Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Lenne egy kérdésem azokhoz akik kicsit többen értenek az edzésekhez mint én. :)
Van egy szobakerékpárunk, pulzus, pedálfordulat, idõ, sebesség, minden hülyeséget számol.

Szeretnék kicsit fogyni és formában lenni mire rendesen kerékpárral is ki tudok menni tekerni (mivel normális téli ruhára nem telik így a telet én kihagyom)
Túlsúlyos vagyok (eléggé)
175cm és 110kg++
Kb milyen pedálfordulat, milyen pulzus és naponta hány km vagy idõ lenne az ideális?
Ma tekertem 10km-t, 80as pedálfordulattal kb. 30km/h körüli sebességgel, kb 150es pulzussal tudtam menni, és ez így jól esett. Csak valami eredményt is szeretnék elérni, és nem tudom, hogy ez elég lehet-e ahhoz. Persze a km-bõl lehetne több, mert ez csak 20perc volt, igazából a pedálfordulatot nem nagyon tudnám növelni, csak kérdés hogy a zsírégetés szempontjából mi a jobb. a kis pulzus vagy a nagy.
elõre is köszi a tippeket.

ahogy imi72 mondta úgy, szoba bicón a sebességet ne is nézd.
holnap reggel mielõtt felkelsz mérj egy nyugalmi pulzust és jegyezd is fel a naplódba (mert csinálj egyet) azt nem mondom hogy a szoba bicón ideálisan meg lehet határozni a max. pulzusodat de próbáld meg hogy 15 perc bemelegítés után (nem 150-es pulzus !!) tekerd meg csutkóra, na ahhoz mondjuk adjál hozzá még 5-öt. kb. az lehet. nekem majdnem pontos a 210- életkor is. de van akinél ez nem jó. Azért számold ezt is ki és ha a kettõ közelben van akkor nagyot nem tévedhetsz.
nem tudom milyen fordulattal szoktál bicózni de mondjuk kezd úgy 70-es fordulattal 5 percig, elején úgy is feljebb megy a pulzus de aztán megnyugszik.ha benne tudsz maradni abban az imi72 által írt és általad kiszámított pulzusszámban akkor menj fel 75- re (5 perc) majd 80-ra .
Lehet hogy ezt sokaknak alacsonynak tûnik de nem hinném hogy Te magasabbhoz vagy szokva.Azt amelyik fordulatszám jó a pulzustartományhoz azzal nyomjad.
Az a pulzus tartomány valószínûleg még neked is kevésnek tûnik de fogyni ott lehet. Úgy érzed hogy túl könnyû de fogyni ezen lehet és csak akkor ha tényleg képes leszel 1 órát tekerni. Arra mindenképp jó hogy valamit tudjál magadról és majd ha jó lesz az idõ akkor tudj 2 órát is tekerni kint majd. na akkor talán fogysz is majd.Érdemes lemérni az adataidat. Mell, csípõ, comb, vádli stb. hogy késõbb össze tudd hasonlítani. Szép lenne ha 85-re le tudnál menni az év végéig. De elsõ lépés a 100 alá.
ahogy ígértem teszek fel a picassámba régi képeket. A kép alá mindig odaírom (ha tudom) melyik versenyrõl vagy egyébbrõl és kik vannak rajta. Természetesen ha valakit valakit felismer azt írja meg a kommentbe. Lesz majd több is.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Igen, nyomjad neki "szédülésig" és, amit akkor mutat, az lesz a max :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

A maximális pulzusod kb. 60-70%-ával tekerj, az a zsírégetõ tartomány.
...ja, és legalább 30-40 perc kell ahhoz, hogy egyáltalán meginduljon a zsír felhasználása (addig a szénhidrátból veszi az energiát).

Köszi
Hogy állapítsam meg a max pulzust? Legerõsebb fokozaton tekerjek ahogy bírok és amit mutat a gép?
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A maximális pulzusod kb. 60-70%-ával tekerj, az a zsírégetõ tartomány.
...ja, és legalább 30-40 perc kell ahhoz, hogy egyáltalán meginduljon a zsír felhasználása (addig a szénhidrátból veszi az energiát).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Lenne egy kérdésem azokhoz akik kicsit többen értenek az edzésekhez mint én. :)
Van egy szobakerékpárunk, pulzus, pedálfordulat, idõ, sebesség, minden hülyeséget számol.

