Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2004. március 09. - 15:46

A negativ rugót nemlehet észrevenni. Annyira kemény benne az a kicsi rugó, vagy esetenként gumibak, hogy azt nem birod "kihúzni". Az elasztomer lehet szétrohadva a telóban. Én javasolnék egy teljes belsõség-cserét. Fõleg ha tényleg ilyen alap csilli nélküli villa. Le kell mérni, hogy mekkora a cucc benne, egyik szárba rugó, másikba elasztomer, aztán had szaladjon.

Írta 2004. március 09. - 14:57

az mért lehet hogy mikor a telót lenyomom és visszajön akkor nem jön fel teljesen a becsúszó???
kb 20mm lentmarad és csak ha 1 kerékre kapom a gépest akkor jön ki.
negatív rugóút? :

Írta 2004. március 09. - 14:22

dzsotty
valószínûleg, ha elasztomer van benne, már nagyon össze van nyomódva, és azért nem feszül ki rendesen. ha meg rugó, akkor rövid bele.
valószínûleg, ha elasztomer van benne, már nagyon össze van nyomódva, és azért nem feszül ki rendesen. ha meg rugó, akkor rövid bele.
Írta 2004. március 09. - 14:05

hát...
azt tom hogy elvileg lehet a rugóutat +a keménységet állítani de szerintem ezen már ez a funkció rég +halt :-\
nem értem hogy hogyan lehetne 1 tekerõvel azt a rugót mozgatni ami ott a teló mélyén van!
az mért lehet hogy mikor a telót lenyomom és visszajön akkor nem jön fel teljesen a becsúszó???
azt tom hogy elvileg lehet a rugóutat +a keménységet állítani de szerintem ezen már ez a funkció rég +halt :-\
nem értem hogy hogyan lehetne 1 tekerõvel azt a rugót mozgatni ami ott a teló mélyén van!
Írta 2004. március 09. - 13:54

Help me. Ki tudja nekem megmondani a SW DH1-es telókba milyen hosszú és milyen erõs rugót tettek bele gyárilag? Köszi P
Írta 2004. március 09. - 13:51

Szerintem inkább ne nagyon bolygasd meg. Azok nem éppen alap telók -ha jól tudom. Inkább csak tisztítsd ki, zsírozd be ami mozog és rakd össze.
Írta 2004. március 09. - 13:43

hehehe! ;D
hogy minél nehezebb legyen mi??? 8)
nagyszerû ötlet!!!
ha olmot öntetek bele az +teszi szerinted???
ha valaki tényleg tudna küldeni képeket akkor azokat a taurus1047@freemail.hu címre várom
hogy minél nehezebb legyen mi??? 8)
nagyszerû ötlet!!!
ha olmot öntetek bele az +teszi szerinted???
ha valaki tényleg tudna küldeni képeket akkor azokat a taurus1047@freemail.hu címre várom
Írta 2004. március 09. - 12:08

Írta 2004. március 09. - 11:21

sziasztok!
tudnan nekem segíteni valaki???
kellene nekem kép vagy NOLEEN RACER duplavállasról(szétszerelt állapotban)
vagy valami egyszerû telóról amiben csak rugó és elasztomer van!! az a lényeg hogy szétszedett legyen és hogy látszon a képen hogy mi van benne...
miért???
mert most vettem 1 noleen-t és hát kissé érdekes a belseje... mûanyagcsövek parafa szerû dolgok keresztvasak gumidarabok és rugók vannak benne... :-\
szeretném rendbehozni csak nem tom hogy mit tegyek bele...
tudnan nekem segíteni valaki???
kellene nekem kép vagy NOLEEN RACER duplavállasról(szétszerelt állapotban)
vagy valami egyszerû telóról amiben csak rugó és elasztomer van!! az a lényeg hogy szétszedett legyen és hogy látszon a képen hogy mi van benne...
miért???
mert most vettem 1 noleen-t és hát kissé érdekes a belseje... mûanyagcsövek parafa szerû dolgok keresztvasak gumidarabok és rugók vannak benne... :-\
szeretném rendbehozni csak nem tom hogy mit tegyek bele...
Írta 2004. március 09. - 11:08

Csa!
Kellene nekem info a duplavallas HUNGARY:A CENTER-A telorol. Mit lehet allitani? Birja a kemenykedest? stb,stb....
Fontos lenne.....
Koszonom....
Kellene nekem info a duplavallas HUNGARY:A CENTER-A telorol. Mit lehet allitani? Birja a kemenykedest? stb,stb....
Fontos lenne.....
Koszonom....
Írta 2004. március 08. - 22:57

Ez nem igaz!!! Csak a Duke XC és a Duke Race (van még a Duke XC U-Turn és a Duke SL U-Turn)
Írta 2004. március 08. - 22:46

a 2004es rs duke telók mindegyikében levegõ a rugózó elen, igy a duke xcben is, a levegõ nyomásával a rugózás keménységét állitod, ez mindegyikben igy van!
Írta 2004. március 08. - 22:39

És nekem fontos hogy tudjam állítani a feszességet? Vagy jó nekem az elõre beállított?
Írta 2004. március 08. - 21:39

Írta 2004. március 08. - 21:36

levegõvel szabájozható az asszem attól függ mennyi levegõt fújsz bele minnél többet annál keményebb!
Írta 2004. március 08. - 21:25

És akkor mit jelent a levegõvel szabályozható rugózás? Azzal mit tudok változtatni? Nagyjából tudom, de... És a másiknál akkor az fix?
Írta 2004. március 08. - 21:20

A levegos elvileg konyebb, de nem mozog olyan szepen.
Az U-turn-os pedig menet kozben allithato ut, fokozatmentesen. Pl, hegy aljan lenyomod kicsire a telot, hogy jobb legyen a villaszog es ne mozogjon annyit, es amikor feleretel, es lefele akarsz menni, akkor visszatekered hogy sokat mozogjon.
Az U-turn-os pedig menet kozben allithato ut, fokozatmentesen. Pl, hegy aljan lenyomod kicsire a telot, hogy jobb legyen a villaszog es ne mozogjon annyit, es amikor feleretel, es lefele akarsz menni, akkor visszatekered hogy sokat mozogjon.
Írta 2004. március 08. - 21:19

u-turn:az útállítás nem rugózás!pl ha mászol jobb alacsonyabb vagyis kisseb rugóúttal mászni mint nagyobbal viszont lefele jobb a többel!
u-turn rulez!! ;D
u-turn rulez!! ;D
Írta 2004. március 08. - 21:11

Hello mindenki!!
Egy kérdésem lenne: RS Duke XC vagy RS Duke XC U-Turn? Az elõbbiben levegõs rugózás, a másikban állítható rugóút van. Szerintetek melyiket válasszam? Mire is való pontosan a rugózás szabályzása????
??? ??? ???
Egy kérdésem lenne: RS Duke XC vagy RS Duke XC U-Turn? Az elõbbiben levegõs rugózás, a másikban állítható rugóút van. Szerintetek melyiket válasszam? Mire is való pontosan a rugózás szabályzása????
??? ??? ???
Írta 2004. március 08. - 18:38

hát nem túl bizalomgerjesztõ, de elhiszem. majd megvizagálom a kocsiban, hogy hogy is néz az ki ;D egyébként ez milyen teló? ert a zoom oldalán (persze ...) nem találtam meg, de máshol sincs semmi infó.. hol lehet kapni ilyet?