akkor itt van a hiba. Az elasztomert én rugózó elemnek számoltam, nem pedig csillapítónak. Ilyen megfontolásból perszehogy csillapított. A hogyanja viszont már véleményes... :-\ örvendek, hogy sikerült közös nevezõre jutnunk.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. június 21. - 19:59
Írta 2003. június 21. - 19:56
Tam annak adsz igazat akinek akarsz, csodat nem fogsz csinalni, es en nem tom mit lehet harmincvalahanyert kapni ,es hogy hol azt sem ..
En csak arra akarok fenyt vetiteni .. hogy vagy elastomer vagy SSV vagy SSVF vagy HSCV csillapitas van egy Marzocchi teloban.Ez mind-mint csillapitas feleseg ,olcsobb vagy dragabb, olajjal vagy nem , jobb vagy gyengebb kategoria de mind csillapitas rendszerrel van ellatva !
En csak arra akarok fenyt vetiteni .. hogy vagy elastomer vagy SSV vagy SSVF vagy HSCV csillapitas van egy Marzocchi teloban.Ez mind-mint csillapitas feleseg ,olcsobb vagy dragabb, olajjal vagy nem , jobb vagy gyengebb kategoria de mind csillapitas rendszerrel van ellatva !
Írta 2003. június 21. - 19:47
BombrideR: hidd el, nem akarok kötöszködni veled, és elismerem, hogy a legtöbb kérdésben tájékozottabb vagy, mint én, de most sztem akkoris nekem van igazam. Vagy nekem is, meg neked is, csak elbeszélünk egymás mellett.
A csillapításhoz kell valamilyen szelep, nem? Amin olaj, vagy levegõ bizonyos sebességgel halad át. Én ezt értem a csillapítás alatt. Ha a szelepen áthaladó olaj/levegõ mennyisége változtatható, akkor állítható a csilli, ha fix, akkor nem. Mint az SSV. (ami elvileg ugye sebességérzékeny, gyakorlatilag meg ugyanúgy fix, mint a többi). Nomost. Nemtom, hogy USA-ban lehet-e egyáltalán ilyet kapni, vagy nem, de itthon van ez a teló, harminc nemtudomhányezer forint, és zéró olaj van benne. Az egyik szárban elasztomerek vannak, a másikban meg rugó. A rugó elõfeszítését egy porvédõ gumidarab eltávolítása után lehet állítani imbuszkulccsal. Ne mondd, hogy rosszul tudom, mert fogtam a kezemben, mentem vele, láttam. :-X
A csillapításhoz kell valamilyen szelep, nem? Amin olaj, vagy levegõ bizonyos sebességgel halad át. Én ezt értem a csillapítás alatt. Ha a szelepen áthaladó olaj/levegõ mennyisége változtatható, akkor állítható a csilli, ha fix, akkor nem. Mint az SSV. (ami elvileg ugye sebességérzékeny, gyakorlatilag meg ugyanúgy fix, mint a többi). Nomost. Nemtom, hogy USA-ban lehet-e egyáltalán ilyet kapni, vagy nem, de itthon van ez a teló, harminc nemtudomhányezer forint, és zéró olaj van benne. Az egyik szárban elasztomerek vannak, a másikban meg rugó. A rugó elõfeszítését egy porvédõ gumidarab eltávolítása után lehet állítani imbuszkulccsal. Ne mondd, hogy rosszul tudom, mert fogtam a kezemben, mentem vele, láttam. :-X
Írta 2003. június 21. - 19:45
igen , azzal a par gumidarabbal anno vilagkupakat lehetett nyerni ... manapsag nem a legkomolyabb szerkezetu villak , de nem mondhatjuk ra hogy nincs csillapitas benne. !
Írta 2003. június 21. - 19:38
nem isten ments nekem nincs telóm
: :-*
de lehet hogy igazadban van márha pár gumidarab
csillapításnak számít
: :-*
de lehet hogy igazadban van márha pár gumidarab
csillapításnak számít
Írta 2003. június 21. - 19:36
a surlodasos csillapitas a hungary a meg tan nemelyik sid teloban volt ( a sid az nem bizti)
egy rud amin egy gyuru csuszik ennyi!
egy rud amin egy gyuru csuszik ennyi!
Írta 2003. június 21. - 19:35
részemrõl az EXR comp-nak vagy mi a szar a neve még mindig nincs csillapítása. bár nem hinném hogy ez olyan lényeg lenne.
a compodban elasztomernek kell lenni ;D.. jahh es..aaa... nem lenyeg ;D
Írta 2003. június 21. - 19:31
nem tudom mire gondolsz de ha neked úgy tetszik akkor tölts bele egy kis vizet aztán jól megtmozgatod aztán már gõzölöghetsz is.
Írta 2003. június 21. - 19:26
Iljics tom te az a fele vagy ...
country te nem a forradalmi gozgep mukodesi elverol irsz..??
country te nem a forradalmi gozgep mukodesi elverol irsz..??
