Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

24 órás verseny (2005.08.20-21)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
596 hozzászólás a témában

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
Furcsa egy hozzáállása van egyeseknek...

Nem az abszolút elsõ helyét mentünk, de azért vérre menõ csata volt nekünk is, 1 körrel maradtunk le a második helyrõl elit vegyesben, brutál taktikai csata meg számolgatás ment vasárnap hajnaltól a végéig, de valahogy az egyikünknek se fordult meg a fejében hogy leszorítsuk a lassabbakat, csaljunk, stb.
Persze hogy nem örültem, mikor beszorultam valaki mögé a köves lefelén, vagy a hosszú mászás végén, de igyekeztem úgy pozícionálni meg taktikázni hogy ne történjen meg. És ha mégis akkor meg várok, ha biztonságos szólok, kielõzök, megköszönöm. Lányoknál fõleg, mert eléggé tiszteletreméltó amit bevállalnak.

Mennyit vesztesz vele? Egy másodperc? Kettõ? A verseny végére egy környi idõ az egész csapatra vetítve kb.?
És ha ez egy helyezést jelent akkor mi van? Annyit akár el is számolhatnak a körszámlálók mint ahogy az meg is történt sokaknak. Nem döglik bele senki.

Jó volt a dobogóra állni, naná hogy az, de sokkal jobb volt ahogy a csapatunk minden köröm végén, még éjszaka is ordított és szurkolt ahogy beértem a célhoz, ahogy átvittem a vizesárkot, behozták a bicajom mikor hullafáradtan leestem róla, elémraktták a kaját, ahogy a fotósaink a pályán buzdítottak, stb...
Ezt nem pótolta volna az abszolút elsõ hely sem.

És ugyanígy egy csapat volt mindenki szerintem aki tisztességesen végignyomta az egészet a saját teljesítõképességét feszegetve, de mégis a többiekre odafigyelve. Pontosan azért indultam el a 24h-n (maratonon nem szoktam csak TT-ken) mert errõl szól, arról mit tudsz magadból kihozni és hogy milyen csapatjátékos vagy, és nem a gyõzelemrõl. Szerintem, sokak szerint.

És igen, jövõre készüljetek a tandemesek támadására ;)

jojoba

jojoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Nekem személy szerint semmi problémám nem volt a Hunpower és a Vizdák Janiék csapatával,sztem õk voltak a legnormálisabbak elõzés terén....hajnalban nekem is volt egy olyan h mondták h jobbról,erre arra húzódtam,(talán pont !nJoy volt az)persze nem direkt,egyxûen hirtelen nem tudtam megkülönböztetni az irányokat,mégsem lettem leugatva,meg semmi.

Engem az idegesített de nagyon,mikor megyek a kijárt nyomon,ami viszonylag zökkenõ mentes,jobb oldalon nagy hely,ami viszont meg rázós,köves,akármi,szar,és akkor mondják mögöttem h balról....egyx-kétx bedõltem,és h ne akadályozzak senkit lehúzódtam a dzsinzsába,készõbb,már nem,viszont az elsõ kiszélesedésnél fékeztem,félre álltam,h eltudjanak menni....
Kedvencem az volt amikor egy srác ahelyett h mondott volna bármit is mögém ért,és elkezdte köszörülni a torkát.....na ettõl kaptam csak igazán agylobot!

géza_m

géza_m

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Akkor engem elõztél...én délelõtt 10-11-es köröket mentem...vagyis mindig 10(szombaton délután) és 13(este) között mentem.Duótársamnak akadtak gondjai, volt hogy 25 perces kört ment...szegény nagyon begörcsölt néha...Amikor meglátta Hédit maga mögött az utolsó kör elején akkor egy csöppet felszaladt az adrenalin szintje...ráadásul már másfél órája nyomta....így szegény totál kész volt a végére....
De minden elismerésem a duótoknak,mert ti vegyesben nyomtátok....

Taval nekem kb ez volt, 7.30-as körök 4 órán keresztül, aztán meg 14percesek 90 fölé nem ment a pulzusom 1 órán keresztül....életem egyik legszarabb órája volt az...:)
No mindegy, jókat meccseltünk az a lényeg! Jó nektek, hogy ilyen fiatalok vagytok és jól tekertek ultra távon is!

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
"...mindenki egyelõnek születik és egyenlõ is marad. valaki kissebb, valaki nagyobb babérokat arat. ez errõl szól értsd már meg! nem is olyan nehéz, csak valaki okosabban csinálja, igaz és merész!..."

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Én azok közé tartozom, akik nem mernek hátra nézni, ki jön mögötte, csak ha csörtetést hallok, ahol tudok lehúzódok. Szóval eszembe nem jut azzal foglalkozni, hogy kit engedek el és kit kell feltartanom...

