colos:
Rock Shox itt:
http://www.rockshox.com/
http://www.nella.hu/rock.htm
A Judy TT: 80 mm út, acélrugó (A Nella szerint elasztomer is), csillapítás nincs.
Azt hiszem egy 2000-es vagy 2001-es XC mindenkép jobb választás. A Pro Bike sokáig kínálgatott 2000-es Judy XC-ket 50e körüli áron. A Blue Cet-nél (mint már feljebb írtam) a 2001-es 63e volt akciósan.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2002. március 22. - 15:16
Írta 2002. március 22. - 15:01
háj
Ismét én
Szóval: nem kell semmi extrém durvulásra gondolni, de azért szeretném ha minõséget vennék.....mindegy
Pénzbõl 40-tõl többet nem akarok kiadni érte, nem azért mert fúdedrágamegilyenek, hanem azért mert telóm még nem volt sosem, meg ha komolyabb dolgokra kellene akkor inkább késõbb veszek egy jobbat. A pénz ugye nem potyog az égbõl.....
Valaki tud véleményt mondani a Rock Shox Judy TT-rõl? Rugózás, csillapítás(ha van), stb.. Bocs ha hülyeséget írnék, de telók mûködése terén nem vagyok a legjobb
Árban a TT még ok. lenne...
Amúgy Magellan Polaris 2001-em van, épített
Elõre is köszi aki tud válaszolni
Ismét én
Szóval: nem kell semmi extrém durvulásra gondolni, de azért szeretném ha minõséget vennék.....mindegy
Pénzbõl 40-tõl többet nem akarok kiadni érte, nem azért mert fúdedrágamegilyenek, hanem azért mert telóm még nem volt sosem, meg ha komolyabb dolgokra kellene akkor inkább késõbb veszek egy jobbat. A pénz ugye nem potyog az égbõl.....
Valaki tud véleményt mondani a Rock Shox Judy TT-rõl? Rugózás, csillapítás(ha van), stb.. Bocs ha hülyeséget írnék, de telók mûködése terén nem vagyok a legjobb
Árban a TT még ok. lenne...
Amúgy Magellan Polaris 2001-em van, épített
Elõre is köszi aki tud válaszolni
vendég_Charon_*
Írta 2002. március 22. - 11:23
Írta 2002. március 22. - 11:19
Charon:
Valld be a Blacket csak a metálkék fényezés miatt választanád! ;D
Tudod: "Ha Én gazdag lennék..."
Valld be a Blacket csak a metálkék fényezés miatt választanád! ;D
Tudod: "Ha Én gazdag lennék..."
Írta 2002. március 22. - 09:58
colos:
Tény, hogy bármely vázba bármilyen telo belemehet. Viszont jó lenne átgondolni, hogy konkrétan mire akarod használni a bringád. Az sem mindegy, hogy milyen testsúlyú bringás vagy. Azt is vedd figyelembe, hogy eredetileg a bringádat milyen területre szánták, nehogy a vázad bánja a dolgot.
Agresszív XC-re, light Freeride-ra egy 80 mm-t de sokkal inkább 100 mm-t mozgó acélrugós olaj (vagy levegõ) csillapítású, szimplavállas de kellõen merev villa lenne a legjobb választás. (Pl.: RS Judy XC, SL és hasonlók.)
Véleményem szerint duplavállast csak kimondottan DH, DS, FR vázakba szabadna berakni. Ezeknél a vázaknál a csövek méretezését, szögeit eleve úgy tervezték, hogy nagy rugó úttal rendelkezõ villákat be tudják fogadni. Egy duplavállas teloval igen könnyen meg lehet nyomorítani egy XC gép kikönnyített csöveit!
Ha keménykedni akarsz, akkor érdemes sokkal inkább a nevesebb gyártok felé pislogni, az elasztomeres megoldásokat pedig kerülni. Általában a termékeik drágábbak, de talán megbízhatóbbak is és szolgáltatások terén is némileg többet nyújtanak. (Pl.: Marzocchi, Rock Shox, Manitou...)
Tény, hogy bármely vázba bármilyen telo belemehet. Viszont jó lenne átgondolni, hogy konkrétan mire akarod használni a bringád. Az sem mindegy, hogy milyen testsúlyú bringás vagy. Azt is vedd figyelembe, hogy eredetileg a bringádat milyen területre szánták, nehogy a vázad bánja a dolgot.
Agresszív XC-re, light Freeride-ra egy 80 mm-t de sokkal inkább 100 mm-t mozgó acélrugós olaj (vagy levegõ) csillapítású, szimplavállas de kellõen merev villa lenne a legjobb választás. (Pl.: RS Judy XC, SL és hasonlók.)
Véleményem szerint duplavállast csak kimondottan DH, DS, FR vázakba szabadna berakni. Ezeknél a vázaknál a csövek méretezését, szögeit eleve úgy tervezték, hogy nagy rugó úttal rendelkezõ villákat be tudják fogadni. Egy duplavállas teloval igen könnyen meg lehet nyomorítani egy XC gép kikönnyített csöveit!
