Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Üdv mindenkinek!
Ha már megkérdezte valaki elõttem, akkor bocs (nem olvastam végig a fórumot):
Mit szóltok a Rock Shox Judy TT 2001-es verziójához?? (39e Ft-ért)  ???
Elõre is kösz.

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
a patronok ( "zárt")
általában azért durrannak szét, mert pölö egy kiadósabb ugrásnál a patron falának kellene azt az iszonyatos nyomás kibírni amit Te a nemtomhány10kilóddal ráterhelsz ;D ;Dezért rulez a nyílt ofürdõ:)

IMRE

IMRE

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Opa: a vigyornak nem a kidurranó olajpatron volt az oka,hanem a hidegben táguló olaj.A dolgok hidegben összemennek,melegben tágulnak(a fizika mai állása szerint).A zárt olajpatronok azon tipusai,amelyek hajlamosak kidurranni,azok el?bb-utóbb kidurrannak melegben is.Max. annyi a hideg befolyása az eseményre,hogy a hidegben "bedermed" az olaj,veszít a viszkozitásából és hamarabb hazavágja a szimmeringeket.
Viszont van egy dolog ami h?re megáll:a ló.... ;D

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
Ha nem feltétlen kell új akkor én ajánlanám a Z5öt amit most árul egy srác a kínálban!!!  ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
igen, azt én is néztem, csak mondjuk nem a legkönnyebb, de a leglényegesebb, hogy 53e-be kerül ::) Az azért sok (nekem) :-/   (marzocchi bomber mxr)

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Bruce, én azt a Marzocchi telót venném, ami a Bikemagban is benne volt, valami EXR, MXR, vagy franc tudja megkülönböztetni a nevüket, mindenesetre az pont jó lenne, nem?

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
LCS:

Kösz, átszámoltam, ez télleg qrva drága, 167 e pénzért már vehetek akármi mást is, asszem még egy DJ1-es is kijönne belõle, amivel én nagyon szemezek... ;D

opium

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
Imre:

De akkor mitõl durrantak el a zárt patronosak?
Én annyira nem értek az olajhoz, tehát én mondtam hülyeséget, de egybként elnem tuddom képzelni akkor.

opium

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
én egy olyan max 40 esetleg 50re gondoltam...

de az is nagyon jó lenne, ha tudtok mondani egy olyan oldalt, ahol van vmi jó leírás a telókról, összehasonlító teszt, olyan, mint ami a bikemag nagy össznép telótesztjében lesz, amit már nnnaaggyyooonnn várok!! :P remélem bikemag tesztben lesznek "normális" árúak is...

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,320 posts
BRUCE:

Mondj egy max árat!!!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Hali!

Biztos unjátok már a sok hülye kérdést... nekem is lenne egy ;)

Melyik az a teló, ami baráti árú, könnyû, nem durvulásra, csak amolyan "lájtos" cc-re való egy átlag súlyú (~70) embernek? Ja és azért tudjon is valamit :)

Ha valaki esetleg válaszolna azt megköszönném...

Üdv:
BRUCE

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Opa: a TL ára 669Euro.
a mûködésérõl annyit, hogy nekem xl van, ami belülrõl ugyanaz, szóval annak való, aki kb 70 kiló, destruktívan nyomja, jó erõs a háta meg a válla, szereti az erõs de nehéz villákat és az erõs csillapítással járó plüsspuha, de viszonylag lassú járást.
ezenkívûl sokat kell vele foglalkozni, megvétel után én pl teljesen átkentem Judy zsírral kevert telóolajjal, hogy a zsír miatt hosszú távon kenõdjön, az olaj miatt meg gyorsabb legyen.
ennek ellenére 10 foknál hidegebben kicsit belassul, mint minden nem nyílt fürdõs villa.
a csillapítása nagyon klassz. szétszedtem, megnéztem és jó masszív 2 nagy kamrás rendszer kb 4 deci olajjal, úgyhogy mivel nyílt a szétdurranás kizárva és nagyon tág határok között állítható (van fél perces is ;))

nagy hátrány, hogy kurva drága, úgyhogy ezért a pénzért én inkább egy Z1 freeride QR20-t vennék, ami olcsóbb, többet mozog és Bomber!

lcs

IMRE

IMRE

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Opa:az milyen olaj ami hidegben tágul? ;D
Megpróbálok lépést tartani a fizikával....

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Azt szetném tudni, hogy ki mit tud a SR SunTour DH villáról? Engem ez nagyon érdekelne. Valaki valamit tud róla?  

p.s.:Megéri ilyet venni?

Stormbringer

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
Ras:

Igen, csak most néztem meg pontosan, sajna a zárt patronos dologgal voltak már rossz tapasztalataim, gondolom a hidegben tágul az olaj, és az elpattintotta a zárt patront.

opium

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
Opa az nyílt olajpatronos... azaz nem tud szétdurranni igaz?

Nolan

Nolan

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
Látta már vki az új RST AlfaAlfa Tl-t?
Elégjó, csakhát patronos, én meg a fürdõset szeretem, de azért nemtuggya vki kb. mennyibe kerül, mert az árlistán nem volt rajta.
thx

opium

MrGyulagy

MrGyulagy

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Nekem van eladó judy xc2001 vadiÚj garanciával 59-ért eladó.

Gabo

Gabo

törzsvendég

• fórumtag
  • 255 posts
Ooops! ;)

Elfelejtettem a gumi harmonikákat is megemlíteni... Ezek meg az XC-t brutalizálják még egy kicsit.  ;D

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Persze Gabo lefelejtett egy fontos dolgot ( ;D ), az SL májerfaktorban jobb, mivel fekete villanyakat kapott  ;D .