LCs mesélt olyan telóról, aminek a "becsúszószárai" nem ilyen-olyan vastagságú csõbõl voltak, hanem lemezbõl hajlították õket (randa illesztéssel...). Ehhez nem fûznék kommentárt.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2002. március 19. - 10:34
Írta 2002. március 19. - 10:28
ahoy skaccok!
tegnap voltam a helyi paripa és hozzátartozók boltjában(sajna sikerült elgörbítenem a villám.. mély gyász van most... ) és a srác vigyorogva mutatott nekem egy telós villát, amit most hozott nagykerbõl...
kapaszkodjatok meg: 4,700.-HuFba kerül a villa... ;D
a szárak olyan 20mm-esek... az acélnak tûnõ vállra vmilyen okból mûanyag borítást öntöttek... kb 60mm-nek néz ki a mozgási útja, de kézzel nyomkodva szerintem a 40et sem hozzuk ki belõle... ;D
Ajánlom freeride-ra, és dirtjumpra... ;D
most kicsit komolyabban: amellett, hogy fülig ért a szám...és még ma is vigyorgok ha rá gondolok, sajna szomorúság is eltölt... az ilyen telók okozzák szerintem a legtöbb kerékpáros balesetet... azok a fiatalok, akik nem értenek hozzá, megveszik, mert király...mert menõ...mert divat... és azt hiszik, ezzel már lehet ugribugrizni...
ugyan ebbe a kategóriába sorolandó sajnos azok a "full-telós" kerékpárok is, amelyek 35-40ezerért már elvihetõk... sõõõõt! plussz 4-5000ért "tárcsafékes"!!!
az ilyenek mellé használati vagy tájékoztató utasításokat is kellene a gyártóknak/forgalmazóknak mellékelni...
Na csõváz és hátszél...
Joghurt és Paraferee voltunk
tegnap voltam a helyi paripa és hozzátartozók boltjában(sajna sikerült elgörbítenem a villám.. mély gyász van most... ) és a srác vigyorogva mutatott nekem egy telós villát, amit most hozott nagykerbõl...
kapaszkodjatok meg: 4,700.-HuFba kerül a villa... ;D
a szárak olyan 20mm-esek... az acélnak tûnõ vállra vmilyen okból mûanyag borítást öntöttek... kb 60mm-nek néz ki a mozgási útja, de kézzel nyomkodva szerintem a 40et sem hozzuk ki belõle... ;D
Ajánlom freeride-ra, és dirtjumpra... ;D
most kicsit komolyabban: amellett, hogy fülig ért a szám...és még ma is vigyorgok ha rá gondolok, sajna szomorúság is eltölt... az ilyen telók okozzák szerintem a legtöbb kerékpáros balesetet... azok a fiatalok, akik nem értenek hozzá, megveszik, mert király...mert menõ...mert divat... és azt hiszik, ezzel már lehet ugribugrizni...
ugyan ebbe a kategóriába sorolandó sajnos azok a "full-telós" kerékpárok is, amelyek 35-40ezerért már elvihetõk... sõõõõt! plussz 4-5000ért "tárcsafékes"!!!
az ilyenek mellé használati vagy tájékoztató utasításokat is kellene a gyártóknak/forgalmazóknak mellékelni...
Na csõváz és hátszél...
Joghurt és Paraferee voltunk
Írta 2002. március 17. - 21:51
nekem Andix szinte az egyetlen elfogadható megoldás, mivel nekem alapméretes menetes villa kell...
és a MOZOn kívül nem nagyon van aminek csavaros lenne a nyaka...
a levegõ/levegõ megoldásban meg én nem bízok túlzottan... inkább legyen kicsit nehezebb...
nah meg ennyi plussz pénzt talán mégn em ér meg nekem hogy levegõs legyen...