Írta 2003. június 21. - 19:23
részemrõl az EXR comp-nak vagy mi a szar a neve még mindig nincs csillapítása. bár nem hinném hogy ez olyan lényeg lenne. de gondolj csak bele mi lehet az a súrlódásos csillapítás? a legolcsóbb marzóban?
mindenféle folyadékok szelepek gumik és szir szarok helyett marzocchiék beleépítettek ebbe a villába egy súrlódásos rendszert. aminek a lényege az hogy két felület egymással kölcsönhatásba lépve surlódik ezzel némi mozgásenergia átalakul hõ és egyéb//mittudoménmiilyen/ energiává. a felületek pedig ízlés szerint becsúszó vs szimmering persely stb.
bár nem értek a telókhoz és a különbözõ idegennyelvû mozaikszavak után sem érzek perverz vágyat.
bocs az ismétlésért
iljics megelõzött
mindenféle folyadékok szelepek gumik és szir szarok helyett marzocchiék beleépítettek ebbe a villába egy súrlódásos rendszert. aminek a lényege az hogy két felület egymással kölcsönhatásba lépve surlódik ezzel némi mozgásenergia átalakul hõ és egyéb//mittudoménmiilyen/ energiává. a felületek pedig ízlés szerint becsúszó vs szimmering persely stb.
bár nem értek a telókhoz és a különbözõ idegennyelvû mozaikszavak után sem érzek perverz vágyat.
bocs az ismétlésért
iljics megelõzött
Írta 2003. június 21. - 19:22
Írta 2003. június 21. - 19:18
Engem TELJESEN kielégítettél !!!
A surlódásos csillapítás biztosan az, hogy a becsúszószár dörzsölõdik valamihez és ez "csillapít" !
A surlódásos csillapítás biztosan az, hogy a becsúszószár dörzsölõdik valamihez és ez "csillapít" !
Írta 2003. június 21. - 19:14
ok .. Tamaskaa !!
a mali katalogusaval kitorolheted az alsodat , ugyanis nagy @#^*.
.. kb 3 honapja irtam nekik mekkora baromsag van fent a lapon .. sem visszajelzest , sem a javitast nem latom .. szal rolluk ennyit ..
EXR!!
engedelmeddel arrol a telorol beszelsz amelyikrol akarsz .. de mindnek van csillapitasan .. nincs olyan marzocchi amiben nincs csillapitas !!.. a 02 ben ssv volt ..ugyezt arultak 03 matricaval , es az uj '03 M -ban is ssv van ! letezik az OEM villa amit bringakkal egyutt adnak ott elastomer csillapitas van, / kulseje tajvanban keszul, belsosege olaszban/ ... ennyit a '02 utani exr telokrol .... remelem kielegito voltam..
a kerdes meg mindig az mi az a surlodasos csillapitas.. ??nagyon vadul hangzik.
a mali katalogusaval kitorolheted az alsodat , ugyanis nagy @#^*.
.. kb 3 honapja irtam nekik mekkora baromsag van fent a lapon .. sem visszajelzest , sem a javitast nem latom .. szal rolluk ennyit ..
EXR!!
engedelmeddel arrol a telorol beszelsz amelyikrol akarsz .. de mindnek van csillapitasan .. nincs olyan marzocchi amiben nincs csillapitas !!.. a 02 ben ssv volt ..ugyezt arultak 03 matricaval , es az uj '03 M -ban is ssv van ! letezik az OEM villa amit bringakkal egyutt adnak ott elastomer csillapitas van, / kulseje tajvanban keszul, belsosege olaszban/ ... ennyit a '02 utani exr telokrol .... remelem kielegito voltam..
a kerdes meg mindig az mi az a surlodasos csillapitas.. ??nagyon vadul hangzik.
Írta 2003. június 21. - 18:58
preselve van meg talan ragasztva.
lehet hegeszteni is de minek ha lehet ragasztv as toldani!!
lehet hegeszteni is de minek ha lehet ragasztv as toldani!!
vendég__*
Írta 2003. június 21. - 18:54
OFF
Hol a hajdú? ;D
ON
Miért nem cserélhetõ a villanyak? Valahogy csak összerakták anno a gyárban... ???
Amúgy azt hallottam hogy nem szerencsés az alu nyakat hegeszteni.
Hol a hajdú? ;D
ON
Miért nem cserélhetõ a villanyak? Valahogy csak összerakták anno a gyárban... ???
Amúgy azt hallottam hogy nem szerencsés az alu nyakat hegeszteni.
Írta 2003. június 21. - 18:18
-Mrc-: gondolom, hogy nem cserélhetõ a villanyak (asszem a Sideknek nem az), így egyetlen megoldásként marad a hosszabbítás. Vagy persze a vázcsere. ;D hosszabbítás ügyében nehogy a google-t használd, mert ha beírod, hogy "enlargement" akkor igen furcsa oldalak fognak lejönni, inkább menj a Hajdúba, mert ott foglalkoznak ilyesmivel asszem.
vendég__*
Írta 2003. június 21. - 17:50
Segítsetek légyszíves,
lenne egy RS Sid aminek csak annyi a baja hogy rövid a nyaka és így nem ér végig a stucniba.
Erre kéne megoldás.
Nyakcsere? v. Nyakhosszabbítás?
lenne egy RS Sid aminek csak annyi a baja hogy rövid a nyaka és így nem ér végig a stucniba.
Erre kéne megoldás.
Nyakcsere? v. Nyakhosszabbítás?
Írta 2003. június 21. - 17:03
Írta 2003. június 21. - 16:59
groover-: irigyellek bakke.Kö pofon? ;D
Majd jól lenyulom alólad ;D
Na de komolyan mik az elsõ benyomások?
Majd jól lenyulom alólad ;D
Na de komolyan mik az elsõ benyomások?
Írta 2003. június 21. - 16:48
mond, persze, sõt volt is olyanom a wedge-ben, de engedelmeddel Te a 2002-es EXR-rõl beszélsz, én meg a 2003-asról.
Kattints ide légyszives Ez asszem nincs rajta a honlapon, az okozta a félreértést.
Kattints ide légyszives Ez asszem nincs rajta a honlapon, az okozta a félreértést.