Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én magamból kiindulva csak acélrugósat vennék, de nem vagyunk egyformák :D
biztosan jók a levegõsek is, a 80-as duke ráadásul kifejezetten alacsony.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
nekem a chat en a rock shox duke xc air 8cm-est ajálngatják nagyon.
Az is jó? És abból a 100mm es?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, csak nem igazán kellett eddig villát vennem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mondom, a 100 mm-eres black comp 470 mm magas. egy 80-as marzocchi kb ugyanilyen magas :D
nade félre a viccet: az az igazság, hogy ezeket a modern vázakat már nem hatja meg egy 100-as villa, simán olyanra vannak tervezve. mint régen a 63 mm-hez (sid).
ha 120-130-as villát raknál bele, lehet akadna gondod vele, de igy szerintem semmi az ég világon.
edit: a fluidflow-os black-et én is csak fikázni tudom :D nekem nem jön be, sz*rul mozgott az a kettõ, amit próbáltam. szerintem csak tpc-s black-et szabad venni. de azok nagyon jó villák.
ha nem black, akkor kereshetsz duke-ot is, kb ugyanazt tudja, árban is van hasonlóan olcsó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
az lenne a nagy kérdés, hogy ebbe a vázba belepasszol-e a black, vagy inkább kissebb rugóutas telót nézzek? Mert cc-zek, de szeretnék valami strapabíróbb villát, ami nem adja azért meg magát egy kisebb lefelé zuzástól.
És nem tudom, hogy a black-et vegyem-e, mert sokan fikázzák, és sokan dicsérik is.

Szagértõk segítsetek!!!:cry:

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás

ha nagyon hozzászoktál vele valami 80ashoz, akkor furcsa lesz, ha csak vázad van még nem használtad, akkor teljesen yó lesz a 100 as telóval..szerintem

Most a váz "új", és eddig egy másik cangával nyomultam.
és szerited mászásra is jól lesz, meg zúzásra is? Annyira nem zavar, a bemozgó teló, lényegtelen... de, nem dobja nagyon hátra, vagy?

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
akkor azt mondod, hogy bátran megvehetem?
merrt azt olvastam róla, hogy az idei black comp egész jó, merev, és jól mozog.
és dúrvább cc-re is okés lesz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Van egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy merida matts special edition vázam, és szeretnék bele telót venni. És az a kérdés, hogy black comp-ot kinéztem, csak nem tudom, hogy a 100mm nem vágja-e nagyon haza a váz geometriáját. A váz 18". Vagy inkább próbálkozzak valami kisebb rugóútú telóval, vagy ez nem zavar be neki???

fontos lenne....
tenksz!

ha nagyon hozzászoktál vele valami 80ashoz, akkor furcsa lesz, ha csak vázad van még nem használtad, akkor teljesen yó lesz a 100 as telóval..szerintem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem 100 mm még nem gáz egy ilyen vázba. eleve min. 80 mm telóhoz van tervezve, de a manitou-k amúgy is alacsony beépitési hosszal rendelkeznek.

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Van egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy merida matts special edition vázam, és szeretnék bele telót venni. És az a kérdés, hogy black comp-ot kinéztem, csak nem tudom, hogy a 100mm nem vágja-e nagyon haza a váz geometriáját. A váz 18". Vagy inkább próbálkozzak valami kisebb rugóútú telóval, vagy ez nem zavar be neki???

fontos lenne....
tenksz!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
van az is,de ez bikemagos privi volt,sztem félálomban simán benéztem vmit,mert nem látom az Lküldöttek között:P
mondjuk az is le7,h kitöröltem,mert az Lmúlt 2 napban yött-ment 50 privi,és tudom,h pl. 3 másik fontos beérkezõt kitöröltem olvasás nélkül véletlenül

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

nem baszod!!!!
de gépeltem vagy EZER oldalt
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
tudtam,h aludni kellett volna
:cry:

neked is nortonod van? mer engem az szokott szivatni, néha már a fríméleket se engedi elolvasni, ha be van kapcsolva. mielõtt írnék ide valamit, mindig disabled-re állítom. viszont lusta vagyok, letörölni a géprõl....
ON

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nem baszod!!!!
de gépeltem vagy EZER oldalt
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
tudtam,h aludni kellett volna
:cry:

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás

a NS nyílt patronos, a becsúszó életében nem látott olajat csak zsírt :)
kérdezz bátran, álmomból felkeltve a hátam mögött összerakom szétszedem bármikor :D

Nekem nyílt olajos, életében nem látott még patront...;)
Azthiszem nagy beszélgetés lesz a szervízben...

kala, nem kaptam mostanában privit!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

kala: csak idéztelek ;)

azta hát tényleg hüyye vagyok!
nem baj,megnéztem priviket,tegnap este már yól írtam le neki priviben!!
csak néha nem figyelek

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és kéne egy boltos is aki egy ahogy tamaska mondta egy 5e ft-os villához egyántalán hozzányúlna
de én úgyhiszem inkább aznap inkább kevesebbet eszik minthogy.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

akár kólásdobozzal is,a persely és a becsúszó közé...

kala: csak idéztelek ;)

pifta:
hogy hol lehet megcsinálni: nos én otthon is nekiállnék, de szerintem te inkább szaladj be egy boltba vele, hátha ott több/jobb/alkalmasabb szerszám van.
a persely kiszedéséhez vannak célszerszámok, amik egyáltalán nem roncsolják, nehezen tudnám csak elmagyarázni, milyen, és több mint valószinû hogy nincs a boltban (nálunk sincs pölö), ehhez kellene az esztergályos, hogy megcsinálja a szerszámot.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
a NS nyílt patronos, a becsúszó életében nem látott olajat csak zsírt :)
kérdezz bátran, álmomból felkeltve a hátam mögött összerakom szétszedem bármikor :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Rob:eredetileg is a persely és a láb közé volt javasolva!!!:) máshova kicsit durva lenne:)

ha kotyog akkor rendszerint olyan állapotban van,h a persely kézzel kihúzható
de eltérõ esetben beyöhet még az is,ahogy Mt villáyából húztam ki véletlenül;fanyélre rácsavarsz rongyot,betunkolod,kicsit körbeforgatod és húzod felfelé,és ha mákod van,szintén hozza ki magával:D

inkább az a kérdés,h ha ehhez nincs alkatrész,akkor pl. szimmeringeket okos dolog-e kifeszegetni és visszarakni,ha még tartanak
(az NS nyílt olajos,ha yól Mléxem)

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás

tekintve hogy a kólásdoboz nem épp becsúszókimélõ, igy azt a persely alá javaslom. tehát a perselyeket kiveszed (száranként valószinüleg 2 db lesz) és ugy ütöd vissza, hogy elõtte kialátétezed kólásdobozzal, de egyszerûbb postai szigetelõszalaggal, vagy ilyesmivel is próbálkozhatsz, ami elég vékony.
persze ehhez roncsolás nélkül ki kell szedned a villádból a perselyeket, ami nem egyszerû feladat, és általában célszerszámot igényel. (esztergályos ismerõs megoldja)
ez az egyetlen járható megoldás házilag.

Bringásbolt szervíz részlegébe segítséggel szerinted sikerülne? Nincs kedvem esztergályoshoz menni. És nem tudom milyen a poistai szigetelõszalag, de sztem ha a kólásdobozt kicsinosítom(simává varázsolom) akkor az is jó lesz. De lehet hogy tök egyszerûen van otthon ilyen szalag.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
törölve
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.