Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ja és kötözködöm. a SW DH3-ban  tudtommal acélrugón kívül nincs benne semmi még csillapítás sem, a dh5 már olajos, de patronos.

kislust: amikor azt mondod levegõs, mire gondolsz? levegõs csillapítású vagy levegõ rugózású?
-a levegõs csillapítás olcsó, nem száll el és gondozásmentes (pl RST HI5, MOZO PRO) de nem hatékony, az olaj sokkal jobb.
-a levegõrugózás az elszállhat mint a huzat és drága is, viszont könnyû és jól állítható a keménysége egy pumpával.
a JUDY XLC miatt ne aggódj, hogy elfolyik, az egy kurvajó teló, viszont valóban jobban csavarodik mint mondjuk egy bolt-on-os dh1 (nekem az van), dehát nem is arra való.

lcs

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
azér az vicces ahogy a 200-as adapterrel a tárcsa fölé 5 centivel szerelték fel a hátsó féktuskót.  :P

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én a Z3-ra esköszöm!(Coil100-as ra) Kb 80 körül van sz eladási ára, és az XLC-nél fényévekkel komolyabb!!! Lehet hogy ezért mágján égettek majd el, de mentem nemrég 1 XLC-vel, és már a duplavállával együtt is igen csavarodik! Nekem nem jött be! Valószínûleg a PolarX-ra nem is igazán duplaváll kell, bár ez nmidenkinek a megán véleménye, hogy milyt használ! Amúgy éeszrevettétek, hogy a GT Rocus-nak és a Polar-nak tök, hasonló a geometriája?! No és a gyárilag összeállított verzión mien teló van ? ? ? nézzétek csak meg! :
http://www.gtmountai...html?mid=111 =2001

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Na, én meg visszatértem a gyökerekhez, és vettem egy Delta TL-t, aminek több oka is volt egyszerre, amik a következõek:
  • nem tervezett karambol a Trabcsival (4ütemü)
  • meglehetõsen alacsony ár a Delta TL-re
  • ebbõl fakadóan marad pénz másra, ami még kell

Mellesleg 30 ropiért vettem, és KARCMENTES! annyira szép, hogy nem is hiszem el, biztos van valami hibája, bár Pápai Gabi (Szolnok Marathon sport) szerint is tökéletes állapotban van, és ha más nem is, Õ biztosan ért hozzá. Mellette szólt még, hogy ismerem, tetszik, már használtam, és bevált. Fáj a szíven, mert nem lett végül is 100 mm, csak 90-de majd a tunning!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Engem is... ;D ;D ;D

kislust

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Begbie:az sw dh3 olyan 63 000 tallér körül mozog.

Kislust:asszem növényi olaj van benne.

Amugy+  ha akartok azért megdobhattok egy RS Judy xlc vel ha ugy gondoljátok.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Üdv!
SZerintem a levegõs az jobb(jobban csillapít>nincs tapasztalat, csak gondolom), de sajna drágább is. Az olaj meg ha elmegy, akkor irány vissza a boltba! Amúgy szerintem valami környezetbarát olaj van benne.
kislust

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Üdv!

Szerintem sz@rabb, ha a levegõ megy el, mint ha az olaj!!! (környezetvédõk biztos nem így gondolják)
És a  Judyk nem nagyon szokták ereszteni az olajat (nekem is az van)!
A SW-nem drágább, mint a Judy??

Beg

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Kislust  az jo telo de attol félnék mert az olaj csillapitásu szerintem (de aztán tök hölye vagyok ebben a témában) hamarabb elromlik mármint szivároghat belõle az oil.
Nekem a shock works dh3 teloja teccet az levegös,igaz ezis elengedheti a levegöt ha megsérül.
Szerintetek?

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
YOci!

Jómagam nem nagyon értek hozzá, de mint olvashattad, nekem Gyaci kolléga az RS Judy XLC-t ajánlotta.

kislust

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Hi emberek!

Én is olyasmi tanácsot szeretnék kérni,hogy szerintetek melyik duplavállas telo passzolna leginkább a polarx-be.
Bár az eggyik bico boltban azt mondta az elado krapek,hogy hülyeség duplavállast belerakni.Szerintem pedig nem,szerintetek?

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én igazábõl nem szeretem a duplavállast! A szimpla sokkal nagyobb szabadságot ad számomra !!! Én nagyon szeretek DS-nél élesebben fordulni, és ha a kanyarba rámhúz valaki sokkal könnyebb korrigálni! Ez csak az én véleményem, de abban egyet éstek, hogy össztelósba mindenképp duplaváll kell! És, hogy kevés szimlaválas van ami tényleg jó, de a Bomber tutira felveszi a versenyt sok duplavállassal is !!!

