Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
A negativ rugót nemlehet észrevenni. Annyira kemény benne az a kicsi rugó, vagy esetenként gumibak, hogy azt nem birod "kihúzni". Az elasztomer lehet szétrohadva a telóban. Én javasolnék egy teljes belsõség-cserét. Fõleg ha tényleg ilyen alap csilli nélküli villa. Le kell mérni, hogy mekkora a cucc benne, egyik szárba rugó, másikba elasztomer, aztán had szaladjon. ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

az mért lehet hogy mikor a telót lenyomom és visszajön akkor nem jön fel teljesen a becsúszó???
kb 20mm lentmarad és csak ha 1 kerékre kapom a gépest akkor jön ki.

negatív rugóút? ::)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
dzsotty
valószínûleg, ha elasztomer van benne, már nagyon össze van nyomódva, és azért nem feszül ki rendesen. ha meg rugó, akkor rövid bele.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
hát...
azt tom hogy elvileg lehet a rugóutat +a keménységet állítani de szerintem ezen már ez a funkció rég +halt :-\
nem értem hogy hogyan lehetne 1 tekerõvel azt a rugót mozgatni ami ott a teló mélyén van!
az mért lehet hogy mikor a telót lenyomom és visszajön akkor nem jön fel teljesen a becsúszó???
kb 20mm lentmarad és csak ha 1 kerékre kapom a gépest akkor jön ki.

Predog

Predog

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Help me. Ki tudja nekem megmondani a SW DH1-es telókba milyen hosszú és milyen erõs rugót tettek bele gyárilag? Köszi P

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Szerintem inkább ne nagyon bolygasd meg. Azok nem éppen alap telók -ha jól tudom. Inkább csak tisztítsd ki, zsírozd be ami mozog és rakd össze.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
hehehe! ;D
hogy minél nehezebb legyen mi??? 8)
nagyszerû ötlet!!!
ha olmot öntetek bele az +teszi szerinted???
ha valaki tényleg tudna küldeni képeket akkor azokat a taurus1047@freemail.hu címre várom

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
vasat ;D

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
sziasztok!
tudnan nekem segíteni valaki???
kellene nekem kép vagy NOLEEN RACER duplavállasról(szétszerelt állapotban)
vagy valami egyszerû telóról amiben csak rugó és elasztomer van!! az a lényeg hogy szétszedett legyen és hogy látszon a képen hogy mi van benne...
miért???
mert most vettem 1 noleen-t és hát kissé érdekes a belseje... mûanyagcsövek parafa szerû dolgok keresztvasak gumidarabok és rugók vannak benne... :-\
szeretném rendbehozni csak nem tom hogy mit tegyek bele...

meme

meme

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Csa!

Kellene nekem info a duplavallas HUNGARY:A CENTER-A telorol. Mit lehet allitani? Birja a kemenykedest? stb,stb....

Fontos lenne.....

Koszonom....

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Ez nem igaz!!! Csak a Duke XC és a Duke Race (van még a Duke XC U-Turn és a Duke SL U-Turn)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a 2004es rs duke telók mindegyikében levegõ a rugózó elen, igy a duke xcben is, a levegõ nyomásával a rugózás keménységét állitod, ez mindegyikben igy van!

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
És nekem fontos hogy tudjam állítani a feszességet? Vagy jó nekem az elõre beállított?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
magyarán a levegõ elõfesziti a rugót, ha nem tévedek nagyot ::)

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
levegõvel szabájozható az asszem attól függ mennyi levegõt fújsz bele minnél többet annál keményebb!

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
És akkor mit jelent a levegõvel szabályozható rugózás? Azzal mit tudok változtatni? Nagyjából tudom, de... És a másiknál akkor az fix?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A levegos elvileg konyebb, de nem mozog olyan szepen.
Az U-turn-os pedig menet kozben allithato ut, fokozatmentesen. Pl, hegy aljan lenyomod kicsire a telot, hogy jobb legyen a villaszog es ne mozogjon annyit, es amikor feleretel, es lefele akarsz menni, akkor visszatekered hogy sokat mozogjon.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
u-turn:az útállítás nem rugózás!pl ha mászol jobb alacsonyabb vagyis kisseb rugóúttal mászni mint nagyobbal viszont lefele jobb a többel!
u-turn rulez!! ;D

dezo

dezo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Hello mindenki!!
Egy kérdésem lenne: RS Duke XC vagy RS Duke XC U-Turn? Az elõbbiben levegõs rugózás, a másikban állítható rugóút van. Szerintetek melyiket válasszam? Mire is való pontosan a rugózás szabályzása????
??? ??? ???

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
hát nem túl bizalomgerjesztõ, de elhiszem. majd megvizagálom a kocsiban, hogy hogy is néz az ki ;D egyébként ez milyen teló? ert a zoom oldalán (persze ...) nem találtam meg, de máshol sincs semmi infó.. hol lehet kapni ilyet?