Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Ha már feljött a téma: Ha a teló egyik nyomórúdja egy dugattyú, ami egy hengerben/csõben le-fel mozog és oda-vissza csillapít, az mi? Patron? Nyílt olaj?

tpc

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Ki tud mit Lor-ról és az ominózus telószállítmányáról? Már véresre vakartam a ... hogy mikor jönnek már meg, de semmi...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
A velotrade-en van azt hiszem magyar nyelvû szerelési útmutat is.

letoltes.velotrade.hu

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
xian: Köszi, a leg alapvetõbbre nem is gondoltam... :-)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
erchegyia: beírod a keresõbe, hogy Rock Shock, Manitou, Marzocchi, vagy Suntour, beállítod hogy csak magyar oldalakon keressen. Ennyi.
Láckatalógus: www.velotrade.hu
Marzocchi, Fox: www.mali.hu

purge

purge

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Húha, most, hogy belementetek a technikai részletekbe, engem is érdekelne egy-két részlet. Bár nem olvastam végig a kezdetektõl azért bele-bele nézegettem, s ritkán találtam infót a skarebrõl. Ált. az ugrálós villák ki vannak vesézve ezekrõl pedig nem sok minden. Most az érdekelne, hogy érdemes-e szétszednem, s magam felfedezni, v. tudtok-e ajánlani olyan szervizt, ahol bemehetek nézni, miközben tisztítják, szerelik??? Ha tudtok a villa belsejérõl infót, azt is szivesen fogadom. A honlap nem jó, mert az ilyen szak angol kifejezések nagyon messze állnak tõlem. Ja, 2003. Skareb Super.
Köszi!

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Honnan lehet szerválni katalógust? Tudtok ilyen oldalakat mondani? (magyar nyelvû legyen)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Értem.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Nyílt olajpatron -> a becsúszó szárban van olaj és abban találhatók a csillapításért felelõs szelepek. Manitou TPC, Fluid flow, RS Pure a Suntorurok is ált ilyenek, hiába van ráírva hogy nyílt olajfürdõ

Zárt olajpatron -> a becsúszón belül van egy kisebb henger, amiben van az olaj és ez csillapít. Na ez szokott általában eldurranni. Volt olyan HungaryA villa, amin a villán kívül volt ez a patron. Na az volt még egy érdekes elképzelés.

Nyílt olajfürdõ -> a becsúszószárban és a lábban is ugyanaz az olaj mocorog, ez ken is meg csillapít is. Marzo, RS HC/HC2

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Suntourt találok magyar bolt honlapján?

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás

lajos: Mivel olcsón kevés jó tellát lehet kapni és én inkább újat szeretnék, ezért kértem a ti tanácsotokat, hogy ebben az árkategóriában megtaláljam a legjobbat. Szóval?

Az a baj h csak az h manitu/marzo már megemeli az árát pedig lehet h egy mezei suntour is uazt tudja.so nézegess katalógusokat+netoldalakat m tanulságos, aztán dönts

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nézd, ha xc-re kell, akkor RS Judy, Pilot, Manitou: Axel-széria, Marzocchi: EXR Pro. Ez a zidei csillapított telók alsóháza. Aztán amelyik szimpi.

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
lajos: Mivel olcsón kevés jó tellát lehet kapni és én inkább újat szeretnék, ezért kértem a ti tanácsotokat, hogy ebben az árkategóriában megtaláljam a legjobbat. Szóval?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hát elvileg ha az a rúd a rugón belül van, akkor a patron/félig zárt patron.
persze ez opcionális, szal ujrakezdem:
ha a becsúszószárban van egy ilyen rúd, ami alul felül zárt (felül a tekerõ kupakkal) akkor az félig nyílt/félig zárt patron
ha meg egy komplett renndszer az a patron.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ha már feljött a téma: Ha a teló egyik nyomórúdja egy dugattyú, ami egy hengerben/csõben le-fel mozog és oda-vissza csillapít, az mi? Patron? Nyílt olaj? ::)

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
erchegyia: Tulajdonképpen neked milyen villa kell, jó vagy olcsó? Tudok neked ajánlani a honlapnak azon menüpontját, hogy "apró"! ;) Ottis nézd meg jól a hirdetéseket ha olcsón akarsz jót! ;)

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Tényleg nem csak boxxert gyárt... Minek kellene nekem duplavállas teló CC-zni?? És az nincs is meg 50-bõl

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
A pure-os RS-ek szvsz patronosnak tekinthetõk, nem ? Ott külön van a csillapítás és a kenés, bár mindkettõt olaj végzi. A HC/HC2 meg az olajfürdõs, bár ott is kevesebb olajat raknak a rugózó lábba.

Palmi: az RS nem csak boxxert gyárt ;)

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Na jó vessük el a nyílt olajfürdõt. :-)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Tez: Milyen RS az ami patronos? Hogy nézne már ki egy boxxer patronnal? Õk használják csak igazán a nyilt fördõt.