Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Buda Maraton 05.05.01. HHH

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
337 hozzászólás a témában

#41
73Kacsa

73Kacsa

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 639 hozzászólás

:)

Én nem merem kijelenteni, hogy a versenyeket a felfelékkel lehet megnyerni. Lefelé nagyon majrézok, lassú vagyok. Lehet, hogy jönnek olyanok, akiknek a nehéz bicikli miatt keményebb a felfelé, viszont a lejtõk nagyon fekszenek nekik.
Végülis mindenkinek magával kell megküzdenie.


Nos az én bringám is valahol 15-17 [nem ezerben és nem is grammban ehe] körül lehet az acélváz és nehéz telo miatt + fel is fújtam rendesen a kerekeket. A lefelék [ahol mertem menni] jól mentek [de nem szorítottam le senkit sem]. A felfeléken jópárxor szenvedtem, bár ez betudható a rutintalanságomnak vagy a még nem tökéletes kondíciónak.
Én is magam miatt mentem, nem azért hogy nyerjek :) Év végére szeretném a haveromat megszorítani, aki 2-3 éve maratonozik. Az viszont még messze van

#42
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
:)
Igen, ezek az egymást buzdító, "látom te is ugyanabban a cipõben vagy" érzések szintén hozzájárulnak a versenyek jó hangulatához. :)

Én nem merem kijelenteni, hogy a versenyeket a felfelékkel lehet megnyerni. Lefelé nagyon majrézok, lassú vagyok. Lehet, hogy jönnek olyanok, akiknek a nehéz bicikli miatt keményebb a felfelé, viszont a lejtõk nagyon fekszenek nekik. Más stílus, de ugyanazon a pályán megyünk, ugyanaz a cél... (Tavaly volt egy srác, frírájder bringával. Nem is volt nyerge. Mikor megláttam, gondoltam is, hogy "EZ IGEN, nem lehet könnyû neki.")
Mindkét felet megértem.
Végülis mindenkinek magával kell megküzdenie.

#43
MIHI

MIHI

    vendég

  • fórumtag
  • 119 hozzászólás
Csatlakozom, szvsz még senki sem nyert versenyt lefelé, azt a mûfajt DH-nak hívják. Fölfelé kell megmutatni ki az erõs, lefelé már elnézést de elég egy nagyobb adag önbizalom is a fékek elengedéséhez. Nekem is a technikás mászások tetszenek, az az igazi sikerélmény ha itt tudok elõzni.

Era hajrá hétvégén Sopronban. Ja és a BM-n jót dumáltunk menet közben egy ideig (amíg meg nem elõztél! :-)). Na erre is jó nekem egy maraton. Hihegek felfelé, már szinte a nyelvemmel hajtom ilyenkor év elején a pedált és akkor jön valaki mellettem és rámmosolyog. Hajrá Virágok!

#44
vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Engem a kistanyeros maszasok legyozese motival :D

#45
Xabi

Xabi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 751 hozzászólás
Igazán szimpatikus hozzáállás.

Én 5 év után kezdtem újra, tavaly õsszel, és már régen is az volt a szemléletem, hogy a maratonversenyeket én inkább teljesítménytúrának tekintettem. Nekem tulajdonképpen a pálya, a távolság, a szintidõ, és saját magam az ellenfelem. Nem az elsõ 10 hely a cél, hanem a tisztes középmezõny. És az, hogy élvezzem a pályát... És persze az eufórikus pillanat, amikor beér az ember, ami még akkor is hatalmas öröm számomra, ha nem figyel rám a kutya se, mert csak a 1**. lettem. Mert én magamért, magamnak csinálom, és leginkább saját magamnak akarom megmutatni, hogy képes vagyok rá.

Volt erre egy mondás is, az igazán ideillik:

"...aki másokat legyõz, bátor,
aki magát legyõzi, hõs..."

Kívánom, hogy ez motiválja minden kedves sors- és sporttársamat :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!



#46
vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat a mezony vegen tobbnyire nem a profik vannak azert :D
Es teny hogy nem lefele kell megvaltani a vilagot,ha valaki lefele menni akar,akkor nyomja neki ugy folfele,hogy a mezony elso feleben legyen,ahol lefele is lehet menni.
En csak azert irtam az elobb,mert egy ket hozzaszolasbol nekem az jott le,mintha lefele bun lenne elozni.Meg kulonben se szabad egy nezopontbol szemlelni a dolgokat.Az is tirpaksag ha valaki lefele nyomul es nem figyel a masikra,meg az se sportszeru ha valaki foltartja a sort es nem lehet mellette elmenni.Na. :D
Era en is grat az eredmenyhez,nagyon szep!! :)

