Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Szombat Lemaradás????????? Jössz? Jöttök?
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Szép jónapokat! Nem tévedtünk véletlenül el????

Találtatok már hugidnak valami megfelelõ bringát?????

ÁÁÁÁ! Csak tanulás közben picit kikapcsolódás képpen böngésztem a forumot. Bringa még nincs, de rajta vagyunk az ügyön.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Fuuu most aztán annyira megsértödtünk:D

Én tuti ott leszek

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás

Én ott leszek!

Szép jónapokat! Nem tévedtünk véletlenül el????

Találtatok már hugidnak valami megfelelõ bringát?????

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Csak kérdeztem. Akkor elég rugalmas fönökeid illetve melód van.
Tegnap mikor jöttem vissza a Bricoból, lent a keresztezõdésnél még a híd elött ahol a 88-as is kijön egy vadállatoldalról majdnem belémszállt. Rnedesen körülnéztem, és mire elindultam már csak a reflektor fényt láttam a visszapillantóba. Azért megkérdeztem volna tõle,hogy égis az az 50- az mennyi volt????
Fekete böszme BMV kis gizda arcuval, kb.21 éves.....

ezekbõl már tudsz következtetni a vezetési stílusára

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

Hú emlékszetek tavaly mekkora balhé volt a CM miatt?
Hogy a Sláger Rádióban a Bumerángosok hogy kifikázták a bicósokat? Nagyon undorító volt!

Azon gondolkodtam, hogy mi értelme van a felvonulásnak? Odamegy atomsok bicós, megmutatja magát, aztán másnapra mindenki elfelejti (a bicósokat kivéve)
Tényleg elér vamit egyáltalán a felvonulás?
Nem olyan ez, mint a meleg felvonulás? Attól nem nõ a tolerancia, hogy megmutatják magukat.
De ha csak a buliról, meg az egymásra találásról szól a dolog akkor rendben van, de hogy a fejekben nem billen tõle helyre semmi szerintem az is biztos...:(

A CM eredményeit egyenlõre nekünk bringásoknak még nagyon nehéz érzékelni. Elõsször a döntéshozókat kell rávennünk arra, hogy támogassanak minket, hogy a kerékpár városban és városon kívül is biztonságos közlekedési eszköz lehessen. Ebben az ügyben egyre jelentõsebb változások történnek (pl: kerékpárügyi kormánybiztos a helyzet feltérképezésére és megoldási javaslatok kidolgozására). Ahhoz viszont, hogy a döntéshozók mellénk álljanak nekünk is tenni kell valamit. Ezért van az évente kétszer (Föld Napja, Nemzetközi Autómentes Nap) megrendezett CM melynek célja:
http://criticalmass.hu/?q=node/31.
Eme két nagy rendezvény mellet szinte az öszes kerékpáros közlekedés jövõjét szolgáló vagy gátló esemény mellett ott vannak a bringások, nem egyszer mini CM formájában:
http://criticalmass.hu/node/443
http://criticalmass.hu/node/294
melynek azért vannak eredményei is:
http://criticalmass.hu/node/297
És nem utolsó sorban elindult valami! Pl: a kerületemben Bp. XVII.ker az eddigi 20 m kerékpárúthoz a jelenlegi nagy útfelújítások alkalmával kb. 3 km új kerékpárút épül. Jelenleg ezeknek van eleje meg vége (értsd. sehova nem csatlakozik), de legalább van. Bízom benne, hogy ez nem csak a választások miatt van. Majd meglátjuk, de ami biztos: a CMnek már most is vannak eredményei -igaz még nem annyira látványosak. Az autósokat nehéz lesz megváltoztani, de nem lehetetlen!
És ha figyeled a médiákat -akik eddig nem foglalkoztak a kerékpárosokkal- a CM mozgalom hazai elindulása óta (az elsõ 92-ben volt San Franciscoban, itthon 2004ben) csak meg kell lebegtetni, hogy kerékpáros mozgolódás, szervezkedés van és ugranak rá. Szinte nap mint nap lehet látni a sajtóban hosszabb, rövidebb beszámolókat.
De ahhoz, hogy ezt az autósok is elfogadják nekünk kerékpárosoknak is meg kell változni. A KRESZ szabályokat nekünk is be kell tartani! (kész van a KRESZ módósítás tervezete is, mely "tekerhetõbbé" kívánja tenni a közlekedést).
És a végén csak megjegyzem, hogy az említett rádió említett mûsorának mûsorvezetõi azóta nem gyõznek bocsánatot kérni. Így utólag is köszönöm/köszönjük nekik az ingyen reklámot.
Ha komolyabban is bele akarsz merülni a CM mozgalomba akkor olvasgass a honlapján:
www.criticalmass.hu
Remélem "rövidke" hozzászólásommal picit sikerült a CM céljait, eredményeit megismertetni veletek, és bízom benne nem veszitek sértésnek, hogy csak így beírtam ide.
Remélem találkozunk április 22. én délután három órakor az Újpest rakpart Dráva utca felöli végén, a Duna-parton! Én ott leszek!
(vagy Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Orosházán, Kaposváron, Gyõrben. Ezek idõpontjai eltérhetnek a fõvárositól)

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ma nem voltam mélozni

Nálam ez ugy mükszik, ha van munka, meg idöm, meg kedvem, akkor megyek.:)

Na jó a kedv annyira nem számit

Egyébként mért?

