Hát miben...?
Elkezd úgy viselkedni, ahogy nem kellene egy frissen kent telónak. Például elkezd belassulni, lassan és/vagy nehezen indul meg, érezhetõen dörzsõdik (ez már elég gáz..), stb.
Viszont fontos dolog, hogy a zsírt is be kell járatni. A bejáratás alatt törik össze a zsír szappan váza, és szabadul ki a benne lévõ olaj, ami az érdemi kenést végzi. Szóval nem kell az elsõ perctõl 1000%-os hatást és teljesítményt elvárni semmilyen újrakent elemtõl.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2004. augusztus 09. - 10:29

Írta 2004. augusztus 08. - 20:54

Írta 2004. augusztus 07. - 14:55

na bekentem a dzsúzzal a telót, finomabb lett, maj írok még hogy milyen
ha netaláltán rossz lenne a zsír az miben mutatkozik meg???
ha netaláltán rossz lenne a zsír az miben mutatkozik meg???
Írta 2004. augusztus 07. - 12:06

hello sikerült vennem 800 pézér Mogul ???Zsírt
hallott már vki ilyen márkáról bekenjem vele a sixet vagy ne aszondta a srác hogy ilyet használnak rock shoxoknál is?????
de utána náztem csak nem tok szlovákul de Li=litium nem???
sokkal hígabb mint a gépzsír majnem hogy olaj ilyennek kell lennie???
és nyúlik :omint a rágó
hallott már vki ilyen márkáról bekenjem vele a sixet vagy ne aszondta a srác hogy ilyet használnak rock shoxoknál is?????
de utána náztem csak nem tok szlovákul de Li=litium nem???
sokkal hígabb mint a gépzsír majnem hogy olaj ilyennek kell lennie???

és nyúlik :omint a rágó
Írta 2004. augusztus 07. - 00:31

Érzésem szerint szilikonzsír :
de az Otthoni szerelés topicban volt róla szó mostanában

de az Otthoni szerelés topicban volt róla szó mostanában
Írta 2004. augusztus 07. - 00:01

hy everybody milyen telózsír jó a Manitou Six-be? A PrepM-el az a bajom h ki......tt drága.Máesfélét nem lehet kapni???
moha fiam tedd azt ha ingerel harmonika hogy kerítel rá olyan kis "mini boots-os" amilyen az új telókon vannak de szerintem hagyd békén
moha fiam tedd azt ha ingerel harmonika hogy kerítel rá olyan kis "mini boots-os" amilyen az új telókon vannak de szerintem hagyd békén
Írta 2004. augusztus 06. - 17:26

szerinem a lizardskins sz*r. ez a szerény véleményem, és tudom, még nem használtam, hogy a fenébe mondhatok véleményt, de: a gumiharanggal ellentétben (ami ugye vízálló) ez összeszedi a dzsuvát. és akkor melyikbõl kerül több belülre a villába, abból, amelyiken nincs egy gramm dzuva sem, vagy a lizardról, ami még rossz esetben egy-két órával (nappal) késõbb is õrzi a vizet magában...... nem mellékesen lassítja a mozgást és nem észrevehetõ mrtékben (mikronok) de karcolja a becsúszót. (ellenben a gumiharanggal.) lehet, hogy bután nézne ki, de én is vennék gumiharangot a boxxerre, ha lenne ekkora hosszban és átmérõben.
Írta 2004. augusztus 06. - 13:33

Írta 2004. augusztus 06. - 08:23

mennyire rizikós leszedni a gumiharangot a becsúszószárról?
Moha!
Ha azért akarod levenni, mert nem találod túl tetszetõs darabnak õket, akkor cseréld le Lizardskin-re. Az szép, könnyû, és nagyon klasszul védi a becsúszókat a dzsuvától. Osztán nem is olyan drága. Bár minden relatív...
Írta 2004. augusztus 06. - 00:07

charon:
vagy, mint azt egy tavalyi bikkmakkban is írtam :-*, elsõ körben a rugókból a rugóstoppokat, ha még mindig kemény, akkor az egyik szárból az egész hóbelebancot, ha így meg túl puha, akkor csak az egyik szárba rugót, de rugóstoppokkal.
vagy, mint azt egy tavalyi bikkmakkban is írtam :-*, elsõ körben a rugókból a rugóstoppokat, ha még mindig kemény, akkor az egyik szárból az egész hóbelebancot, ha így meg túl puha, akkor csak az egyik szárba rugót, de rugóstoppokkal.
Írta 2004. augusztus 05. - 17:24

vole: hol és mikor? (posta jobb lenne nekem, akkor nem kellene felmennem feleslegesen pestre - eszperente jeeeeh) és mennyibe fáj nekem a buli?
charon: elsõ körben elég lehet, ha kiveszed az egyik szárból a rugót, és ha nem jó, akkor keresel más megoldást.
charon: elsõ körben elég lehet, ha kiveszed az egyik szárból a rugót, és ha nem jó, akkor keresel más megoldást.
Írta 2004. augusztus 05. - 14:38

ok, sejtettem, és nem is mertem volna levenni, hacsak nem hallok itt pozití tapasztalatokról...de akkor marad:)
Egyébként tudtok ajánlani egy jó szervízt Pesten, ahol korrekten és hozzáértõen szét tudják szedni, és rendbe tudják rakni a villát?
köszi
Egyébként tudtok ajánlani egy jó szervízt Pesten, ahol korrekten és hozzáértõen szét tudják szedni, és rendbe tudják rakni a villát?
köszi
Írta 2004. augusztus 05. - 14:06

