Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
!!!!OLAJSZAKÉRTÕK!!!!

RS Boxxerbe milyen olaj kell?

jó a Synthetic Blend, vagy Synthetic kell?
(RockShox olajat nem veszek 5 millió Ft-ért)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vole: igazad van, az a minimális csillapítás is elvész az elasztomer hiányában, ami addig volt, cerébe télen is fog mozogni. kinek mi a fontos. (nyárra vesz elasztomert is) - szvsz amúgy csináltatni rugót olcsóbb, mint venni elasztomert.

dzsotty: nem vágom, mit kérdezel.
de - kiveszel mindent belõle (rugót, elasztomert). összenyomod. kábelkötegelõ a becsúszóra a szimmering fölé. kihúzod a villát, amig lehet, leméred a szimmering és a kábelkötegelõ távolságát.
ennyit tud a villád mozogni optimális esetben.
veszel annyi rugót, ami ki tud mozogni ennyi utat (tutibiztos, hogy nem fog a becsúszó tetejéig érni, mert ha szimplavállas lenne a villád, akkor is mozoghatna ennyit, szóval csak az alsó vállig fog érni kábé) és a többit kialátétezed valamivel (vasrúddal, elasztomerrel, másik rugóval, stb, a fantáziádra bízom)
a másik szárba meg veszel annyi elasztomert, ami kimozog ennyi (már az elõbb lemért) utat. és ezt is kialátétezed, mert valószínûleg ez sem fog a villa tetejéig érni.
kész.

amúgy meg, ha nem vágod, hogy mi micsoda a villában belül, akkor vidd szervizbe. egyszerûbb és tisztább megoldás.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
szerintem inkabb hagyd a pics@ba!
mert ha ezt sem erted akkor mit akarsz egyaltalan?

es hoznam a legkedvesebb mondatot.

VIDD SZERVÍZBE!!!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
A nyomórúd egy olyan csõ, ami a teló lábának aljához van csavarozva, és a becsúszóban lévõ rugót nyomkorássza felfele.És mivel a becsúszó alja ilyen peremes izé, a nyomórúd teteje is ilyen peremes izé, ezért arrafele nem lehet kihúzni.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
nyomórúd???? :o
az +mi???
az hol van a teleszkópban???
amúgy az nem gáz hogy az összes cucc nem a becsúszó alatt hanem a becsúszón belül van???
mert volt ez elõtt 1 zoom dh-m és annak a becsúszoin belül semmi nem volt...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A nyomorud elvileg nem engedi kijebb a villat, mint amennyit terveztek neki, hogy mozogjon. Ha megis kijebbb jon sokkal, akkor gaz van..

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
és akkor mi van ha annyi rugót teszek bele amennyitõl a váll nem éri el a fékhidat de majdnem???
vagyis a legnagyobb lesz a rugóutam???
én olyan variációkat hallottam hogy akkor nagyobb az eséje a nnak hogy eltörik a teló!
ez igaz???

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Nameg azért vegyél vissza a lendületbõl mert, ha nem tévedek te vagy az aki segítséget (szíveséget) kérsz ::)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
akkor talán neked kéne gondolkozni!!!!!!

tehát mi a fontosabb neked?

ha a súly, akkor Duke XC Air (240g-al könnyebb)

ha az állítható rugóút, (gyakran mászol k@rva nagy hegyeket) akkor a Duke XC U-Turn...

Megfelel?

Szal neked kéne eldöntened mit akarsz........

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Addig, amíg nem válaszol vki értelmeset!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Hanyszor kerdezed meg ugyanazt?

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
HI

Szerintetek RS Duke XC AIR vagy Duke XC U-Turn? ??? ??? ??? ???

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Rob: Ha az elasztomer helyere rugot tesz, akkor a csillapitas hianya miatt ki fog rugni a villa.

A kupakon az allito csavar valszeg lejebb nyomja az egesz sort, ezzel elofesziti.
Hidegben valoban gazos az elasztomer, aki telen is hasznalni akarja az ilyen villat, annak nehany elasztomert ki kell cserelni rugora, es akkor jo lesz.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hát én nem vágom a telód belsõ felépítését, azt viszont tudom az elasztomerrõl, hogy nagy hátránya, hogy hidegben olyan kemény lesz, mint a kõ, szal meg se moccan...

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
akkor hogyan is oldjam + ezt a tuning dolgot???
rugót ne vegyek bele???
vegyek bele annyi elasztomert amennyi odájig felmegy ameddig a kupak le nem szorítja???
vagy mi???
vagy én is rakjak bele valami toldást?

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
elasztomer pár100 forintocSKA... ;)

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
rob!
és kb mennyibe fájna ez az elasztomer csere így ha itthon raknám össze???
amúgy ma +néztem tözedesen a dolgokat és tom hogy vannak sorban a dolgok alulról felfelé: elasztomer rugó elsztomer elsztomer rugó elasztomer vas/mûanyagcsõ elasztomer gumicsõ elasztomer elasztomer elasztomer zárókupak az állító csavarral.
szerintetek ez az állítóbiszbasz csináll is valamit???
ha igen akkor hogyan??? ::) ::)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem muszály szerintem elasztomert tenni helyette, lehet rugóra is kicserélni. és akkor azokat akitámasztó bizbaszokat is el lehet felejteni.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az a parafa szeru ize lesz a szetrohadt elasztomer. Amugy elvileg a az elasztomer a rugo folott vagy alatt van, nem a masik szarban. A cso valszeg azert van, mert ugyse mozog annyit a telo, mint amekkora rugozo elem belefer. Az a gumicso az elasztomer helyett van ( nehany telonal nem elasztomer van benne hanem gumicso,valszeg mert olcsobb...).
A cseret te is meg tudod csinalni ha mar ugyis szetszedted otthon. Annyi az egesz, hogy az ujat rakod vissza bele, viszont azt meg kell venned boltban.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
hm ::)
akkor ha jólértem az 1ik felében csak rugónak kellene lennie a másikban pedig elasztomernek???
de ebben mind 2ben majdnem ugyan az van...
olyan parafa szerû dolog ami sejtésem szerint gyári, rugó aminek semmi színe akkor a bal szárban 1 10cm-es keresztvas míg a másik szárban 1 ugyan ilyen hosszú mûanyag csõ 1 kevés gumicsõ és ennyi
szerintem +fogadom tamaSka ötletét és teljs belsõcserét csinálok valamelyik nyíregyi boltban
remélem +tudják oldani
vagy én is +tom csinálni ezt???
mondjuk ettõl csak igényesebben lehet +csinálni ;D ;D