Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás

én is így értelmeztem amit Szilárd írt de még nem találkoztam ilyen bicóssal aki ilyenre vetemedett volna :)

Így használom én is a gépet. 3 vagy 4 láncom van vetésforgóban, sort így is cserélnem kell, de a hajtómû lánckerekei tovább húzzák.
Nem bírtam magamat rávenni a kinti tekerésre, plusz a megismerkedtem a laminált parketta , görbe fal és a szegõléc egymáshoz illesztésének örömeivel. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

erre én meg elmondtan levinek,hogyan is kell használni és értelmezni egy láncnyúlásmérõt,azt egybõl jók lettek az új láncok.

:D :D :D :D
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Erre én meg elmondtan Levinek,hogyan is kell használni és értelmezni egy láncnyúlásmérõt,azt egybõl jók lettek az új láncok.

amúgy tényleg az.. mert most már tervszerûen van kisebb káosz, mert ezeket a terveket sajnos nem lehet szimulálni, gyakorolni stb, túl sok ember lenne ideges :)

Atee! LEvi mondta egyszer, hogy a láncnyúlás mérõ a sram láncokat már eleve nyúltnak méri :D

GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
amúgy tényleg az.. mert most már tervszerûen van kisebb káosz, mert ezeket a terveket sajnos nem lehet szimulálni, gyakorolni stb, túl sok ember lenne ideges :)

Atee! LEvi mondta egyszer, hogy a láncnyúlás mérõ a sram láncokat már eleve nyúltnak méri :D

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

"Rendkívüli helyzetek kezelése Budapest Keleti-pályaudvaron a személyszállítás megváltozásának tükrében" témában írok most egyet elõbb :D

nagyon izgalmasan hangzik :) :) :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

A 2-3száz km-enkénti lánccsereét úgy értik,hogy veszel 3db láncot és azokat használod cserélgetve 2-3száz km-enként,így tovább növelhetõ a sor élettartama.Amúgy meg már feltalálták a láncnyúlás mérõt.

én is így értelmeztem amit Szilárd írt de még nem találkoztam ilyen bicóssal aki ilyenre vetemedett volna :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
A 2-3száz km-enkénti lánccsereét úgy értik,hogy veszel 3db láncot és azokat használod cserélgetve 2-3száz km-enként,így tovább növelhetõ a sor élettartama.Amúgy meg már feltalálták a láncnyúlás mérõt.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
"Rendkívüli helyzetek kezelése Budapest Keleti-pályaudvaron a személyszállítás megváltozásának tükrében" témában írok most egyet elõbb :D

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

én a 2-3ezer helyett 2-300-ról tudok, és mondjuk 3 láncot folyamatosan cserélgetni, és akkor jó lesz a rendszer állítólag :)

na ne má, az azért túlzás lenne :)
légyszi írj egy szakdogát a lánc kopása avagy ideális cseréje címmel !!
de vigyázz mert ellenõrizni fogom hogy nem vettél-e át a skiccpalitól sok sok oldalt :) :)
azt lõttek a doktori címednek :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
én a 2-3ezer helyett 2-300-ról tudok, és mondjuk 3 láncot folyamatosan cserélgetni, és akkor jó lesz a rendszer állítólag :)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Imi!
én biciklizni szeretek nem minden délután láncot cserélni... :)

ezzel én is így vagyok, végig is tekerek 1 évet egy lánccal
ami viszont nem jó
okosak szerint 2-3 ezer kilométer után kellene láncot cserélni
na erre keveseknek tellik
így viszont egy év után racsnit is kell cserélni mert az új lánc csak ugrál a fogaskerekeken
bár azt még soha nem próbáltam ki hogy ha mondjuk egy évben 3x-or láncot cserélnék ( éves 10 000 km. fölött ugye illene) akkor meddig jó a racsnin a nagyrészt használt két fogaskoszorú (nálam a 14 és 15 )
ma is mentem 73 km.-t jó szeles volt brrr

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nekem obis bicajom volt, gyenge pontja volt a lánc (is) :D

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Imi!

Nézzetek megy szakadt teszkós bringát a kocsmaajtónál. "gyári" lánc van rajta. :) És használják 10 éve. :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Imi!

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

fiximen szakítottam az imént egy kmc-t (az egy egyszerûbb, vékonyabb lánc volt 700 forintért), most egy brutál kmc-t vettem (1200ért), meglátjuk milyen lesz :-)

valószínõleg 2x-er 3x-or annyit megyünk egy lánccal mit amit illene. De ez a pénz miatt van.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Amennyiben ismerõs bírálja nem lesz semmi gond. :) :) (vigyázz az állomás szóra mert azt helyesen így írják: álomás)

Kmc láncom is régebben volt, az se volt egy hû de jó. Azóta lehet változott a helyzet.

Meg útelágazódás :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
A tavalyi évet a melóson egy 8-as KMC-vel mentem végig 9-es sororn,ami tavalyelött futott már 1500km-t a GT-n és még mindig rajta van-lesz tavaszig.
GT-Atee

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
fiximen szakítottam az imént egy kmc-t (az egy egyszerûbb, vékonyabb lánc volt 700 forintért), most egy brutál kmc-t vettem (1200ért), meglátjuk milyen lesz :-)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Amennyiben ismerõs bírálja nem lesz semmi gond. :) :) (vigyázz az állomás szóra mert azt helyesen így írják: álomás)

Kmc láncom is régebben volt, az se volt egy hû de jó. Azóta lehet változott a helyzet.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
"ilyen szakdogát még senki nem írt, szóval nem tudok másolni nagyon... "

Persze, S.P.-é is hiánypótló volt az opponensek szerint bár nagyobb terjedelemben már 5 évvel elötte megjelentek magvas gondolatai:)