a fõoldalt, de eddig még gyakorlatilag csak elõzõ számokból felrakott cikkekkel találkoztam. Úgyhogy kezdek leszokni a nézegetésérõl, mert úgysincs rajta semmi új. Max egy-két hír. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a vége, mert ez eddig nekem nem nyerte el a tetszésem. Én eddig hû vásárlója voltam a BikeMag-nek, de ezzel a jövõ évi koncepcióval jól feladták a leckét, hogy hagyjam-e az egészet a fenébe.

A webes koncepciót én sem nagyon értem. A totalcarnál látom hogy ez mûködik (minden nap van egy vagy két teszt, friss hírek, blog bejegyzés, stb.) a bikemag.hu -n viszont ennek nyomát sem látom (és az online megjelenés ellenére ellenére van tc magazin is).

Idézhetnék még többeket is, de csak tömören:
Eddig a nyomtatott magazinnak volt prioritása (mindenféle értelemben; vonatkoztatva a koncepcióra is), jövõ évtõl az online verziónak lesz (mindenféle értelemben...).

Noha nem "hírportál" akarunk lenni (pl. a teljes terjedelmében közölt "re-print" tesztek állandó olvasottsággal bíró, "élõ" tartalmak) de beindítjuk a napi hírszolgáltatást is, csak még nincs végleges megállapodás a forrásként használni kívánt webszájttal - lopni/másolni meg nem szeretünk...

A többi titok, de jó lesz. ("Maj' meglátjuk - mondta a vak..." ;))
"In idem flumen bis non descendimus"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Az egyik legnagyobb videojátékokkal foglalkozó újság, az Electronic Gaming Monthly a jövõben csak online jelenik meg. Forrás: http://www.nytimes.c...r=2&oref=slogin

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Fura, itt a fórumban is mindennap találni friss híreket, Legalább lefordítani lehetne a bikemag.hu-ra... Pl a világcsúcs Markus Stöckl -el egy éve. MIndenki többet írt róla mint a Bikemag.hu (mégha ugyanazt másolták be akkor is, egy autós oldalon többet írneak egy biciklis hírrõl???)
Példák:
http://www.vezess.hu...agrekord/11533/
http://www.extrem.hu.../extrem.hu/3771
http://www.hirtv.hu/...icle_hid=176201
És ennyi itt:
http://bikemag.hu/ma...mh-szeriageppel

Ride everywhere.

.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

A webes koncepciót én sem nagyon értem. A totalcarnál látom hogy ez mûködik (minden nap van egy vagy két teszt, friss hírek, blog bejegyzés, stb.) a bikemag.hu -n viszont ennek nyomát sem látom (és az online megjelenés ellenére ellenére van tc magazin is).

Az autósvilágban ezerszer több az újdonság, látom mi minden nem jelenik meg az oldalon. Minden márkának van tesztflottája, a bringás cégekrõl ez messze nem mondható el. Teljesen más nagyságrend. A nyomtatott Totalcar pedig kb. nullszaldós.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Elõvettem régi BM-ogat. 2005-ösek. CC, ugrálás mindenféle kategóriája, BMX, triál, outi, hírek, beszámolók, minden benne volt.

Nekem jobban tetszenek, mint a mostaniak. :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

csak azert mert onmagaban egy trekking vagy reku vagy egykereku vagy X temaju ujsag behalna, meg nem jelenti azt, hogy feltetlen bele kell ezeket eroszakolni a bikemagba.

hianyolnad a trekking bringa tesztet, ha lenne inkabb a helyen egy mtb teszt?
vagy a reku epitest, ha inkabb egy mtb-t epitenenek?

ugye hogy nem?