Zed: Ez a Jani vagyok, légyszi... tök jó szöveg.
Azon gondolkodtam, fogalmam sem volt a sötétben kik elõztek meg, de ezek szerint Jani nem volt akkor pályán, amikor én, mert ezt az ellenállhatatlan szöveget nem hallottam. :) (Persze lehet, hogy meg sem vártam a szöveget, már elõtte helyet adtam neki.) Én azt láttam csak, ahogyr a célterületen alkalmanként átsüvített...

géza_m

géza_m

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Nem is azt mondom hogy direkt minket szivatnak, de az ismert neves versenyzõkkel elõzékenyebbek!
A vonatos eset úgy nézett ki hogy a Grósz Béla szólt hogy balról, a Józsi utána egybõl szólt hogy még egy balról, a srác nem akarta meghallani és bezúzta a Józsit a fák közé... szóval ennyi!
De ilyenek kellenek, nehogy már úgy fejezzük be a versenyt hogy nem vérzünk legalább 3 helyen :D aki elõzni akar az vérezni fog, fõleg ha vki nem akarja hogy elõzzön, pedig lenne rá hely, lehetõség

Én nem vagyok errefelé ismerõs, nem hiszem, hogy ismerlek, de szerintem te teljesen hülye vagy (bocs)->ismerek egy tök jó pszichológust, szerintem tudna rajtad segíteni, ha érdekel megadom a számát...
további minden jót!
géza_m

géza_m

géza_m

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

az a baj hogy laza volt az.. kb 12.00p/kor, legjobb 10.00 legrosszabb 14.00 korul -a legjobb duo csapat 10.04p/kor atlaggal nyomta VEGIG ..HIHETETLEN !!! -nem beszelve ejszaka ilyet menni, vagy ennyivel jobbakat menni nappal.. szal eszmeletlen.. nem vagyok gyanakodo tipus de azt teszem valami nem koser nekem.
Sem en sem Balazs nem vagyunk elitek a MTB sportban, de annyira benne vagyunk hogy azt mondjam durva..

solo, ill. duo kategoriasokat nem lattam kajalni sem kozben sem pihi alatt..

Gyanakodni lehet,de a Goda-Vertich duóval kapcsolatban nincs igazad! Nem tudom mennyire vagy benne az MTB sportban, de annyit érdemes tudni, hogy duóban és soloban is ha valaki sokat és jól teker akkor a frissétésen(kaja/pia) és a regenerálódó képességen múlik az egész. Én szintén Duóban mentem 11.30-as átlagköridõ jött ki a 12h10min-re, xc és mx versenyekrõl ismerve a spéci duó tagjainak képességeit, nem meglepõ a 10perces átlag, nappal simán mentek 8.30-alatti köröket. Vertich mögé egyszer nem bírtam beállni, Goda Petit az utolsó órában elõztem meg, amúgy 1h20min-enként körözött engem....hidd el nekem, õk ilyen jól mennek! Ez van!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Titkos infó....újra van Schwinn alu tandem váz:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Vizdi megoldása:
- Jani vagyok, légyszi engedj el! - mindezt kimért, udvarias hangon. Hát ki tudna ennek ellenállni?

Ha ez ennyire yó ezentúl csajozni is ezzel fogok:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Charon: :-D :-D :-D
ki tudja,yövõre talán még 1 kamion ott áll majd a rajtnál!:-) (tervek vannak,hómméjd váz...)

nem tudom,engem még a perecelések sem zavarnak
fél4kor volt,h épp elsõ körömet mentem a váltásnál a pályán,amikor a gyakorlatilag 1edüli lefelén,ami kicsit már huplisra volt fékezve,1 lány fejreállt elöttem és Lkerülendõ a gázolást,biztos,ami biztos,1 fának rongyoltam :D
(nayo le7 ki tudtam volna kerülni,de én akkor voltam kész ami a fáradtságot meg a testemet illeti)
és baromira nem zavart,a leányzó ijedt meg leginkább h ugye nincs baj és nem haraxom:) biztos a sötétben a vigyorgást vmi másnak vette:)
én meg örültem h végre legalább történt vmi a pályán...

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Vizdi megoldása:
- Jani vagyok, légyszi engedj el! - mindezt kimért, udvarias hangon. Hát ki tudna ennek ellenállni?
Ausztria, Kenguruk földje!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sztem arra, hogy valakit ne engedjek el, ha gyorsabb, csak egy mentség lehet, ha a hely nem alkalmas az elõzésre...a többi esetben kutya kötelessége mindenkinek elengedni a gyorsabbat...sztem....

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

aki erõsebb az megy tovább, akkor így járt hogy õ ment bele a kerítésbe!

Jövõre változnak az erõviszonyok. Készülj fel, hogy egy kamion, bocs tandem mindig erõsebb. Na csak próbálj majd meg fellökni....
Elõzni sem lesz könnyû minket, szokd a gondolatot!

