Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Komárom-Esztergom megye bringásai ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
21661 hozzászólás a témában

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás

De nem haragszom.:D

Oh,köszönöm kegyelmét Mx nagy úr! :)
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás

Schnellthomas! Mentél már Tarjánból Tatára Agostyánon át??? Ha nem próbáld ki, ha szereted a sebességet... :)

jajj Szilike,ne bohóckodj már ennyire! :D

80at mindig elérem lefelé!remi meggyõzõ voltam!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Emgem nem zavarnak a hosszú beírások... legalább látom, hogy felkeltette a téma a fórumozó társunk érdeklõdését.. Nem??
Schnellthomas! Mentél már Tarjánból Tatára Agostyánon át??? Ha nem próbáld ki, ha szereted a sebességet... :)

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Ugye-ugye!Én megmondtam hogy defekttel hálálja a bringa ha nem takarítod!

Én nem takarítom és csak ritkán kapok defektet. Ez hogy van?
Lehet, hogy azért hálás mert ritkán van takarítva?

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Huh,mit kapok majd Tisztelt Mxpro Barátunktól!
Mx nehari hogy hosszú lett!

Nem szép dolog ennyire hosszú hozzászólásokat írni.:no:
Az ember elfárad mire elolvassa. De nem haragszom.:D
Akkor én is leírom eddigi kétkerekûimet, lehetõleg minél hosszabban.
Szóval én is mint minden normális ember 3 kerekûvel kezdtem. Aztán úgy 4 évesen nyergeltem át egy 16-os csepelre amit elõször pótkerékkel majd az nélkül használam. 6 évesen kezdõdött a BMX-es korszakom egy ólom nehéz de nagyon strapabíró csehszlovák(akkor még az volt) BMX személyében. Ezt kb 5 évig nyúztam, mire megkaptam elsõ montimat ami persze nem volt a minõség bajnoka. Vele sikerült kihúznom úgy 6 évet rengeteg bosszúsággal, mire 2001-ben vettem meg elsõ "komolyabb" montimat egy Caprine Cherokee-t. Bizonyos alkatrészeket nézve ma is ezt használom de az ért sokat fejlesztettem rajta. Elõször új felniket kapott, majd egy Mozo teleszkópot késõb új pedált, markolatot stb. Nagyobb fejlesztés 2 éve történt amikor jutányos áron hozzájutottam egy Caprine Boomer vázhoz ami kapott egy új festést és így került beépítésre. Még ebben az évben lecseréltem a komplett hajtásrendszert(h. agy, hajtómû, e.+h. váltó, váltókar stb.) Tavaly a Mozo-t is számûztem egy Marzocchi Bomber kedvéért. Itt tartok ma.
Azt hiszem röviden ennyit tudok hozzászólni ehhez a témához így hirtelen.:)

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Idén még nem kaptam defektet(, mert nem tekertem....) :)

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Ugye-ugye!Én megmondtam hogy defekttel hálálja a bringa ha nem takarítod!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Aztaaaaaaaa, bár csak nekem lenne egy ilyen bátyám, h. vesz nekem egy bringát.. De ehelyett örökké fikázza a gépem, h. milyen szar, mert mindig defektes, de ezen már változtattam, mertvettem egy új külsõt, ami jobban bírja az erdei utakat.Az eredeti külsõm olyan volt h. az erdei úton, ami Terdosra megy, ha jól tudom, meg lelehet térni róla Héregre is, nna ott két icipici tüskét szedett össze a hátsóm, az elsõ, csak egyett. :)

Nna, de én meg fikázom a bátyámat azzal, h. hogy képes -10fokban kint állni 1 edzõmeccsen a focipályán.. na befejezem...

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Huh,mit kapok majd Tisztelt Mxpro Barátunktól!
Mx nehari hogy hosszú lett!:D

