Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Legfrissebb szám

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4161 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A matrica egy hirdetési melléklet, nem azon múlik, hogy a szerkesztõ vagy az akarja vagy nem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Régebben volt az ujságban matricakészlet néha, nemtom mostanában volt-e, de szerintem sokan örülnénk neki, lenne mivel díszíteni a bicóót!

Ha ennyire izgat a matricakészlet, akkor nekem még megvan az, amit anno befûztek a zújságba. Ha kell beadom az AM bringába, és ott átveheted.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Szerintem ha egy kicsit visszaolvasol ebben a topicban, akkor nagyon sokan pont amiatt nem veszik az újságot, mert minden van benne. Ha az általad javasolt arányokat vesszük, akkor akit mondjuk csak a monti érdekel, akkor nem feltétlenül fog megvenni egy olyan újságot, aminek csak a negyede érdekli. És szerintem érthetõ is, hogy miért. Azért nem csúcskategóriás monti is van az újságban szép számmal, de egy bizonyos szint alá nem kéne menni. Pl. 60 kg alattiaknak csak munkába járásra alkalmas teszkóbájkot ne teszteljen az újság, mert az nem egy magát komolynak tartó biciklis lapba való. A tavalyi évben volt egy ilyen, mindenki jót mókázott rajta, de a végkövetkeztetés mégis csak az volt, hogy semmire sem ajánlott.

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Visszaolvastam kicsit, hogy hátha találok infót a matricáról, de csak 2006-ból találtam, ellenben lenne 1-2 tippem a mag "Felvirágoztatásához". Az eredeti cikket nem olvastam, így elõre elnézést, ha hülyeséget írnék.
Sóval szégyenlem kicsit, de nekem is az utolsó szám, amit megvettem, a márciusi, mivel szoktam olvasni a tartalomjegyzéket, és általában nincs engem érdeklõ téma.
1., Sokkal részletesebb, idézetekkel, képekkel illusztrált "frissmag" beharangozó, mert sokan ez alapján döntik el, hogy megveszik-e az aktuális számot.
2., Olcsóbb kerékpárok tesztelése legalább 50%-ban, mert ma magyarországon tömegigény erre van, és ugye ha tömegesebb ujságeladást szeretnénk, akkor az "elittõl" el kell kanyarodni a tömegizlés felé. Én is megvettem volna minden számot, ha legalább 1 100eFt alatti bringateszt lett volna mindegyikben...
(akár "hiperszupermarketes" bringákat is lehetne tesztelni, de csak évente 1-2-t, annak megjelölésével, hogy ezek max. 60kg-os embereknek igen óvatos (pl. melóbajárás) használatra javallottak, az MBAH-ban volt ilyen!)
3., Nagyon örültem, amikor 99-ben Bike mag ra változott az ujságcím, mert azt hittem, emelkedni fog a nem MTB-s tartalom, sajnos csalódnom kellett, országúti, trekking tartalmak azóta is alig vannak. Szélesíteni kellene a repertoárt, 1/4 MTB, 1/4 o.uti, 1/4 trekking, 1/4 egyéb, szerintem ezzel is sok elõfizetõt nyernétek.
4., Szerintem az ujság kicsit túlnõtte magát, manapság az a trend, hogy évrõl évre többoldalas, jobb papírminõségû lapot kell kiadni, de ennek betett a visszaesés. Nem szégyen pár oldallal megkurtítani a magot, esetleg kicsivel olcsóbb papírra nyomni.
A megjelenési gyakorisághoz nem tudok hozzászólni, nem ismerem ennek anyagi oldalát. (Csak zárójelben: az erõs konkurenciával küzdõ PC Guru évi 12-rõl 13-ra emelte az éves megjelenést, meg kéne kérdezni, hogy ez nekik miért jó)
Összesítve: szélesíteni a tartalmat, hogy minden számban mindenbõl legyen 1 kicsi, nem csak drága MTB, hanem más jellegü és olcsó bringák is, és ezeket a tartalmakat a BM Forumon jó alaposan meghirdetni.

És persze Bike mag matricát mellékletként :)))

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

esetleg riport velem? :D

annyi erõvel velem is csinálhatnak :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
esetleg riport velem? :D

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Régebben volt az ujságban matricakészlet néha, nemtom mostanában volt-e, de szerintem sokan örülnénk neki, lenne mivel díszíteni a bicóót!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
necces, mert mint a korábbi "vitákból" is olvashattad, a kerékfûzéssel kapcsolatban minden, magát hozzáértõnek gondoló saját igazsággal rendelkezik

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Kerékfûzésról jut eszembe,
Yasec mester kerékrõl írt írásait is valahogy meg lehetne jelentetni. Tanulni lehet belõle, sokat.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
OFF

Azannya!
Vajon a hangja is egy 'vényóvé"? :D
"In idem flumen bis non descendimus"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ezt kellett volna képnek a bevezetõhöz:)
Feltöltött kép

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Én csak leírtam a véleményem, nem kell támadni, még választ sem vártam.... ;)

Fõleg, hogy én próbálom rábeszélni a dtpdesignerünket, hogy dolgozzon webre is, de megsértõdött....

(Egyébként a blikket nem említeném egy lapon a bikemaggal, de semmivel sem. az való a rötyibe, de inkább bele..)

Ride everywhere.

.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Lehet olcsóbban kijössz ha Blikket veszel, azt minden nap hozza a postás...

