Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Írta 2005. április 06. - 09:17

edit:gyorsabb voltál:)
Írta 2005. április 06. - 09:17

Mire kell, miyen vázba és mennyi zsetonod van?
Írta 2005. április 06. - 08:46

sorrendben:
bwoay: nekem valami noname kék van, biztos nem jd, de rugós, és lehet imbusszal állítani az elõfeszítést. akkor is sz*r.
cuki: általában elkezd por belemenni, ami tönkreteszi a szimmeringet és a perselyt, emi miatt elkezd lógni, és köpi a zsirt kifelé amit belekentél kenés céljából.
latnat: pirospassz, talán szét kellene szedni. nem lehet, hogy az útállító bizbasz csinálja?
savanyugabi: ennyiért okés, ha nincs lezúva, elméletileg van benne olajcsillapítás, meg levegõs. keveset kell bele fújni, mert szorosak a szimmeringek és nehezen indul meg. [ha egyáltalán jóra gondolok]
Üdv.
Teló vásárlásnál, van valami amire érdemes odafigyelni, ami esetleg árulkodhat a minõségröl? Az , hogy tárcsafékkonzol van rajta, esetleg mutat valami minõséget?......:chin:
Írta 2005. április 06. - 06:22

Írta 2005. április 06. - 00:58

pike, de 150 mm ugrálni feleslegesen sok. esetleg ha erõsebbet keresel, akkor stance static 100.
Egyenlõre Polarx-be kellene a villa, de kilátásban van egy Stinky, ezért mondtam a 150mm utat. Amíg polarx-be használom addig le lenne ültetve amennyire csak lehet, mert a 150 az tutira sok, nagyon elcseszi a geometriát. Szóval a Pike vagy a Stance Flow között gondolkodom. Nekem az a lényeg hogy elég erõs legyen, a többi csak ez után jön a fontossági sorrendben. Mi legyen?
Írta 2005. április 05. - 23:30

jó éjt
Írta 2005. április 05. - 23:10

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. április 05. - 22:29

ihol ni:
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=20727
no kérem.
bocsánat, ha értelmetlenül fogalmaztam volna elõször.
Írta 2005. április 05. - 21:24

Srácok 1 másik kérdés.
Mi a legrosszabb ami történhet 1 telóval használat során.? Milyen hibái lehetnek?:chin:
Paraméterek az elöbb irtakban....
Nekem volt hozza szerencsem ,hogy (merev villa volt) kitort es felszantottam a kavicsagyat 40nel .... hat eleg szar ...

"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 05. - 21:08

persze black-et nme szedtem még szét, de már sok mást igen, és mindet igy csináltam

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. április 05. - 20:55

egyszer úgyis szétfogom szedni esetleg majd ha elakadok megkérdezem mit hogy kell
mer szarul venné ki magát ha darabokba menne a szervízbe:D
a szétzedést az alján lévõ csavarral kell elkezdeni vagy vegyem le a tetején a kupakokat és úgy? (bocs hogy ilyen hülye vagyok csak még nem szedtem szét telót, de egyszer el kell kezdeni, nem?) jah és ha szétszedem az olajat ki kell cserélni, vagy vissza lehet rakni ami benne van?
Elõre is köszi
Írta 2005. április 05. - 20:02

tehát venne!nõmnek lenne
és ez rímel is :afro:
de igazad van, egy picit tényleg félreérthetõ
Írta 2005. április 05. - 19:52

üdv.
kérdés: használt marzo mxc comp 10000 pézé, 2002-es... valaki tipp..
nõmnek lenne, fillájt...
eladod vagy vennél,mert nem túl egyértelmû

Nekem amúgy van egy MXC Air eladó
Albert Einstein
Írta 2005. április 05. - 18:36

bwoay: nekem valami noname kék van, biztos nem jd, de rugós, és lehet imbusszal állítani az elõfeszítést. akkor is sz*r.
cuki: általában elkezd por belemenni, ami tönkreteszi a szimmeringet és a perselyt, emi miatt elkezd lógni, és köpi a zsirt kifelé amit belekentél kenés céljából.
latnat: pirospassz, talán szét kellene szedni. nem lehet, hogy az útállító bizbasz csinálja?
savanyugabi: ennyiért okés, ha nincs lezúva, elméletileg van benne olajcsillapítás, meg levegõs. keveset kell bele fújni, mert szorosak a szimmeringek és nehezen indul meg. [ha egyáltalán jóra gondolok]
Írta 2005. április 05. - 18:05

kérdés: használt marzo mxc comp 10000 pézé, 2002-es... valaki tipp..
nõmnek lenne, fillájt...
Írta 2005. április 05. - 17:01

Lenne egy kérdésem. Vettem egy manitou black telót használtan és ha 90-re vagy 100-ra állítom akkor amikor benyomom kattan egyet(nem nagyot) meg amikor vissszajön akkor is kattan egyet. 110-en és 120-on nem csinálja ezt, meg ha sokáig állítgatom hogy 100-at v 90-et mozogjon akkor sem. Tehát ha sokáig tekergetem akkor jó. (Jah meg egyszer csinálta azt hogy nem lockolt de mentem vele 2 kört az udvaron és utána jó volt). Szerintetek ez miért van?
elõre is köszi
Írta 2005. április 05. - 16:36

Szerintem az olcsó de jó teló országúti használatra az ez. Ismerõsömnek van ilyenje.
RST-tõl kellemes csalódás. És az biztos, hogy jobb választás, mint a mostani Judy xc.
A régi judy az jó volt. Én egy hónapja cseréltem le a 2002-est egy pike-ra, a judytka meg költözik barátnõm gépébe, ahol szerintem még sokáig fog gondtalankodni, de ez az új...
Az RST omega T4 viszont nem tünik rossznak, és nagyon puhán mozog is. És ez azér már az RST palettájának majdnem teteje.
Honk!
Írta 2005. április 05. - 15:40

Írta 2005. április 05. - 15:38

Mi a legrosszabb ami történhet 1 telóval használat során.? Milyen hibái lehetnek?:chin:
Paraméterek az elöbb irtakban....
Írta 2005. április 05. - 15:33

nade ahogy mondani szokás,
a merevvillának is megvannak a maga elõnyei:
olcsó, könnyû, strapabíró, és nem igényel szervizelést.
ezek a tulajdonságai nagyon fel tudnak értékelõdni,
ha az ember vesz egy szar telót, és folyamatosan csak szív vele.
régebben léteztek a rugalmas kormányszárak,
amiket én személy szerint marha jó dolognak tartottam
(bár soha nem próbáltam!), mivel olyan 5 rugóért már meg lehetett õket kaparintani, és az általad felvázolt célnak tökéletesen (?) megfeleltek. mondjuk ahead verziót nem is láttam belõlük, csak 1"-est.
Ezzel egyetértek, ha rossz telót választok, köpködhetek egész nyáron:cry: .
Az a fránya kényelem...mert hát ezért cserélnék én is. Bár a merevvel eddig semmi bajom nem volt.:chin: .....