#47
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Dante: Köszönöm! Ez a csodálatos és a kívánatos hozzáállás. Igazi sportemberhez és sporttárshoz méltó gondolatok. :)
Képzeljétek bele magatokat az én helyzetembe: Tudom, hogy nem vagyok se erõs, se bátor, de valahogy szeretem ezeket a versenyeket. Jó ennyi bringást látni az erdõben, tetszik, hogy ha elindulok valahonnan, oda jelölések alapján visszakeveredek. Sõt az is tetszik, hogy megmérhetem az erõmet, inkább csak magamhoz képest. És ha van valaki, aki felfelé lassabb nálam, tetszik, hogy el tudok menni mellette. :)
Én nem merem úgy elengedni a féket, hogy ha jön akadály, majd csak lesz valahogy...
Szóval, ha már nem bírom a felfelét, vagy majrés a lefelé, akkor fogom magam és leszállok. Persze szólok, hogy megállok. Amikor tolom a bringát, akkor is figyelek hátrafelé és a jobb talajt meghagyom a kerekezõknek.
Viszont, amikor lefelé ereszkedek, és próbálok rajta maradni a biciklin, muszály követnem az ideális ívet, szóval, ha olyankor valaki rám kiabál, hogy húzódjak félre, bevallom, nem teszem, ha azt kockáztatom, hogy fejre állok. Megértem, hogy õ gyorsabb, és nagyot kell fékeznie, viszont szerintem figyelembe kellene vennie, hogy mások is vannak a pályán. Ha csak úgy tekereg az erdõben egymagában, mehet úgy, hogy nem kell mások jelenlétére számítani, de itt... Szóval ha olyan jó a lejtõzésben, akkor találja meg, hol elõzhet, mert én nem szeretnék befordulni miatta a bokorba. Meg felmerül a gondolat bennem, hogy egyáltalán mit csinált eddig, ha mögöttem van. De ezt is megértem, vagy valami problémája volt (bukás, defekt), vagy csak nem mennek neki a mászások és itt hozza be az idõt, de az is lehet, hogy a hosszú táv ért be.
Egyébként csodálomm is azokat, akik így merik ereszteni lefelé, nagyon bátrak és ügyesek.
A lényeg: A rajtnál a vége felé állok be, ne tartsam fel a gyorsabbakat. Ha én bénázok, igyekszem szólni a mögöttem levõnek, vagy, ha hallom, hogy csörömpöl valaki mögöttem, akkor egy oldalon maradni, hogy kiszámítható legyen az útvonalam. De elvárnám azért, hogy szóljon, hogy merrõl elõz és feltétlenül, ha közvetlenül mögötte van még valaki, mert lehet, hogy bevágok elé, ahogy elment mellettem már egy romboló. :)
És mindvégig vigyorgok és élvezem a versenyt, miközben egyáltalán nem akarok belepusztulni. Így lettem most a 341 indulóból a 275. a 40-es (30-as) távon. Ezzel az eredménnyel elégedett vagyok, mert közben nem éheztem el, amíg bírtam küzdöttem a mászásokon és a legfontosabb: nem estem el és a biciklimnek sem lett baja. :)

Bocs a sok szövegért, de gondoltam jó, ha látják a profik, hogy milyen emberek kóricálnak még a pályán rajtuk kívül a mezõny végén.

#48
vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Nyilvan nem lehetetlen helyen kell elozni,es szolni is illik elotte,bar van hogy erre lefele nincs ido sztem.Mellesleg ne csak az egyik oldalrol nezzuk mar a dolgot.Nincs azzal semmi baj ha valaki nem olyan jo lefele,es persze attol mert valaki gyorsabb nem kell leszoritani az arokba elozes kozben,de azert ne az legyen mar a hibas aki menni szeretne,es megelozni,mert hogy jaj megijed szegeny.Es a 100. hely kornyeken nyilvan nem a helyezesert megy valaki,de ugyanugy ahogy annak aki lassabb elrontja az elvezetet hogyha durva es agressziv modon elozik,annak is elrontja aki a folfele meghalas utan vegre szeretne menni,es beszorul egy lassu moge.Meg a sportszeruseghez nem csak az tartozik hozza,hogy korrekt modon elozok,es szolok,hanem az is hogy latom hogy gyorsabb van mogottem es elengedem.