trekkinget bírom kifejezetten....(nem ide tartozih feltétlenül de õszintén szólva azt is hibának tartom hogy a bringaboltok boldog boldogtalanra montit eröltetnek rá, holott a vásárlók nagy többségének bõven jobb lenne egy cross/trekking bringa, nagyrészük az életben nem megy terepre)

igazából reku meg retro meg outi sem túlságosan érdekel, de úgyanígy nem érdekel a dh meg ugrálos cucc sem szal részemrõl semmivel sem örülnék jobban egy demo vagy stab tesztenek mint egy cross/trekking bicóénak. meg hát ugye a forgalmazók sem csak a montikat akarják eladni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csak azert mert onmagaban egy trekking vagy reku vagy egykereku vagy X temaju ujsag behalna, meg nem jelenti azt, hogy feltetlen bele kell ezeket eroszakolni a bikemagba.

hianyolnad a trekking bringa tesztet, ha lenne inkabb a helyen egy mtb teszt?
vagy a reku epitest, ha inkabb egy mtb-t epitenenek?

ugye hogy nem?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

azert a magazint nem helyettesiti olyan jol az internet. utazas kozben, strandon, orvosi varoteremben, stb ezer olyan szitu van, ahol csak eloveszed a taskabol, es olvasgatod.

regebben en is vettem 4-5 bingas ujsagot, meg 2-3 szamitastechnikait, [elofizeto voltam az MBR meg a Singletrack-re] csak tul sok gyult ossze, aztan inkabb leszoktam rola. most mar csak havi 2 max 3 magazint veszek meg, altalaban egy bringasat meg egy autosat.

de mindig fogok venni legalabb 1-et.
ha otthon lennek is biztos mindig megvennem a BikeMagot.

na de ha van egy bikemag méretû kb olyan vastag összehajtható lcd paneled, aminek a körömnyi memória kártyájára ráfér az elmúlt 10 évad összes száma meg az autóas magaziné is. ráadásul kereshetõ rendezhetõ formában akkor nem hiányozna annyira a nyomdaszagú magazin.

Mókus nem maradna meg a honi piacon annyi tematikus bringás lap, ez nem a fritz piac sem méretben sem mentalitásban. amúgy volt kisérlet pl freeridos újságra az is behalt. pedál magazin behalt...etc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Na jövõre majd lesz témák szerinti csoportosítás, úgyhogy mindenkinek csak egy újságot kell megvenni évente, ami éppen érdekli. Nos, gyanítom, hogy ezzel nem lesz több olvasója a BikeMag-nek, sõt. Meg ez az átkerül minden a netre dolog sem világos nekem. Többször megnéztem az utóbbi idõben a fõoldalt, de eddig még gyakorlatilag csak elõzõ számokból felrakott cikkekkel találkoztam. Úgyhogy kezdek leszokni a nézegetésérõl, mert úgysincs rajta semmi új. Max egy-két hír. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a vége, mert ez eddig nekem nem nyerte el a tetszésem. Én eddig hû vásárlója voltam a BikeMag-nek, de ezzel a jövõ évi koncepcióval jól feladták a leckét, hogy hagyjam-e az egészet a fenébe.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

volt mar ilyen a bikemagban is

Akkor az nem a közelmúltban lehetett.
Lehet hogy arról lemaradtam mert amikor átnevezték az MBAH-t BikeMag-ra utánna még az 1,számot megvettem és utánna egy ideig nem volt kedvem venni.
Azért ilyen kérdõív még lehetne mostanában is mert az érdeklõdés és az igények mindig változnak.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
volt mar ilyen a bikemagban is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás
Még annó réges régen még az MBAH korszakban volt néha 1-2 alkalommal olyan 2 A4-es oldalnyi X-szelgetõs kérdõív(ûrlap) melléklet formában amiben a tisztelt olvasót meg kérdezték hogy mi a véleménye a magazinról úgy általában meg mindenhogy,mirõl szeretne több infót kapni stb.
Mióta a BikeMag-hez igy vagy úgy de hozzájutok nemigen találkoztam hasonló dologgal.:wtf:
Nem lenne már itt az ideje hogy esetleg ismét megkérdezzék a tisztelt olvasót hogy mégis milyen témáju hírek érdekelné az adott magazinban?:chin:

