Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Lefele kijönne, de onnan nemtom ütni, mert ott egy Conix dió van rászorulva egy rommá céencézett 120 mm hosszú stucnikával egyetemben, amit nem merek meghúzni felfelé, mert félek, hogy eltörik. Szal kilehet ütni felfelé is vagy nem?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Én megpróbáltam. Aztán inkább lefele próbáltam, mert úgy ki is jött... Ez a rózsa egy idióta dolog!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Hagy én is egy kérdést: ütött már ki valaki rózsát alu nyakból felfelé?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Akkor rosszul gondoltam. De mind1, mert 2 csó találkozása nem ad akkora felületet mintha kettõt egymásba dugsz... Szerintem legalábbis

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

sztem fõként az hogy mivel 2 csõ passzol egymásba, de a vázban az illesztések nem mm pontosak. Az alunál vagy acélnál az anyag kitölti ezeket a lukakat, sztem ragasztással nem érnének el hasonló erõsséget.

nem mm pontosak ..? normalis vazaknal ha tized ! mm pontatlansag van visszavagjak .. nem tom hallottal e mar szamitogep vezerelt lezer vagasrol..?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Hát nézd meg akkor a BikeMag valamelyik elõzõ számát, amiben már elég szépen néz ki a bringa! ;)

Egyébként jó helyre írjátok ezeket (teleszkópos topicba)... ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
és súlyban milyenek? én rás vázát csak egy túra képsorozaton láttam, ami finoman szólva sem volt meggyõzõ látvány (bocs Rás :D) de lehet, h csak a kosz miatt 8) és hogy néz ki a heggesztéseknél? engem érdekel a tma, mert a muffok nem túl szépek..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Elmondom nektek, hogy ha sérül 100% hogy nem a ragasztásnál.Ez holtbisztos. 8)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
azert mert muffokat kell csinalni! ami megfint hibat hozhat magaval plusz koltseg egyebek

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
De van ragasztott váz, például Rás Reflexje is az, de ezt a technológiát nem nagyon alkalmazzák már. Igazából nem tudom miért.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
sztem fõként az hogy mivel 2 csõ passzol egymásba, de a vázban az illesztések nem mm pontosak. Az alunál vagy acélnál az anyag kitölti ezeket a lukakat, sztem ragasztással nem érnének el hasonló erõsséget.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ha anyagszintûek akkor mi a hátrányuk mondjuk egy teljes vázkészítésben? mármint hogy ne legyen heggesztés, hanem ragasztás.. vagy már van ilyen? :D kissé tudatlan vagyok ebben a ragasztásban

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
BTW a mostani telók lábai is mind ragasztva vannak.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 posts
úgy t'om vannak "ragasztók" amik anyag szintû kötést hoznak létre, mint a hegesztés, talán ilyet használnak itt is ::) ne technokolban gondolkozz ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Köszönöm a kimerítõ válaszokat!
Mrc

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Az én régi telóm nyaka úgy volt megtoldva hogy a régibe egy lehûtött csövet dugtak, ami összement, és erre egy felmelegítettet. Hõtágulás, miegymás, és összegyógyult. Sose volt vele bajom!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a manapsag kaphato ragasztok nagyon megbizhatoak!
mindenhol hasznaljak oket.
egy kis csodarabot kell csinaltatni amit bele tolsz az eredetibe es a kozos feluleten meg egy kis ragasztoval megkinalod.
ennyi
nagyvaloszinuseggel mar csak roncsolassal tudod szetszedni!
tehat nem kell tole felni.
ar passzolom

vendég__*

vendég__*
  • vendég

lehet hegeszteni is de minek ha lehet ragasztv as toldani!!

Ezt hogyan is érted - nem vagyok egy mûszaki zseni de biztos hogy két fém elemet össze lehet ragasztani úgy hogy rendesen tartson?
Egyébkent mennyiért és hol lehet ilyen telónyak hosszabbítást csináltatni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
az elasztomer egyébként tényleg csillapít a tervezõasztalon - elvileg ugye az összenyomódástól kitágul az átmérõje, s felületi súrlódást produkál a becsúszószárban, így az nem tud ugyanakkora sebességgel visszajönni, mint becsúszni...a gyakorlat már más kérdés... ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
hat valahol rugozik , es ezt hasznaljak fel a visszaut csillapitasara , es nekem igazan ne koszond ..