ahogy imi72 mondta úgy, szoba bicón a sebességet ne is nézd.Lenne egy kérdésem azokhoz akik kicsit többen értenek az edzésekhez mint én.
Van egy szobakerékpárunk, pulzus, pedálfordulat, idõ, sebesség, minden hülyeséget számol.
Szeretnék kicsit fogyni és formában lenni mire rendesen kerékpárral is ki tudok menni tekerni (mivel normális téli ruhára nem telik így a telet én kihagyom)
Túlsúlyos vagyok (eléggé)
175cm és 110kg++
Kb milyen pedálfordulat, milyen pulzus és naponta hány km vagy idõ lenne az ideális?
Ma tekertem 10km-t, 80as pedálfordulattal kb. 30km/h körüli sebességgel, kb 150es pulzussal tudtam menni, és ez így jól esett. Csak valami eredményt is szeretnék elérni, és nem tudom, hogy ez elég lehet-e ahhoz. Persze a km-bõl lehetne több, mert ez csak 20perc volt, igazából a pedálfordulatot nem nagyon tudnám növelni, csak kérdés hogy a zsírégetés szempontjából mi a jobb. a kis pulzus vagy a nagy.
elõre is köszi a tippeket.
holnap reggel mielõtt felkelsz mérj egy nyugalmi pulzust és jegyezd is fel a naplódba (mert csinálj egyet) azt nem mondom hogy a szoba bicón ideálisan meg lehet határozni a max. pulzusodat de próbáld meg hogy 15 perc bemelegítés után (nem 150-es pulzus !!) tekerd meg csutkóra, na ahhoz mondjuk adjál hozzá még 5-öt. kb. az lehet. nekem majdnem pontos a 210- életkor is. de van akinél ez nem jó. Azért számold ezt is ki és ha a kettõ közelben van akkor nagyot nem tévedhetsz.
nem tudom milyen fordulattal szoktál bicózni de mondjuk kezd úgy 70-es fordulattal 5 percig, elején úgy is feljebb megy a pulzus de aztán megnyugszik.ha benne tudsz maradni abban az imi72 által írt és általad kiszámított pulzusszámban akkor menj fel 75- re (5 perc) majd 80-ra .
Lehet hogy ezt sokaknak alacsonynak tûnik de nem hinném hogy Te magasabbhoz vagy szokva.Azt amelyik fordulatszám jó a pulzustartományhoz azzal nyomjad.
Az a pulzus tartomány valószínûleg még neked is kevésnek tûnik de fogyni ott lehet. Úgy érzed hogy túl könnyû de fogyni ezen lehet és csak akkor ha tényleg képes leszel 1 órát tekerni. Arra mindenképp jó hogy valamit tudjál magadról és majd ha jó lesz az idõ akkor tudj 2 órát is tekerni kint majd. na akkor talán fogysz is majd.Érdemes lemérni az adataidat. Mell, csípõ, comb, vádli stb. hogy késõbb össze tudd hasonlítani. Szép lenne ha 85-re le tudnál menni az év végéig. De elsõ lépés a 100 alá.
ahogy ígértem teszek fel a picassámba régi képeket. A kép alá mindig odaírom (ha tudom) melyik versenyrõl vagy egyébbrõl és kik vannak rajta. Természetesen ha valakit valakit felismer azt írja meg a kommentbe. Lesz majd több is.