és a MOZOn kívül nem nagyon van aminek csavaros lenne a nyaka...
a levegõ/levegõ megoldásban meg én nem bízok túlzottan... inkább legyen kicsit nehezebb...
nah meg ennyi plussz pénzt talán mégn em ér meg nekem hogy levegõs legyen...
Írta 2002. március 17. - 21:38
Öööö.... Hát lehet, hogy tetszik az ULR. ;D
Szerintem még nem is drága, ahhoz képest, mit tud. Kicsit kemény, de CC-re az való. Nekem amúgy RS Judy C-m van, az puha, és azt is kb ennyibe került. És a legjobb lenne, ha kijönnél sportra, akkor végignézhetnéd az összeset. Ez a mozo sem tûnik rossz vételnek, és nagyon olcsó is. Csak én helyedben inkább úgy vásárolnám a cuccokat, hogy jók legyenek hosszútávon > szóval most inkább csak egy jó telót 50eFtért (még ha ezért +1 hónapig vízen és kenyéren is kell élni ;D ), mint "olcsón" egy rosszabbat, ami késõbb már nem lesz az ideális. Bár lehet, hogy ez a mozo tényleg kellemes meglepetés, és nagyon frankó cucc lesz. Haverom a 24000Ftos 3kgost is próbálgatta már, és arról is csak jó tapasztalata volt.
Szerintem még nem is drága, ahhoz képest, mit tud. Kicsit kemény, de CC-re az való. Nekem amúgy RS Judy C-m van, az puha, és azt is kb ennyibe került. És a legjobb lenne, ha kijönnél sportra, akkor végignézhetnéd az összeset. Ez a mozo sem tûnik rossz vételnek, és nagyon olcsó is. Csak én helyedben inkább úgy vásárolnám a cuccokat, hogy jók legyenek hosszútávon > szóval most inkább csak egy jó telót 50eFtért (még ha ezért +1 hónapig vízen és kenyéren is kell élni ;D ), mint "olcsón" egy rosszabbat, ami késõbb már nem lesz az ideális. Bár lehet, hogy ez a mozo tényleg kellemes meglepetés, és nagyon frankó cucc lesz. Haverom a 24000Ftos 3kgost is próbálgatta már, és arról is csak jó tapasztalata volt.
Írta 2002. március 17. - 21:34
Írta 2002. március 17. - 21:32
Hali!Itt Székesfehérváron még van egy 45e-ért akciósan.A másikat én vettem meg ;D
Üdv:Thommey
Írta 2002. március 17. - 21:29
BRUCE sztem ha mész hétvégén sport2002re akkor lesd meg bizti kint lesz egy példány...
vagy majd megkérjük Paráékat hogy nézzék meg nekünk.. mert engem is igencsak foglalkoztat ez a villa
vagy majd megkérjük Paráékat hogy nézzék meg nekünk.. mert engem is igencsak foglalkoztat ez a villa
Írta 2002. március 17. - 21:27
mintha neked tetszene az a villa!
de 50 rugó.... :-/
mondom, nekem az egy "picit" soknak tûnik
de 50 rugó.... :-/
mondom, nekem az egy "picit" soknak tûnik
Írta 2002. március 17. - 20:10
Bruce! AZ ULR egy marhamasszív, nagyon jó, könnyû, frankó teló. újonnan is megkapot 50 rugóért, de akár a fórumon 40-50 között. Egyik haverom is hirdetett ilyet! Full magnézium egybe öntött alsószár, mag. becsúszószár, egyik oldalon elasztomer, védi a telót, Másik oldalon titánrugó, nyílt olajfürdõ!
Írta 2002. március 17. - 19:59
pont azért szimpi, mert 31 rugó...
szal van vkinek vmilyen véleménye róla??
vagy tapasztalatok??
vagy vmit pls róla...
thommey: igen, nagyon király lehet az mg ulr, meg nagyon király a sid race is, és az se 2 kg...
remélem érted mire célzok...
szal van vkinek vmilyen véleménye róla??
vagy tapasztalatok??
vagy vmit pls róla...
thommey: igen, nagyon király lehet az mg ulr, meg nagyon király a sid race is, és az se 2 kg...
remélem érted mire célzok...