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Egyetértek azzal, hogy nem helyettesítheti az internet a nyomott magazint. Tényleg a legjobb az benne, hogy bárhova viheted magaddal. És nem is károsítja annyira a szemet, mint a sz.gép.
A filmben is elhangozz, hogy nem veszi meg az újságot, mert a fele nem érdekli. Engem a reklám nem zavar az újságban, mert láthatom az új dolgokat(bringás magazinról van szó), az viszont igen, ha valami nem érdekel. Pedig nem nehéz lekötni a figyelmem. Csak mindennek megvan a maga helye. Érdekes a The Explorer magazin minden betûjét elolvasom, mert érdekel. A bringás magazinnál meg vagy nem veszem meg, vagy nem olvasom el, ami nem érdekel.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azert a magazint nem helyettesiti olyan jol az internet. utazas kozben, strandon, orvosi varoteremben, stb ezer olyan szitu van, ahol csak eloveszed a taskabol, es olvasgatod.

regebben en is vettem 4-5 bingas ujsagot, meg 2-3 szamitastechnikait, [elofizeto voltam az MBR meg a Singletrack-re] csak tul sok gyult ossze, aztan inkabb leszoktam rola. most mar csak havi 2 max 3 magazint veszek meg, altalaban egy bringasat meg egy autosat.

de mindig fogok venni legalabb 1-et.
ha otthon lennek is biztos mindig megvennem a BikeMagot.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Akkor azt hiszem, hogy én lassan õskövület leszek. Minden hónapban: Chip,Hegyvilág,Rod And Custom,DigitálisFoto,NGM,Lakáskultúra,OutdoorSport,Bike,MountainBike,Chrom und Flammen,Hot Rod. Egy valag pénz, de nemcsak a polcon mutat jól, hanem szeretem lapozgatni, magammal vinni melóba, elõkapni a buszon, stb. Kb mindegyiket lehetne a nettel helyettesíteni, de nem szeretném, és nagyon sajnálnám, ha bármelyik is megszûnne:(

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Épp ma vettem egy bringás újságot, a bike-ot, itt Németországban.
Jó volt bemenni a vasútállomáson az újságoshoz, akkora, mint egy kisebb könyvesbolt otthon. Rengeteg újság van, külön polc minden fajtának. Pl. csak tetoválós újságból 7féle!
Sokféle kerékpáros is természetesen. Bike, Mountain Bike, Freeride, Radfaren aktiv (trekking a témája), egy másik trekking, országutis...
Nem tudom otthon mennyien vesznek újságot, de biztos sokan vannak úgy vele, hogy nem veszi meg, mert a fele nem érdekli. Sokszor én is így vagyok vele. És lehet, hogy igaza van annak, aki azt mondja, hogy szét kell választani a kategóriákat, így mindenki megtalálja a neki tetszõt, és több ember fog olvasni, plusz a megmaradt helyekre pl. bikemag-ban be lehet tenni még több MTB.ot, így azt is többen veszik, mert csak "egy" kategóriával foglalkozik.
Lehet sokan el sem hiszitek, mennyire népszerû itt kint a trekking bringa. Eleve 2-3 magazin van róla, a múltkor a barátnõm véletlenül egy ilyen újságot vett nekem, és elámulva néztem, hogy mennyire pörög ez a téma, mennyit invesztálnak fejlesztésekre, kiállításokra, stb..
Aki trekkingel, nem érdekli mennyi a Canyon Nerve rugóútja hátul, viszont kíváncsi milyen új bringás táskák vannak a piacon.
Szerintem a Bikemag egy színvonalas újság, de többször venném, ha csak egy kategóriát (pl MTB[xc, Maraton, Am, Enduró?] )képviselne.
Nem vagyok kommunkáció szakos, de lehet érdemes ezen gondolkodni. Igen, külön magazint mindennek, és akkor nem kell azon agyalni, mi maradjon ki belõle, mert nem fér be a "minden igényt elégítsünk ki" dolog miatt. Így minden bringás eseményrõl lehetne beszámolót olvasni, senki nem érezné a saját kategóriáját kirekesztettként. HA meg +20 oldal és +200Ft? Annyi még belefér mindenkinek havonta.
Persze mi kis ország vagyunk, nem egy Németország, de ha 2 újság fogy, szerintem fogyna a 4 is.
1 XC-MA-ALL-EN
2 Dirt, Freeride, DH, BMX, Triál?
3 Országuti, szingló stb
4 Trekking
További sok sikert kívánok a munkához.