Szeretnék kicsit fogyni és formában lenni mire rendesen kerékpárral is ki tudok menni tekerni (mivel normális téli ruhára nem telik így a telet én kihagyom)
Túlsúlyos vagyok (eléggé)
175cm és 110kg++
Kb milyen pedálfordulat, milyen pulzus és naponta hány km vagy idõ lenne az ideális?
Ma tekertem 10km-t, 80as pedálfordulattal kb. 30km/h körüli sebességgel, kb 150es pulzussal tudtam menni, és ez így jól esett. Csak valami eredményt is szeretnék elérni, és nem tudom, hogy ez elég lehet-e ahhoz. Persze a km-bõl lehetne több, mert ez csak 20perc volt, igazából a pedálfordulatot nem nagyon tudnám növelni, csak kérdés hogy a zsírégetés szempontjából mi a jobb. a kis pulzus vagy a nagy.
elõre is köszi a tippeket.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás

Sziasztok!!!

Azért ne keseredj el annyira! Nemsokára elõrukkolunk egy másik, nyári idõpontban megrendezendõ versennyel egy olyan helyszínen, ahol még soha nem volt ilyen jellegû megmérettetés!!!
Részletek hamarosan!!!

Hajrá,
Buzso

Csak nem az amit szilveszterkor említettél? :) Remélem összejön a dolog.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Sziasztok!!!

Azért ne keseredj el annyira! Nemsokára elõrukkolunk egy másik, nyári idõpontban megrendezendõ versennyel egy olyan helyszínen, ahol még soha nem volt ilyen jellegû megmérettetés!!!
Részletek hamarosan!!!

Hajrá,
Buzso

gerecse ?

bu.zso

bu.zso

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok!!!

Részletek hamarosan!!!

Hajrá,
Buzso

Amik itt vannak azokra eljárok, az õszi Vértes maraton is nagyon tetszett.
Május 12 én lesz Cseszneken a No Motor rally. :(
Két fix eseményem volt és azok is egy napra esnek. :(

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Talán a vértesboglári MTB pik-nik re gondol az Imi.

ja :)

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Talán a vértesboglári MTB pik-nik re gondol az Imi.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

ezért gyertek a közelben levõ versenyekre. Május 12 Vértes MTB maraton és alig messzebb a hegy másik oldalán amin tavaly is többen voltunk

Most nem a villaparkból fog indulni a verseny? Vagy hogy érted hogy a hegy másik oldalán?

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Amik itt vannak azokra eljárok, az õszi Vértes maraton is nagyon tetszett.
Május 12 én lesz Cseszneken a No Motor rally. :(
Két fix eseményem volt és azok is egy napra esnek. :(

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

A kocsik állapota azért majd függ a felhasználóktól is.
Soha nem értettem azokat az embereket akik pl rendszeresen használnak egy buszmegállót vagy járnak egy bizonyos útvonalon mégis ott szórják el a szemetüket rúgják ki a megálló ablakát (saját magával baszik ki nem?).

Versenyek sincsenek, utánpótlás sincs és mivel nem látványsport ezért támogatás is elég kevés ebben a sportban.
Hiába mást kellett volna választanunk.
Nézegettem én is a nevezési árakat egy két hazai maratonra és hozzá számolva az utazási költségeket is elég komoly összegek jöttek ki, ezért én se nagyon indulok versenyeken. Plusz nem érezném jól magamat az utolsó helyen.

ezért gyertek a közelben levõ versenyekre. Május 12 Vértes MTB maraton és alig messzebb a hegy másik oldalán amin tavaly is többen voltunk
szavazgattok ?
Az Év Sportolója 2011
nagyon kell a szavazat a Poór Briginek és a Boronkay Petinek

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
A kocsik állapota azért majd függ a felhasználóktól is.
Soha nem értettem azokat az embereket akik pl rendszeresen használnak egy buszmegállót vagy járnak egy bizonyos útvonalon mégis ott szórják el a szemetüket rúgják ki a megálló ablakát (saját magával baszik ki nem?).

