Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tekintve hogy a kólásdoboz nem épp becsúszókimélõ, igy azt a persely alá javaslom. tehát a perselyeket kiveszed (száranként valószinüleg 2 db lesz) és ugy ütöd vissza, hogy elõtte kialátétezed kólásdobozzal, de egyszerûbb postai szigetelõszalaggal, vagy ilyesmivel is próbálkozhatsz, ami elég vékony.
persze ehhez roncsolás nélkül ki kell szedned a villádból a perselyeket, ami nem egyszerû feladat, és általában célszerszámot igényel. (esztergályos ismerõs megoldja)
ez az egyetlen járható megoldás házilag.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Hát az én villám, kb 2 hónapja vettem, igaz használtan, de nem igazán akarom kidobni. Bár ilyesmit tennék vele, ha lenne pénzem ujra. Tehát ez az az alternatíva. Akkor ha megkérlek, leírnád, hogy PONTOSAN mit csináljak. Kólásdobozig még értem, sõt az olló is kéznél van, de nem tom mekkorát vágjak meg ilyenek. Sztem egészségesebb privátban.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ebben semmi merész nincs!
kólásdoboz bárhol van,azt meg 1 yó olló is viszi :D
bár ki az aki ilyennel akarya tönkretenni a konyhai ollót!
onnantól meg kisérletezni kell...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de egy 5ezer forintot érõ villánál, amit másik 5ezerbõl lehet megcsinálni ez az egyetlen ésszerû alternatíva. na jó, van másik is, -> kuka.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
igen, de ehhez kreatívnak kell lenni..
és elvinni esztergályoshoz/heggesztõhöz, találni egy iylen gányolás mániás boltot...
de utána ki tudja mennyi ideig fog még mûködni kategóriás tuningok ezek, lehet már másnap tönkremegy újra az egész.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
namost kövezzetek meg de villánál mi már csináltunk olyantot,h betétezés...
mint a kinyúlt fejcsõnél!
elég macerás meló,meg a végeredmény az lesz,h elsõre szorulni fog kicsit a villád,tehát kevésbé szép mozgás,viszont amikor kikopik eléggé,akkor visszaáll a régi rend...
akár kólásdobozzal is,a persely és a becsúszó közé...
általában olyan esetben célszerû Lkövetni,ha a villád Lad6atlan,olcsóbb darab,viszont még használ6ó lenne,és nincs pénzed úyra...

egészen pontosan 1 Suntour volt...L volt törve a hídnál,mire meg lett hegesztve és kapott drótból 1 kis merevítést,ill. kotyogott mint a veszettfene,de a fenti megoldással ez ki lett küszöbölve...és még 1 évig ment az a teló...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
itt úgyemlékszem senki sem próbálta még.
nem írta senki.
akinek volt villája(és tudtunk róla) az már mind kidobta/eladta/összetörte/egy autó törte össze õt

a becsúszószár mérete miatt egyántalán nem szükségszerû az egyezés, ez a külsõszár belsõ kialakításán múlik.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Azért engem se felejtsetek el. Szal kompatibilis lenne? Mert láttam már marzo+sr gyermeket. De itt nem vagyok biztos a méretekben.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
argh

a vállas dolgot a wedge-tõl függetlenül írtam!
nekem a Z1be kéne a csilli!

sztem annak a válla,becsúszói és lába igencsak teljesítették a pudingpróbát!:)
és árban még bõven 25e alatt van - mármint a villa teljes összköltsége idáig! :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
miért, ha lecseréli a nyakat, a vállat és a becsúszókat akkor még jó villája is lehet:_)igaz, akkor már 2 új villa árát ráköltötte, dehát valamit valamiért...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
... vagy veszel egy rendes villát ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
namost a csillapítórendszer nem függ össze semmilyen törési szempontból lényeges elemmel!

viszont láttam k.yó utángyártott nyakat,ami kiküszöböli a becsúszótörést
alacsony szimering és olyan csavaros nyak,ami teljesen ráfexik a szárra; majdnem pont annyi látszik ki,amennyit mozog a teló

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Hát '02 Wedge vásárláshoz is kell egy egészséges öngyilkossági hajlam, de ti tudjátok... 130-at mozog egyébként.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
az a régebbi Wedge engem is érdekel,de csak a csilli része!
ha yól látom,így kép alapján,02-es
vki súgja már meg,h a 02-esek 100-at v 130at mozogtak-é!:)
és igen,én lusta v'ok Lmenni a Marzo/Aftermarket shoxra,de keresni is,mert az itt lévõk 80%-a tudja,és csak meg kell várnom a választ a sok pötyögés/szörcsölés helyett:D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

egy szóban jellemezhetõ. az az egy szó: pike
nincs nála olcsóbb, jobb, és könyebb teló ilyen téren. esetleg a wedge, de az sima tengelyes. ez meg 20 mm-eres :)
520 magas 140-es állásban, nem tudom, milyen a vázad (elbirja-e) max lentebb tekered, 95-ig mehet lefelé u-turn van ebben is :)

eszem ágába se volt kivételesen RS honlapra küldeni, de mi lenne, ha néha használnátok a keresõt? :rolleyes:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 posts
Sziasztok!

Mondja meg nekem valaki mennyi a RS Pike beepitesi magassaga 140mm-en! Leccci!
Mielott elzavarnatok az RS honlapra, en nem talaltam abban a sz.r pdf-ben sem...
Koszi!

vadkan
"This was a fuckin' bomb
For a few seconds this place was Armageddon
There was a FIREFIGHT!"

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Nah, hát láttam a z aproban ilysmi villát, egy z1 wedge-t, épp egy ilyen állapotban lévõ kéne nekem, bár nem hiszem hogy megegyeznek azadatok(becsúszó, stb)
http://www.srsuntour...0000011e66fedb3
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=41110
Összehasonlítás

Ez azért egy picit vicces a suntournál:
Target category
North shore
:):):):)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Kilazult csavarok kilõve, mert nemrég szedtük szét, raktunk bele olajat, és szépen összerkatuk. Persely vagy becsúszó. Egyébként ez egy használtan vett Suntour XC-Pro NS...hallottam tipushiba lehetõségét is...

hehe lol:-D
nekem a bescúszó is megkopott rendesen
a persely pedig egy akármiylen anyagból készült belsõ rész a külsõszárban, amin a becsúszó csúszkál ki-be.
nem lehet igazán otthon faragni ilyet.
próbálj egy keveset hsznált törött telót szerezni(ugyanilyet) hátha abból átmenthetõ, de ilyen kategóriás villák elöbb törnek el, mnt hogy erre szükség legyen, ergó nem is gyártanak hozzá.
(volt ilyenem)

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Ok, akkor alószínû persely, bár ezt a nyakas dolhot is megnézem. Perselycsere. Nem tudom pontosan melyik rész a persely...majd megkérdezem a szervízben. Messze vagyok a fõvárostól, van másik megoldás is? Vagy megmaszekolás? Vagy túl bonyolult darab?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
perselyes lesz az.
csak az a félõ, hogy nincs utángyártott és gyári persely se hozzá....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.