!nJoy

!nJoy

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

bocs de ilyen kétkedõ tipus vagyok,nem hiszem L h bárki is verseny közben azzal foglalkozott volna,h titeket hogy tudna szivatni,hátráltatni és közben akárki mást meg segíteni...
az alig vánszorgó Mberkék nem arról híresek,h más Mberekre húzzák rá a kormányt,max azt tudom Lképzelni h a társaid vonatban elõztek,és az elsõ Mber szólt,õk viszont nem így amikor az elõzött megpróbált volna visszatérni a nyomra,1másbaakadtak

Nem is azt mondom hogy direkt minket szivatnak, de az ismert neves versenyzõkkel elõzékenyebbek!
A vonatos eset úgy nézett ki hogy a Grósz Béla szólt hogy balról, a Józsi utána egybõl szólt hogy még egy balról, a srác nem akarta meghallani és bezúzta a Józsit a fák közé... szóval ennyi!
De ilyenek kellenek, nehogy már úgy fejezzük be a versenyt hogy nem vérzünk legalább 3 helyen :D aki elõzni akar az vérezni fog, fõleg ha vki nem akarja hogy elõzzön, pedig lenne rá hely, lehetõség

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

talán ha nem csak a Vizdiékkel elõzékenyebbek a lassabbak

Szerinted a hobbibringás olyan könnyen felismer egy élversenyzõt? Mondjuk a hangjáról? Vagy ha hátrapillant? (Ha mer?)

!nJoy

!nJoy

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Ja, ez sem úgy hangzott, hogy nem túrsz le akárkit...

Sajnálom, tényleg vannak olyanok, akik dacból szándékosan feltartják a gyorsabbakat, és büszkék rá. Ez is gáz, de nem mentség arra, hogy valakit fellöksz.

nem is akárkit lökök fel, meg az se zavar ha szegény fáradt és jobb helyett balra húzódik, azért se szóltam semmit! de amikor pofázik, anyázik, hogy nem enged el, mer nincs kedve meg mittudomén, és olyan helyzetet teremt hogy aki erõsebb az megy tovább, akkor így járt hogy õ ment bele a kerítésbe!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ne ez uccsó HSZem lesz most mert lassan kéne vmi értelmeset is csinálnom
bocs de ilyen kétkedõ tipus vagyok,nem hiszem L h bárki is verseny közben azzal foglalkozott volna,h titeket hogy tudna szivatni,hátráltatni és közben akárki mást meg segíteni...
az alig vánszorgó Mberkék nem arról híresek,h más Mberekre húzzák rá a kormányt,max azt tudom Lképzelni h a társaid vonatban elõztek,és az elsõ Mber szólt,õk viszont nem így amikor az elõzött megpróbált volna visszatérni a nyomra,1másbaakadtak

de akkor kiegyezünk abban,h ez bizony a "profizmusotok" ára,és talán nem kéne pont ez felhozni,amikor korábban még büszkén vállaltad h ti hogy nyomtatok le akárkit

no de ON remélem yövõre sem maradtok el és akkor tanulva a mostaniakból már kevesebb ilyen lesz és én is nyugodtabb le7ek amikor épp a bnõm van a pályán és nem kell attól tartanom h milyen állapotban ér vissza

nJoy: és OK,engem ugyan nem zavar ha kicsit vmi visszafogja az amúgy HATALMAS :D tempómat (nayo,az elején még mentem...asszem:D )ha történetesen arról van szó h lógó nyelvvel tekersz te elöttem vagy akármi más
bár tényleg kíváncsi lennék a reggeli óráidra ilyen indulás esetén!:D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Az a baj, hogy ebben a vitában senkinek nem lehet igaza, mert mindkét félnek igaza van, és mindkét oldal tud rengeteg a másik felé negatív példát hozni...
És tény, hogy ha nincs díjazás, akkor is nagy a verseny...hiszen itt presztizsrõl van szó. Ha a díjakon múlna, akkor magyarországon a Tour De Hungary-n kívül nem indulna senki oúti versenyen....

!nJoy

!nJoy

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Era: Vizdiék mögött lettünk 2.-ok, 5 körrel kaptunk ki, és talán ha nem csak a Vizdiékkel elõzékenyebbek a lassabbak hanem velünk is akkor még 5 kör se volna,meg volt láncszakadásunk is meg stb..

Amikor én elõztem általában én mentem a rossz íven,én mentem be a rohadt nagy kövek közé a síneken szóval egyáltalán nem veszélyeztettem másokat

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

De jó volt az az éjszakai tekerés! Mikor nappal megláttam, hogy huhh, itt mentem mindenen át??? A lámpa valahogy kisimította a talajt...

Ez a magyarázat a jobb éjjeli köridõkre.