Jelentkezz be Regisztrálj
Komárom-Esztergom megye bringásai ide!
Írta 2006. április 12. - 18:09
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:
Írta 2006. április 12. - 18:07
ÁÁÁÁ! Csak tanulás közben picit kikapcsolódás képpen böngésztem a forumot. Bringa még nincs, de rajta vagyunk az ügyön.Szép jónapokat! Nem tévedtünk véletlenül el????
Találtatok már hugidnak valami megfelelõ bringát?????
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Írta 2006. április 12. - 18:06
Én tuti ott leszek
Írta 2006. április 12. - 18:04
Én ott leszek!
Szép jónapokat! Nem tévedtünk véletlenül el????
Találtatok már hugidnak valami megfelelõ bringát?????
Írta 2006. április 12. - 18:02
Tegnap mikor jöttem vissza a Bricoból, lent a keresztezõdésnél még a híd elött ahol a 88-as is kijön egy vadállatoldalról majdnem belémszállt. Rnedesen körülnéztem, és mire elindultam már csak a reflektor fényt láttam a visszapillantóba. Azért megkérdeztem volna tõle,hogy égis az az 50- az mennyi volt????
Fekete böszme BMV kis gizda arcuval, kb.21 éves.....
ezekbõl már tudsz következtetni a vezetési stílusára
Írta 2006. április 12. - 18:02
A CM eredményeit egyenlõre nekünk bringásoknak még nagyon nehéz érzékelni. Elõsször a döntéshozókat kell rávennünk arra, hogy támogassanak minket, hogy a kerékpár városban és városon kívül is biztonságos közlekedési eszköz lehessen. Ebben az ügyben egyre jelentõsebb változások történnek (pl: kerékpárügyi kormánybiztos a helyzet feltérképezésére és megoldási javaslatok kidolgozására). Ahhoz viszont, hogy a döntéshozók mellénk álljanak nekünk is tenni kell valamit. Ezért van az évente kétszer (Föld Napja, Nemzetközi Autómentes Nap) megrendezett CM melynek célja:Hú emlékszetek tavaly mekkora balhé volt a CM miatt?
Hogy a Sláger Rádióban a Bumerángosok hogy kifikázták a bicósokat? Nagyon undorító volt!
Azon gondolkodtam, hogy mi értelme van a felvonulásnak? Odamegy atomsok bicós, megmutatja magát, aztán másnapra mindenki elfelejti (a bicósokat kivéve)
Tényleg elér vamit egyáltalán a felvonulás?
Nem olyan ez, mint a meleg felvonulás? Attól nem nõ a tolerancia, hogy megmutatják magukat.
De ha csak a buliról, meg az egymásra találásról szól a dolog akkor rendben van, de hogy a fejekben nem billen tõle helyre semmi szerintem az is biztos...
http://criticalmass.hu/?q=node/31.
Eme két nagy rendezvény mellet szinte az öszes kerékpáros közlekedés jövõjét szolgáló vagy gátló esemény mellett ott vannak a bringások, nem egyszer mini CM formájában:
http://criticalmass.hu/node/443
http://criticalmass.hu/node/294
melynek azért vannak eredményei is:
http://criticalmass.hu/node/297
És nem utolsó sorban elindult valami! Pl: a kerületemben Bp. XVII.ker az eddigi 20 m kerékpárúthoz a jelenlegi nagy útfelújítások alkalmával kb. 3 km új kerékpárút épül. Jelenleg ezeknek van eleje meg vége (értsd. sehova nem csatlakozik), de legalább van. Bízom benne, hogy ez nem csak a választások miatt van. Majd meglátjuk, de ami biztos: a CMnek már most is vannak eredményei -igaz még nem annyira látványosak. Az autósokat nehéz lesz megváltoztani, de nem lehetetlen!
És ha figyeled a médiákat -akik eddig nem foglalkoztak a kerékpárosokkal- a CM mozgalom hazai elindulása óta (az elsõ 92-ben volt San Franciscoban, itthon 2004ben) csak meg kell lebegtetni, hogy kerékpáros mozgolódás, szervezkedés van és ugranak rá. Szinte nap mint nap lehet látni a sajtóban hosszabb, rövidebb beszámolókat.
