ezt mar akartam irni neked.
szertem kezd nyugodtan egy vaz-villa szettel
es akkor jo lesz neked.
utana lehet okositani
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2004. January 08. - 18:16

Posted 2004. January 08. - 18:11

Valaki segítsen nekem is légyszives. Full kezdõ vagyok márkák és technikák terén. De szeretném továbbfejleszteni a biciklimet, elsõsorban erdei lejtõs õrültködésre, ugratásokra ijesmi. Jó lenne egy duplavállas, aminek a rugóútja min. 10-15 cm legyen!!!
Nem tudom, hogy beleillik-e a vázamba, ami egy régi metrós bicaj (akkor még 40e Ft volt). Ja és ne legyen több 55-60e Ft-nál!!!
Amit eddig kinéztem
Mozo X 5.5
Shock Works DH3
RST Gila XE
Nem tudom, hogy beleillik-e a vázamba, ami egy régi metrós bicaj (akkor még 40e Ft volt). Ja és ne legyen több 55-60e Ft-nál!!!
Amit eddig kinéztem
Mozo X 5.5
Shock Works DH3
RST Gila XE
Posted 2004. January 08. - 16:00

Csitt!
Most a nyomórudakat kell nézni, és bennük a szuperintelligens sebességérzékeny szelepet! ;D

Posted 2004. January 08. - 15:47

Posted 2004. January 08. - 15:31

Íme a bonyolult: NEW Open Bath SSVF Valving ;D
http://www.bikemag.h...6_001.sized.jpg
Nagyon jól mûködik, de azért nem kell túlmisztifikálni!
http://www.bikemag.h...6_001.sized.jpg
Nagyon jól mûködik, de azért nem kell túlmisztifikálni!

Posted 2004. January 08. - 14:13

vagy vannak ilyen hibrid-megoldások, mint a ritchey agy:

• Forged and CNC-machined hub shells with oversized flanges, rear axle and left side bearing to handle higher stress loads of disc brakes
• 14mm Ritchey Skraxle CrMo QR/axle in one for increased front end stiffness
• Silky smooth, low maintenance custom cartridge bearings packed with Ritchey grease
nem lehet rossz.

• Forged and CNC-machined hub shells with oversized flanges, rear axle and left side bearing to handle higher stress loads of disc brakes
• 14mm Ritchey Skraxle CrMo QR/axle in one for increased front end stiffness
• Silky smooth, low maintenance custom cartridge bearings packed with Ritchey grease
nem lehet rossz.
Posted 2004. January 08. - 10:33

vagy csõtengelyes agy adapterrel, de annak meg semmi értelme ?!?
Legfeljebb van akinek tetszik.
Legfeljebb van akinek tetszik.
Posted 2004. January 08. - 10:05

igazabol ez a csotengely az atutos tengely
mivel a telo qr20-as ezert megy hozza ilyne tengely.
a foxodba ez nem passzol.
abban is csotengely van csak maskepp.
abba csak a sima gyorszaras agy fog bele menni
mivel a telo qr20-as ezert megy hozza ilyne tengely.
a foxodba ez nem passzol.
abban is csotengely van csak maskepp.
abba csak a sima gyorszaras agy fog bele menni
Posted 2004. January 07. - 23:51

Posted 2004. January 07. - 23:35

lor: kösz a segítséget!
és mégegy kérdés. azt írtad pár sorral feljebb, hogy csõtengely készül. akkor ezt most én értem félre, vagy valóban lehet egy nem csõtengelyes telóhoz (mint a FOX) azt használni? mert az gondolom jót tenne a merevségének. (hülyeséget írok?)
én pedig majd elmesélem, mennyire vagyok megelégedve a fokszommal, jelenleg arra várok, hogy hazaérjen
és mégegy kérdés. azt írtad pár sorral feljebb, hogy csõtengely készül. akkor ezt most én értem félre, vagy valóban lehet egy nem csõtengelyes telóhoz (mint a FOX) azt használni? mert az gondolom jót tenne a merevségének. (hülyeséget írok?)
én pedig majd elmesélem, mennyire vagyok megelégedve a fokszommal, jelenleg arra várok, hogy hazaérjen

Posted 2004. January 07. - 21:00

Amugy nem azt mondtam, hogy a HSCV nem jó, vagy hogy nem frankó, egyszerüen csak azt, hogy nem kell tulmisztifikálni a dolgot, ez nem egy speciális alkatrész, hanem a csillapítórendszer neve. Pont olyan, mint amikor ráirják a danonne joghurtra, hogy bifidusz esszenszisz van benne, mikor természetes joghurtkultura mindegyik joghurtban van.
pont olyan ... el is nevezik a 2005 os telokat z1 rol Danonnera ;D
Posted 2004. January 07. - 20:52

