lor miskóci vagy???
látom igen tehát tudnál nekem olyan miskóci bótot mutatni ahol van használ bringa lehetõleg olcsón és naggggggyyyon jó állapotba????
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2004. augusztus 10. - 23:34

Írta 2004. augusztus 10. - 23:04

Írta 2004. augusztus 10. - 22:38

lcs: kösz az infót. Azt nem tudod véletlenül, hogy rugó is beszerezhetõ-e? (fehér, vagy ezüst kéne)
Írta 2004. augusztus 10. - 22:21

THx az inputokat.
Van egy olyan érzésem, hogy kicsit elnyalódott már az az inbuszcsavar amivel állítani lehet.
Még egy dolog, mikor elhoztam és raktam be a gépbe, az egyik szárból - pont abból amilyiken a csillapitást lehet állítani- zörgõ hang hallatszott, mintha nem lenne valami frankó ott belül
, most tekerés közben enyhén recsegõ hangja van.... hát a Fox Vanillámhoz képes, ez a villa eddig elég kaki... hiába sokkal jobb vele a gépem geometriája... érzésre nagyon nem "zsír". Amúgy még soha nem szedtem szét villát.... szerintetek belefogjak? vagy hol tudnák, ill. ki tudná gyorsan fájdalommentesen megcsinálni. Nem akar valaki keresni 3K-t HUF-t izibe ? Nekem megérne ennyit simán.
8) ;D
Van egy olyan érzésem, hogy kicsit elnyalódott már az az inbuszcsavar amivel állítani lehet.
Még egy dolog, mikor elhoztam és raktam be a gépbe, az egyik szárból - pont abból amilyiken a csillapitást lehet állítani- zörgõ hang hallatszott, mintha nem lenne valami frankó ott belül

8) ;D
Írta 2004. augusztus 10. - 19:39

boxxernél egyik szárba hígabb olaj kell a másikba sûrûbb nem?ilyesmi van a rock shox honlapján
a rece-be 5 -ös kell mindkettõbe, a pirosba/bordóba kell különféle
Írta 2004. augusztus 10. - 19:38

ha már BoXXer Race: tudja valaki,hogy mennyibe kerül a szimmering/porlehúzó combo hozzá? Egyáltalán kapható itthon?
kapható, ~12 ezer
Írta 2004. augusztus 10. - 19:16

boxxernél egyik szárba hígabb olaj kell a másikba sûrûbb nem?ilyesmi van a rock shox honlapján
Írta 2004. augusztus 10. - 18:55

ha már BoXXer Race: tudja valaki,hogy mennyibe kerül a szimmering/porlehúzó combo hozzá? Egyáltalán kapható itthon?
Írta 2004. augusztus 10. - 17:57

Ja, csak ha 5ös olajjal ennyire nem csillapít, ott más gáz van... + sûrû olajjal nõ a befelé csillapítás is, az meg lehet, hogy ebben a formában nem a legjobb.
Írta 2004. augusztus 10. - 16:44

ha szétszeded, nézdd meg, hogy belül alul, ahol az imbusznak kapcsolódnia kell, ott megvan-e még az imbuszrész, vagy már kör alakú, és hiába forgatod a bizbaszt alul....
vagy: sûrûbb olaj kell. lehet venni huszasat is. én vettem 10 W 40-as motorolajat, mert nem volt 30-as (electric redbe elcsé szerint az kell), most 1/3 - 2/3 arányban megyek a huszas és ennek a keverékével, és alakul. még öntök bele. egyenlõre nem habzik, és f*szául keveredett a benne levõ olajjal.
olajszint: elég, ha 180 ml csillapított szár / 170 ml csillapítatlan szár megoldással csinálod. ugyanaz mint a miliméterezés. (ha már egyszer szétszedted...)
vagy: sûrûbb olaj kell. lehet venni huszasat is. én vettem 10 W 40-as motorolajat, mert nem volt 30-as (electric redbe elcsé szerint az kell), most 1/3 - 2/3 arányban megyek a huszas és ennek a keverékével, és alakul. még öntök bele. egyenlõre nem habzik, és f*szául keveredett a benne levõ olajjal.
olajszint: elég, ha 180 ml csillapított szár / 170 ml csillapítatlan szár megoldással csinálod. ugyanaz mint a miliméterezés. (ha már egyszer szétszedted...)
Írta 2004. augusztus 10. - 15:45

5-ös kell bele, az tuti. És rugó nélkül, összenyomva, ~120 mm felülrõl mérve a minimum szint. Az jó?
Ha szétszeditek, nézzétek meg, hogy az állítócsavar mozgatja-e a csillapításrúd kis ablakában a hozzátartozó bizbaszt.
Ha szétszeditek, nézzétek meg, hogy az állítócsavar mozgatja-e a csillapításrúd kis ablakában a hozzátartozó bizbaszt.
Írta 2004. augusztus 10. - 15:40

a csilli szelep biztos nem ment tönkre?
rs csillapításban csalódtam már elég nagyot, amikor haverom szétkepta a duke-ot, és megláttam, hogy milyen gagyi müanyaggal van megoldva
rs csillapításban csalódtam már elég nagyot, amikor haverom szétkepta a duke-ot, és megláttam, hogy milyen gagyi müanyaggal van megoldva
Írta 2004. augusztus 10. - 15:40