De ahhoz, hogy ezt az autósok is elfogadják nekünk kerékpárosoknak is meg kell változni. A KRESZ szabályokat nekünk is be kell tartani! (kész van a KRESZ módósítás tervezete is, mely "tekerhetõbbé" kívánja tenni a közlekedést).
És a végén csak megjegyzem, hogy az említett rádió említett mûsorának mûsorvezetõi azóta nem gyõznek bocsánatot kérni. Így utólag is köszönöm/köszönjük nekik az ingyen reklámot.
Ha komolyabban is bele akarsz merülni a CM mozgalomba akkor olvasgass a honlapján:
www.criticalmass.hu
Remélem "rövidke" hozzászólásommal picit sikerült a CM céljait, eredményeit megismertetni veletek, és bízom benne nem veszitek sértésnek, hogy csak így beírtam ide.
Remélem találkozunk április 22. én délután három órakor az Újpest rakpart Dráva utca felöli végén, a Duna-parton! Én ott leszek!
(vagy Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Orosházán, Kaposváron, Gyõrben. Ezek idõpontjai eltérhetnek a fõvárositól)
"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;
Írta 2006. április 12. - 17:53
Nálam ez ugy mükszik, ha van munka, meg idöm, meg kedvem, akkor megyek.
Na jó a kedv annyira nem számit
Egyébként mért?
Írta 2006. április 12. - 17:50
Írta 2006. április 12. - 17:14
Írta 2006. április 12. - 17:13
Én is néztem, hogy pont aznap lesz a szülinapod, de végülis ha este buliztok, akkor arra még simán hazaérhetsz legfeljebb a szülinapi ebédet kell áttolni vasárnapra.
Írta 2006. április 12. - 16:48
Ápr 29-ikei túra nekem jó lenne ... csak pont aznap van a szülinapom, úgyhogy még meg kell beszélnem idehaza, hogy mi is lesz a forgatókönyv aznapra ... jah és kérem tõletek is hogy a túra pontos forgatókönyve mi lesz, hogyha esetleg tutira eltudok menni akkor mondjam hogy mihez igazodjanak idehaza ...
remélem eléggé érthetõen és zagyván beszéltem!! :krol:
Lefekvésre otthon leszel! Ez tuti!!!!!
Ennél biztosabbat nem tudsz mondani. De Hotmaat útvonalát figyelembe véve, legrosszabb esetben otthon lesztek 5 körül. De az indulásidejétõl is függ!
Írta 2006. április 12. - 16:46
de tényleg ott a legfinomabb, meg ugy eheted, hogy elötted van egész BP felülröl. Azért az sem semmi.
Meg az Istenhegyi út kétszer felfelé! Ja és kapsz még levegõt. Akkor élménydús és felejthetetlen.
Írta 2006. április 12. - 16:42
remélem eléggé érthetõen és zagyván beszéltem!! :krol:
Írta 2006. április 12. - 16:04
Egyébként a 29.-i tura felét letekertem és szerintem elég jó.
Na meg a rétes az felejthetetlen vagy ezt már irtam:chin: jo tudom, de tényleg ott a legfinomabb, meg ugy eheted, hogy elötted van egész BP felülröl. Azért az sem semmi.
Írta 2006. április 12. - 15:38
Valamiért nem sikerült!
Írta 2006. április 12. - 14:45
Jelzem, ha Tatabányáról mész Tatára, végig pofaszél van, de hazafelé 41es átlagot jöttünk montival! Aki nem hiszi járjon utána!
Írta 2006. április 12. - 12:51
Má' ne is haragudj, de az én idõmben nem volt ilyen lógós suli a Bárdos!
Írta 2006. április 12. - 12:41
Írta 2006. április 12. - 12:34
Nem különcködöm!!!
Különben meg késõn szóltatok
Hát mondjuk szerintem a 3 hét mulva nem hiszem, hogy olyan nagyon késõ. De aki ilyen elfoglalt én kérek bocsánatot:D
Majd akkor a 2007-es évben jelölj ki pár hétvégét, amikor beleférünk az idöbeosztásodba:)
Naszoval akkor marad a 29 aki jön az jön aki nem az meg lemarad. He csak nehogy a végén egyedül menjek:p
Írta 2006. április 12. - 12:25
Úgy hogy nem mentem ma suliba.MX?Hogyaf*szba?Neked csak most lesz infód utánam!