#49
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Én szerintem lassabb VIGYÁZZ!! Mert nem csak az vigyázhat aki elõz,hanem az is akit elõznek.Én nem telket nézni mentem hanem versenyezni.
Tiszteletben tartom a turázókat figyelek rájuk de ne álljon keresztbe elõttem.
Mindíg tiszteltem azokat akik ilyen lehetetlen helyeken elõztek


Persze, valamilyen szinten igazad van - de azért van még1 realista dolog. Namost ha az elején nem sprintelsz el az élbollyal, s nem nyomod neki 35el az elsõ emelkedõn, valós esélyed nincs szép eredményre. Persze én ilyenkor azért küldöm neki, saját képességeim szerint, de ezen belül tulképpen hótmindegy, hogy 77., 89. vagy neadjisten 102. leszek. És egy-két helyezésért nem szoktam senkit letolni az útról senkit. És azzal, hogy erõsebb vagy, azzal felelõsséget is vállalsz a gyengébbekért szerintem. Igenis az erõsebbnek kell vigyáznia, még akkor is, ha neked van igazad, s valaki tényleg tutyi-mutyi módón keresztbeáll elõtted. Tiszteld meg annyira, hogy satufékezel 35-rõl 10-re, vársz 5 másodpercet egy elõzési pozícióra, majd újra elehúzol és otthagyod. Ezzel lehet, hogy vesztettél 3 másodpercet, de nem rémisztettél el valakit a versenyzéstõl. Én többektõl hallottam, hogy iszonyat féltek (fõleg lányoktól), amikor rutinosabb versenyzõk eltéptek mellettük a DH szakaszokon. És neked sem esne jól, ha mondjuk egy Ford Transit azzal nyomna le egy egyirányú utcában 70-el, hogy "lassabb vigyázz!".

#50
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nekem sikerült.
Szerintem megint valami "Isten" vagy "Master" vagy valami hasonló szerény nevet választottál, és ezekbõl meg mindig van már egy. ;)


OFF Hihetetlen, de tényleg ez volt a gond. Persze hibaüzenetet nem írt volna ki...Na mind1, a keresztnevem nem tetszett neki - de ha egyszer így hívnak? :D

#51
MrGyulagy

MrGyulagy

    vendég

  • fórumtag
  • 147 hozzászólás
Ok ,Ok de azért semmi balhé ::))
MrGyulagy bármikor,bármit megszerelek

#52
Szüccser

Szüccser

    vendég

  • fórumtag
  • 69 hozzászólás

Én szerintem lassabb VIGYÁZZ!! Mert nem csak az vigyázhat aki elõz,hanem az is akit elõznek.Én nem telket nézni mentem hanem versenyezni.
Tiszteletben tartom a turázókat figyelek rájuk de ne álljon keresztbe elõttem.
Mindíg tiszteltem azokat akik ilyen lehetetlen helyeken elõztek


Természetesen neked is igazat adok, mert az ok nélküli bénázás engem is szokott bosszantani (kb. 0.5 másodpercig), de szerintem megítélés kérdése, hogy kinek mi a gyors és mi a lassú. Közülünk hányan születtek montival a szebbik felükön? '92-ben (mintha a fatert hallanám) még azt gondoltam, hogy ettõl gyorsabban az életben nem fogok menni.

#53
MrGyulagy

MrGyulagy

    vendég

  • fórumtag
  • 147 hozzászólás
Én szerintem lassabb VIGYÁZZ!! Mert nem csak az vigyázhat aki elõz,hanem az is akit elõznek.Én nem telket nézni mentem hanem versenyezni.
Tiszteletben tartom a turázókat figyelek rájuk de ne álljon keresztbe elõttem.
Mindíg tiszteltem azokat akik ilyen lehetetlen helyeken elõztek
MrGyulagy bármikor,bármit megszerelek

#54
Szüccser

Szüccser

    vendég

  • fórumtag
  • 69 hozzászólás
Nem tudom, hogy mibõl kéne annak a dobogónak lennie, hogy elfelejtsem mirõl is szól a sport tulajdonképpen. Értem, hogy vannak akik nyerni akarnak, de szerintem még nekik sincs joguk mások örömét, kedvét, lelkesedését (fozhatnám még, de úgy is tudjátok mirõl beszélek)..stb elvenni.

#55
wannaride

wannaride

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 820 hozzászólás

Szegasztok!
Jó kis verseny volt ez. Nekem tetszett. Hanem ami a sportszerûséget, "teljesítmény orientáltságot illeti", volna egy-két gondolatom. Jómagam is azon a véleményen vagyok, hogy ha már az ember elindul bármilyen "versenyen", mégha az buli jellegû is, próbálja meg magából kihozni a maximumot. Természetesen okos belátással, és nem ész nélkül. Ami pedig a legfontosabb, hogy ne más rovására tegye azt. Mire is gondolok? Nettó 1.5 méter széles egy oldalán járható (középen laza öklömnyi köves) 20%-os lejtõn nem tartom sem célszerûnek, sem ésszerûnek, sem sportszerûnek az elõzgetést. Több indokom is lenne pl.: nem mindenki alatt mozog elõl-hátul csúcstechnika, nem mindenki (fõleg a szélesedõ és hiányolt tömegbázist adó lelkes újoncok) rendelkezik masszív tapasztalatokkal és azt gyanítom, hogy sokakat várnak egészben haza. Csakúgy mint a kiscsikót az anyukája és a másap melóba induló apukát/anyukát a családja.
Szóval szerintem, túl azon, hogy jól szórakozunk egy-egy ilyen eseményen jó lenne, ha mindenki fejében ott lenne az "egészben menjünk haza" gondolata.


