Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
http://www.bikemag.h...6956#post196956
;) :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Ez azert nem igy van. Ami eros az nehez, ami eros es jo az konnyu ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ami jó, az nehéz is !

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Segitek az izlestelen csaladnak :)

http://www.go-ride.c...cuervo_comp.jpg

Ez egy jo kis vaz. Minden resze jol ki van talalva. Csak az a baj hogy nehez.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Iljics: hogy leszóltátok tesómat, hogy varga család ízlés, meg satöbbi, pedig õ mostanság a turner dhr mellett ERRE van ráizgulva. No és mi az ott a felsõcsövön? :chin: :D

Nem leszóltuk, csak megjegyeztük, hogy MÁS (ugye Dig :D) ízlésetek van mint úgy általában a Fórum-bandának.
Ami a Sinisteren van az rocks, de az se kókányolás, hanem gyári találmány !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás

Iljics: hogy leszóltátok tesómat, hogy varga család ízlés, meg satöbbi, pedig õ mostanság a turner dhr mellett ERRE van ráizgulva. No és mi az ott a felsõcsövön? :chin: :D[/font]

..vega :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nagyobb nyomast bir, es kevesebbet fuj egyszerre, ezert a kis kamrakhoz alkalmasabb mint a normal pumpa.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
így van, ez teleszkóp pumpa. (dig: puNpa? :D)
Általában ÍGY néz ki. (mondjuk ez 7000 forintos, de tuti hogy ennél sokkal olcsóbban is találsz). Sokkal nagyobb nyomást tudsz vele kipréselni, mint egy hagyományos pumpával.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

nem hinném. Úgy tudom általában nem szokott. de nem nagy költség, 2-3ezer forint körül már lehet kapni.

Gondolom ez egy speciális pumpa ugye?
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem hinném. Úgy tudom általában nem szokott. de nem nagy költség, 2-3ezer forint körül már lehet kapni.

Iljics: hogy leszóltátok tesómat, hogy varga család ízlés, meg satöbbi, pedig õ mostanság a turner dhr mellett ERRE van ráizgulva. No és mi az ott a felsõcsövön? :chin: :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Hello mindenki!
Nem tudjátok,hogy minden levegõs Rock Shox telóhoz alapból jár a pumpa?
Holnap jön meg a Reba SL U-Turn telóm ezért kérdezem.
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ütközö van dögivel ez nem probléma, egyébként tényleg nincs a Shiver-en, én szoktam hozni...;) már csak méricskélni kéne egyet.
Az ajtógomb is jópofa megoldás, de az is olyan kókányolós, bár roppant elterjedt.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Igen, van itthon Boxxer utkozo ;) :D

De mivel az nem jo, ezert kereshetsz Shiver utkozot.
Amugy lehet hogy szerencsesebb Monster utkozot keresni, mert az lehet hogy jobb, pont 40mm. A Doradonak szerintem meg kisebb is a kulso atmerolye mint 40, a SHivernek pedig tuti nagyobb, mivel a becsuszo is nagyobb.

Letezik asszem LizardSkins utkozo is, a Factorban regebben volt. Mondjuk nem olcso, de Shiver utkozot nem biztos hogy fogsz talalni, sot, asszem a SHiveren nincs is. Oda kulsot szoktak rakni.

Megprobalhatod meg a vazra tenni az utkozot, akkor nem vagy atmerohoz kotve, es konyebb is ;)

Ime egy kep is van, pont Doradoval:
http://i4.ebayimg.co...3/06/77_1_b.JPG
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
persze, mert a milliomosok nem kókányolnak igaz? ;) tudtam én :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ááááá, én nem vagyok nagy ! Jó lesz nekem a Shiver ütközõ is...

Mer' egy állat vagyok !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az rst az egyetlen itthon is elérhetõ gyártó, aki még csinál villát 1" nyakkal. semmi extra, csak rugó/elasztomer, és pont belefér a 20-25 ezres keretbe. nézz szét.

iljics: nme jó a kábelkötegelõvel odaeszkábálok egy darab külsõgumit/belsõgumit ahogy a nagyok szokták?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

A kormánycsapágy alsó gyûrûjét hogyan lehet ledurrantani a nyakról anélkül, hogy kárt tennék életem szerelmében ? Vagy ez fejcsapis topic ?

Nekem a marzora volt iszonyúan rágyógyulva és akkor a késsel való aláfeszegetés segitett + potom másfél óra mert én se mertem nekiesni mint tót az anyjának. A kés azért jó mert éles és vékony, a csavarhúzó meg utána ha már van annyi hely hogy bedugjad + csavarlazító.

XLR8R

XLR8R

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Van egy régi alu gépem az országúti mellett, amit edzeni meg túrázni használok, és valmi olyan telót keresek, ami olcsó (20-25e Ft) finom mozgása van, nem kell semmi extra (tárcsafelfogatás, csillapítás...), a lényeg az lenne, hogy viszonylag strapabíró legyen, meg 1"-os nyakú, lehetõleg menetes. Most egy suntour XC 60-am van, de ez egy picit kilógósodik, meg lehetne finomabb mozgása is, mert cc-szerûségre használom, és ahhoz a 60 kilómhoz túl kemény. Ha tudtok valami ilyen telót, írjátok már meg!!! ha valami öreget tudtok, ami esetleg beszerezhetõ az is jó nekem....

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Doradora nincs gyári megoldás, végülis ennyi pénzért mit vár az ember !
OK, akkor Boxxer bebukva -bár ebben 99%-ban biztos voltam- a Shiver-é jó lehet rá ? Az asszem 40mm-re van méretezve.

A villa nem a jövõévi, sajnos csak a régibõl jutott egy nekem is ! :)

A kormánycsapágy alsó gyûrûjét hogyan lehet ledurrantani a nyakról anélkül, hogy kárt tennék életem szerelmében ? Vagy ez fejcsapis topic ?

Mer' egy állat vagyok !

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Dorado DH-ra jó esetleg a Shiver gumiütközõje ? A Boxxeré tuti nem, ugye ? Pedig jó lenne ha a Boxxié okés lenne, Volenak tuti van otthon egy raklappal !

ha belegondolunk, akkor a boxxernek a becsúszóján van az ütközõ. Aminek az átmérõje 32mm. Nomost, a doradonak meg 30as a becsúszója, a külsõ szár (ahova fel kellene eszkábálni az ütközõt) akkor tutira nem 32mm... hanem legalább 38-40mm. (Ezt csak így tippeltem). És már a boxxi becsúszón se jár olyan könnyen az a gumi b*szás, egy nagyobb átmérõjü csövön meg mégúgyse. Szal ezt buktad.

Ja, most belegondolok még egy tényezõbe. Tekintve hogy Te is alanyi jogon milliomos vagy, már uj doradod lesz (van?), aminek nem is 30as a becsúszója, hanem 32es. Ez esetben még fixebb, hogy buktad.

létezik egyáltalán gyári dolog a doradora? nekem egyáltalán nem rémlik. :chin:

RAUH-Welt
B E G R I F F