Mohus : Ha sokat akarsz szervizbe járni és nagyon hamar akarsz új telót venni (amin már nincs gumi) akkor mindenképpen vedd le. Ha nem, akkor hagyd a telón, mert azok a tömitések még nem olyan jók, hogy gumiharang nélkül is elég lenne.
De a végsõ döntés a tiéd ! Én nem ajánlom.
Marci
De a végsõ döntés a tiéd ! Én nem ajánlom.
Marci
Írta 2004. augusztus 05. - 14:06

Írta 2004. augusztus 05. - 13:42

Sziasztok,
már biztos szóba került nem is egyszer, de hagy ne olvassam végig mind az 546 oldalt:) Szóval mennyire rizikós leszedni a gumiharangot a becsúszószárról. Azt látom, hogy az új telókat már nélküle adják, de nekem egy 2002-es Manitou Xvert Super-em van. Elég tömítésnek a szimmering?
köszi
moha
már biztos szóba került nem is egyszer, de hagy ne olvassam végig mind az 546 oldalt:) Szóval mennyire rizikós leszedni a gumiharangot a becsúszószárról. Azt látom, hogy az új telókat már nélküle adják, de nekem egy 2002-es Manitou Xvert Super-em van. Elég tömítésnek a szimmering?
köszi
moha
Írta 2004. augusztus 05. - 10:47

tgabbe:
beállítás: valószínûleg csak az elõfeszítést lehet állítani, ha jól tévedek a "sag"-ot, azaz a beülést megadják a gyártó honlapján, az a teljes út kb. 10%-a.
karbantartás: pár naponta teflonos olaj (egyesek szerint szilikon spray) a szimmeringekhez, az alsó szár kipucolása, átzsírzása a használati körülményektõl függõen, olajcsere szintén.
A becsúszókat tartsd tisztán.
Ilyesmi...
beállítás: valószínûleg csak az elõfeszítést lehet állítani, ha jól tévedek a "sag"-ot, azaz a beülést megadják a gyártó honlapján, az a teljes út kb. 10%-a.
karbantartás: pár naponta teflonos olaj (egyesek szerint szilikon spray) a szimmeringekhez, az alsó szár kipucolása, átzsírzása a használati körülményektõl függõen, olajcsere szintén.
A becsúszókat tartsd tisztán.
Ilyesmi...
vendég_Charon_*
Írta 2004. augusztus 05. - 09:36

Haló szakik!
Emlékeztek még páran, hogy Sauhon Kedvesem telója milyen kemény volt, ugye?
Marzo mz comp. Mit csináljak vele, hogy kimozogja a 8 centit, a mostani 5 helyett? Most 62-70 kiló között is nagyon kemény, de max 55 kiló alá kellene belõni.
Rugócsere, vagy vegyek ki egyet?
Vigyem szervizbe valahova (hova), vagy magam, esetleg valaki segít? Kicsit félek tõle, mert ugye ennek is mûanyagok a csavarantyúk a tetején.
Elõre is köff.
Emlékeztek még páran, hogy Sauhon Kedvesem telója milyen kemény volt, ugye?
Marzo mz comp. Mit csináljak vele, hogy kimozogja a 8 centit, a mostani 5 helyett? Most 62-70 kiló között is nagyon kemény, de max 55 kiló alá kellene belõni.
Rugócsere, vagy vegyek ki egyet?
Vigyem szervizbe valahova (hova), vagy magam, esetleg valaki segít? Kicsit félek tõle, mert ugye ennek is mûanyagok a csavarantyúk a tetején.
Elõre is köff.
Írta 2004. augusztus 04. - 20:25

Írta 2004. augusztus 04. - 19:44

vole: ne legyél szégyenlõs, ha van csavarkád alulra, akkor adjad nekem gyorsan.
matrica is kell gyorsan.
matrica is kell gyorsan.
Írta 2004. augusztus 04. - 18:39

Hi,
Nemrég vettem egy Merida Kalahari 580 DISC-et, XC-60-as telókkal, és lenne pár kérdésem, mivel teljesen amatõr vagyok a témában. elkezdtem átböngészni a fórumot válaszok után kutatva, de ez az 500-x oldal betett..
1. Átlagos (országút/ligh emelkedõk, hobbi) használat mellett hogyan kell kezelni a telókat?
2. Hogyan kell a súlyomhoz beállítani õket? Vagy jó a gyári beállítás?
3. Milyen rendszerességgel kell kenni õket, hogyan és milyen olajjal?
4. A csövekbõl a villára kerülõ olajat célszerû letörölni vagy sem?
Elõre is köszi a válaszokat, és hogy ne zavarjak senkit ezekkel az amatõr kérdésekkel jöhetnek privibe vagy email: tgabee2@freemail.hu
Kösz, Gabz.
Nemrég vettem egy Merida Kalahari 580 DISC-et, XC-60-as telókkal, és lenne pár kérdésem, mivel teljesen amatõr vagyok a témában. elkezdtem átböngészni a fórumot válaszok után kutatva, de ez az 500-x oldal betett..

1. Átlagos (országút/ligh emelkedõk, hobbi) használat mellett hogyan kell kezelni a telókat?
2. Hogyan kell a súlyomhoz beállítani õket? Vagy jó a gyári beállítás?
3. Milyen rendszerességgel kell kenni õket, hogyan és milyen olajjal?
4. A csövekbõl a villára kerülõ olajat célszerû letörölni vagy sem?
Elõre is köszi a válaszokat, és hogy ne zavarjak senkit ezekkel az amatõr kérdésekkel jöhetnek privibe vagy email: tgabee2@freemail.hu
Kösz, Gabz.