Posted 2004. January 07. - 20:50

Helló!
valamelyõtök tudna segíteni?
arrol van szó hogy van egy mg91 es teleszkópom amibe a rugó/elasztomer duo kezdi felmondani a szolgálatot.ebbe,ehelyett szeretnék valamit beletenni,akár ua ezt,csak újjat!valmi van ugye ami ezzel vsereszabatos?!
A 2000es Jrt.is sebesség érzékeny szelepes?valaki próbálta már a csillapítást szerelni benne?az egyém roosz hogy iszonyúan csillapított,"semit" nem számít ha állitom!vagy csak cseréljek olajot?miet?
Bocs a sok kérdésért!!
valamelyõtök tudna segíteni?
arrol van szó hogy van egy mg91 es teleszkópom amibe a rugó/elasztomer duo kezdi felmondani a szolgálatot.ebbe,ehelyett szeretnék valamit beletenni,akár ua ezt,csak újjat!valmi van ugye ami ezzel vsereszabatos?!
A 2000es Jrt.is sebesség érzékeny szelepes?valaki próbálta már a csillapítást szerelni benne?az egyém roosz hogy iszonyúan csillapított,"semit" nem számít ha állitom!vagy csak cseréljek olajot?miet?
Bocs a sok kérdésért!!
Posted 2004. January 07. - 20:48

Nos akkor mit tudtok ajánlani 55-ért??? A mozo x 5.5 milyen lehet? Lehet még kapni? Vagy tudtok olyan oldalt ahol még találok ilyeneket???
Posted 2004. January 07. - 20:38

Posted 2004. January 07. - 20:38

nekem volt/van ssv-s villám. négy. és nemtom... szal nem volt túl sebességérzékeny eddig egyikse. Amugy nem azt mondtam, hogy a HSCV nem jó, vagy hogy nem frankó, egyszerüen csak azt, hogy nem kell tulmisztifikálni a dolgot, ez nem egy speciális alkatrész, hanem a csillapítórendszer neve. Pont olyan, mint amikor ráirják a danonne joghurtra, hogy bifidusz esszenszisz van benne, mikor természetes joghurtkultura mindegyik joghurtban van. De ha valami hangzatos nevet tudunk kitalálni, akkor az emberek rábuknak a dologra, mert az jó. Ettõl én még elhiszem, hogy jó dolog, hidd el, meg is venném a villádat most hirtelen (ha lenne zsém), csak ne bonyolitsuk tul az üggyet.
az SPV-t meg ne keverjük ide, annak k9ze nincs a marzocchi-hoz, az 5ödik elem technológia answer-liszensze az spv.
Mustar: mozo x5.5 <- sztem ez lesz jó. kicsit sok a csillapitás benne, de az nem baj, könnyen orvosolható. boxxert nem kapsz 100alatt, vagy csak olyan állapotut, amit inkább ne vegyél meg.
az SPV-t meg ne keverjük ide, annak k9ze nincs a marzocchi-hoz, az 5ödik elem technológia answer-liszensze az spv.
Mustar: mozo x5.5 <- sztem ez lesz jó. kicsit sok a csillapitás benne, de az nem baj, könnyen orvosolható. boxxert nem kapsz 100alatt, vagy csak olyan állapotut, amit inkább ne vegyél meg.
Posted 2004. January 07. - 20:30

A 151-es olyan 150-200 körül volt(mikor még gyártották)FXR-t se találsz már boltban,AET nem túl jó :-\
Posted 2004. January 07. - 20:30

Posted 2004. January 07. - 20:26

Nos, találtam egykét nekem tetszõ duplavállasat, ami még belefér a keretbe. Mondjátok el a véleményetek melyik jó, melyik nem jó, és, hogy miért!
Shock Works FXR
Mozo X 5.5
RST Gila XE
RST Gila AET -ez szimplavállas
Rock Shox Boxxer 151 - ennek nem tudom az árát, de szerintem itten körül van
Shock Works FXR
Mozo X 5.5
RST Gila XE
RST Gila AET -ez szimplavállas
Rock Shox Boxxer 151 - ennek nem tudom az árát, de szerintem itten körül van
Posted 2004. January 07. - 20:25

a manitújék nem a marzotol licencelték ezt, majd elnevezték spv -nek? szegény rockshox lemaradt az új divatrol? persze lehet, hogy jol mõködik, csak már olyan bonyolult lehet ezt mechanikusan megoldani, hogy nem tom, hogy megéri e a bonyolultság..