Versenyek sincsenek, utánpótlás sincs és mivel nem látványsport ezért támogatás is elég kevés ebben a sportban.
Hiába mást kellett volna választanunk.
Nézegettem én is a nevezési árakat egy két hazai maratonra és hozzá számolva az utazási költségeket is elég komoly összegek jöttek ki, ezért én se nagyon indulok versenyeken. Plusz nem érezném jól magamat az utolsó helyen.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Szilárd
én csak attól félek, hogy 10 év múlva a flirtek is olyan mocskosak lesznek mint most a régi gyorsvonatok. :)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Ezek a kocsik nem elõvárosi közlekedésre készültek? Ott az utazási idõ kb 20-45 perc (persze nem itthon hanem Európában) oda nem kellenek nagyon kényelmes bõr fotelek. :)

ott a pont! elõvárosi vonat, maximum 40-45 percnek kellene lennie az utazásnak (tb-pest szakasz körülbelül ennyi, kicsit több). csak ugye "kis pénz, kis foci" elvét követve mindenhol közlekedtetik a vonatokat. volt olyan menetrendi év, hogy gyõr-bp. keleti között gyorsvonatként ment, 2 órát ücsörögni már sok ezen az ülésen.
Viszont érthetõ, hogy igyekszik minél jobban kihasználni a MÁV-Start ezeket a szerelvényeket, mivel a közlekedtetésük jóval olcsóbb, mint egy "klasszikus vonatnak", tehát kocsi+mozdonyok.. (hallottam olyan adatot, hogy 1 km megtétele FLIRT-tel 60-65 forint, ebbõl 30 az, hogy megy maga a vonat, és kb 30-35 a fûtés, utastájékoztatás, wc mûködés stb), és nem utolsó sorban a rendelkezésre állási mutatója 94%-ban lett meghatározva, ezt vállalta a gyártó-karbantartó és 5 év alatt eddig tartják ezt az értéket. (gondolom még alattatok sem robbant le FLIRT :) )
Vidra! hiába szeretnél bõrülést, sajnos ilyen tétel már nincsen a katalógusban...
tegnap németországból beszerzett halberstadti kocsikból (mint minden gyorsvonat bp-gyõr között 1 vonatpár kivételével) utaztam, az ajtón befújt a szél, és a fejtámla konkrétan barna volt.. reggel jöttem haza a "retró gyorssal" nem volt túl meleg, az ülés is kényelmes volt, de a levegõben lehetett érezni a korrodáló vasnak a szagát. nagyon nem volt európai. ja és a retró gyorsban sem fértünk volna el kényelmesebben 4-en, mint pl a flirt-ben.. (ez a retró gyors termes kialakítású kocsikból állt, és valami bársony szerû üléshuzata volt, miskolcról jön át naponta 1 körre)

de, hogy a VERSENY témájához is írjak...
az a baj a mai rendezésekkel, hogy most már felnõtt kategóriában kell versenyeznem, olyan emberek ellen, akik edzõvel készülnek, 100%-osan erre a sportra koncentrálnak, és így kb esélyem sincs letekerni õket.
kellene olyan kategória, hogy licenc nélküli versenyzõk kategóriája, mint 24 órás versenyen, akkor sokkal ember közelibb lenne és talán több embert is mozgatna meg, mert tényleg látnám magam elõtt, hogy elérhetõ a dobogó. és nem, nem a pár ezer forintos serleg a cél, hanem a tudat, hogy húú de király vagyok, lenyomtam a srácokat (vagy húú de király vagyok, csak pár másodpercet kaptam tõlük)
mikor még többet tekertem, mert több idõm volt rá (2-3 éve), akkor talán lett volna némi sansz, hogy pl Ateeékkal partiban legyek, és mondjuk a 30 km-es mezõnyversenyen eljöjjek velük a turul aljáig, ott megfitogtatják az erejüket és beérnek elõttem mondjuk 1-2 perccel... tán volt is ilyen mezõnyverseny, hogy 4-8 helyeken végeztünk, persze én inkább a 6-8-on ( :D :D :D ), de láttam azt, hogy viszonylag partiban vagyok azokkal az emberekkel, akik meló után mennek le egyet bicajozni.. nem tudom akkor arányaiban mennyi volt a nevezési díj a bérekhez képest, de ma kicsit sokallom a 3000-3500as díjat azért, hogy megveressem magam. és nem azért, mert drága bicajos holmikra költöm inkább :P
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Popovics dokihoz nekem is volt egyszer szerencsém,mikor katona voltam tatán,volt egy bokazúzódásom azt õ gipszelte be.