Ha keménykedni akarsz, akkor érdemes sokkal inkább a nevesebb gyártok felé pislogni, az elasztomeres megoldásokat pedig kerülni. Általában a termékeik drágábbak, de talán megbízhatóbbak is és szolgáltatások terén is némileg többet nyújtanak. (Pl.: Marzocchi, Rock Shox, Manitou...)
Írta 2002. március 21. - 17:15
Írta 2002. március 21. - 16:38
Bármilyen telót berakhacc bármilyen vázba, legfeljebb hülyén néz ki, vagy értelmetlen lesz. Duplavállasnál fontos a villa hossza. (Nem rugóút, hossz!) Kb. 600 mm-nél nagyobb villához minimum hetvenegynéhányfokos fejcsõszög dukál, különben csopper lesz a gépbõl, ami azért gáz, mert a villa nem az alulról jövõ ütéseket csillapítja, hanem a szembõl jövõket (már, ha jönnének... ;D) És fordítva. Tehát egy 76 fokos fejcsõszögû vázban egy szimplavállas teló baromi hülyén néz ki, mert kicsit orra esik a váz, és könnyen begyûrheted a kaszni alá az elsõ kerekedet.
Írta 2002. március 21. - 16:10
azt tom hogy az egyik dupla a másik szimpla
Amúgy Erõs hobbi-cc-hegyrõl lefelé zúgás meg ilyenekre kellene, meg hogy ne menjen szét egy hónap alatt
Amúgy Erõs hobbi-cc-hegyrõl lefelé zúgás meg ilyenekre kellene, meg hogy ne menjen szét egy hónap alatt
Írta 2002. március 21. - 16:00
hogy vmi értelmeset is hozzászóljak:
az Omega TL szimplavállas a Gila XE meg dupla...
szóval mire is kéne az a vella?
az Omega TL szimplavállas a Gila XE meg dupla...
szóval mire is kéne az a vella?
Írta 2002. március 21. - 15:54
Valakinek van RST Omega TL vagy Gila XE? ??? ???
Ja, meg mégvalami
Az igaz ha veszek egy duplavállas telót, akkor a váz elveszti a garanciáját? ??? ???
Bármelyik vázba lehet építeni duplavállast, vagy csak abba amelyik bírja is? (jó gondolom egy papírbicajra nem lehet
elõre köcc
háj
Ja, meg mégvalami
Az igaz ha veszek egy duplavállas telót, akkor a váz elveszti a garanciáját? ??? ???
Bármelyik vázba lehet építeni duplavállast, vagy csak abba amelyik bírja is? (jó gondolom egy papírbicajra nem lehet
elõre köcc
háj
Írta 2002. március 21. - 15:51
jó
hüje kérdésre hüje válasz ofkóz...
mire, mennyiért, milyen szempontok alapján???
hüje kérdésre hüje válasz ofkóz...
mire, mennyiért, milyen szempontok alapján???
Írta 2002. március 21. - 15:50
Háj. Szerintetek jó teló lehet az RST Omega TL, vagy a Gila XE? ??? ???
Kicsit rövid voltam
Kicsit rövid voltam
Írta 2002. március 19. - 16:20
Írta 2002. március 19. - 14:29
Így fest a kicsike:
Ezt tudni róla a a Mozo honlapja szerint:
CNC Forged Alloy Crown
One-Piece Magnesium Outer Legs
30mm 7075 Stanchions
Air Spring
Externally Adjustable Air Rebound Damper
3.7”/ 94mm Travel
Externally Adjustable Preload
Ezt tudni róla a a Mozo honlapja szerint:
CNC Forged Alloy Crown
One-Piece Magnesium Outer Legs
30mm 7075 Stanchions
Air Spring
Externally Adjustable Air Rebound Damper
3.7”/ 94mm Travel
Externally Adjustable Preload
vendég__*
Írta 2002. március 19. - 13:40
Kicsit bõveb infót tudnál róla írni (azon kívl hogy a márciusi Bikemag-ban írnak róla)???
Írta 2002. március 19. - 13:26
vendég__*
Írta 2002. március 19. - 13:16
Mi a véleményetek errõl a telóról??:
http://www.rst.com.t...re/B_gila.htmAz AET jelû-t néztem ki, ez most 43e Ft-ba kerül, villanyak nélkül, ami még plusz 3000 (( (Cr-Mo).
A súlyom 55 kg, szóval nem kell egy brutál teló, nem fogom eltörni
Elõre is kösz:
Turmix
http://www.rst.com.t...re/B_gila.htmAz AET jelû-t néztem ki, ez most 43e Ft-ba kerül, villanyak nélkül, ami még plusz 3000 (( (Cr-Mo).
A súlyom 55 kg, szóval nem kell egy brutál teló, nem fogom eltörni
Elõre is kösz:
Turmix
Írta 2002. március 19. - 10:58
Az sem rossz, amikor a merevvillara gumiharangot huznak, es a hozza nem erto meg orul, hogy 14 ezerert milyen szep telos biciklit vett a fianak :P
Hol lehet megnezni az MG ULR adatait? A Suntour honlapja nem elerheto...
Hol lehet megnezni az MG ULR adatait? A Suntour honlapja nem elerheto...