Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Rob, mellik van néked?
én egy õsrégi JD-t próbáltam
(szóval azért mégis próbáltam egyszer :),
csak nekem nem volt soha)
egy barátom gépén, de nem tûnt rossznak.
lehetett állítani az elõfeszítést (merthogy rugós volt,
nem elasztomeres), meg asszem a dõlésszöget.
képen láttam elasztomerest is, de az nagyon nudlinak tûnt,
ez a rugós viszont mozgott rendesen.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hehe én próbáltam egy olynat..
érdekes... ha állitani lehetakoor okos dolog lehet konforot növelõ célból..

valmai hasonló a head shokk is a mesterektõl...

merevvillábol meg hosszút én még nem láttam,most nagyon kéne..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem van rugós kormányszár, elvetélt ötlet volt már anno is. nagyon rossz vele biciklizni.
a régi olcsó rst-k jobbak voltak, mint a mostaniak, de ez van (a 281-es jó villa volt, a mostani gila tl meg khm... szervizigényes)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
nade ahogy mondani szokás,
a merevvillának is megvannak a maga elõnyei:
olcsó, könnyû, strapabíró, és nem igényel szervizelést.
ezek a tulajdonságai nagyon fel tudnak értékelõdni,
ha az ember vesz egy szar telót, és folyamatosan csak szív vele.
régebben léteztek a rugalmas kormányszárak,
amiket én személy szerint marha jó dolognak tartottam
(bár soha nem próbáltam!), mivel olyan 5 rugóért már meg lehetett õket kaparintani, és az általad felvázolt célnak tökéletesen (?) megfeleltek. mondjuk ahead verziót nem is láttam belõlük, csak 1"-est.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

ha csak azért kell teleszkóp, hogy a csuklódat ne rázza annyira, akkor jó lesz az rst. fõleg hogy abból van menetes nyakú is, és ahogy elképzelem, nem egynyolcados ahead vázba keresel villát, hanem egycollos meneteset. (már csak az árból kiindulva)

Jól azonosítottál, kb. ilyen okokból kell, hogy ezeken a szar utakon mégis csak legyen valami csillapitás. A pároméval mentem egyszer-kétszer , és egészen más volt mint a fiksz villa.:lick:

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Sajnos az RST-rõl Én is össze-visssza hallok jót is , meg rosszat is. Igazából olyan 20.000 pénzre gondoltam:chin: amiért már érdemes lenne venni. De amit mutattak nem volt túl bizalomkeltõ. Most fogom vinni a kerót az ideális 6 hónapos szervizre, meg amúgy is cserélnek rajta mást is, a kormányt is szétszedik, igy gondoltam összekötöm a kellemeset a hasznossal. A páromnak a RST 281 van a gépen, de nem volt még vele baj. Az is igaz, hasonló a felhasználási terület az enyémhez.:chin: Eléggé töröm a fejem mi legyen.....

Gui a válaszodat köszönöm:clap: , sokat segitettél, bár, még tanakodom nagyon. Az tuti, hogy a szervizben kérek majd másik ajánlatot is, ha nem megy akkor már csak összel tudok rádobatni egyet, az meg ugye nagy kár, hiszen itt a nyár,:bananadan és a csodaszép tájak várnak rám. Persze a teló hiánya nem tarthat vissza..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha csak azért kell teleszkóp, hogy a csuklódat ne rázza annyira, akkor jó lesz az rst. fõleg hogy abból van menetes nyakú is, és ahogy elképzelem, nem egynyolcados ahead vázba keresel villát, hanem egycollos meneteset. (már csak az árból kiindulva)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Hat nem tudom nekem az a velemenyem errol ,hogy en hasonlo szempontok alapjan valasztottam kerekpart es hat szivom is kicsit miatta a fogam ,mert ha az ember egyszer belejon akkor mar nem csak betonon fog lejonni ,hanem akkor mar egy kicsit nehezebb terep stb stb ... szoval mar en se rendeltetesszeruen hasznalom a kerekparomat es anyaznak is a szervizben ;).

Szoval szvsz ha tenyleg csak betonra kell akkor betehetsz egy sima suntour 2000 is ami asszem 6000 penz es stapabiro (multkor kuldtunk neki koves downhillt es nem tort kette pedig 95kg vagyok) ebbe semmi csillapitas ket rugo 8cm szal az alap alapja de egyebkent a beton uthibakat es a kis huplikat (foldut) meglepeoen jol kiszedi.
En sok jot nem hallottam,olvastam az rst rol.
Az en velemenyem szerint tegyel be egy alapot ha nincs penzed vagy gyujts es tegyel bele valamit amit nekem is ajanlottak a kollegak rock shox pilot xc (csak kicsit draga).
A ketto kozotti telok szerintem nem fedik le az atmenetet jol.
De a szakmai reszt ugyis megirjak itten a profik ;)

Nah ez egy kezdo lelkes bringas velemenye volt.

