Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ezt mar akartam irni neked.

szertem kezd nyugodtan egy vaz-villa szettel
es akkor jo lesz neked.
utana lehet okositani

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Valaki segítsen nekem is légyszives. Full kezdõ vagyok márkák és technikák terén. De szeretném továbbfejleszteni a biciklimet, elsõsorban erdei lejtõs õrültködésre, ugratásokra ijesmi. Jó lenne egy duplavállas, aminek a rugóútja min. 10-15 cm legyen!!!
Nem tudom, hogy beleillik-e a vázamba, ami egy régi metrós bicaj (akkor még 40e Ft volt). Ja és ne legyen több 55-60e Ft-nál!!!
Amit eddig kinéztem
Mozo X 5.5
Shock Works DH3
RST Gila XE

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Csitt! :) Most a nyomórudakat kell nézni, és bennük a szuperintelligens sebességérzékeny szelepet! ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A legjobb persze a kockás télapó-pléd, meg a 2 papírzsepi a láb alatt. ;D

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Íme a bonyolult: NEW Open Bath SSVF Valving ;D

http://www.bikemag.h...6_001.sized.jpg

Nagyon jól mûködik, de azért nem kell túlmisztifikálni! ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vagy vannak ilyen hibrid-megoldások, mint a ritchey agy:
Feltöltött kép

• Forged and CNC-machined hub shells with oversized flanges, rear axle and left side bearing to handle higher stress loads of disc brakes
• 14mm Ritchey Skraxle CrMo QR/axle in one for increased front end stiffness
• Silky smooth, low maintenance custom cartridge bearings packed with Ritchey grease

nem lehet rossz.

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
vagy csõtengelyes agy adapterrel, de annak meg semmi értelme ?!?

Legfeljebb van akinek tetszik.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
igazabol ez a csotengely az atutos tengely
mivel a telo qr20-as ezert megy hozza ilyne tengely.
a foxodba ez nem passzol.
abban is csotengely van csak maskepp.
abba csak a sima gyorszaras agy fog bele menni

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Köszönöm szépen én 95% ig megvaqyok elégedve a kicsimmel ;D

boxxxer

boxxxer

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
lor: kösz a segítséget!
és mégegy kérdés. azt írtad pár sorral feljebb, hogy csõtengely készül. akkor ezt most én értem félre, vagy valóban lehet egy nem csõtengelyes telóhoz (mint a FOX) azt használni? mert az gondolom jót tenne a merevségének. (hülyeséget írok?)

én pedig majd elmesélem, mennyire vagyok megelégedve a fokszommal, jelenleg arra várok, hogy hazaérjen :)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Amugy nem azt mondtam, hogy a HSCV nem jó, vagy hogy nem frankó, egyszerüen csak azt, hogy nem kell tulmisztifikálni a dolgot, ez nem egy speciális alkatrész, hanem a csillapítórendszer neve. Pont olyan, mint amikor ráirják a danonne joghurtra, hogy bifidusz esszenszisz van benne, mikor természetes joghurtkultura mindegyik joghurtban van.

pont olyan ... el is nevezik a 2005 os telokat z1 rol Danonnera ;D

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Van még egy ilyen is de ezt nem tudom hol lehet kapni és mennyiért. Shock Works DH3

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
Helló!
valamelyõtök tudna segíteni?
arrol van szó hogy van egy mg91 es teleszkópom amibe a rugó/elasztomer duo kezdi felmondani a szolgálatot.ebbe,ehelyett szeretnék valamit beletenni,akár ua ezt,csak újjat!valmi van ugye ami ezzel vsereszabatos?!

A 2000es Jrt.is sebesség érzékeny szelepes?valaki próbálta már a csillapítást szerelni benne?az egyém roosz hogy iszonyúan csillapított,"semit" nem számít ha állitom!vagy csak cseréljek olajot?miet?
Bocs a sok kérdésért!!

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nos akkor mit tudtok ajánlani 55-ért??? A mozo x 5.5 milyen lehet? Lehet még kapni? Vagy tudtok olyan oldalt ahol még találok ilyeneket???

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
csotengely keszul
fekhid van alu meg fekete szinben
tan z3 4 nemtom

kis boxxi ~70eft

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem volt/van ssv-s villám. négy. és nemtom... szal nem volt túl sebességérzékeny eddig egyikse. Amugy nem azt mondtam, hogy a HSCV nem jó, vagy hogy nem frankó, egyszerüen csak azt, hogy nem kell tulmisztifikálni a dolgot, ez nem egy speciális alkatrész, hanem a csillapítórendszer neve. Pont olyan, mint amikor ráirják a danonne joghurtra, hogy bifidusz esszenszisz van benne, mikor természetes joghurtkultura mindegyik joghurtban van. De ha valami hangzatos nevet tudunk kitalálni, akkor az emberek rábuknak a dologra, mert az jó. Ettõl én még elhiszem, hogy jó dolog, hidd el, meg is venném a villádat most hirtelen (ha lenne zsém), csak ne bonyolitsuk tul az üggyet.

az SPV-t meg ne keverjük ide, annak k9ze nincs a marzocchi-hoz, az 5ödik elem technológia answer-liszensze az spv.

Mustar: mozo x5.5 <- sztem ez lesz jó. kicsit sok a csillapitás benne, de az nem baj, könnyen orvosolható. boxxert nem kapsz 100alatt, vagy csak olyan állapotut, amit inkább ne vegyél meg.

Winethoo

Winethoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 482 posts
A 151-es olyan 150-200 körül volt(mikor még gyártották)FXR-t se találsz már boltban,AET nem túl jó :-\

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szerintem meg a boxi jóval felette van ;)

Mustar

Mustar

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Nos, találtam egykét nekem tetszõ duplavállasat, ami még belefér a keretbe. Mondjátok el a véleményetek melyik jó, melyik nem jó, és, hogy miért!

Shock Works FXR
Mozo X 5.5
RST Gila XE
RST Gila AET -ez szimplavállas
Rock Shox Boxxer 151 - ennek nem tudom az árát, de szerintem itten körül van

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
a manitújék nem a marzotol licencelték ezt, majd elnevezték spv -nek? szegény rockshox lemaradt az új divatrol? persze lehet, hogy jol mõködik, csak már olyan bonyolult lehet ezt mechanikusan megoldani, hogy nem tom, hogy megéri e a bonyolultság..