A sajátomból kiindulva (SID) lehet hogy híg az az olaj. Az enyémbe 10 est raktam és még így sem éreztem nagy változást a gyári 5-höz képest. Próbálj sûrûbb olajat!!!!
Írta 2004. augusztus 10. - 15:15

nem lehet, hogy az a gond, hogy nem elég olajat tettek bele? vagy hogy mégsûrûbb kell?
Írta 2004. augusztus 10. - 14:59

Sziasztok. Vettem Vole-tól egy Boxxer Race-t, de valahogy nem frankó a villa.
Hiába van a leglassabbra állítva a csillapítás a villa így is eszméletlen gyors. Voltam vele a Factorba... tudom nem oda kellett volna vinni....
de csak az volt akkor nyitva... állítólag õk 7.5 feles olajat tettek bele meg megvizsgálták és minden rendben van a villával. Viszont aki eddig megnézte, ment vele, az mind azt mondja, hogy túl gyors és hogy miért nem tekerem be...mikor megtudják, hogy tökig bevan akkor mindenki elcsodálkozik. Legalább 3 másik boxxerel mentem az utóbbi 1 héten és mind sokkal lassabb és jobb volt érzésre. 5let vagy javaslat? Esetleg hova vigyem?
Köszi.
Hiába van a leglassabbra állítva a csillapítás a villa így is eszméletlen gyors. Voltam vele a Factorba... tudom nem oda kellett volna vinni....

Köszi.
Írta 2004. augusztus 10. - 01:40

Írta 2004. augusztus 10. - 00:40

Sziasztok!
7év kihagyás után most újra nyeregbe szeretnék pattani és tapasztalt "kollégák" segítségét kérném teló ügyben. Hosszas nézegetés után a választásom egy Manitou Black Elitere esett és érdeklõdnék, hogy mi a véleményetek. Most az ára is barátibb, mert 75e. A váz valószínülegy egy Wheeler 4000czx, vagy egy Merida Big Air Comp.
Fékek Magura HS33. A többi a teló szempontjából nem fontos.
Vagy esetleg, ha leszólnátok lehet javaslatot tenni max 75e-ig, de csak rock shox, vagy manitou.
Köszi a tippeket! ;D
7év kihagyás után most újra nyeregbe szeretnék pattani és tapasztalt "kollégák" segítségét kérném teló ügyben. Hosszas nézegetés után a választásom egy Manitou Black Elitere esett és érdeklõdnék, hogy mi a véleményetek. Most az ára is barátibb, mert 75e. A váz valószínülegy egy Wheeler 4000czx, vagy egy Merida Big Air Comp.
Fékek Magura HS33. A többi a teló szempontjából nem fontos.
Vagy esetleg, ha leszólnátok lehet javaslatot tenni max 75e-ig, de csak rock shox, vagy manitou.
Köszi a tippeket! ;D
Írta 2004. augusztus 09. - 20:55

Üdv mindenkinek!
Elvittem Skareb comp telómat szervízbe, pumpáltuk bele. Próbáltam belõni hogy ok legyen de nem igazán értek valamit. A manual szint a testsúlyom arányában 50 PSI kéne bele, de úgy szinte teljesen beül ha felszálllok a bicóra. Fújtunk bele 7 bárt (kb 100 PSI), így ha síkon gurulok kb 1.5-2cm-t ül be. Próbáltam egy kisebb letörést, nem koppant fel. Ez így normális? Ha így kell mûködnie, akkor meg nem igazán értem, hogy miért írja a manuál azt amit.
Elvittem Skareb comp telómat szervízbe, pumpáltuk bele. Próbáltam belõni hogy ok legyen de nem igazán értek valamit. A manual szint a testsúlyom arányában 50 PSI kéne bele, de úgy szinte teljesen beül ha felszálllok a bicóra. Fújtunk bele 7 bárt (kb 100 PSI), így ha síkon gurulok kb 1.5-2cm-t ül be. Próbáltam egy kisebb letörést, nem koppant fel. Ez így normális? Ha így kell mûködnie, akkor meg nem igazán értem, hogy miért írja a manuál azt amit.
Írta 2004. augusztus 09. - 16:19

danke
fingom nincs mosmáhogy milyen ez a zsír mer kentem jobb lett most megint egy picit meg összeraktam vele a régi RST-t és az elég jól mozog.
Aszondták rá h ezt teszik a rock shox-ba neten ott volt a Li vegyjel
Ja azt gondolom h a lítiumos zsír az nem nyúlik mint a takony meg a rágó, vagy igen??? ???
de mindenesetre jobb mint volt!!!
fingom nincs mosmáhogy milyen ez a zsír mer kentem jobb lett most megint egy picit meg összeraktam vele a régi RST-t és az elég jól mozog.
Aszondták rá h ezt teszik a rock shox-ba neten ott volt a Li vegyjel

Ja azt gondolom h a lítiumos zsír az nem nyúlik mint a takony meg a rágó, vagy igen??? ???
de mindenesetre jobb mint volt!!!

Írta 2004. augusztus 09. - 10:38

Litiumos zsírtól "ragadni" fog a teló, azaz lassú lesz. Szilikon alapú kell a csúszó dolgoknak, hagyjuk meg a Litiumost a csapágyaknak!!!! Bár a jó öreg, sárdarabkákkal kevert, sötétszürke, zsíros takonynál bármilyen friss zsír jobb mozgást produkál...