Régen egyik komárom 100 versenyrõl úgy jöttünk haza a Lénárd team-al,hogy Lacibá be volt sörözve rendesen + még kulacshelyén is sörösüvegek voltak Nagy Laca gyõzelme után,hazáig ünneplés volt.

GT-Atee

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Sok mindenben igazad van. Ami engen tegnap némileg zavart az valóban a "túlfütöttség" volt. Az ülés nekem tökéletesen kényelmes föleg, ha nem ülnek velem szemben. Ilyen még nem fordult elö de akkor azt hiszem kevés lenne a lábtér. A háttámla szöge nekem teljesen megfelel mivel igyekszem így ülni különben is.

én már nem is tudom mikor mentem vonattal. de a legcsodásabb az volt mikor nyáron is fûtöttek. na akkor üres volt az a vagon :)
1990-ben mikor mentem ki a berlini maratonra vagy 89-be (a fene nem emlékszik már pontosan) az apacsok nem vettek jegyet még a nemzetközi vonatra sem. jött a kaller akkor udvariasan kimentek vele és elrendezték. fogalmam nincs hogy pénzt adtak vagy sallert a kallernak.a cseh-német határ utáni elsõ állomáson felszálltak a kínaiak és a következõ állomásig megköttetett az üzlet a magyar apacsokkal. kötött kardigán volt az üzlet tárgya. 50-es , 100-as tételben vitték ki.Asszony meg a purdék otthon megkötötték az akkori népszerû kötõgépekkel jó pízért eladták azt németben a kínaiak bajmolódtak az eladással. azt mesélte az apacs , hogy 3 fuvar azt megvolt egy 1200-es merdzsó.Szakdogába nyugodtan beírhatod. Esetleg kiscsillag a lap alján hogy montimi mesélte és akkor nem lesz plagizálás. :) :)
lehet hétvégén túrok pár régi fényképet a Lénárdos versenyekrõl azt beszkennelem majd felteszem a picassámba.lehet rajta jót vigyorogni ha valakit felismertek :)
még egy kis sztorizgatás: egyetlen egyszer estem versenyen. na akkor pont a Nagy Laca miatt. volt egy Várpalota környéki verseny. 80 km körül lehetett a versenytáv vagy a fene tudja már.eléggé egyben maradtunk és a legvégén volt egy 90 fokos kanyar.azt utána pár száz méterre a cél.Laca után tettem a kereket. Kicsit taknyos volt az út a víztõl. Szépen óvatosan bekanyarodtunk, Laca szépen kiállt a nyeregbõl , hogy kezdjen gyorsulni azt erre szépen a kerék kipörgött azt zutty. Én is zutty. Felkeltünk aztán mivel már annyira nem volt érdekes a cél szép nyugodtan mentünk. Azt vetük észre hogy a cél elõtti 50 méteres szakaszon jobbra-balra az árokból bicósok kecmeregnek elõ. Nem tudtuk mire vélni a dolgot. Elmesélték mi volt .Pont a célba vágtázott a mezõny mikor szembõl egy kismotorosnak épp arra járni volt kedve.Ha jól emlékszem eredményt is csak kín keservesen tudtak csinálni a rendezõk. Viszont volt egy srác aki akkorát esett hogy elájult. Mentõ az ugye nem volt. A Lénárd Laci vette ápolásba a srácot hogy meg ne fulladjon. Na akkor fogadtuk meg a Lacival (Lénivel) hogy bármilyen versenyt rendezünk orvos az mindig lesz.Aztán így nagyon sokszor a Popovics doki volt a versenyünk dokija. Volt még egy két emlékezetes verseny :)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Sok mindenben igazad van. Ami engem tegnap némileg zavart az valóban a "túlfütöttség" volt. Az ülés nekem tökéletesen kényelmes föleg, ha nem ülnek velem szemben. Ilyen még nem fordult elö de akkor azt hiszem kevés lenne a lábtér. A háttámla szöge nekem teljesen megfelel mivel igyekszem így ülni különben is.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Ezek a kocsik nem elõvárosi közlekedésre készültek? Ott az utazási idõ kb 20-45 perc (persze nem itthon hanem Európában) oda nem kellenek nagyon kényelmes bõr fotelek. :)