Nem. Van elmozdulás pozitív irányba.
Link: Az MKSZ elnöke EIsenkrammer Károly a napokban az alábbi levelet jutatta el szerkesztõségünkbe, melyet most szeretnénk megosztani veletek.
Kedves Sporttársak!
Mint bizonyára a médiából ti is értesültetek, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter kerékpárügyi miniszteri biztost nevezett ki Bodor Ádám személyében.
Bodor Ádám feladata, hogy együttmûködõ partnerek bevonásával összeállítson egy olyan átfogó tervet, amely megoldási javaslatokat tartalmaz a teljes magyar kerékpáros társadalom számára fontos kérdésekre. A tét nagy, hiszen ilyen magas szinten még soha nem foglalkoztak a problémáinkkal! Érdemes most ezt a lehetõséget kihasználni, és minden lehetséges módon együttmûködni a miniszteri biztossal annak érdekében, hogy az általánosan vett kerékpáros ügyön belül a sport is helyet kapjon. Erre egyébként most minden esélyünk megvan, hiszen Bodor Ádám és közvetlen segítõi számára egyértelmû, hogy a kerékpársport (versenysport és hobbisport) a kerékpáros oktatás, a magas szintû egyesületi élet nagy mértékben járul hozzá a összkerékpáros ügy sikeréhez. Hiszen azért ne felejtsük el, hogy a mi általunk ismert és szeretett kerékpársport mellett azért még számos megoldatlan kerékpáros probléma van Magyarországon: a kerékpárutak építésétõl a kresz oktatáson át a kerékpáros turizmusig...
2005. november 22-én a Magyar Kerékpáros Klub szervezésében, egy civil fórum keretében Bodor Ádám találkozott számos hazai kerékpáros szervezet, érdekképviselet, gyártó és forgalmazó képviselõivel. A megbeszélés emlékeztetõjét csatoltam levelemhez, amelyben igyekeztünk felvázolni az elõttünk álló feladatokat. A javaslatokat, feladatokat öt nagy csoportba foglaltuk:
- turizmus
- sport, rekreáció
- kerékpáripar és kapcsolódó szolgáltatások
- oktatás, HR, PR, marketing
- közlekedés
A fenti öt munkacsoport élére egyben vezetõket is választottunk a civil fórumon. A sporttal és rekreációval foglalkozó munkacsoport élére én kerültem. (Talán azért, mert a teremben tartózkodók közül kevesen mentek 5 percen belül 4 km-t
Ezúton kérem fel a Tisztelt Kerékpáros Sporttársakat, hogy gondoljátok végig, hogy mit tudtok hozzátenni ahhoz, hogy a kerékpársport ügyét egy átfogó és kristálytiszta, érthetõ és átlátható koncepció mentén Bodor Ádám segítségével fel tudjuk vázolni az érintett minisztériumok felé.
Aki úgy érzi, hogy ötleteivel, munkájával tudja segíteni a kerékpársport-rekreáció munkacsoportot, az kérem, hogy e-mailben jelezze nálam. Két héten belül egy egyeztetõ fórumot tartunk ebben a témában.
A jelentkezéseket az
eisenkrammer@cycling.hu címre várom.
Ezt a levelet bátran továbbküldhetitek olyan ismerõsöknek, barátoknak, akik érintettek lehetnek ebben a témában. Kérem, hogy jelen levelet a szakági képviselõk juttassák el az egyesületekhez is.
Várom a jelentkezéseket!
Üdvözlettel,
Eisenkrammer Károly
elnök
Magyar Kerékpársportok Szövetsége