A Blikk az magazin?

"Én vagyok Én, Te vagy Te. Ki a hülye, Én vagy Te?"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

AGA, ismered az amerkai Life Magazine történetét? Keress rá!

Homlaracsapósszmájli: ez a másik "példám" és elfeledkeztem róla...
Segítek:
http://en.wikipedia....nt.2C_2004-2007

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
AGA, ismered az amerkai Life Magazine történetét? Keress rá!

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Pedig én is majdnem azt akartam írni mint stellaz..

Kiegészítve:
Neten blokkolom a reklámot, és onnan (innen) csak igen ritkán veszek komolyan információt, ritkán hihetõ.

Szaklapban hiszek, mert értéket képvisel. Ezenkívül meg tudom fogni, fizikailag van ott, vihetem bárhova, és évek múlva is elõvehetem. A netet nem (jójó pda communicator telefon, de akkor sem tartós...).

Emlékszem sok évvel ezelõtt volt egy cikketek amiben megírtátok, hogy a külföldi lapok hogyan viszonyulnak a nethez, volt aki ott reklámozta a lapját kevesebb tartalommal, és volt akinkek csak egy plusz, amit meglehetett venni "szinte a weboldalról kivágott dolgokkal".

Az újságokkal közel sem olyan rosssz a helyzet mint pl a zeneiparban, (bár ott is inkább követnék a NIN és hasonló zenekarok hozzáállását és nem lennének a kiadók ekkora gázban) de tényleg fontos hozzá, hogy legyenek benne ÉRTÉKES dolgok.

Értem ezalatt pl, a mindenki szájából pozitívan említett isisvsoctalinkes, vázszétvágós, kerékfûzéses, és egyéb hasonló technikai információt tartalmazó cikkeket, ami sajna néha van csak...

Én (is) sajnálom a döntést... Így jártunk.

(Ui: Azért a nyújorktájmsz kicsit másabb pl. Ámerika, és bõ 10 éve is terveztek hasonlókat...)

- Mondjuk az utóbbi 3 évben cirka 180 fokot fordult a világ.

- Az újságokkal _sokkal_ rosszabb a helyzet - errõl konkrét, jópár évre visszamenõleges kimutatásaink vannak (és nem csak a Bikemagról!). A bulvárlapokon kívül elég durva mélyrepülésben van a nyomtatott sajtó - így amblokk. Ahogy írtuk a beköszöntõben: mi még tartottuk magunkat, de rohadtul nincs kedvünk megvárni amíg durván mínuszba csapna a printed változat elõállítása. Másrészt: abból a pénzbõl lehet egy _igazán_jó_ webet gyártani.

- Trendekrõl beszélek, nem országokról vagy gazdasági rendszerekrõl.

Egy apró sasszé tõlünk nyugatabbra, ahol stratégia egy rövid tõmondat: "Web first!".
Lehet, hogy merész húzás - és _közben_ gyûrûzött be ez az aprócska világválság -, de 1999-ben, amikor az egészbe belecsöppentünk sem volt másképp: adva volt egy nemkicsi méretû trambulin, apró elrugaszkodás és már ugrottunk is - és fogalmunk sem volt, mennyi víz lehet a medencében... ;) :D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Pedig én is majdnem azt akartam írni mint stellaz..

Kiegészítve:
Neten blokkolom a reklámot, és onnan (innen) csak igen ritkán veszek komolyan információt, ritkán hihetõ.

Szaklapban hiszek, mert értéket képvisel. Ezenkívül meg tudom fogni, fizikailag van ott, vihetem bárhova, és évek múlva is elõvehetem. A netet nem (jójó pda communicator telefon, de akkor sem tartós...).

Emlékszem sok évvel ezelõtt volt egy cikketek amiben megírtátok, hogy a külföldi lapok hogyan viszonyulnak a nethez, volt aki ott reklámozta a lapját kevesebb tartalommal, és volt akinkek csak egy plusz, amit meglehetett venni "szinte a weboldalról kivágott dolgokkal".

Az újságokkal közel sem olyan rosssz a helyzet mint pl a zeneiparban, (bár ott is inkább követnék a NIN és hasonló zenekarok hozzáállását és nem lennének a kiadók ekkora gázban) de tényleg fontos hozzá, hogy legyenek benne ÉRTÉKES dolgok.

Értem ezalatt pl, a mindenki szájából pozitívan említett isisvsoctalinkes, vázszétvágós, kerékfûzéses, és egyéb hasonló technikai információt tartalmazó cikkeket, ami sajna néha van csak...

Én (is) sajnálom a döntést... Így jártunk.

(Ui: Azért a nyújorktájmsz kicsit másabb pl. Ámerika, és bõ 10 éve is terveztek hasonlókat...)

Ride everywhere.

.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
OFF
A The New York Times CEO-ja 3-5 éven belül szeretné teljesen megszüntetni a nyomtatott magazint.
Mondjuk a nytimes.com úgy nagyjából a világ legjobban felépített weboldala, eszeveszett fejlesztési költségekkel (és persze a másik oldalon: durva bevétellel...).

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

kikapcsolódjak és a klotyón, fürdõkádban legyen némi olvasnivalóm.

ezzel ki is merítettem az erre szánt havi keretet

Lehet olcsóbban kijössz ha Blikket veszel, azt minden nap hozza a postás...

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Bandi: azért titeket sem irigyellek...