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Kislust
Válasz ott!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Gyaci!

Igazad lehet! ;D
No de akkor milyen vázat javasolnál?(A polarX nagyon tetszik :-/)

kislust

UI:nehogy megszóljanak, ha van javaslatod  http://www.bikemagaz...439423&start=30 ide ídr. Köszi ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Kislust
A szimplák nekem se teccenek, kivéve az RS Psylo-t és a pár Marzo-t! Támogatom a duplavállas koncepciódat! ;)
Viszont:
Én azért mondtam a PolarX-re azt amit mondtam, mert egy havernak ilyenje van. Az egész tök rövid, az eleje meg oltári magas. Piszok hosszú nyeregszár kell hozzá ha CC-zni akarsz vele kényelmesen. Szerintem annyi pézért (ha jól emléxem nagyker ár 40ezer) simán találsz freeride kategóriában vázat, ráadásul kizárt hogy kihasználnád a PolarX-ben rejlõ merevítéseket. Azt igazán a DS munkakörben lehet bevetni.
De végül is ahogy gondolod.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Üdv!

SZeretnék egy kicsit jobban elmerülni a telók szerkezeti felépítésében. Tudtok szakirodalmat(lehetõleg magyar nyelvût).

köszi,

kislust

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
GYaci!
Azért írtam CC-t, mert még mindig az áll hozzám a legközelebb, de ez nem azt jelnti hogy a többi mûfajt megvetem.
A telóról meg annyit, hogy képes vagyok többet fizetni egy duplavállasért, mert a szimplaváasakat utálom(nem tetszik). A plussz súj nem nagyon zavar, legalább izmosodom.
Végezetül egy idézettel zárnám:

Para! Ne búsilj!!!! Én 189 cm vagyok, és most lessz ilyen vázam!!!! Elmondom a trükköt!!! FIGYELJ!!! Naszóval a Polarixnak elég hosszúú nyeregcsöve van, és hála sz égnek nem is szûkül, vagy duzzad ki sehol, és a célfelhasználói réteg miatt nem is raktak rá kulacstartó helyet, viszont a vázgeometria olyan szerencsésen van alakítva, hogy ha csutkára kihúzott üléssel is lehet rajta nemmi tök jól!!! A Marin, meg az Aacor pedig gyárt eléggé hosszú nyeregcsövket, így meg van oldva a problema!! Letolt nyereg DS DH, felhúzottal akár CC is!!! Amúgy pont ezér ideális hozzá a Z3 Coli 100, mert annak bekeményedik a telója CC nél így haa túrázol, vagy CCzel men leng ide oda, hanem olyan mint a SID, de DS-nél kíméletlenül kimozog 100 sõt 105 mm-ert is!
Gondold meg!!!  

Az idézet Major kollégától származik.

Mindezek ellenére lehet, hogy teljesen hülyeséget csinálnék ezzel a párosítással(vétellel), mert nem nagyon értek hozzá, de szerintem nem(csak megérzés ;D )

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Kislust
Bocsesz hogy leléptem tegnap, de már majd éhen haltam.
Na elõször is a dolgok itten összekutyulódtak. Azt mondtad hogy CC+városi felhasználás. A PolarX az DS váz izzig vérig, a duplavállas telók DH+FR esetleg DS, semmiképpen nem CC mert ahhoz túl nehezek.
(Amúgy eléggé zûrös ez a CC fogalom, mert ki CC-zik és ki FR-er? A DH és a DS eléggé 1értelmû. Talán az is 1értelmû hogy aki nehéz bringával CC-zik az FR-er. Vagy mit tudom én?  ???)
Azt megértem hogy duplavállast akarsz venni, mert én is tudom milyen más érzés mint egy nyomorult szimplavállas (de nagy az arca valakinek!!! ;) ), de akkor ehhez passzoló vázat vegyél. Sajna ilyen kevés van. Ajánlanám neked a GT ruckus vázat-t, de megköveznének a többiek, meg hát 113ezer körül leledzik az ára.
Szóval ha télleg igazi CC-re akarod használni, és nem tolni az 1%-os lejtõn felfelé a bringát, akkor ne PolarX-et vegyél duplavállassal.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Üdv!

Jól sejtem, hogy a Rs Judy XLC 100mm-t mozog?

Lehet esetleg ezt növelni?

kislust

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Hoppá!
Lehet, hogy innom kéne mégegy kávét!!!
Vagy inkább abba kéne hagyni a munkát!!! :-[

kislust

UI:Egyébként a teló még a jövõ zenéje, mert most vezsek egy vázat(PolarX), majd utána kezdem gyûjteni a pénzt.