Na most a kiscsikó teória megdõlni látszik, ha eszedbe jut, hogy vannak olyan résztvevõk is, akiknek fontos, hogy hanyadikként érnek be (én nem ilyen vagyok...). De aki gyõzelemre tör és nem gátlástalan, az nem nyer, mert majd lesz, aki gátlástalan lesz és letaszítja õt a dobogóról. Persze a gátlástalanságnak is van határa... remélem. Én hiszek a fair play szellemében.
WaNNaRiDE

#56
Szüccser

Szüccser

    vendég

  • fórumtag
  • 69 hozzászólás
Szegasztok!
Jó kis verseny volt ez. Nekem tetszett. Hanem ami a sportszerûséget, "teljesítmény orientáltságot illeti", volna egy-két gondolatom. Jómagam is azon a véleményen vagyok, hogy ha már az ember elindul bármilyen "versenyen", mégha az buli jellegû is, próbálja meg magából kihozni a maximumot. Természetesen okos belátással, és nem ész nélkül. Ami pedig a legfontosabb, hogy ne más rovására tegye azt. Mire is gondolok? Nettó 1.5 méter széles egy oldalán járható (középen laza öklömnyi köves) 20%-os lejtõn nem tartom sem célszerûnek, sem ésszerûnek, sem sportszerûnek az elõzgetést. Több indokom is lenne pl.: nem mindenki alatt mozog elõl-hátul csúcstechnika, nem mindenki (fõleg a szélesedõ és hiányolt tömegbázist adó lelkes újoncok) rendelkezik masszív tapasztalatokkal és azt gyanítom, hogy sokakat várnak egészben haza. Csakúgy mint a kiscsikót az anyukája és a másap melóba induló apukát/anyukát a családja.
Szóval szerintem, túl azon, hogy jól szórakozunk egy-egy ilyen eseményen jó lenne, ha mindenki fejében ott lenne az "egészben menjünk haza" gondolata.

#57
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás

Ha még tudnék regisztrálni is, az csúcsszuper lenne! :D Ez a weblap állandóan "Kérjük add meg a neved!" sírást hallat - pedig beírtam ám...Vagy csak nekem van gondom ezzel, s IE alatt megy a dolog? Kár hogy nincs a gépen csak Firefox...


Nekem sikerült.
Szerintem megint valami "Isten" vagy "Master" vagy valami hasonló szerény nevet választottál, és ezekbõl meg mindig van már egy. ;)

#58
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 hozzászólás

Szerintem az az elsõ 3 km-ben volt, még a reptérelhagyás után egy homokos-sóderes lejtõn. Na az kemény volt.

.


Annyira nem volt kemény, de gratula annak a srácnak, aki stabil oldalfekvésbe rakta!
Amúgy (minden cinizmus nélkül), legközelebb az elsõ végigpörgetni a nyakcsigolyákat, levenni a bukót. Különben ilyeneket a gimiben kéne tanítani, bár Magyarországon általában az is nagy szám ha valaki megáll. Szerencsére ez a kerékpárosokra nem vonatkozik. Mindenki nagyon sportszerû és segítõkész volt.
És ez kicsit kárpótol a BMel kapcsolatban

#59
Luki

Luki

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 515 hozzászólás
júniusban lesz nagykovácsibn maraton. Az van legközelebb Bphez mostanság. (addig pedig Sopronban és Szilvásváradon lesz.)

#60
Ronin

Ronin

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 844 hozzászólás
Kint voltam nézõként a HHH-en és arra az elhatározásra jutottam ,hogy kipróbálnám magam szívesen versenyszerû körülmények között,persze csak azzal a szándékkal,hogy nem a gyõzelem,a részvétel a fontos...hogy egyáltalán végig tudnék-e menni elfogadható szintidõn belül az adott távon.
Mikor lesz Bp. közelében a mostanihoz hasonló megmérettetés,ahol a magamfajta hobby bringások is elindulhatnak?

Csak a végére értem oda,de néhány képet azért még sikerült elkattintanom,a galériában megtalálod.