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Bennt vagy még a melóhelyen, vagy már otthonról irsz

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Ja egyébként én is ugy tervezem, hogy szeretnék 4 fele ithon lenni.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hát szerintem 9-10 körül kéne indulni, és az egész nem olyan sok, ma a felénél kicsit többet tekertem le 2,20 alatt és ebben az is benne van, amig rétest majszoltam:) szerintem ha mondjuk 10-kor indulnánk akkor reális nektek az 5 órai hazaérkezés.

Én is néztem, hogy pont aznap lesz a szülinapod, de végülis ha este buliztok, akkor arra még simán hazaérhetsz legfeljebb a szülinapi ebédet kell áttolni vasárnapra.

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás

Ápr 29-ikei túra nekem jó lenne ... csak pont aznap van a szülinapom, úgyhogy még meg kell beszélnem idehaza, hogy mi is lesz a forgatókönyv aznapra ... jah és kérem tõletek is hogy a túra pontos forgatókönyve mi lesz, hogyha esetleg tutira eltudok menni akkor mondjam hogy mihez igazodjanak idehaza ... :)

remélem eléggé érthetõen és zagyván beszéltem!! :D :krol:

Lefekvésre otthon leszel! Ez tuti!!!!!
Ennél biztosabbat nem tudsz mondani. De Hotmaat útvonalát figyelembe véve, legrosszabb esetben otthon lesztek 5 körül. De az indulásidejétõl is függ!

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás

de tényleg ott a legfinomabb, meg ugy eheted, hogy elötted van egész BP felülröl. Azért az sem semmi.

Meg az Istenhegyi út kétszer felfelé! Ja és kapsz még levegõt. Akkor élménydús és felejthetetlen.:) :P

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
Ápr 29-ikei túra nekem jó lenne ... csak pont aznap van a szülinapom, úgyhogy még meg kell beszélnem idehaza, hogy mi is lesz a forgatókönyv aznapra ... jah és kérem tõletek is hogy a túra pontos forgatókönyve mi lesz, hogyha esetleg tutira eltudok menni akkor mondjam hogy mihez igazodjanak idehaza ... :)

remélem eléggé érthetõen és zagyván beszéltem!! :D :krol:
Mert tekerni jó!

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Na eltekertem Normafához rétest tömni(kutya jó volt). Hát itt felénk is fúj.Mért van az, hogy mindig szembe fúj a szél?

Egyébként a 29.-i tura felét letekertem és szerintem elég jó.

Na meg a rétes az felejthetetlen vagy ezt már irtam:chin: jo tudom, de tényleg ott a legfinomabb, meg ugy eheted, hogy elötted van egész BP felülröl. Azért az sem semmi.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Áh,Szláááj jöttél volna versnyre...huh!Pofaszél hegyre föl!!!Fincsi volt ,csak ép nem ment nagytányér kónusszal és zárt szájjal,ülve!
Valamiért nem sikerült!:)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Most sem az, csak kihasználjuk a lehetõségeket!!!! Meg van egy rakás osztálypénzünk is!!! :)

Jelzem, ha Tatabányáról mész Tatára, végig pofaszél van, de hazafelé 41es átlagot jöttünk montival! Aki nem hiszi járjon utána!

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Május 20 osztálykirándulás? Már megint???
Má' ne is haragudj, de az én idõmben nem volt ilyen lógós suli a Bárdos! :D
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Jelszem a május 20-21sem jó mert osztálykirándulás!!! Amúgy talán más programom nincs! Vagyis még most 16án Kelly's Klub találkozóra megyek!! :)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás

Nem különcködöm!!!
Különben meg késõn szóltatok

Hát mondjuk szerintem a 3 hét mulva nem hiszem, hogy olyan nagyon késõ. De aki ilyen elfoglalt én kérek bocsánatot:D

Majd akkor a 2007-es évben jelölj ki pár hétvégét, amikor beleférünk az idöbeosztásodba:)

Naszoval akkor marad a 29 aki jön az jön aki nem az meg lemarad. He csak nehogy a végén egyedül menjek:p

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

MX?Hogyaf*szba?Neked csak most lesz infód utánam!:D

Úgy hogy nem mentem ma suliba.:D