Üdv mindenkinek.
100%-ban egyet értek Boros Mokus hozzá szólásával.És csak annyit tennék hozzá hogy én szívesen fizetnék a magzinért(akár még elõfizetésben is) havonta még 500-1000Ft tal is többet ha csak montiról szólna.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ma is vettem egy magazint. napilapert viszont nem fizetek penzt. azt tenyleg 100%-ig helyettesiti akarmelyik hirportal.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
http://www.hirtv.hu/...deoview_id=7186

"Újságok a tönk szélén! Egy amerikai médiaguru szerint 2040-ben tördelik/nyomják az utolsót. Magyarországon leginkább a 65 évnél idõsebbek olvasnak napilapot. A hírekrõl a többség a televízióból és a hálóról értesül. A print a netre menekül: az online mutációk elterjedésével azonban a példányszám világszerte csökken. Van-e remény a hosszú távú túlélésre? Utolsó leütés, avagy ki nevet a végén?"

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
Épp ma vettem egy bringás újságot, a bike-ot, itt Németországban.
Jó volt bemenni a vasútállomáson az újságoshoz, akkora, mint egy kisebb könyvesbolt otthon. Rengeteg újság van, külön polc minden fajtának. Pl. csak tetoválós újságból 7féle!
Sokféle kerékpáros is természetesen. Bike, Mountain Bike, Freeride, Radfaren aktiv (trekking a témája), egy másik trekking, országutis...
Nem tudom otthon mennyien vesznek újságot, de biztos sokan vannak úgy vele, hogy nem veszi meg, mert a fele nem érdekli. Sokszor én is így vagyok vele. És lehet, hogy igaza van annak, aki azt mondja, hogy szét kell választani a kategóriákat, így mindenki megtalálja a neki tetszõt, és több ember fog olvasni, plusz a megmaradt helyekre pl. bikemag-ban be lehet tenni még több MTB.ot, így azt is többen veszik, mert csak "egy" kategóriával foglalkozik.
Lehet sokan el sem hiszitek, mennyire népszerû itt kint a trekking bringa. Eleve 2-3 magazin van róla, a múltkor a barátnõm véletlenül egy ilyen újságot vett nekem, és elámulva néztem, hogy mennyire pörög ez a téma, mennyit invesztálnak fejlesztésekre, kiállításokra, stb..
Aki trekkingel, nem érdekli mennyi a Canyon Nerve rugóútja hátul, viszont kíváncsi milyen új bringás táskák vannak a piacon.
Szerintem a Bikemag egy színvonalas újság, de többször venném, ha csak egy kategóriát (pl MTB[xc, Maraton, Am, Enduró?] )képviselne.
Nem vagyok kommunkáció szakos, de lehet érdemes ezen gondolkodni. Igen, külön magazint mindennek, és akkor nem kell azon agyalni, mi maradjon ki belõle, mert nem fér be a "minden igényt elégítsünk ki" dolog miatt. Így minden bringás eseményrõl lehetne beszámolót olvasni, senki nem érezné a saját kategóriáját kirekesztettként. HA meg +20 oldal és +200Ft? Annyi még belefér mindenkinek havonta.
Persze mi kis ország vagyunk, nem egy Németország, de ha 2 újság fogy, szerintem fogyna a 4 is.
1 XC-MA-ALL-EN
2 Dirt, Freeride, DH, BMX, Triál?
3 Országuti, szingló stb
4 Trekking
További sok sikert kívánok a munkához.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!