Edit: Egy biztos altalaban az olcso szar is.... :scared:illetve nem birja a megterheleseket.

Off:
ma 600km utan megmakkant a monoblokkom
vegulis az elso es hatso agy utan mar csak ez logott ki a csere sorbol :)
on
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Hali.

Tudnátok Nekem segíteni teló ügyben.?:chin: Én fõképpen országjáró túrákra szoktam járni, tehát inkább asztfalton használom a kerékpárt mint terepen. Vagy földuton. Most szeretnék telót rakni a bringára, de nem tudom milyet. A szervizbe ahova járok, 1 RST -t ajánlottak 13.000-ért, hogy ez jó arra a célra amire én használnám. :chin: Nem tudom... semmi ismeretem nincs errõl a dologról.
Az biztos, hogy nem kell hiper-super, de azt sem szeretném, ha néhány hónap múlva kb. annyit érne mint 1 merevvilla. :no: Lehet, hogy rossz a kérdés, de ennyiért lehet jó ez az RST arra amire Én használnám ?:chin: .....

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Rob,

jaaaj, tudod, hogy csak ökörködtem
amúgy Leslie mondja jól! :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
szerintem ezt felesleges megemlítened, örüljünk, hogy legalább szimplaváll ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
polarixbe mindegy honnan ugrik, 150 az sok.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

...de 150 mm ugrálni feleslegesen sok...

nem biztos! attól függ, honnan akar ugrálni :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hello mindenki

A tanácsotokat szeretném kérni telóvásárlás ügyben! CSak röviden: ~90 kg vagyok, fõleg streetre és ívbe ugráláshoz keresek valamilyen villát polarx-be. Lehetõleg olyat ajánljatok ami mozog max 150 mm-t állítható úttal, szimplavállas esetleg átütõs, 160-as tárcsafékkel használnám. Súly nem a fõ szempont, árban kb 70-80 ezret tudok rászánni.
Válaszaitokat, fõleg tapasztalatokat türelmetlenül várom.

Üdv

pike, de 150 mm ugrálni feleslegesen sok. esetleg ha erõsebbet keresel, akkor stance static 100.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
probike és speed-way :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
http://www.ebike.hu/...pok/825.adatlap

szerintem ezt a villát keresed ;)

edit:
[quote name='Gui'][quote name='Xabi']Sziasztok!

Az utóbbi pár évben eléggé kiestem a mit érdemes mennyiért venni dolgokból. Most egy új telóra lenne szükségem, és egy RS Judy XCvel szemezek (27.000 körül láttam).

hmmm en ezt lattam :
ROCK SHOX JUDY XC 39 480 Ft
www.speedmetal.hu

Melyik boltban lattad ? Mert ennyiert igen jo :D
[/QUOTE]

múltkori bikkmag
probike reklám 26.900
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

zoltankovi

zoltankovi

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hello mindenki

A tanácsotokat szeretném kérni telóvásárlás ügyben! CSak röviden: ~90 kg vagyok, fõleg streetre és ívbe ugráláshoz keresek valamilyen villát polarx-be. Lehetõleg olyat ajánljatok ami mozog max 150 mm-t állítható úttal, szimplavállas esetleg átütõs, 160-as tárcsafékkel használnám. Súly nem a fõ szempont, árban kb 70-80 ezret tudok rászánni.
Válaszaitokat, fõleg tapasztalatokat türelmetlenül várom.

Üdv

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
[quote name='Xabi']Sziasztok!

Az utóbbi pár évben eléggé kiestem a mit érdemes mennyiért venni dolgokból. Most egy új telóra lenne szükségem, és egy RS Judy XCvel szemezek (27.000 körül láttam).

hmmm en ezt lattam :
ROCK SHOX JUDY XC 39 480 Ft
www.speedmetal.hu

Melyik boltban lattad ? Mert ennyiert igen jo :D

"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
http://www.pinkbike....ew&image=440941

http://www.pinkbike....ew&image=440935

képek a bringámról, amiben már egy '04-es fekete Sherman FLICK van... igen fekete, és flick, mert egy OEM-es Mongoose-ból vettem =)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
nem szeretem a használt dolgokat, villában pláne nem, mert nincs akkora tapasztalatom, hogy ne vágjanak át, mint c@rt a palánkon... Pénz nem nagyon van több, mivel a vázat-villát kell cserélnem, mert a régi vázam (scott montana 92) nem bír el a mostaninál nagyobb telót (mert ugye akkoriban még nem nagyon volt divat a vázakat telóhoz tervezni)

Ebben az árkategóriában sajna nem láttam mást, ami tûrhetõ lenne, ebben viszont van csillapítás, magnéziumszár, meg 80mm... a mostani marzocchi zokesomnál biztos jobb, meg könyebb is egy fél kilóval :)

X.