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Háhhháááá...Akkor folytatnám engedelmetekkel
szóval mivel nekem van egy bátyám is,így a bringák mindig róla maradtak meg.Használtam annó egy kék vázszínû colos kerekek legallja méretét viselõ kerékpárt.Mivel ez el lett téve egy tároló helységbe(már alkatrészhibássan és rozsdával burkolva) így megadatott a lehetõség, hogy kioperáljam belõle a 16 küllõs agyat. :) Eme bringa után talán a PIROS bmx jött sárga színû lánckerékvédõvel a hajtõmûvön.Jah és az elmaadhatatlan sárga színû,leginkább kukoricára hasonlító kormánymarkolat! :D
Ezután egy vegyes színû monti jött talán 20'-os kerékkel,de lehet hogy ez már 24'-os volt.Ezt kb 8-10 évesen használhattam.Ezután kimaradt az emlékezetembõl,talán nem is használtam bringát utánna pár évig.Elkezdtem görkorizni a városban!Haverokkal füstölésíg tótuk' a görit,és 1200fokra izzítottuk a korlátokat.Jah és kihagyhatatlanul pattanásog feszítettük a biztonsági õrök idegrendszerének leggyengébb szálait.Egyéb : menekülés rendõrök elöl,baleset járókelõvel,vagy ép egy bringással aki pont azon a lépcsõn jött le ahol mi ép csúszkálni(oh,bocsánat...slide-olni) voltunk.Aztán páran elkezdtek füvezni a fõtér feletti parkban és így szétesett a banda.Nagyon eltértem már a témától így visszatekerek oda.Szóval göri után elkezdtem tekerni egy montival egy barátommal.Járkáltunk Tarján,héreg,oroszlány,bokod,várgesztes irányába,szóval minden felé,ami a még amatõrnek sem nevezhetõ teljesítményünk bírta.Aztán bátyuskám egyszer meglátott és este megkérdezte,hogy nem akarok-e országutizni?Hamar rámondtam hogy DE!ez már 2003ban volt.bizire nézett is nekem egy Cro-mo vázas országutit.Júniusban meg is kaptam,Look rendszerrel és egy KILÓMÉTERÓRÁVAL! :)
"003 szeptemberében meg is volt életem elsõ kerékpárversenye.Mindig is emlékezni fogok,hogy a 30km-es távon elmentünk héregig majdnem(800m-rel elötte megfordultunk) és vissza tb-re aztán turul.Tettem a kereket ahogy tudtam az elsõ emberekre.A bringások istene kinézte nekem a 3. helyet!elmondhatatlan érzés volt,hogy már az elsõ versenyen dobogósok közt lehettem.2004 márciusában bringacsere történt egy aluvázasra.Bianchi matricás a Neuzer által 105-tel szedett gyári bringájának a váza van rajta,akkor még Campa Mirage volt rajta,de már elég idõs volt így eladtam róla és 105-re cseréltem.Jobb is mert shimano váltó és fogsor van rajta és így a shimano fékváltókar is pozicionáltan vált.Habár én beállítottam Campa fékváltókarral is hogy egy "kattanás-egy váltás"-sal müködjön!Fene tudja hogyan.Aztán a Cro-mo vázas bringa visszakerült hozzám.és Megcsinálom idõfutamra.
Hát ennyi,megyek reggelizek,mert kezd megjönni az étvágyam.
Szép napot!
Sunset,ha van kedved eljönni a vértesben is egy túrára,hát gyere!Mi megyünk apummal és a Lappföldi brigáddal!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Egy másik topikban beszéltünk errõl most, de ez egy jó téma, vagyis nekem tetszett. Na szal a téma az volt h. Ti eddig milyen bringákat és hányat fogyasztottatok el???
Kezdem a sort!
Volt egy alap 3 kerekû gépem, még kb 12-13 éve.. Aztán átültem egy cool bmxre, amit lehetett nyúzni, mert bírta a durvulást. Ezután vettünk kéz alól egy csepel montit, de azt ellopták a tárolóból... Ezután kaptam egy nagyon fasza bringát a barkácsáruházból, bírta 3 hónapig talán, de akkor már egy láncot cserélni kellett rajta. Ezután megörököltem apukám Csepel Apolló országútiját, csak zörgött rajta a sárvédõ, ezen szerettem meg ezt a sportot. Õt váltotta fel tavaly április 6-án a mostani kelly's viperem, de csak azért mert sokmindent kellett volna cserélni rajta és nem nagyon vannak hozzá már alkatrészek, pedig egy új hajtómû meg 2 váltó álombringát csinálna belõle... NAggyából ennyi brngám volt, ha nem tetszik neketek a téma, akkor nyugottan leszavazhatjátok és ugorhatunk. Rajtatok múlik! :)

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
okés! Teszek majd fel egy-két képet izelítõnek.
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Sunset,azért ha hazaérsz kérünk egy beszámolót! :D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Nagyon köszi Sunset, de annyira unatkoztam utána, h. addig kerestem, amíg meg nem találtam. :)

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Vezérlõpult, legfelsõ csoport vmilyen beállítások, és azon belülis az aláirás beállítás. De nézd végig az összeset és mindenre apránként rájössz.
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Hol tudom beállítani a nevem alatt levõ dolgokat, tehát az adatlapomat????
Lécci segítsetek! NAon köszi :)

Megvan!!!!

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Én sem arra gondoltam, hogy napokig mászkálsz az erdõben a kiutat keresve. Csak olyan eltévedésre gondoltam, hogy mondjuk fél óráig kell keresned azt az utat amin tovább tudsz menni a célod felé.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Semmi eltévedés nem lehetséges ezekben a hegyekben!
Olyan egyszerû,mint a fogpiszkáló.Nincs akkora távolság két település között hogy életveszélyesen eltévedj.Szerintem.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Én azt ajánlom, hogy vegyél egy térképet a környékbeli hegyekrõl és az alapján próbálj meg menni. Jelölj ki egy utat amin végig akarsz menni, és lehetõleg van rajta turista jelzés. Ha követed a jelzéseket akkor nem tévedhetsz el. Én is így szoktam csinálni. Persze elõfordulhat így is hogy eltévedsz, velem is elõfordult már. Ilyenkor keress jelzéseket és nézd meg a térképen hogy az út amin vagy az merre vezet és így már tudni fogod merre vagy.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Ez így már jobban hangzik vmivel, h. elsõ elág és balra.és nem sok sok km, a végén egy defekt és séta :)