Írta 2002. március 17. - 19:08
BRUCE a 3.0sc az csak 31 rugó... sztem elég elõnyõs vétel, bár még nem láttam élõben... a csekés bulin sem találtam egy dbot sem (lehet csak rossz helyen kerestem... )
Írta 2002. március 17. - 17:42
A XMO-t nem ismerem,de a Suntour MG ULR-hez mit szólsz?Titán rugó,magnézium szár,nyílt olajfürdõ!
Nekem is ez van,és még nem is 2kg:)
Nekem is ez van,és még nem is 2kg:)
Írta 2002. március 17. - 17:35
Igen, az ehavi újságban igen szép az a mozo... csak sajna az ár az már nem... ha lenne annyim pénzem sem hiszem hogy szánnék annyit egy villára... tehát mondom olyan max 40et... egyébként ha már 50 körül kéne villát venni akkor inkább a marcozzchi bomber mxr... az nagyon bejön.
visszatérve: a mozo xmo 3.0sc -rõl mi a véleményetek??
visszatérve: a mozo xmo 3.0sc -rõl mi a véleményetek??
Írta 2002. március 17. - 16:49
hát hogy teszt az azért erõs túlzás...
de én is ott láttam, viszont én még inkább preferálom a rugó/elasztomert, hiába maratonozom... megm ondjuk 20 rugó a különbség... bár nem tom Bruce mennyid van rá...
de én is ott láttam, viszont én még inkább preferálom a rugó/elasztomert, hiába maratonozom... megm ondjuk 20 rugó a különbség... bár nem tom Bruce mennyid van rá...
Írta 2002. március 17. - 16:03
Hali!A mostani Bikemagben van egy Mozo 3.7 teszt,és nem is vészes az ára.A színe nagyon tutti,ami ugye nem hátrány:)
Írta 2002. március 17. - 12:32
BRUCE én is azt nézegettem, de az egyik szár rugózik a másik csillapít... ez ilyen árkategóriában normális... sztem nem kell félni ettõl... ez olyan belépõszintû CC/maraton villa...
ha bvan lóvéd akkor vedd a 3,7et...
ha bvan lóvéd akkor vedd a 3,7et...
Írta 2002. március 17. - 00:32
ras: nézegettem már a cseke honlapon levõ mozokat... az xmo 3.0sc kifejezetten tetszik... de azért nagyon örülnék ha vki okos is mondana véleményt róla... :-/
egyedüli dolog, ami nagyon nem tetszik rajta, hogy csak az egyik szárban van az egész rugózás... ez az, ami "nem szimpi" ...
egyedüli dolog, ami nagyon nem tetszik rajta, hogy csak az egyik szárban van az egész rugózás... ez az, ami "nem szimpi" ...
Írta 2002. március 16. - 23:19
Bruce nemtom mit szólsz hozzá de nézz körül a csekénél telóügyben (MOZO ;D)... vagy várd meg a nagy telótesztet...
Írta 2002. március 16. - 18:49
Na akkor már mindent értek. Kösz mindenkinek, annyira még nem értek a teknikához, csak egy kicsit deazértis teccik ez az ALfaAlfa TL!
De miért ilyen drága? ;D
De miért ilyen drága? ;D
Írta 2002. március 16. - 17:06
Turmix:Az egyik havernak volt 2000-es TT-je.Nem tudom azóta mennyit változott a felépítése,de az övét próbáltam,és nem volt rossz,csak egy kicsit rugalmasnak éreztem,de ez lehet,hogy csak az én 75kilómnak volt köszönhetõ
Amúgy tök sima volt az útja,csak szét kellett szedni,újrakenni vétel után.
Amúgy tök sima volt az útja,csak szét kellett szedni,újrakenni vétel után.